20 Ιουλ 2012

KKE: Για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών!


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση. 

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα. 

Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. 

Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ' τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. 

Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει.



Επισης, απο το ΠΑΜΕ:

καταγγέλλεται η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας.

Για μια ακόμα φορά όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.

Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων στη χαλυβουργία Ασπροπύργου για συγκέντρωση καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς, καλεί τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρόν.

Η συγκέντρωση θα γίνει στη Γέφυρα του Ασπρόπυργου σήμερα ώρα 5.30 το απόγευμα. 

Καλεί επίσης κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, για συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας τη Δευτέρα το απόγευμα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα.



Update: ΠΑΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών.

Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. 

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής.

Γι΄ αυτό οργανώνουμε τη Δευτέρα 23 Ιούλη συλλαλητήρια συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα, και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά.

Οι Ομοσπονδίες:

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ - ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Τα Εργατικά Κέντρα:

ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΝΑΟΥΣΑΣ - ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΦΩΚΙΔΑΣ


5 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=dxk3c_SbWMg


    Στα μαντροσκυλα του κεφαλαιου, αφιερωμενα τα λογια του Μorello στο 4:12!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Ακολουθώντας το παραδειγμα σου, μια μουσική απάντηση κι από μένα!

      http://www.youtube.com/watch?v=HYRGjMSUoU8 στο 0:57

      They will not force us...
      They will stop degrading us...
      They will not control us...
      WE WILL BE VICTORIOUS!!!

      Διαγραφή
  2. Φιλη xrwmatakaiskies

    Kαλο και το μηνυμα των Μuse,αλλα φυσικα η συμπαρασταση και η αλληλεγγυη μας ειναι η καλυτερη απαντηση στη συγκρουση με το κεφαλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2212603

    Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.00 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλυβουργία Ελλάδος. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 17.30 από τη γέφυρα Ασπροπύργου και κατέληξε στο εργοστάσιο της εταιρείας όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

    Σε ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, Γ. Σιφωνιός, τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση της αστυνομίας από το εργοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη φορά το ξύλο ήταν ... πολύχρωμο !!!

    Φιλελεύθερο, "σοσιαλιστικό", "αριστερό" !

    Και ... εις ανώτερα !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...