6 Αυγ 2012

Τι..πρότυπα περιμένει κανείς απο κτήνη;



Ειναι πολλα χρονια απο τοτε που καποια ομορφα πραγματα που θαυμαζαμε μικροι, οπως π.χ τον αθλητισμο, ή αλλιως την..''ευγενη αμιλλα'', για την οποια υποχρεωνομασταν απο τα σχολεια της χουντας, που πολλοι απο εμας φοιτησαμε σαν παιδια, να γραψουμε μακροσκελεις εκθεσεις, χωρις ποτε μεχρι σημερα να εχουμε καταλαβει καλα καλα τι πραγματικα σημαινει, αφου βεβαια ζουσαμε (και ζουμε) στην Ελλαδα, μια χωρα που δεν ηξερε και δεν εμαθε ποτέ τι θα πει δημοκρατια, ουτε αξιοκρατια, ουτε φυσικα...''ευγενης αμιλλα''!!

Μονο στις...σχολικες εκθεσεις σκοτιζαν μικρα παιδια με αναχρονιστικους ορους, που κανεις απο τους κρατουντες δεν ειχε σκοπο να εφαρμοσει ποτέ για το δικο του περιβαλλον, αφου απο μικροι καταλαβαμε, απο το σχολειο μας, ηδη, οτι καποιοι απο εμας, οσες εκθεσεις και να γραφαμε, οσο και να πασχιζαμε, δεν εφτανε!

Επρεπε να ειχες το κατι τι, το ...μεσον για να πας μπροστα, ενω παραλληλα μας πουλησαν ουκ ολιγες φορες, ασχημα, σαν μαθητες, σαν γενια, με απαραδεκτες περιπτωσεις διαρροης θεματων σε εξετασεις που σημαιναν πολλα για το μελλον μας.

Ετσι πολλες απο αυτες τις εννοιες, οπως κυβερνησεις, παιδεια, αθλητισμος, πατριδα, θρησκεια, εφτασαν σημερα  και...ξεφτισαν στα ματια μας, ως ενηλικοι, με αποτελεσμα να μη μπορω πια ουτε τους...Ολυμπιακους αγωνες να δω, χωρις να νοιωθω οτι καποιοι με κοροιδευουν ασυστολα, χωρις να νοιωθω οτι τα μεταλλια τους ειναι ενα χαστουκι στην ...αφελεια των παιδικων μου χρονων, οταν γονεις και δασκαλοι μας ελεγαν οτι Αθλητισμος και Παιδεια ειναι απο τα πιο υψηλα ιδεωδη του ανθρωπου.   

Τοσα πολλα...χαμενα λογια. 
Τοτε που αφελως μεγαλωναμε με προτυπα τους ..γρηγοροτερους Ελληνες και ξενους σπριντερ,  τις αθλητριες της ενοργανης και συζητουσαμε σαν εφηβοι για το ποσα μεταλλια πηρε καθε αθλητης και αθλητρια, σε καθε κατηγορια...Τοτε που θαυμαζαμε ακομη καποιους ''πετυχημενους ανθρωπους'' που ειχαν παει για σπουδες σε ξενα διακεκριμενα Πανεπιστημια και επεστρεψαν με κορνιζαρισμενα πτυχια και διακρισεις στα πολιτικα γραφεια τους, μονο και μονο για να μας ...διαλυσουν τη ζωη αρκετα χρονια αργοτερα, για να μας πουλησουν πολυ φτηνα σαν χωρα!

Σημερα κι ενω ξεφτισαν τα παντα, πως μπορει αραγε να εμπνευσει κανεις τα παιδια του και τι να τους πει; Για οσους ευτυχως εχουμε ακομη ονειρα και μια ιδεολογια που δεν ειναι του ξεπουληματος, αλλα της αντιστασης, ισως να ειμαστε, τελικα, πιο ...τυχεροι, μεσα στην ατυχια μας..Εμεις εχουμε κατι να κρατηθουμε, εστω κι αν βαλθηκαν να μας το παρουν κι αυτο απο τα χερια μας..

Γιατι μη μου πει κανεις, τι ιδανικα να εμπνευσει ενας (ανεγκεφαλος)...φασιστας πατερας, μια ακροδεξια (ηλιθια) μανα στα παιδια τους; Μονο..μισος απεναντι σε οσους αγωνιζονται, σε οσους σηκωνουν ακομα το κεφαλι, σε οσους ειναι κατατρεγμενοι και μια απυθμενη λυσσα για ολο και περισσοτερα κερδη χτισμενα πανω στα συντριμμια της ζωης των αλλων!

Τι αλλα προτυπα περιμενει κανεις απο τετοια κτηνη; 


Υ.Γ 

Α, να μη ξεχασω να ..πανηγυρισω και για το Curiosity που σημερα προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Αρη!

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω και επαυξανω. Για οσους δεν ξερουν αγγλικα το πρωτο πλακατ λεει ''Κανείς δεν είναι πιο απελπιστικά υπόδουλος από αυτούς που λανθασμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι'' και το δευτερο και ωραιοτερο οσον αφορα το σημειο που μπηκε ''εισαι βλακας''. Μπραβο Elva.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως τον niko!

    Σ ευχαριστω για τη μεταφραση, καλα σκεφτηκες να το μεταφρασεις, εγω μεσα στη βιασυνη μου δεν το εκανα και καλο ειναι να υπαρχει μια μεταφραση. Η δευτερη εικονα αναφερεται σε μια κατηγορια που ειναι κατι παραπανω απο ηλιθιοι και εκφραζει οσους ψηφισαν και παλι ..λαθος, δεν θα μπω σε περισσοτερες..λεπτομεριες! Ο νοων νοειτω! :)

    Να σαι καλα και να τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...