7 Αυγ 2012

Eπιστολή κατοίκων εναντίον ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ!


Εμεινα ...εκπληκτη διαβαζοντας το κειμενo-ανοιχτή επιστολή-καταπελτη, που απευθυνεται προς το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, το οποιο εγραψαν κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας, οι οποιοι κατηγορούν την Αριστερά για την «καταστροφή της πόλης» και κάνουν λόγο για «δήθεν αριστερό προσωπείο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης» σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Oπως γραφει το αρθρο, κάτοικοι και επαγγελματίες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, που καλύπτει περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η Κυψέλη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για τη θέση τους υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και την «απροκάλυπτη συμπαράστασή τους στην παρανομία που μαστίζει την πόλη».

«Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι κάτοικοι ενώ προτείνουν στην Χρυσή Αυγή «να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από την απροκάλυπτη συμπαράσταση στην παρανομία που μαστίζει την πόλη, που εκφράζεται μέσα από ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εμείς οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας, ακομμάτιστοι, αλλά ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε βαθιά θιγόμενοι και για τον λόγο αυτό χρωστάμε επιτέλους μία απάντηση σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα δουλεύουν για την καταστροφή της πόλης και της χώρας κρυμμένοι πίσω από ένα δήθεν «αριστερό» προσωπείο «ανθρωπισμού» και «αλληλεγγύης».

Η Αριστερά κατάφερε να γίνει το καλύτερο δεκανίκι του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης κάνοντας έναν λυσσαλέο αγώνα και οργανώνοντας άπειρες προβοκάτσιες προκειμένου να εγκαταστήσει στην χώρα τους δουλέμπορους και τα πλήθη που αυτοί μετέφεραν.

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι από την μία πως είσαι κατά του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη να υποστηρίζεις βασικές τους αρχές, όπως είναι η μαζική μετακίνηση πληθυσμών προς εύρεση εργασίας σε άλλες χώρες, γνωστή ως «κινητικότητα» (mobility) και η δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

Τόσα χρόνια η «Αριστερά» δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τις θέσεις εργασίας Ελλήνων και νόμιμων μεταναστών που κατέλαβαν οι μεταφερόμενοι από τα πέρατα της γης, λέξη για την εγκληματικότητα, λέξη για τα δις που στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο όλη αυτή η ιστορία. Κατά τα άλλα κόπτεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ούτε μία ανακοίνωση δεν έχει βγάλει για τα θύματα των «μεταναστών», που κακοποιούνται μέχρι θανάτου.

Αντιθέτως έχυσε τόνους μελανιού κατηγορώντας άπαντες διαμαρτυρόμενους για το χάλι της πόλης και διωκόμενους από τα σπίτια τους ως φασίστες. Η δε συμπόνοια για όλους αυτούς που έχουν εισβάλλει στην χώρα παράνομα περίσσευε στα κείμενα επιπέδου Βίπερ Νόρα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Πολιτείας να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, εκτός από τραγικές και ανιστόρητες, είναι και προκλητικές απέναντι στους χιλιάδες Αθηναίους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, άφησαν τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους για να γλυτώσουν από την εγκληματικότητα, την βρώμα και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Όλα αυτά ήταν αποτελέσματα του εποικισμού που υφιστάμεθα χρόνια τώρα και που επαγγελματίες αλληλέγγυοι έχουν βαφτίσει μετανάστευση.

Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει. Ως φαίνεται η σημερινή «Αριστερά» είναι και τα τρία.

Εάν συνεχιστούν όλες αυτές οι δηλώσεις προτείνουμε στην Χρυσή Αυγή να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της.

Οι κάτοικοι του κέντρου στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας και καταγγέλουμε τις ανακοινώσεις αυτές ως γελοίες, τις πολιτικές που εκφράζονται στα ρηχά αυτά κείμενα ως επιφανειακές και επικίνδυνες, ενώ είναι πλέον πασιφανές πως όσοι ενστερνίζονται αυτές τις ιδέες πάσχουν από επιλεκτική τύφλωση και κώφωση.

Τους ευχόμαστε περαστικά, αν και η θεραπεία για την βλακεία δεν έχει βρεθεί ακόμη!

Υ.Γ. Προς τον κ. Τσουκαλά που προσβλήθηκε από το θέαμα των φοβισμένων θα θέλαμε να ξέραμε τι θα έλεγε εάν το παιδί του ήταν στην θέση του άτυχου κοριτσιού στην Πάρο και εάν η μάνα του είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από αλλοδαπούς εγκληματίες. Κανείς μας δεν πρόλαβε να δει τον φόβο τους που σίγουρα καμία σχέση δεν είχε με αυτόν που πιθανόν να νιώθει κάποιος που του ελέγχουν τα χαρτιά.

Εν προκειμένω να επισημάνουμε πως στις πολλές επιχειρήσεις που είδαμε στην περιοχή μας δεν είδαμε κανένα αλλοδαπό γονατιστό, αντιθέτως ήταν καθισμένοι σε πεζούλια στον ίσκιο, δεν διαπιστώσαμε κανένα φόβο, αντιθέτως είδαμε σε περιπτώσεις περίσσιο θράσος, που οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια.

Όσο για τους «έκπληκτους περαστικούς» προφανώς ο κ. Τσουκαλάς θα εννοεί τον εαυτό του. Είναι λογικό να είναι κάποιος που δεν πατάει ποτέ στα γκέτο έκπληκτος μπροστά στο θέαμα τόσων αλλοδαπών. Δεν ξέρουμε πόσους είδε ο κ. Τσουκαλάς να διαμαρτύρονται. Εμείς πάντως δεν είδαμε κανένα. Αντιθέτως είδαμε κόσμο να δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για το έργο της, το οποίο και ελπίζουμε να συνεχίσει.

Όσο για τους «Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση » και ως εκ τούτου προσβάλλονται από τα γεγονότα αυτά έχουμε να πούμε τα εξής στον κ. Τσουκαλά. Οι Έλληνες έχουν ματώσει για αυτή την χώρα, για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και όχι για να χορεύουν στον ρυθμό που βαράει ο κάθε αλλοδαπός μαφιόζος από τα πέρατα της οικουμένης, που έχει εποικίσει τις γειτονιές τους. Η κάθε σύγκριση τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών με τους Έλληνες που αναφέρει εκτός από ατυχής είναι και ανιστόρητη. Αυτό που μας προσβάλλει κ. Τσουκαλά είναι η ελαφρότητα με την οποία γίνονται τέτοιοι συνειρμοί και οι συνθήκες στις οποίες έχουμε αναγκαστεί να ζούμε, λόγω όλων αυτών που υπερασπίζεστε.

Στο εξής κάθε ατυχής ανακοίνωση θα τυγχάνει και απάντησης από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Η εσκεμμένη προπαγάνδα υπέρ της λαθρομετανάστευσης και της δήθεν καταπάτησης ανύπαρκτων ανθρώπινων δικαιωμάτων (π.χ. δικαίωμα παραμονής στην χώρα χωρίς νόμιμα έγγραφα, δικαίωμα μη ελέγχου από τα αρμόδια όργανα κτλ) τελείωσε.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος».

9 σχόλια:

 1. Ποιοι ειναι οι κατοικοι και οι επαγγελματιες ... δεν θα ασχοληθω. Αλλα οτι το φαρμακο της βλακειας δεν εχει εφευρεθει ... συμφωνω. Καλα θα κανουν οι ''κατοικοι'' της περιοχης να βλεπουν το δασος και οχι το δεντρο. Οσο για προεδρους της ΧΑ ας διαλεξουν απο την συνοικια τους. Σιγουρα θα ειναι πολλοι οι υποψηφιοι !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημερα φιλε niko

   Eχεις απολυτο δικιο, οτι το ...φαρμακο της βλακειας δεν εχει ακομα εφευρεθει! Εχουμε πολλα ν ακουσουμε, αλλα ας μη μας υποτιμουν τοσο, ή μαλλον ας μην κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια! :)

   Διαγραφή
 2. Ότι δεν άντεξαν να διάβασω ολόκληρη την επιστολή, ναι, το ομολογώ !

  Τώρα, να καθήσεις να εξηγήσεις ότι οι μόνοι που φταίνει είναι οι ίδιοι που γράψαν αυτήν την επιστολή, μιας και με την ψήφο τους τόσα χρόνια έδιναν το δικαίωμα να ασκούνται πολιτικές που φέραν και την περιοχή τους σε αυτό το χάλι, νομίζω ότι είναι χάσιμο χρόνου !

  Πως λέμε: Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα ;
  Έ, ένα τέτοιο πράγμα !

  Ή να τους προτείνεις να διαβάσουν το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε", μάλλον τζάμπα θα πάει.
  Προφανώς δεν θα καταλάβουν λέξη !

  Οπότε ;
  Οπότε ... άστο να πάει ... άστο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. faro

   Eγω νομιζω οτι πρεπει να..αντεχουμε να τα διαβαζουμε εστω κι αν κατι τετοια κειμενα ειναι...εμετικα, ρατσιστικα και βλακωδη σε επιχειρηματα.
   Ομως οταν το επιπεδο ειναι χαμηλο, παιζει ρολο και το σε τι αυτια απευθυνεται κανεις..και ισως να εχουμε υπερτιμησει μερικα πραγματα.
   Απο την αλλη βεβαια, ευτυχως δεν σκεφτεται ολος ο κοσμος ετσι, αλλα πρεπει να φροντισουμε να μην..αρχισει να σκεφτεται ετσι, παιρνοντας παραδειγματα κι απο τη Ιστορια!

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα σας.
  Λοιπόν χθες διάβασα εδώ http://promaxosathena.blogspot.gr/ αυτήν την ανακοίνωση και έγραψα ένα σχόλιο στο διαχειριστή του ιστολογίου και πήρα την απάντηση!
  Αξίζει βρε παιδιά τον κόπο να την διαβάσετε είναι εντυπωσιακό.
  Το τι διαβάζουν, το τι ερμηνεύουν, το τι καταλαβαίνουν,.... Τρομάζεις μπρος σε τέτοια βλακεία, τρομάζεις μπρος σε τέτοια πολιτική υστέρηση.
  Ακριβώς όπως το λέει ο Φάρος:
  " Οπότε ;
  Οπότε ... άστο να πάει ... άστο" !
  Τι να γίνει όμως άστους αυτούς, άστους τους άλλους, το κέρατό μου με τέτοιους έχουμε να κάνουμε, τι πίνουν ήθελα να ξέρω, τι τους ποτίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημερα καλη μας φιλη ΒΒ

   Ευχαριστουμε για το link,ειναι οντως... απιστευτα τα οσα ισχυριζεται εκει ο διαχειριστης του!

   Δεν ειναι ευκολο να δεχθουμε οτι ο κοσμος φασιστοποιεται και βγαζει τετοιο αντιρατσιστικο μενος ! Ανεβασα σημερα αναρτηση με αφορμη τα οσα κι εσυ και ο Στεργιος γραψατε!

   Διαγραφή
 4. Δυστυχως το κείμενο εκφράζει τον παροιμιώδη μέσο ανθρωπάκο. Δεν είναι ωστόσο εντελώς αβάσιμο ούτε ο καθένας μπορεί να κάνει σε βάθος αναλυση των κοινωνικών φαινομένων . Πρέπει να τα εκλαϊκεύει κάποιος αυτά και φαινεται δεν το κάνει με επιτυχία τουλάχιστον.

  ΥΓ. οι επιτροπές της γειτονιας είναι δίκοπο μαχαιρι γιατί συνήθως οι "τοπικές κοινωνίες" είναι φασιζουσες

  ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. efestios

   Aν εχεις δικιο και αν εκφραζει το ..μέσο ανθρωπάκο, οπως λες, τοτε αλλοιμονο μας!
   Σιγουρα χρειαζεται μια εις βάθος αναλυση των σημερινων κοινωνικών φαινομένων,στη χωρα, ωστε να μπορεσει κανεις να απευθυνθει και σε κεινες τις μαζες που εχουν ισως παραπλανηθει απο την ακροδεξια προπαγανδα. Ολα αυτα, βεβαια, με τη προυποθεση οτι δεν μιλαμε για εκφασισμενα ατομα οπου ο ρατσισμος ειναι πλεον ''ιδεολογια'' τους.

   Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...