31 Αυγ 2012

''Kράτα με να σε κρατώ'', ( Αντώνη μου! )



Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται, ωστόσο δεν αφορά τους κληρικούς, λεει η ειδηση.

ΓΙΑΤΙ;  αναρρωτιεται ο μεσος και...σαστισμενος απο τις περικοπες μισθων και τις αυξησεις τιμων, πολιτης. 

Γιατι...ο πρωθυπουργός ετσι υποσχέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε συναντηση, το κλιμα της οποιας χαρακτηριστηκε απο εκκλησιαστικούς κύκλους ως ''πολύ καλο''!   

Περιμενετε, εσεις, να σας δωσουν και λογαριασμο για το οτι ...«δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών»! 

Κυριες και κυριοι ειστε το ...ποιμνιον αυτης της χωρας και τους συμφερει να παραμεινετε ετσι, στη κατασταση του ..ποιμνιου, για την οποιαν αλλωστε προοριζεστε!
Παρακαλεισθε, δε, οπως συνεχιστε να κανετε ολες τις τελετες σας στην εκκλησια, κι ας υπαρχουν πολιτικες τελετες για ολα! 
Οχι, ο Ελλην ειναι παραδοσιακο ....κοροιδο και πρεπει να αρραβωνισθει, να νυμφευθει, καθως και να βαπτισει το παιδι του ενωπιον Θεου και οχι....δημαρχου! (Για να μη πουμε για θεματα κηδειων και πεσουν να μας φανε θεοι και..δαιμονες!)

Ποιοι, αλλωστε, θα κανουν τις θυσιες, αν οχι το...ποιμνιον;

Οπως, διαβαζουμε, ο Ιερώνυμος δεν ξεχασε, βεβαια, να επαναφερει, στη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό, το παλαιότερο αίτημά του να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία (οικόπεδα που ανήκουν στην Εκκλησία, για τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες) προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Αλλοιμονο, ξεχνιεται τετοιο αιτημα;

Επισης προτεινε ''κοινο ταμείο εκκλησιαστικής πρόνοιας προκειμένου να κατευθύνονται οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών. Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ζήτησε ακόμη την ενεργοποίηση της μικτής επιτροπής διαλόγου Πολιτείας - Εκκλησίας, η οποία είχε συσταθεί το 2009 χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το έργο της''. 

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την άποψη στον πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία ''θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και γι' αυτό, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης''. (Να και...PR η Ορθοδοξη Εκκλησια!)

Αυτα για οσους εχουν ...αυταπατες οτι στην Ελλαδα θα γινει ποτε διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας! 

Πιο ευκολα πιστευει κανεις  στo σεναριο για...Δευτερα Παρουσια, νομιζω!

6 σχόλια:

  1. Και σωστά νομίζεις ...

    Άλλωστε πολλά είναι τα χρόνια που ταίζει κουτόχορτο η ελληνική εκκλησία το λαό μας ...

    Που, φυσικά, το τρώει ... αμάσητο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σου και σε σένα Εlva και στον Φάρο.
    Εκκλησία, εκκλησιαστική περιουσία,συμφέροντα !
    Η θρησκεία που στηρίζεται στην άγνοια και που η σχέση της με την εξουσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.
    Γνωστός ο σκοταδιστικός ρόλος των θρησκειών που όπως λέει ο συγγραφέας Κ.Σιμόπουλος στο βιβλίο του "Μυθοπλαστία, όλες οι θρησκείες της Οικουμένης"
    «αποτελούν μια μορφή νόσου που οδηγεί το ανθρώπινο γένος στη δυστυχία επειδή εξελίσσεται σε κοινωνικό φαινόμενο που υποβοηθεί τις αυταρχικές, τυραννικές και διεφθαρμένες εξουσίες και παραμερίζει την πρόοδο και το δημιουργικό πνεύμα των λαών, την ειρήνη και την αλληλεγγύη».
    Ε,τώρα ο Αντωνάκης και οι συν αυτώ, δεν θα στηριχτούν και στον μηχανισμό της θρησκείας, δεν θα πορευτούν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου;
    Γι΄αυτούς μία είναι η θρησκεία, όπως σοφά διατύπωσε ο Μπέρναρντ Σω περιγράφοντας και ασκώντας κριτική στην θρησκευτική μυθολογία "τους":
    "Είμαι εκατομμυριούχος .Αυτή είναι η θρησκεία μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. blackbedlam: Μια Θερμή Καλημέρα κι από μένα !

      2.000 χρόνια τώρα, η θρησκεία κρατά το πόπολο σε ύπνωση !

      Δεν πα να πήγαμε στον ... Άρη, δεν πα να έχουνε γίνει τόσες εφευρέσεις, αεροπλάνα, βαπόρια, αυτοκίνητα που μηδενίσαν τις αποστάσεις, δυστυχώς η ύπνωση πάει σύννεφο !

      Σε κάθε περίπτωση πάντως, εγώ τους βγάζω το καπέλο !
      Αφού μπορούν μια χούφτα άνθρωποι (λίγες δεκάδες δεσποτάδες και καμιά 11.000 παπάδες) και κρατάν 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε κατάσταση ... χειμερίας νάρκης με του κόσμου τα παραμύθια, εγώ τους βγάζω το καπέλο !

      Διαγραφή
    2. Καλημερα blackbedlam και faro!

      Και ολοι οι συγγραφεις του κοσμου να εγραφαν κατα του.. φαινομενου της θρησκειας και παλι δεν θα ειχαν την απηχηση που χρειαζεται απο τους λαους, που στηρίζουν κυβερνησεις χαρις στην αγνοια τους και τους μηχανισμους προπαγανδας που εχουν στη διαθεση τους.

      Ευτυχως στη Σουηδια, οπως σε αλλες χωρες του κοσμου, δεν χρειαζεται να βλεπει κανεις παπαδες και ..θρησκευτικες τελετες ορκωμοσιες, τρισαγια κλπ στη Τιβη, εφ οσον το κρατος ειναι ηδη απο πολλα χρονια χωρισμενο απο την εκκλησια, κατι για το οποιο ειμαι ιδιαιτερα ευγνωμων! :-)

      Διαγραφή
  3. Μια φορά κι έναν καιρό στον τόπο τούτο το μικρό
    ζούσαν κάτι φουκαράδες, οι ραγιάδες.
    Κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες
    κυβερνούσανε τη χώρα. Καληώρα.
    http://www.youtube.com/watch?v=zUx7RPOtpd8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. panos: Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια !

      Θα ξυπνήσει άραγε αυτός ο κόσμος ποτέ ;

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...