25 Αυγ 2012

Βlah, blah, (Tα ίδια λόγια, ξανά και ξανά!)



Φανταζομαι δεν ειμαι η μονη που νιωθω οτι με ...δουλευουν κανονικα, ως πολιτη, καθε φορα που θα τυχει να διαβασω τιτλους αστικων φυλλαδων! Ειναι σαν να πηγαινω (παρα τη θεληση μου!) πισω στο χρονο οπου...καπου σιγουρα εχω ξανακουσει τα ιδια λογια, απο τις ξενες ηγεσιες και τις ιδιες αφελεις, (δηθεν διαβεβαιωτικες) υποσχεσεις του τυπου:

''ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ (!!) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ - ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ». Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ'' !! 

Φτανει πια το δουλεμα, δεν νομιζετε;

Ενω οι...."δικοι" μας ηγετες επειγονται παντα να ...διαβεβαιωσουν τον λαο οτι η χωρα ειναι «αποφασισμένη να πετύχει! Δεν θέλουμε να δανειζόμαστε», ( αλλα..ενεκα η κακια ωρα, βλεπετε, οποτε γι αυτο σας λεμε.... τα κεφαλια μεσα, παιδια!).

Kαι βεβαια αν δεν ηταν τραγικα θλιβερα ολα αυτα και αν δεν ειχαν να κανουν με τις ζωες και τις αναγκες εκατομμυριων ανθρωπων, ειτε αυτοι ειναι ανεργοι, αστεγοι, ασθενεις, χαμηλοσυνταξιουχοι, μεταναστες, θα μπορουσε να γινει ισως ενα ακομη φτηνο νουμερο μιας υπερ του δεοντος γελοιας επιθεωρησης οπου τα ιδια και τα ιδια, ακουγονται χρονια, ειπωμενα ομως, απο διαφορετικα στοματα καθε φορα, (για να εχουμε και μια...ποικιλια!) ενω ο λαος παρα τα οσα υποφερει, δεν λεει να μηδενισει το ...κοντερ της ιστοριας που συνεχιζει να παραγει τετοια ...σκουπιδια, τα οποια αντιθετα με ο τι πιστευει η...ΧΑ δεν ειναι οι μεταναστες, (!!) αλλα το ιδιο συστημα που παραγει τη φτωχεια, την ανεργια και τον ρατσισμο, ενα συστημα που εκλεγεται απ τον λαο και ενω εχει πια ξεκαθαρα στραφει εναντια του και πρεπει να σταλει στον καλαθο αχρηστων μια και καλη, συνεχιζει να διαιωνιζεται χαρις στην ανοχη πολλων!

Ετσι τι αλλο μπορει να νιωθει κανεις εκτος απο ...αγανακτηση για οσους ακομα δεν βγαινουν απο τα ρουχα τους με ειδησεις του αστικου τυπου συμφωνα με τις οποιες ο πρωθυπουργος και....χιουμορ διαθετει (!!) με τους δημοσιογραφους της Bild, (παρα τις κακογουστες φαρσες τους με ενα κείμενο, γραμμένο με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά, που ζητούσε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρύνει τους Γερμανούς φορολογούμενους και ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την τήρηση των όρων δανεισμού, ακόμα και να πουλήσει ορισμένα ακατοίκητα ελληνικά νησιά!) και δωρακια αντηλλαξε μαζι τους (ακομα κι αν αυτοι τον ....πικραινουν, με δημοσιευματα τους)!!

Αυτο ομως που κανεις δεν θα πρεπει να θεωρει δεδομενο ειναι η αντιδραση του λαου. Ετσι επειδη καποιοι συνεχιζουν να λογαριαζουν χωρις τον ....ξενοδοχο, ας μην ειναι και τοσο σιγουροι, οπως ο πρωθυπουργος, o oποιος ειπε τις αλλες σε Γερμανους δημοσιογραφους οτι εχει «υποσχεθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η χώρα θα αποπληρώσει όλα τα δάνεια».

Εκτος κι αν εκανε κι εκει...χιούμορ!


5 σχόλια:

  1. Στη προκειμένη περίπτωση, δεν ισχύει καθόλου η λαϊκή ρήση: Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης !

    Ισχύει το: Η επανάληψη του γνωστού δουλέματος του κόσμου, πιάνει τόπο !

    Δυστυχώς, όπως είδαμε και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας, αλλά και σε αντίστοιχες σε άλλες χώρες που εξ ίσου δοκιμάζονται με μας - Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία κλπ.

    Γενικά, όσο πιο χοντρό είναι το δούλεμα και το ψέμα, τόσο πιο πολύ περνάει και γίνεται πιστευτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Δηλαδη να πιστεψω οτι γενικα αρεσει το..δουλεμα και το ψεμα; Κριμα τοτε που ο μεσος Ελληνας θελει να περνιεται για..πιο ξυπνιος απο τον μεσο Ευρωπαιο!

      Διαγραφή
  2. Με την οικονομία και τον κοινοβουλευτισμό να καταρρέουν και με ομάδες να σφάζονται στους δρόμους, ακόμα και στη βουλή φτύνουν τα κουκούτσια, ήδη αντικατέστησα τα έπιπλά μου με τα πλέον πρόσφατα κομμάτια Bauhaus.

    Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι κυκλοφόρησε μόλις ένα πολύ καλό έργο ενός σχετικά γνωστού νέου συγγραφέα, του Μπέρτολντ Μπρεχτ, με τίτλο "Τρόμος και Αθλιότητα στο Τρίτο Ράιχ".

    Τέλος, πέταξα το ντόλμπυ σαράουντ ηχοσύστημά μου και το αντικατέστησα με ένα στυλάτο γραμμόφωνο, ώστε να ακούω όλα τα τελευταία σουξέ.
    Τα Sturmabteilung έχουν ήδη ξεκινήσει. Η "επιχείρηση Κόρινθος" στέφθηκε από επιτυχία.

    Παρ' όλα αυτά νιώθω ένα βάρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect


      Πολυ πισω στον χρονο μας πηγες, φιλε spiral, αλλα σιγουρα εχεις τους λογους σου..Οσο για τo βαρος που νιωθεις, δυστυχως το νιωθουμε καθημερινα κι εμεις!

      Y.Γ Τα επιπλα..Bauhaus ειναι τοσο βαρετα οσο και οι..κατασκευαστες
      τους! :-)

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...