4 Δεκ 2012

Δεκέμβρης 1944

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».

Στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, μέρα Κυριακή, από την πρώτη σελίδα ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", καλούσε τον λαό της Αθήνας και του Πειραιά, στην πλατεία Συντάγματος, σε παλλαϊκό συλλαλητήριο, με το σύνθημα:

«Όλοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου».

 Το Συλλαλητήριο αυτό, χτυπήθηκε από τις τότε αστικές πολιτικές δυνάμεις, που χρησιμοποίησαν τον ίδιο ένοπολο μηχανισμό (Αστυνομία, Τάγματα Ασφαλείας κ.λπ.), που στήριξε τη γερμανική κατοχή, άλλα δικά της ένοπλα τμήματα, όπως η Ορεινή Ταξιαρχία και ο Ιερός Λόχος, αλλά και ένοπλα τμήματα των Άγγλων, τους οποίους είχαν καλέσει ακριβώς γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούσαν να επιβάλουν την κυριαρχία τους στο λαό, επιδίωξαν να τσακίσουν το οργανωμένο λαϊκοαπελευθερωτικό κίνημα και την εμπροσθοφυλακή του, το ΚΚΕ και το ΕΑΜ, αλλά και τον ΕΛΑΣ.

Σήμερα, 68 χρόνια μετά, ο ηρωικός Δεκέμβρης του λαού γίνεται αντικείμενο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, διαστρέβλωσης και αμαύρωσης της Ιστορίας του λαού μας από όψιμους δημοσιολόγους, καθηγητές δήθεν ιστορικούς, που την επιστήμη τους την ατιμάζουν, ερμηνεύοντας τα γεγονότα από τη σκοπιά του κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού κόσμου, που επίσης ατίμασε το λαό, παραδίδοντάς τον στους Γερμανούς κατακτητές στα 1941 και υπηρετώντας τους κατακτητές με κάθε τρόπο, ακόμη και σφάζοντας, δολοφονώντας ή στέλνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα λαϊκές δυνάμεις που αντιστέκονταν και οργάνωναν τον απελευθερωτικό αγώνα. 

Τα αστικά επιτελεία νομίζουν πως έτσι θα ξεκάνουν από τη λαϊκή μνήμη μια λαμπρή στιγμή ανυπόταχτης απόφασης του λαού. 
Είναι γελασμένοι.
 Ό,τι και αν πασχίζουν, η ίδια η Ιστορία είναι ενάντιά τους. 

Γιατί είναι οι λαοί που από την ιστορία τους διδάσκονται πως, μπροστά στην υποταγή τους, μονόδρομος είναι η πάλη με όλα τα μέσα ενάντια στους κυρίαρχους. 
Αυτό φοβούνται οι αστοί, γι' αυτό επιστρατεύουν τους διάφορους σε διατεταγμένη υπηρεσία αντιστόρητους. 

`Η να το πούμε πιο σωστά. 
Την πραγματική Iστορία τη γράφουν οι λαοί με τη δράση τους. Και οι αστοί φοβούνται τους λαούς, γι' αυτό πασχίζουν με τους δικούς τους επιστήμονες, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, ιδιαίτερα μετά την αντεπανάσταση, να τους κρατούν υποταγμένους. 

Αλλά θα 'ρθει η ώρα να το πληρώσουν. 
´Ηδη το σύστημά τους είναι ιστορικά ξεπερασμένο.
 Ο «νεκροθάφτης» τους, η εργατική τάξη, που οι ίδιοι δημιούργησαν, θα τους στείλει αργά ή γρήγορα εκεί που ανήκουν. 
Στο παρελθόν της Ιστορίας της ανθρωπότητας.

Σημείωση: Για όποιον θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα, ας πάει στο portal του 902.gr, στο σχετικό άρθρο, "Δεκέμβρης 1944: Μία από τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ)"

3 σχόλια:

  1. ''Την πραγματική Iστορία τη γράφουν οι λαοί με τη δράση τους''.

    Ερχεται η στιγμη, που οπως τοτε, ετσι και σημερα ο λαος κατω απο αυτες τις σκληρες συνθηκες που του επιφυλασσουν οι κυβερνησεις της τροικας και των αλλων επιτελειων, θα πουν το δικο τους ''φτανει πια'' και θα βαλουν μια και καλη τους τους συκοφαντες και ολους οσους επιβουλευονται τον λαο, στο περιθωριο της Ιστοριας και ακομα παραπερα!
    Ηδη βλεπουν οι περισσοτεροι ξεκαθαρα, πια, τους σκοπους τετοιων μειοδοτικων κυβερνησεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva: Πλησιάζει, κατά τη γνώμη μου, η ώρα που ο λαός μας, θα καταλάβει και τη δύναμή του και τι πρέπει να κάνει.

    Κάποιες φορές, λέγεται, ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτό γίνεται ως φάρσα !
    Εγώ, πιστεύω, ότι κάποιες φορές η Ιστορία επαναλαμβανόμενη, ξαναγράφεται ΚΑΛΥΤΕΡΗ !

    Σημ.: Δεν ξέρω πως το έκανες, αλλά και μπράβο και σ΄ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Mακαρι να εχεις δικιο σχετικα με την επαναληψη της ιστοριας, αλλα τουλαχιστον αν ειναι ετσι ας ειναι βασισμενη στις εμπειριες του παρελθοντος!

      Μη μ ευχαριστεις! Η φωτο ειναι ιστορικη και σκοπος ειναι να τη δουμε καλα και να συλλογιστουμε τι περασε αυτος ο λαος!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...