23 Δεκ 2012

Ποιος λέει ότι οι Μάγια είχαν άδικο ;



Από το διεθνές δελτίο :  
- Κένυα: Στους 45 έφθασαν οι νεκροί από την επίθεση σε κοινότητα στον ποταμό Τάνα.  
- Πακιστάν: Έξι νεκροί και 21 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε κομματική εκδήλωση στο Πεσαβάρ  
- Σαουδική Αραβία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη στα ανατολικά της χώρας  
- Συρία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε προάστιο της Δαμασκού

Τουρκία: Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος Πάτριοτ του ΝΑΤΟ, θα έχουν αναπτυχθεί «εντός των προσεχών εβδομάδων» (σ.σ. στην Τουρκία), ανακοίνωσε σήμερα το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Νιγηρία: Δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που επέβαιναν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν σήμερα επίθεση κατά των γραφείων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Airtel και MTN (ινδικών και νοτιοαφρικανικών συμφερόντων αντίστοιχα) στην πόλη Κάνο.

Αϊτή: Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε την Αϊτή και άφησε πίσω του τουλάχιστον 250.000 νεκρούς το Γενάρη του 2010, περίπου 360.000 κάτοικοι της χώρας εξακολουθούν να ζουν σε 496 πρόχειρους καταυλισμούς.

Αργεντινή: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν πλήθη "μπουκάρισαν" σε σουπερμάρκετ στο Ροσάριο, στο κεντροανατολική Αργεντινή.

Παλαιστίνη: Τρεις άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και άλλοι 40 νοσηλεύονται προσβεβλημένοι από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, που είναι ευρύτερα γνωστή ως γρίπη των χοίρων, στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του χειμώνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Πολωνία: Σαράντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος από την 1η Δεκέμβρη στη χιονισμένη Πολωνία, όπου η θερμοκρασία έπεσε τις τελευταίες ημέρες στους -6 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

ΗΠΑ: Ο αριθμός των αστέγων και των ατόμων που ζητούν να τους προσφερθεί συσσίτιο αυξήθηκε κατά τ7% το 2012 σε σχέση με το 2011 στις ΗΠΑ.

Βουλγαρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί 12 δήμοι στην Ανατολική Βουλγαρία, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συνολικά 120 πόλεις και χωριά στην Ανατολική Βουλγαρία αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας των χιονοστιβάδων.

Τα παραπάνω, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα για τι έχει συμβεί τις τελευταίες δύο ημέρες !
Δεν τα συμπεριλάβαμε όλα !

Με βάση τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε την καταστροφή που πρόβλεψαν πριν χιλιάδες χρόνια οι Μάγια ;

Έ ;;;


8 σχόλια:

  1. Faro

    Η ανθρωπότητα τα καταφέρνει μια "χαρά" και μόνη της. Έχουμε κάνει την καταστροφή σίριαλ για καθημερινή κατανάλωση δόση για να την συνηθίσουμε. Μπορεί να μην έγινε τώρα το overdose της "προφητείας" για να μας αποτελειώσει, αλλά και σε αυτό το σημείο μπορούμε να βγάλουμε τα ματάκια μας μόνοι μας αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στον πλανήτη. Εμείς τον χρειαζόμαστε..Αυτός Οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγε λίγο προς την οικολογία το σχόλιο μου, αλλά νομίζω ότι αν οι άνθρωποι ήταν πιο φιλικοί στο περιβάλον θα ήταν και πιο ειρηνικοί μεταξή τους...βλέπε ΗΠΑ που δεν υπογράφουν συνθήκες για το περιβάλλον. Όλα για το κέρδος, αλλά στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα για κανέναν.

      Διαγραφή
    2. Ntina: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !

      Διαγραφή
    3. Νtina

      Eχεις απολυτο δικιο και συμφωνω με την αποψη σου εστω κι αν ακουγεται ''οικολογικη'', οπως λες. Εχει παρερμηνευθει και η οικολογια οπως και πολλες αλλες εννοιες, ενω η ουσια των πραγματων ειναι οτι ανθρωπος και περιβαλλον επρεπε να ειναι σε αγαστη σχεση, μακρια απο συμφεροντα και κυκλωματα,αλλα εφ οσον το κερδος εχει γινει αυτοσκοπος, πληρωνουμε δυστυχως το τιμημα!

      Διαγραφή
  2. Ntina: Να αυτοκαταστραφεί;

    Προφανώς ...

    Εγώ, πάντως, νομίζω, ότι αυτό ακριβώς που συμβαίνει, προφήτεψαν οι Μάγια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν συνέβαιναν παρόμοια περιστατικά στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ή στην Κούβα, Β.Κορέα κλπ. Γιατί αυτά είναι άνθη του κακού και φύονται στα ιμπεριαλιστικά-καπιταλιστικά κράτη, όπως και οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η εγκληματικότητα, η παιδική θνησιμότητα, η ανεργία κλπ.
    Ας σκεφτούν λίγο οι δεξιοί, «σοσιαλιστές», «αριστεροί» κλπ συμπατριώτες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος: Πολύ καίριο το ερώτημα σου.

      Η απάντηση, καθορίζει το πως σκέφτεται ο καθένας !

      Και, πως πρέπει, προς τα ποια κατεύθυνση, παλεύει !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...