25 Δεκ 2012

(Kαλές γιορτές!) Μας ταΐζουν..κουτόχορτο στην ΕΕ!


Σχέδιο Νόμου που καταργεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών στην Ελλάδα, έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, διαβαζουμε. Η κατάργηση αυτή, και συγχώνευση του υπό το Ε.Ι.Ε., με τελείως διαφορετικό αντικείμενο, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση υποβάθμιση της Κοινωνικής Έρευνας στην Ελλάδα, και μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο

Η κατάργηση του, δεν προσβλέπει σε κάποιο οικονομικό όφελος, αφού η χρηματοδότηση καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία του προσωπικού του. Δεν γίνεται βάση κάποιας μελέτης, και μάλιστα δεν είναι ούτε καν αξίωση της Τρόικας ή του Μνημονίου. 

Αντίθετα οι εταίροι μας, επιβάλουν ότι η Έρευνα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης, κάτι όμως που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται διαφορετικά, μειώνοντας διαρκώς την χρηματοδότηση στα Ερευνητικά Κέντρα, σε βαθμό που να μην καλύπτονται ούτε οι ανάγκες για μισθοδοσία, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η Έρευνα, και τα έσοδα τους από ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, που είναι μάλιστα διπλάσια κατά μέσο όρο από την χρηματοδότηση των Κέντρων. Δημόσια Κέντρα Κοινωνικής Έρευνας υπάρχουν σε όλα τα ανεπτυγμένα Κράτη, και οι μελέτες τους αξιοποιούνται όχι μόνο από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Σ

Στην Ελλάδα, σύγχρονα ερευνητικά αποτελέσματα του Ε.Κ.Κ.Ε., θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της οικονομίας, ειδικά σε αυτή την περίοδο, αλλά και για τα σοβαρά θέματα μετανάστευσης. Αντίθετα η κατάργηση του, υποβιβάζει και θάβει τέτοιες μελέτες, κάνοντας έτσι ένα χρήσιμο δώρο στη Χρυσή Αυγή, ενώ η μη αξιοποίηση τους, και η απόκρυψη τους από τον κόσμο, εξυπηρετεί και νομιμοποιεί τις πρακτικές της.

Η κατάργηση του μοναδικού Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών είναι πρωτοβουλία, και αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Μάγκλαρη, και των Αρχηγών των Κυβερνώντων Κομμάτων, τα οποία δεν έχουν εκφράσει καμιά αντίθεση. Η μοναδική φορά που είχε καταργηθεί το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, ήταν κατά την περίοδο της Χούντας. Η συνεχής υποβάθμιση της Παιδείας, της Έρευνας, και της Γνώσης, πρόκειται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική κρίση, αλλά και σε χειρότερη κρίση αξιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (www.eee-researchers.gr), και από τον Σύλλογο του Ε.Κ.Κ.Ε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Και για να μη νομιζουμε οτι η υποβαθμιση της Ερευνας, εκπαιδευσης γινεται μονο στη χωρα μας, διαβαζουμε οτι στη Βρετανία παρατηρειται μείωση των εγγραφών στα πανεπιστήμια εφοσον..

Xιλιάδες σημερινοί φοιτητές θα πληρώσουν £100,000 κατα την διάρκεια της καριέρας τους, αφού τα «φοιτητικά» δάνεια που έχουν πάρει, δεδομένου ότι ο δανεισμός, αποτελεί μονόδρομο, λόγο της απουσίας χρηματοδότησης, σημαίνουν τόκους και άλλα τέλη που πολλαπλασιάζουν το ποσό των £27,000 με £36,000που χρεώνουν τα περισσότερα πανεπιστήμια, για δίδακτρα, για 3ετή και 4ετή πτυχία.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση  είναι αυξημένα σε σχέση με τις  £70,000 που είχε υπολογιστεί αρχικά ότι θα αποπλήρωναν οι φοιτητές στην διάρκεια της ζωής τους για τα φοιτητικά  δάνεια.

Από τους απόφοιτους παρακρατούνται λεφτά από το μισθό τους (πχ 9% για  μισθούς πάνω από £21,000 το χρόνο) για να αποπληρωθεί το χρέος για περίοδο μέχρι 30 χρόνια. Πρέπει να συμπεριληφθεί  στα παραπάνω ότι όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και το κόστος ζωής έχει ανέβει και προβλέπεται ότι το μέσο χρέος για έναν απόφοιτο θα είναι £53,000. Προβλέπεται  ότι 20% των αποφοίτων θα έχουν  κατώτερους μισθούς και δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποπληρώσουν το χρέος.

Την ίδια ώρα, παρατηρείται πτώση κατά 54.000 στις αιτήσεις εγγραφής στα Βρετανικά πανεπιστήμια φέτος, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.


Κατα τα αλλα....Καλες γιορτες και καλη αφυπνιση σε οσους νομιζουν οτι το να μιλανε για ...''αναπτυξη'', οι νεοφιλελεδες, σημαινει οτι το..εννοουν κιολας!

4 σχόλια:

  1. Και τι άλλο είδες γαλανομάτη γιε μου; | www.athensvoice.gr

    Αυτός ο τύπος εκτός από μπλόγκερ και μέλος της ΚΕ της ΡΗΜΑΔ είναι και καθηγητής Μ.Ε. Διδάσκει παιδιά!
    Ρώτα τον. Σίγουρα έχει άποψη.
    Χρόνια πολλά και δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πoυ τα ξετρυπωνεις τετοια ..διαμαντια, φιλε spiral architect; :)
    Αλλοιμονο στα παιδια...Μ οποιον δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις, δε λενε; :(

    Χρονια πολλα και καλο μας κουραγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε σεις αυτό είναι το κουτόχορτο;

    Πληροφορίες μου λένε ότι αυτό το χόρτο το μαζεύουν νύχτα και αφού το ξεράνουν σε Αυγουστιάτικο ήλιο, το τρίβουν με τον κώλο 40 παρθένες και πάντα με φεγγάρι.
    Κατόπιν το βράζουν σε θαλασσινό νερό.
    Και μετά το αφήνουν 3 μέρες και 3 νύχτες με πανσέληνο όπου υποχρεωτικά οι 40 παρθένες χορεύουν τριγύρω το χορό των 7 πέπλων.
    Τέλος με αυτό ραντίζουν τις δεξαμενές νερού.
    Έγκυρες πληροφορίες μου μεταφέρουν ότι επικεφαλής των 40 παρθένων είναι η Μέρκελ!
    Χρόνια πολλά βρε παιδιά χρόνια αγωνιστικά και δυναμικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. blackbedlam

      Aχαχα! Φοβερο το μυστικο της...επεξεργασιας του κουτοχορτου! Ολα τα φανταζομασταν αλλα και τη φραου...Μερκελ επικεφαλης ομαδας 40 (μωρων) παρθενων, σε χορο 7 πέπλων, δεν τολμω να τη φανταστω, γιατι πεθαινω στα γελια!:)

      Να σαι καλα!
      Χρονια Πολλα και καλη δυναμη επισης!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...