19 Φεβ 2013

Αύριο 20 Φλεβάρη η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία – Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (VIDEO)



Αύριο, Τετάρτη 20 Φλεβάρη, δίνεται η μάχη της μεγάλης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας και τις μέρες που απομένουν εργαζόμενοι, συνδικάτα, ομοσπονδίες προετοιμάζουν δυναμικά την επιτυχία της, καθώς αυτή η απεργία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική.
Αιτήματα αιχμής της απεργιακής μάχης:
  • Να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να αυξηθούν μισθοί και μεροκάματα κόντρα στην επιχείρηση μεγαλοεργοδοσίας - κυβέρνησης - εργατοπατέρων να τα παρασύρουν στον γκρεμό της «ανταγωνιστικότητας».
  • Να εξασφαλιστούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων σε μια περίοδο που αυτοί πολλαπλασιάζονται αμείωτα.
  • Να εμποδιστεί η φορο-καταιγίδα που λεηλατεί το ήδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών - εργατικών οικογενειών.
  • Να πάρει απάντηση η καταστολή και η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων στην οποία καταφεύγει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Στόχοι που δεν αφορούν μόνο την εργατική τάξη, αλλά και τα λαϊκά στρώματα που αντικειμενικά έχουν συμφέρον να στρατευτούν μαζί της: Τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό άλλωστε, ήδη, στην απεργιακή μάχη έχουν μπει η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.
Εξορμήσεις γίνονται σήμερα, Δευτέρα, σε Εργοτάξιο Ασπροπύργου, Δημαρχείο Ασπροπύργου. Στους Αγ. Αναργύρους περιοδεία στα ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Νεκροταφείο, στο Κεντρικό Δημαρχείο και στο παλιό Δημαρχείο και στο Καματερό περιοδεία στο ΚΕΠ, στο ΚΑΠΗ, στο παλιό Δημαρχείο και στο «Βοήθεια στο σπίτι». Στους υπόλοιπους οκτώ παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου. Στους Δήμους Χαλανδρίου, Βριλησσίων και Φιλαδέλφειας περιοδείες σε όλους τους χώρους των δήμων. Στο Γκαράζ Ν. Ηρακλείου. Στον κλάδο φαρμάκου, στην ΕΛΠΕΝ.

Την Τρίτη σε Εργοτάξιο Ελευσίνας, σε χώρους δουλειάς στη Ν. Ιωνία. Στο Δήμο Αγ. Αναργύρων σύσκεψη στις 7.00 το πρωί με τους εργαζόμενους σε πράσινο, καθαριότητα και τεχνικά στο γκαράζ Αγ. Αναργύρων. Στους Δήμους Χαλανδρίου και Ν. Ιωνίας περιοδείες σε όλους τους χώρους των δήμων. Στον κλάδο φαρμάκου, στη «Φαρματέν».

Στη δράση και οι δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων

Λίγες μέρες πριν από την πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 του Φλεβάρη, οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΠΑΣΕΒΕ, η οποία καλεί σε πανελλαδικό κλείσιμο των μαγαζιών με έμφαση την εναντίωση στη φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης, εντείνουν τις προσπάθειες για την ενημέρωση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών. Κομβικό σημείο και αυτής της κινητοποίησης κρίνεται ότι είναι ο συντονισμός της πάλης εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, που με την κοινή, ενιαία αγωνιστική τους απάντηση στην κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιάζουν τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους.


Στην Αθήνα, η ΟΒΣΑ καλεί στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια και σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, σε Γενική του Συνέλευση, αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων του Δήμου την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και τη συμμετοχή των μελών του στη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 π.μ., με το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ. Θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ιλίου.

Η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και ΕΒΕ να κλείσουν τα μαγαζιά τους στις 20/2 και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 10.30 π.μ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις 70. 
Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
Πειραιάς, 10.30 π.μ. πλατεία Καραϊσκάκη.
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου.

902

2 σχόλια:

  1. Τώρα, μιλάει ο λαός !

    Παντού, ξεσηκωμός !

    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου faro

      Kαλη και μεγαλη συμμετοχη, ευχομαι, στην αυριανη απεργια!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...