13 Φεβ 2013

ΠΑΜΕ:- Για τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου οικονομικών για τον κατώτερο μισθό

 12 Φεβρουαρίου 2013.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση προκαλεί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου οικονομικών να δηλώνει ότι ο μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός και πως πρέπει να πέσει ακόμα περισσότερο.
Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι προσωπικές απόψεις ούτε του ξέφυγαν. Φανερώνουν τους βαθύτερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μισθούς ακόμα πιο κάτω από τα 586ευρω και τα 511 ευρώ για τους νέους.

Οι δηλώσεις αυτές είναι η φωνή των μονοπωλίων που απαιτούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με τους μισθούς να φτάνουν στα τάρταρα, στα 200 και 300 ευρώ. Θέλουν τους εργαζόμενους φθηνό και αναλώσιμο υλικό για τη μηχανή των κερδών τους.

Η εργατική τάξη να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων, να μη μείνει αναπάντητη αυτή η νέα αθλιότητα.

Να πάρει την ευθύνη της για μην οδηγηθεί στην εξαθλίωση.
 
Να μπει μπροστά στην οργάνωση την πάλης για να δοθεί μαζική, αποφασιστική, μαχητική και οργανωμένη απάντηση στις 20 Φλεβάρη στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, απέναντι στην απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.




6 σχόλια:

  1. Οι δηλώσεις του Μέργου, είναι η φωνή των μονοπωλίων.

    Τίποτα δεν είναι ... τυχαίο ή δήθεν προσωπικές σκέψεις !

    Όλα γίνονται μελετημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...στοχευμένη προετοιμασία για ευκολότερη "κατάποση"σε ευθετότερο χρόνο..

      Διαγραφή
  2. Καλημερα faro & ad placitum

    Xθες που ακουσα τις δηλωσεις του Μεργου, αρχισα να αμφιβαλλω αν ακουσα καλα οτι τα ...586 ευρω του κατώτατου στην Ελλαδα, ''ειναι ενας μισθος σε ..υψηλά επίπεδα''!! Εχει χαθει και η στοιχειωδης ντροπη!
    Αυτοι, ζουνε με 586 ευρω καθε μηνα, ή μηπως οι περισσοτεροι εργαζομενοι πληρωνονται ..τακτικα;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αισχροί και αναίσθητα γουρούνια. Αυτοί ζούνε με 586 ευρώ την ημέρα, ή την ώρα ή το λεπτό ή το δευτερόλεπτο...Παλάτια, βιλάρες, στόλοι από αυτοκίνητα και κότερα, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ... και βέβαια αυτό πρέπει να τους το κάνει ο ηλίθιος λαός όταν... και άμα...ξυπνήσει...ποτέ....
    Αγανακτισμένος Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...η ντροπή στον καπιταλισμό είναι "είδος πολυτελείας σε ανεπάρκεια"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα, διαφορετικα δεν θα ελεγαν ο τι λενε, ουτε φυσικα θα ψηφιζαν μνημονια στο ονομα της ...''σωτηριας της πατριδος''! ;((

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...