26 Μαρ 2013

ΔANIA: Ο υποκριτικός & επικίνδυνος ρόλος των οπορτουνιστών!

Φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις των δασκάλων στις 20 Μάρτη (Πηγη demotix.com)
Την εβδομάδα που διανύουμε τα σχολεία στη Δανία είναι κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα. Από την Τρίτη 2 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένο να ξαναλειτουργήσουν έχει κηρυχθεί λοκ άουτ από την «κόκκινη κυβέρνηση» και τους δήμους. 

Παρά τις όποιες υποχωρήσεις από τη μεριά του εργοδοτικού συνδικαλισμού που έκανε πολλές προσπάθειες για να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση μέσα από τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις του «κοινωνικού διάλογου», οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και δήμων είναι αποφασισμένοι. Τα προαποφασισμένα σκληρά μέτρα θα περάσουν. 
Οι δάσκαλοι όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να εργάζονται περισσότερες ώρες με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα. Αυτό εξυπηρετεί σήμερα σε συνθήκες κρίσης τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Και η κυβέρνηση παρά τις όποιες υποκριτικές προεκλογικές υποσχέσεις ένα δρόμο μπορεί να ακολουθήσει, αυτόν της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Μια «αριστερή» κυβέρνηση με κορμό τη σοσιαλδημοκρατία, η οποία αποδεικνύεται πιο ικανή στην πράξη να επιβάλλει τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα και να διαλύσει το καλοδιαφημισμένο σκανδιναβικό μοντέλο που η ίδια σε άλλες εποχές έχτισε, γιατί τότε αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα την κερδοφορία του κεφαλαίου, την πολιτική της συναίνεσης και την παθητικοποίηση του εργατικού κινήματος.


Και σήμερα το έργο της κυβέρνησης γίνεται πιο εύκολο αφού δεν έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο σε ταξική βάση εργατικό κίνημα.

Το λοκ άουτ αφορά 75.000 δάσκαλους και 875.000 μαθητές. Την περασμένη βδομάδα είχαμε σε μια σειρά πόλεις μαζικότατες διαδηλώσεις υπέρ του αγώνα των δασκάλων, αλλά η «δανέζικη» ΓΣΕΕ ήταν απούσα ενώ και τα συνθήματα ήταν κατώτερα των περιστάσεων.

Στις διαδηλώσεις παραβρέθηκαν στελέχη και βουλευτές της «Πρασινοκόκκινης Συμμαχίας» που στηρίζει την κυβέρνηση για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των δασκάλων. Είπαν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν την κυβέρνηση όμως δεν το πέτυχαν. Φυσικά δεν έχουν καμία πρόθεση να αποσύρουν τη στήριξή τους σε αυτήν την αντιλαϊκή κυβέρνηση γιατί... «τότε θα έρθει πίσω η δεξιά, η οποία θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολιτική και όλα θα γίνουν ακόμα χειρότερα».


Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες εκτός από την πραξικοπηματική ανάμειξή της στις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση των δασκάλων, προωθεί και δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Με την πρώτη θα περικόψουν 3 δισ. κορώνες από τα φοιτητικά επιδόματα για να τα δώσουν στις επιχειρήσεις με μορφή φοροαπαλλαγών και πιστώσεων με το σκεπτικό ότι έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και με τη δεύτερη θα πετσοκόψουν τα κοινωνικά επιδόματα σε άπορους, ασθενείς, πρόσφυγες και ανάπηρους.

Η «Πρασινοκόκκινη Συμμαχία» δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τη μία ούτε την άλλη μεταρρύθμιση... αλλά συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση με τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα που σημειώνονται παραπάνω...

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Χμ...δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε γιατί έμεινε -δημοσκοπικά τουλάχιστον- στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είδανε οι πιθανοί ψηφοφόροι τον Κουβέλη,είδανε και τις τούμπες και τη "δημοκρατικότητα" του Άλεξ και το έβγαλαν το συμπέρασμα. Ίσως για πολλούς, δε χρειάζεται η αντιστοίχιση με τη Δανία για να καταλάβουν τί είναι η παρέα του Άλεξ.

    Το θέμα είναι πώς ξυπνάμε συνηδείσεις, αυτών που "προδόθηκαν" από την αριστερά, και τις στρέφουμε στον οργανωμένο αγώνα αντί για το φασισμό.

    Τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...