20 Μαρ 2013

Παφίλης: Οι εξελίξεις στην Κύπρο απομυθοποίησαν το ρόλο της ΕΕ (VIDEO)

                      

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που δέχονται λυσσαλέα επίθεση από την ΕΕ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, εξέφρασε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο. 

Υπογράμμισε πως οι εξελίξεις απομυθοποιούν την ΕΕ και απευθυνόμενος στα κόμματα του ευρωμονόδρομου σημείωσε: «Πού είναι η αλληλεγγύη; Τσεκούρι και απέναντι στην Κύπρο. Πού είναι ο ισχυρισμός ότι η ΕΕ και η ένταξη της Κύπρου θα έλυνε την κατοχή του 40% της χώρας από την Τουρκία; Πού είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα που λέγατε τόσα χρόνια όπως λέτε και για την ΑΟΖ σήμερα; 

Έχουν σταματήσει στην κατεχόμενη ζώνη». Ο Θ. Παφίλης πρόσθεσε πως οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη διαχείριση που να «διασώσει» την οποιαδήποτε χώρα έστω και αν είναι μικρή και αυτό γιατί οι νόμοι του καπιταλιστικού συστήματος είναι σκληροί και αδυσώπητοι. Απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό, αλλά και στον κυπριακό λαό να δυναμώσει την πάλη του, να ανοίξει νέους δρόμους έξω από την ΕΕ, κόντρα στο ΔΝΤ, κόντρα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και να παλέψει για τη λαϊκή εξουσία καθώς άλλες λύσεις προς όφελος του λαού δεν μπορούν να υπάρξουν. Αποπομπή του υπουργού Οικονομικών ή η κυβέρνηση «να παραιτηθεί στο σύνολό της», ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου. 

Κατηγόρησε τον Γ. Στουρνάρα για τη θετική του ψήφο στο Γιούρογκρουπ για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς τον «διορισμένο υπουργό της τρόικας». «Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από την παραίτηση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Χαρακτήρισε την απόφαση της Κυπριακής Βουλής ως κόλαφο και καταγγελία για την τρικομματική κυβέρνηση «που συναίνεσε στην πολιτικά εγκληματική απόφαση του Γιούρογκρουπ που ενταφίαζε την Κύπρο». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως η απόφαση του Γιούρογκρουπ προέκυψε μετά από πολιτική συμφωνία με τις κυπριακές αρχές, συμφωνία την οποία η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί. Επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις πως η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας δεν επηρεάζεται, «γιατί με τα έως τώρα συμφωνηθέντα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης τόνισε πως η απόφαση του Γιούρογκρουπ ήταν προϊόν συμφωνίας με την κυπριακή πλευρά και συνεπώς η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν στάση στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η απόφαση στο δίλημμα που ανοίγεται, ανήκει στον κυπριακό λαό και σε κανέναν άλλο, δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως το κόμμα του θα χαιρέτιζε την απόφαση της Κυπριακής Βουλής όποια και αν ήταν αυτή. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης δήλωσε πως δεν πρέπει να αφήσουμε «το ιστορικό λάθος του Γιούρογκρουπ» να γκρεμίσει το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Επίσης, δήλωσε πως η απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου δείχνει πως απαιτούνται σύσσωμες αντιμετωπίσεις και συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...