23 Νοε 2013

Η…νεο-φιλελευθερίλα (τους) βρωμάει!



Προχθες ειχα αναρτησει και στα δυο blogs το θεμα του ρατσισμου στη Νορβηγια και μολις χθες, διαβασα, στο ενα blog, ενα σχολιο, το οποιο αναρτω πιο κατω, γιατι καποιες αποψεις- (πως να το κανουμε)- οσο και να προσπαθει κανεις να τις καλυψει,...βρωμανε!  Καμαρωστε:

saunagreece 22.11.13

«Φοβάμαι ότι πολλές έννοιες είναι παρεξηγημένες. Τα κόμματα μοιάζει να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και είναι αμφίβολο αν μπορούμε να μιλάμε για δεξιά και αριστερά κόμματα συτή την εποχή που έχει εντελώς άλλους προβληματισμούς και κινδύνους. Εάν το ισλάμ επιτίθεται στη δύση, κάτι που δεν είναι οριστικά επιβεβαιωμένο, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, καθήκον των δυτικών κοινωνιών είναι να αμυνθούν, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης προς τα δεξιά ή αριστερά. Δεν βρίσκω ότι θα πρέπει να είμαστε αδρανείς στην απειλή να είναι ισλαμική η Ευρώπη σε 20-30 χρόνια. Δεν νομίζω ότι θα θέλαμε να δούμε τις γυναίκες μας με μπούργκα, να έχουμε κλιτοριδεκτομές και να εφαρμώζεται ο νόμος της Σαρία στην προοδευτική Ευρώπη, με λιθοβολισμούς και αποκεφαλισμούς. Από αυτό το σημείο ως τις ακραίες και παρανοϊκές ενέργειες τύπου Breivik ύπάρχει τεράστια απόσταση. Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα και οι αριστεροί δεν είναι οι μόνοι ανθρωπιστές ούτε οι δεξιοί είναι μονίμως ρατσιστές. Στην ουσία το θέμα δεν τίθεται ως ρατσισμός έναντι αντιρατσισμού, αλλά ως άμυνα απέναντι σε μιά σοβαρότατη κοινωνική απειλή, αν τελικά αυτή υπάρχει και δεν είναι πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές. Αν οι ισλαμιστές θέλουν να βρίσκονται στον θρησκευτικό τους μεσαίωνα με γειά τους με χαρά τους. Εμείς γιατί;».



 

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι αρκετό να πιάνουμε τη μύτη μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφορικα παντα, βρε faro...Κυριολεκτικα, (εννοειται, οτι) χρειαζoνται περισσοτερα!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...