27 Μαΐ 2014

Κοκορομαχίες και κινήσεις εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας από τα κόμματα του καπιταλ. ευρωμονόδρομου!Με επίκεντρο την εκλογολογία συνεχίζονται οι αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες του νέου διπολισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι διεργασίες ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού για τον εγκλωβισμό του λαού στον καπιταλιστικό ευρωμονόδρομο.

Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει το νέο γύρο σκληρών μέτρων, τα οποία βαφτίζει «φυγή προς τα εμπρός», και αναζητά κάποιες κινήσεις που θα της δώσουν τη δυνατότητα να αναχαιτίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι ο ανασχηματισμός, για να παρουσιάσει την εικόνα μιας νέας αρχής, διατηρώντας ατόφια την αντιλαϊκή πολιτική της. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν το απόγευμα της Πέμπτης, για να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Θέλουν να διευρύνουν την κυβερνητική στήριξη 

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα που διατύπωσε το βράδυ των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος για «επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας» και για «διεύρυνση της πολιτικής, κοινοβουλευτικής και κοινωνικής βάσης» της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να συμμετάσχει ο Ανδρέας Λοβέρδος για να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση της κυβέρνησης. Επίσης αντίστοιχες κινήσεις γίνονται προς τη ΔΗΜΑΡ και τη δεξαμενή των «ανεξάρτητων» βουλευτών.

Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο «Βήμα», εξέφρασε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ – Ελιά, όπως την ονόμασε. Μαζί του θα επιστρέψει και ο Χρήστος Αηδόνης.

Σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα θέσει θέμα εκλογικού νόμου και θα ζητήσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών φαίνεται να επιταχύνει τις διεργασίες για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Όμως και στη ΔΗΜΑΡ έχει «ανοίξει» η συζήτηση μετά το πολύ χαμηλό ποσοστό που είχε στις ευρωεκλογές.

Αναζητούν «διαφορές» για να κρύψουν τις συγκλίσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές και προσπαθεί να δείξει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, για να υπερασπιστεί πιο αποτελεσματικά τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του, σε σχέση με τον Ιούνη του 2012, επιδιώκει να δείξει ότι υπάρχει «δυσαρμονία» μεταξύ της κυβέρνησης και της λαϊκής βούλησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και του ζήτησε προσφυγή στις κάλπες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «θεσμική εκτροπή», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για παραποίηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

Πάντως, παρά την κοκορομαχία, αύριο, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, θα φανεί η στρατηγική συμφωνία κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στο στόχο της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το μείγμα που προτείνουν για την έξοδο από την κρίση, προς όφελος των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...