1 Ιουν 2012

Το πρόγραμμα των «100 ημερών» του … Τσιπραντρέου !

Άνθρακες ο … θησαυρός ;
Όχι !
Απλά: Μία απ΄ τα ίδια !

Όποιος άκουσε σήμερα τον Τσιπραντρέου και νόμισε ότι άκουγε (ξανά, μανά) τον αείμνηστο Αντρέα ή έστω τον Σημίτη, δεν … παράκουσε !

Αυτούς άκουγε … με διαφορετική … προφορά !!!

Α. Αυτά τα περί «κατάκτησης» της … δημοκρατίας, τα κυριαρχικά δικαιώματα και της λαϊκής κυριαρχίας 37 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, εν μέσω επικυριαρχίας στη χώρα μας της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΕΠΑ, μάλλον ως κακόγουστο … ανεκδοτάκι ακούστηκαν.
 Β. Αυτά τα … καινούργια περί κατάργησης των Μνημονίων (προφανώς και των δανειακών συμβάσεων, εφαρμοστικών νόμων κλπ.) – αφού έγινε πρώτα στα κανάλια μια σπέκουλα με το τι εννοούν (πολιτική καταγγελία, διαπραγμάτευση κλπ.), χωρίς να δίνεται στη δημοσιότητα το ακριβές κείμενο του σχετικού Νόμου και χωρίς το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του, θυμίζει έντονα (για όποιον θυμάται) εκείνο το περίφημο … terminated του Αντρέα για τις Βάσεις, που τελικά όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά ετοιμάζονται και πάλι να δράσουν ενάντια στην Συρία και το Ιράν τόσα χρόνια μετά !

Γ. Για κείνη δε την περίφημη «διαγραφή του επαχθούς χρέους», εκτός που θυμίζει έντονα μια νέα προσπάθεια να «περάσει» στον λαό ένα νέο PSI, «κούρεμα» που στην ουσία του θα ρημάξει ακόμα πιο πολύ τα ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία την υγεία, την πρόνοια και τις εργασιακές σχέσεις, σίγουρα προδιαγράφει νέο Μνημόνιο που θα συνοδευτεί από νέα Δανειακή Σύμβαση.

Επίσης, μπορεί κανείς να μας πει ποιος θα είναι εκείνος ο φορέας που θα καθορίσει ποιο δάνειο είναι επαχθές και ποιο όχι ;

Αφήστε που στην ουσία ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δάνειο, από … κτήσεως χώρας, είναι απαράδεχτο για τον λαό μας. Ο λαός μας δεν χρωστάει … φράγκο !

Δ. Το πρόγραμμα του Τσιπραντρέου σχετικά με τις λεγόμενες «κρατικοποιήσεις», θα μπορούσε κανείς να το σχολιάσει με τα εξής:

Δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία (αριθ. 1) κρατικοποίηση επιχείρησης στρατηγικού χαραχτήρα.

Οι κρατικοποιήσεις στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, δεν είναι … προνόμιο της αριστεράς, κυρίως έχουν γίνει από δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Εξ ου και υπάρχει ο όρος «κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός».


Κρατικοποιήσεις έκανε κι ο … original «…αντρέου», ποιος δεν θυμάται το περίφημο «άρθρο 4» ! Και τι έγινε μετά ; Αφού καθάρισε τις επιχειρήσεις από τα δάνεια και τις οφειλές τους, τις ξαναέδωσε «καθαρές» σε ιδιωτικά συμφέροντα – αυτό που λέμε ότι έγινε αναδιανομή σε νέα τζάκια.

Οι επιχειρήσεις, είτε ελέγχονται απευθείας από την αστική τάξη, είτε μέσω των κυβερνήσεων που ελέγχει, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν προς όφελος του λαού.

Ε. Δυο λόγια για τα χαράτσια (επίδομα αλληλεγγύης, ΕΤΑΚ, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έκτακτες εισφορές σε επαγγελματίες, περαίωση κλπ.).

Δεν κατάλαβα αν ο αρχηγός του ΣΕΚΜ μίλησε για όλα τα χαράτσια, αλλά τουλάχιστον κατάλαβα ότι μίλησε ότι ΔΕΝ θα τα καταργήσει ΟΛΑ !
Αλλά εκείνα που αφορούν στις κοινωνικές εκείνες ομάδες που δεν μπορούν να τα πληρώσουν !

Ποιος θα το κρίνει αυτό ;

Ξέρετε τι θα γίνει ;

Αυτός που παίρνει 800 ευρώ μισθό ή σύνταξη θα θεωρείται προνομιούχος και θα πληρώνει, ενώ εκείνος που δηλώνει … άνεργος, γιατί έχει τις επιχειρήσεις του και τα εισοδήματά του σε οφ σόρ εταιρίες, δεν θα πληρώνει !

ΣΤ. Εκεί βέβαια που ο Τσιπραντρέου τους ξεπέρασε όλους σε δημαγωγία και πολιτική απατεωνιά, ήταν στο θέμα των … συνεργασιών !

Εδώ και δύο μέρες, όλο το επιχειρηματικό και τηλεοπτικό φιλικό περιβάλλον του ΣΕΚΜ θέτει το ζήτημα ότι η δυνατότητα να φτιαχτεί κυβέρνηση με 151 και πάνω βουλευτές, εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό του … ΚΚΕ !!!

Το ΣΕΚΜ χρησιμοποιεί την σημαία της συνεργασίας για να ρίξει το ποσοστό του ΚΚΕ και άλλων, όπως των Οικολόγων-Πράσινων που τους θέλει εκτός, καθώς και της ΔΗΜ.ΑΡ. που επίσης την θέλει ακόμα και εκτός Βουλής, ει δυνατόν, ώστε να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και μετά να προσκαλεί κομμουνιστές και άλλους να στελεχώσουν υπουργεία, υπηρεσίες και να δημιουργήσει μια νέα γενιά στελεχών του κρατικού μηχανισμού «αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», εξαρτημένων από τα «νέου τύπου» ρουσφέτια του ΣΕΚΜ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α).

υ.γ.: Για όποιον του αρέσει να κρατάει αρχείο, ας κρατήσει το παραπάνω άρθρο, θα είναι μια ελάχιστη συνεισφορά σε όλους αυτούς που θα είναι στις 18 κοψοχέρηδες !

4 σχόλια:

  1. siral architect: Φυσικά και θα ... βρείτε !!!

    Εκεί που τα βρήκε κι ο ... κανονικός "...αντρέου" !

    Στις τσέπες μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....οσα δε φτανει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... καμμια σοβαρη κριτική εχετε; αν δεν εχετε...τι να πω βρε παιδιά...ασχοληθείτε με κατι άλλο.

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θωμάς Σανιτόπουλος: Αυτό είναι το επιχείρημά σας, στην αλήθεια που καταγράφηκε ;

      Μάλιστα !

      Καταλαβαίνετε κι οι ίδιοι το λοιπόν ότι κοροϊδεύτετε τον λαό !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...