12 Ιουν 2012

Ηλεκτρονική Καταστολή

Δημοσιεύτηκε στο blog prezatv στις 15/5/2012

Δυστυχώς εδώ και λιγες ώρες,ολοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στο 100%.

Από σήμερα, όλα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία.

Αυτό σημαίνει πως πλέον, εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο εύκολα και απλά…η Google μας υποχρεώνει σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ» ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ…

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.

Σημείωση από γλόμπινγκ:

Μπορείτε να κατεβάσετε από το λινκ http://dadaisback.blogspot.gr/2012/05/bloggers.html έναν χρήσιμο οδηγό επιβίωσης για bloggers

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει τρόπος να παραμείνουν τα μπλογκς με κατάληξη .com.

    Κοίτα και το Redflyplanet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι αυτός;

      Για ιδιωτικότητα στο νετ εγκαταστήστε και ρυθμίστε αυτό:
      Tor Project: Anonymity Online
      (παίζει σε όλα τα λειτουργικά και browsers)

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...