26 Ιουν 2012

Τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή μας, χτυπούν και πάλι ;

Η παρακάτω Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, πρέπει κατά τη γνώμη μας να προβληματίσει όλους τους Έλληνες.
Τα λέγαμε και προεκλογικά, αλλά φαίνεται ότι τότε πρυτάνευσαν άλλες λογικές.
Ας ελπίσουμε ότι σήμερα, πιο κατασταλαγμένοι και ίσως και πιο νηφάλιοι, γίνουν αντιληπτές επιτέλους οι θέσεις - καταγγελίες του ΚΚΕ.

" Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε,η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές απειλές για επέμβαση στη Συρία και το Ιράν διαμορφώνουν πολύ επικίνδυνη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή.
Οι εξελίξεις αυτές εκφράζουν την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών της περιοχής, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και των αγορών. Φανερώνουν πως η καπιταλιστική κρίση κι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι-χέρι κι απειλούν με νέες μεγάλες αιματοχυσίες τους λαούς.

Σ' αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:

- Να μην συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, κι οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.

- Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.

- Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!

- Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

- Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

- Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ ".

Είναι φανερό ότι όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τόσο πιο πολύ πλησιάζουν παλλιές δοκιμασμένες συνταγές εξόδου από τέτοιες κρίσεις.
Και η κρίση του 1929 και παλαιότερες, "ξεπεράστηκαν" αφού πρώτα γίναμε μάρτυρες ενός παγκόσμιου μακελιού !
Ειδικά ο Β΄ Π.Π. σκόρπισε τόσες καταστροφές κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, που θα πρέπει να μας κάνει ικανούς να δούμε που το πάνε οι ιμπεριαλιστές και να πάρουμε τα μέτρα μας.

Προσοχή !
Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να ξαναμοιράσουν τον κόσμο, με το αίμα το δικό μας και των παιδιών μας !
Ας μην το επιτρέψουμε !


9 σχόλια:

  1. Το Κόμμα για πολλοστή φορά, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορίας του. Την ώρα που το σύνολο του πολιτικού κόσμου ασχολείται με το ποιός θα είναι ο υπουργός οικονομικών κλπ, αυτό σαλπίζει ΠΡΟΣΟΧΗ Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να ξαναμοιράσουν τον κόσμο, με το αίμα το δικό μας και των παιδιών μας ! Ας μην το επιτρέψουμε !
    Ας καταλάβουμε όλοι μας, ότι πέρα από το μικρόκοσμο της Ελλάδας, στον πλανήτη "παίζονται" πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Ο ιμπεριαλισμός δεν αστειεύεται. Τώρα θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Η ανακοίνωση αυτή του Κόμματος, πρέπει να συζητηθεί με τον κόσμο, στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, πριν από όλα με αυτούς που στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισαν το Κόμμα για διάφορους λόγους.
    Συνεχίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dimos tanalias: Το ΚΚΕ προσπάθησε να το βάλει και προεκλογικά αλλά οι μηχανισμοί και τα κόμματα της αστικής τάξης, προώθησαν το ... μνημόνιο !!!

    Όλα τα άλλα κόμματα κάναν την ... παλαβή !

    Και τώρα που το ξαναβάζει, είναι απαγορευμένο θέμα για τα κανάλια !
    (φυσικά)

    Οπότε, πρέπει να κάνουμε αυτό που σημειώνεις και εσύ πολύ σωστά.
    Συζήτηση με τον κόσμο ...
    Καθημερινά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εδώ φορέας του πολέμου είναι η μιλιταριστική, ασφαλίτικη Χ.Α. Κατευθυνόμενη και αποτελούμενη από ασφαλίτες, πράκτορες και στρατιωτικούς πρέπει να σταματηθεί άμεσα.

    Βασικό άξονα επιχειρηματολογίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων έχει την εξόρυξη του πετρελαίου. Δε νομίζω πως χρειάζεται να αναλύσω περισσότερα. Ποιον συμφέρει μια δυναμική σύγκρουση για το πετρέλαιο, ποιος θα αποκομίσει πλούτη από την εξόρυξή του και πόσο βαλτή είναι αυτή η παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ λοιπόν αναγκαία αυτή την προσθήκη στις περί πολέμου προβλέψεις. Πρέπει να στοχοποιηθεί ο ντόπιος φορέας πολέμου.

      Διαγραφή
    2. mpenoVgeno: Κοίτα, κατά τη γνώμη μου, όσοι κομματικοί ή άλλοι σχηματισμοί είναι φορείς καπιταλιστικών θέσεων, προφανώς είναι και μιλιταριστικοί (σχηματισμοί) και τουλάχιστον δεκτικοί στις επιθετικές βλέψεις Αμερικάνων - ΝΑΤΟ - ΕΕ !

      Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε προεκλογικά όποτε έθετε τέτοιο θέμα το ΚΚΕ, αποφεύγαν να απαντήσουν οι άλλοι, για μένα, εξ ίσου φορείς είναι γενικά ΟΛΑ τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα και ΟΛΑ αυτά θα πρέπει να στοχοποιηθούν !

      Εχτός, αν δούμε από κάποιο από δαύτα, να βγαίνει και να παίρνει φιλειρηνική θέση - πράγμα που αμφιβάλλω !

      Διαγραφή
    3. Εκτελεστικά εννοώ φάρε. Είναι ήδη η πολιτική οργάνωση που έχει καταφέρει να γεννηθεί μέσα από τα σώματα ασφαλείας και να συσπειρώσει αστυνομικούς, στρατιωτικούς και απλό κόσμο.

      Ήδη έχει αναλάβει τον εσωτερικό πόλεμο και τον εκτελεί. Αρχίζει να "καθαρίζει τον τόπο" όπως ο Μεταξάς ή ο Παπαδόπουλος. Πρόσθετο στοιχείο οι μετανάστες βέβαια αλλά καταλαβαίνεις πού το πάω.

      Εκτελεστικά λοιπόν, είναι αυτοί που πιθανότατα θα αναλάβουν να "σώσουνε την πατρίδα" και να μοιράσουνε στους Λάτσηδες του ΝΑΤΟ τα πετρέλαια.

      Διαγραφή
    4. mpenoVgeno: Κατάλαβα τι εννοείς ...

      Απλά είπα να πω κι εγώ τα ... δικά μου !

      Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε παρόμοια πράγματα.
      Δεν είναι κάτι το καινούργιο, παλιά ... υπόθεση !

      Διαγραφή
  4. Στο Α Παγκόσμιο, η δολοφονία του διαδόχου, της Αυστροουγγαρίας ήταν η πρόφαση για να λυθούν άλλα ποιο σημαντικά ζητήματα που δεν αφορούσαν καν τα δυτικά βαλκάνια… Πρόωρο ακόμη, αλλά αν είχαμε τους παλιούς ιμπεριαλιστές που χάνουν την οικονομική τους πρωτοκαθεδρία αλλά διατηρούν ακόμη σε ένα βαθμό τη στρατιωτική από τη μια, ενώ από την άλλη τα νέα ανερχόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα που ενώ έχουν από καιρό το πρώτο ρόλο στην οικονομία αλλά η στρατιωτική και πολιτική τους σημασία βίαια περιορίζετε από τους πρώτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαμφάρας: Ήταν η πρόφαση, γιατί μάλλον οργανώθηκε αυτή η δολοφονία ...

      Και καταλαβαίνουμε όλοι από ποιους ...

      Φαίνεται ότι ετοιμάζονται νέες μοιρασιές !
      Οι υπάρχουσες αγορές έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα δεν καλύπτουν τις ανάγκες των καπιταλιστών !

      Θα δούμε πολλά, κατά τη γνώμη μου, αμέσως μετά τις αμερικάνικες εκλογές του Νοέμβρη.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...