29 Ιουν 2012

Mario Balotelli / Oταν ο ρατσισμός δεν έχει θέση!



 
Ειχα σκοπο να γραψω κατι για ενα ελεεινο αρθρο, που ειδα, χθες, σε γνωστο ιστοτοπο, αλλα δε βαριεστε, η καθημερινη ζωη δινει μαθηματα σε ολους τους φασιστες ''δημοσιογραφισκους'', που το μυαλο τους ειναι να γραφουν βρωμιες για οτιδηποτε και οποιονδηποτε αντιστεκεται στη βαρβαροτητα των καιρων.

Δεν θα τους δωσω σημασια..Εχω καταλαβει οτι δεν αξιζει να σπαταλα κανεις φαια ουσια για ηλιθιους, που δεν προκειται ποτε να καταλαβουν τα αυτονοητα, απλα γιατι δεν θελουν! Η μονη τιμωρια τους θα ειναι να τους πετυχει σε νυκτερινη τους εξορμηση κανενας...Χρυσαυγιτης και να τους κανει τοπι στο ξυλο εστω και κατα...λαθος! Ποσοι και ποσοι....δεξιοι την εχουν πατησει ετσι, δεν ξερω, ομως, αν μετα...βαζουν μυαλο! 

O Balotelli με τους γονεις του
Αυτο που μου εκανε, ομως, περισσοτερο εντυπωση, ηταν η δηλωση ενος φοβερου μαυρου ποδοσφαιριστη απο την Ιταλια, του Μάριο Μπαλοτέλι, που καταφερε χθες να «ταπεινωσει» τη Γερμανία με τα 2 γκολ, που εβαλε στον ημιτελικό του Euro 2012, στελνοντας την Ιταλία στον τελικό και κυριως πετωντας τη Γερμανία, ενα απο τα μεγάλα φαβορί, στο...καλαθι των αχρηστων!! 

Ο Μπαλοτέλι δηλωσε λοιπον οτι εβαλε τα δυο γκολ χθες στον τον ημιτελικό του Euro 2012, για τη μητερα του, μια Ιταλιδα γυναικα, τη Σιλβια Μπαλοτέλι, που τον υιοθετησε σε ηλικια 2 ετων, επειδη οι γονεις του, μεταναστες απο τη Γκανα, δεν ειχαν δυνατοτητα για να τον περιθαλψουν, οταν αντιμετωπισε σοβαρο προβλημα με τα νεφρά του και αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθεια της κοινωνικής πρόνοιας, στην Ιταλια, οι οποιοι τους προτειναν να δοθεί ο μικρός Μάριο για υιοθεσία στους Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι.

Σε τετοιες ανθρωπινες ιστοριες ο ρατσισμος δεν εχει καμμια θεση. Αραγε τι λενε οσοι διαβαζουν για τον Μπαλοτελι απο τη Γκανα, την Ιταλιδα μητερα του που ειναι περηφανη οσο λιγες για το γιο της, οταν μιλουν για χρωμα δερματος, για εθνικες υπερηφανειες κλπ ηλιθιοτητες που αυτοι αναγουν ως...''μεγα θεμα'';



13 σχόλια:

  1. To post ειναι αφιερωμενο στο σ/φο faro για την αφοσιωση του στο γλομπινγκ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ !

    Ευχαριστώ τον Μπαλοτέλι για το μάθημα που μας έδωσε ...

    Ευχαριστώ την μαμά - Μπαλοτέλι επίσης για το μάθημα που έδωσε ...

    Ευχαριστώ και σένα Elva !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Nα σαι καλα και προπαντων οχι στεναχωριες αλλες! Aρκετες εχετε εκει τωρα με τη...κυβερνηση (σας) που..οικουρεί! Τι...στεναχωρια κι αυτη, αλλο πραμα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva: Καλά μην φανταστείς ...

    Δεν έχουμε στεναχώριες ... Προβληματισμούς έχουμε ...

    Πως να αντιστρέψουμε τα δεδομένα !
    Γιατί, θα το κάνουμε ...

    Σκοπός είναι αυτό να γίνει γρήγορα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. faro

    Αστειευομαι βεβαια! Αλλα αυτο που λες θα πρεπει απο ...σημερα κι ολας να ξεκινησει! Εγω ειδες ποσο γρηγορη ειμαι, αν βαλουν ενα χερακι ολοι κατι μπορει ν αλλαξει και στα..δεδομενα, εκτος αν ο κοσμος ειναι ικανοποιημενος απο τη κατασταση που καθε μερα χειροτερευει...Ποσο θ αντεξει κανεις τη κοροιδια τους;

    ΠΑΜΕ γι αλλα και συντομα ελπιζω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva: Το κατάλαβα !

      Συμφωνώ !

      Να μην ελπίζεις απλά, να είσαι σίγουρη !

      Διαγραφή
  6. Άιντε, να σας αφιερώσω κάτι κι εγώ στο πνεύμα του πόστ.
    Σημειωτέον ότι, χτες στη γειτονιά μου άκουγες πανηγυρισμούς λες και έβαλε γκολ ο ... Καραγκούνης!
    (πάλι αλλάξαμε λάμπες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect: Χα ... είδες ;

      Που θα πάει, θα τους ... αλλάξουμε τα φώτα, τελικά !

      Χε χε !

      Διαγραφή
  7. spiral architect

    Καλο!
    Επιτελους πηραν ενα μαθημα εστω και απο τους γειτονες! :)
    Kι εδω στον...πολυ Βορρα, δεν μπορω να πω οτι ειναι δημοφιλης η Γερμανια, ετσι κι εμεις πανηγυριζαμε xθες με τα γκολ της Ιταλιας!

    (Τις λαμπες εσυ βλεπεις; Εδω, μας αλλαξαν τα..φωτα!) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Όσον αφορά το άρθρο στο iefimerida: Δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα κείμενα, όσο κι αν θεωρούνται ανάξια σχολιασμού. Μην ξεχνάτε, τα διαβάζουν κι άνθρωποι που μπορεί να τα βρίσκουν σπουδαία!

    Μου άρεσε μάλιστα η απάντηση του "abc", η οποία δεν έχει σχέση με λογικά επιχειρήματα, αλλά με θυμό. Βέβαια, από το λίγο που ξέρω από αρχιτεκτονική έχω αμφιβολίες για το αν ο Κωνσταντινίδης θα υπέγραφε το κτίριο του Περισσού, αλλά αυτό είναι μιά λεπτομέρια.

    2. Όσον αφορά τον αγώνα. Όποιος νομίζει πως η νίκη σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα αποτελεί λόγο ανακούφισης, ή αξίζει τον οποιοδήποτε πολιτικό σχολιασμό, δεν έχει παρά να προχωρήσει και σε διθυράμβους για την Έλενα Παπαρίζου και την πρώτη της θέση στην Eurovision.

    3. Κι έρχομαι στα δύσκολα. Καλή η τοποθέτηση για τον μαύρο Ιταλό σε σχέση με τον ρατσισμό. Άλλωστε και στην Ελλάδα έχουμε μαύρο κατράμι Έλληνα μπασκετμπωλίστα, δεν θυμάμαι ακριβώς τ' όνομά του Κορτανίδης ή κάπως έτσι λέγεται. Όμως.

    Μην μπερδεύουμε τις ατομικές περιπτώσεις με τα ζητήματα που τίθενται από την παρουσία αφύσικα μεγάλου αριθμού ξένων σε ξένη χώρα.

    Ξέρω πως προκαλώ αντιδράσεις μ' αυτήν την τοποθέτηση, αλλά γουστάρω, ανοίγω θέμα για συζήτηση, και για να προκαλέσω ακόμη περισότερο, να σας
    πω πως άλλο Μπόμπολας, άλλο Εμφιετζόγλου αλλά κι οι δύο μέλη της άρχουσας τάξης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννης: Σχορτσιανίτης λέγεται ... Κι αυτός είναι σχεδόν original Έλληνας, σε αντίθεση με τον Ιταλό που είναι υιοθετημένος - κι αυτό κάνει ακόμα πιο σπουδαία την περίτπωση !

      Καμμιά φορά οι ατομικές περιπτώσεις δείχνουν καλύτερα την πραγματικότητα.
      Με άλλα λόγια, κάποιες φορές είναι καλύτερα να ασχολείσαι με ένα συγκεκριμένο δέντρο, παρά με το δάσος !

      Αυτό κάνει και το ποστ αυτό, πιστεύω !

      Σε μια κοινωνία, δεν υπάρχει "αφύσικος" αριθμός ανθρώπων ...
      Γιατί όπως κι αν τους ονομάζει κανείς (ξένους, μετανάστες κλπ.) δεν παύουν να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

      Διαγραφή
  9. μια προχειρη απαντηση στον εμετο της iefimerida
    http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...