26 Ιουν 2013

Το πρόβλημα ειναι τα...πρόσωπα;



«Τι περιμενεις τωρα απο τον Αδωνη;» γραφουν καποιοι στο twitter, «Γιατι, ο Καψης ειναι καλυτερος;» απαντα ο αλλος. Απο την αρχη συνειδητοποιεις οτι η συζητηση ειναι αυτο που λεμε ...«επιπδου καφενείου»! Μερικες φορες ειναι να απορει κανεις πως σκεφτεται ο μεσος Ελληνας, αυτο το παραξενο ον, που λεει οτι ειναι «μεσα στα πραγματα» αλλα ισως ο ορος εχει να κανει με το οτι ειναι πολυ ενημερωμενος πανω στα ..τελευταια μοντελα ...κινητων (!) και οχι τοσο στο να ξεκαθαρισει στο μυαλο του την ομιχλη της προπαγανδας που του εχει γινει χρονια τωρα απο τα καναλια!

Ετσι συχνα οι πολιτικες ..κεραιες πολλων συμπατριωτων ειναι κυριολεκτικα...«για πεταμα», εφ οσον παρα τα οσα εχουν συμβει απο τις κυβερνησεις αυτες που ανεξαρτητα τι τιτλους φερουν και ποια προσωπα τις απαρτιζουν, ακομα πολλοι ειναι αυτοι που δε λενε να συνειδητοποιησουν οτι η γραμμη που «τα γνωστα ονοματα» του πολιτικου χωρου εκπροσωπουν, εδω και χρονια ειναι η...ιδια, δεν πρεπει να μας εκπλησσει! Αυτες ακριβως ειναι οι πολιτικες θεσεις που βολευουν το συστημα, ποτε θα το καταλαβουμε να προχωρησουμε και να αφησουμε πισω τις αφελεις αποριες του τυπου «τι ειπε ο ταδε και ο δεινα;».

Εχει σημασια αραγε ποσοι ανασχηματισμοι θα γινουν, εχει σημασια ποιος απο ολους αυτους που υπεγραψαν μνημονια θα γινει υπουργος ...Υγειας, Παιδειας κλπ, οταν ο σκοπος ολων αυτων ειναι να προωθηθούν αντιλαϊκές και μονοπωλιακές αποφασεις, οσο το δυνατον πιο γρηγορα για να εξυπηρετησουν τα ντοπια και ξενα συμφεροντα;

Εχει σημασια αν τα προσωπα αυτα λεγονται ...Φωφη, Αντωνης, Κωστας, ή και... Αλεξης ακομα; Ετσι χρονια συνεχιζεται η ιδια ιστορια, οσα...μνημονια και να υπογραψουν μερικοι απο αυτους, οσες πραξεις νομοθετικου περιεχομενου και να μας πεταξουν καποιοι απ αυτους στα μουτρα, οσες φορες να κλεισουν τη δημοσια τηλεοραση, να μας στειλουν τα ΜΑΤ και οσες φορες και να γινουν υπουργοι και πρωθυπουργοι ισως ακομη και ''διαφορετικων κυβερνησεων'', αλλων με τρια κομματα, αλλων με δυο και αλλων που εχουν το προσημο της....«αριστερας» συνοδευομενο απο αρκετα επεισοδια ...φωτοσοπις στο ενεργητικο τους!

Και για να καταλαβουμε, τα ιδια συμβαινουν και σε αλλες χωρες και θα δωσω το παραδειγμα του πρωην πρωθυπουργου της Σουηδιας, σοσιαλδημοκρατη Göran Persson ο οποιος βγαινει τωρα στις εφημεριδες και μιλα κατηγορωντας αλλους απο το ιδιο κομμα για πραγματα που ουτε αυτος εκανε, ''για έλλειψη ενσυναίσθησης και έλλειψη κοινωνικής δέσμευσης'' στη σημερινη πολιτική, ζητηματα που και τοτε απασχολουσαν τη πολιτικη οταν αυτος ηταν στη θεση του Πρωθυπουργου! «Κανονικο δουλεμα» φυσικα για οσους δεν γνωριζαν τι συνεβαινε την εποχη που ηταν ο ιδιος Πρωθυπουργος. Παντου τα παντα! Το συστημα υποθετει οτι ειμαστε οντα με μνημη χρυσοψαρου και ...IQ αμοιβαδας. Tι βολικο!

Σημασια εχει οτι καποιοι, oχι αυτοι παντως που ασχολουνται ...24 ωρες το 24ωρο με το τι ειπε ο ταδε απο τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, τη Χ. Αυγη, αγωνιζονται καθε μερα να μην καταργηθεί, συγχωνευτεί ή και κλείσει κανένα δημόσιο νοσοκομείο, σχολειο, να μην γινουν απολυσεις, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομενων σε διαφορους κλαδους, να συνδεθει το ρευμα στο σπιτι του ταδε απορου γεροντα, ή σε μια πολυμελη απορη οικογενεια. 
Αυτα δεν θα τα κανει βεβαια ο ταδε και ο δεινα ''φιρμα-πολιτικος'', αλλα η οργανωμενη παλη μεσα απο τους χωρους εργασιας, ή και σε τοπικο επιπεδο. Καποιοι εκει εξω πασχιζουν οσο μπορουν να μην αφησουν τη βαρβαροτητα να ερθει κοντα μας. Καποιοι δεν περνουν το καιρο τους μερα νυχτα στο facebook, ανεβαζοντας συνταγες για ..επιτυχημενα ψητα και μυστικα του ..σεξ για ηλιθιους! Ισως επειδη οι πολιτικες αυτες απειλουν να τους στερησουν ακομα και τα βασικα στη ζωη τους.

Για πολλους δεν εχει μεγαλη σημασια ποιος απ τους ''συνηθεις υποπτους'' θα γινει υπουργος μεσα σ ενα αθλιο, αντιλαικο συστημα, αλλα πως θα σωσουμε τις δουλειες μας, τα σπιτια μας, τη ζωη μας, τα παιδια μας απο τη βαρβαροτητα...κατι που δεν φαινεται να ειναι εξ ισου σημαντικο για καποιους αλλους, οπως καταλαβαινoυμε!


3 σχόλια:

  1. Με το σκεπτικό ότι οι κυβερνήσεις (άρα και οι πολιτικοί ή άλλοι που τις απαρτίζουν) εξυπηρετούν κάθε φορά συγκεκριμένα Μονοπώλια και τα αφεντικά τους (των μονοπωλίων), άρα καταλαβαίνεις το ρόλο των προσώπων !

    Δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψη σου όπως π.χ. βλέπεις ποια εταιρεία είναι πίσω από κάποιο σύριαλ, βλέπεις και ποιοι ηθοποιοί παίζουν και ποιοι αποκλείονται, ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην πολιτική της αστικής δημοκρατίας (εδώ γελάνε βέβαια) !

    Το ποιον προωθεί ο όμιλος ΔΟΛ, τα σούπερμάρκετ του Βασιλόπουλου, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλπ., αντιλαμβάνεσαι και ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι σήμερα η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα !

    Εκεί έγκειται η κατάντια μας ...

    Κάποτε είχαμε τουλάχιστον σοβαρούς κεφαλαιοκράτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      To oτι το συστημα χρησιμοποιει σε χωρες οπως στην Ελλαδα και αλλου τετοια προσωπα πιστευω οτι ειναι αναλογο του επιπεδου που το συστημα πιστευει οτι εχει ο μεσος πολιτης της χωρας. Επισης οταν το συστημα εχει φτασει στα χειροτερα σταδια εκμεταλλευσης των εργαζομενων οπως ειναι ο καπιταλισμος στην Ελλαδα και αλλου, οι επιλογες δευτεροκλασσατων στελεχων γινονται επιτηδες ωστε μεσω των προσωπων αυτων να προωθουνται πιο ευκολα τα χειροτερα και πιο αντιλαικα μετρα!

      Διαγραφή
    2. Elva: Ο λαός μας, λέει:

      - Δείξε μου τους κυβερνήτες σου, για να σου πω τι λαός είσαι !

      σημ.: αλλιώς το λέει, αλλά, ... μπλογκική αδεία ! χε χε !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...