9 Μαΐ 2011

Οι …ανδρικές υποσχέσεις στα χρονια του ΔΝΤ!



Eιχα παντα λιγο αγχος πριν απο το ξεκινημα καποιου νεου γεγονοτος και ειναι φυσικο να αισθανεται κανεις ετσι,...λιγο πριν τα ...εγκαινια ενος νεου blog, στα οποια εγκαινια, φυσικα και θα μιμηθουμε τους αγαπητους ενθεν και ενθεν πολιτικους, κανοντας πολυ...χρησιμα πραγματα, οπως π.χ το να κοψουμε κλασσικα....κορδελλιτσες, να φαμε ...τουρτα και να ανοιξουμε σαν ανθρωποι και εμεις δυο-τρεις καλες ...σαμπανιες, δε χαθηκε, δα, ο κοσμος!

Σημερα, γιορταζουμε το γεγονος του ξεκινηματος μιας κοινης προσπαθειας πεντε ανθρωπων, σε δυο χωρες, που παρα τους δυσκολους καιρους, θελουν να συνεχισουν να ονειρευονται!

Σαν η μονη γυναικα, σε ενα μπλογκ οπου η υπολοιπη ομαδα, προς το παρον, απαρτιζεται απο...4 ανδρες, νομιζω οτι αξιζω τουλαχιστον μια..σαμπανια μονη μου για το οτι..αντεχω! :-)*

Οσοι με ξερουν καλα, λενε οτι ειμαι επιμονη και πως να μην ειμαι, σας ερωτω;

Σε μια χωρα οπου οι ....ανδρες μας εβαλαν με το ζορι στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και προσφατα σαν να μην εφταναν οσα τραβηξαμε ολα αυτα τα χρονια απο δεξιους και σοσιαλιστες, μας εσυραν τελικα και στο ΔΝΤ, μας λενε ψέματα οταν λενε οτι φροντιζουν "για το καλο μας" και οταν υπηρετουν "τα δικα μας συμφεροντα", ενω εμεις ξερουμε, αγαπητοι μου, οτι οι ...ματιες τους και ο θαυμασμος τους στρεφονται σε κατι παλαι ποτε..."αιθεριες υπαρξεις", προς...Δυση μερια!

Τι να πρωτοθυμηθουμε απο τις ψευτικες ανδρικες υποχεσεις; Μεχρι προσφατα μας ελεγαν οτι πιασαν τοπο οι ...θυσιες, αλλα πως γινεται να μαθαινουμε οτι πηγαινουμε ολοταχώς για νεες θυσιες και ...μνημονια, τα επομενα χρονια;

Ποιος πιστευει τους ανδρες και τις ...επιμηνυνσεις δανειων τους, αγαπητοι μου, οταν ολες οι λεπτομερειες, για ολα αυτα, κρατουνται επιμελως μυστικες;

Και ξερετε τι θα γυρισουν οι..ανδρες μετα να μας πουν σε λιγο ; Οτι χρειαζονται ...επιπροσθετα μετρα οπως επισης και αλλες ...περικοπές! Τι να περικοψουμε αλλο; Κι αλλη διαιτα; Θα ..φεξουμε!

Α, οχι, αγαπητοι μας, ανδρες Αθηναιοι και οι λοιποι, το λιγοτερο που μπορει να κανει μια γυναικα στην Ελλαδα και στο εξωτερικο ειναι να εξακολουθησει να ειναι επιμονη, να εχει τα ματια της ανοικτα και να συνεχισει να αγωνιζεται εναντια στις λανθασμενες ...ανδρικες επιλογες, που μας εφεραν εδω που ειμαστε, κι ας μας υποσχονταν ολοι τους....καλυτερες μερες!

Οχι πειτε μου, εχω αδικο;


Υ.Γ

1. *Εννοεται οτι αξιζουν και οι 4 συνbloggers μια σαμπανια, (για το οτι...με αντεχουν !)   :-)



2. Κερναμε και Kanelbullar, απο Σουηδια! Φατε οσα θελετε! Θα τα χρεωσουμε στους ...Ελληνες πολιτες! Παλιο και ..γνωστο κολπο, που εφαρμοζοταν, ανεκαθεν στη χωρα! 






Watch Blues Brothers - Aretha Franklin- Think in Music  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

34 σχόλια:

  1. Ας εγκαινιάσω τον σχολιασμό (με το αριστερό ...)

    Καταρχάς μου θυμίζεις ένα παλαιό μου άρθρο, το οποιο δεν ενθυμούμαι καν σε ποιο φορουμ το είχα αναρτησει ... ! Στο άρθρο αυτό συνδύαζα λίγο Σιμόν ντε Μπουβουάρ (Le Deuxieme Sexe) με λίγο Αριστοφάνη (εκκλησιάζουσες, λυσιστράτη)... και έβγαζα παρόμοια συμπεράσματα με αυτά που γράφεις και υπονοείς .. Σήμερα διαφωνώ με αυτό το άρθρο που είχα γράψει τότε!

    Βέβαια οι συνθήκες και τα παραδείγματα του σήμερα, δεν μας αφήνουν να βγάλουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα ή να το φιλοσοφήσουμε ιδιαίτερα, ... εμφανίζονται πολλά "εάν" και "εφόσον" ...

    Επουδενί όμως δεν δέχομαι πως θα άλλαζε ιδιαίτερα η ροή της ιστορίας και της κοινωνικής εξέλιξης, καθώς αυτά τα δυο επηρρεάζονται κυρίως από τις γνώσεις και τις αντιλήψεις που έχει ο άνθρωπος για το περιβάλλον του, παρά σχετίζονται με το φύλο που βρίσκεται στην εξουσία. Εξάλλου δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο "φυσικό προτέρημα" στις γυναίκες το οποίο δεν θα οδηγούσε σε ακριβώς την ίδια ιστορική εξέλιξη ...

    Αντε, καλά να μας πάει το νέο μπλογκ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας/μας κάνω κι εγώ "βαρύ" ποδαρικό, πώς λέμε "βαρύ" πυροβολικό.
    Η ανισοτιμία της γυναικός είναι ιστορικά η πρώτη μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο(εκμετάλλευσης της γυναίκας απ' τον άνδρα)και η "ισότητα" σε συνθήκες ταξικής εκμετάλλευσης είναι όνειρο απατηλό! μόνο βελτιώσεις για το ρόλο της γυναίκας μπορούν να γίνουν και όλη η φιλολογία περί "ευαισθησίας", "μητρικού ενστίνκτου" κλπ. ότι μπορούν να καλυτερέψουν τον (καπιταλιστικό) κόσμο είναι απλοϊκή. Και διάφορες Θάτσερ, βασίλισσες Ελισάβετ, διάφορες CEO μεγάλων επιχειρήσεων γνωστές για τη σκληρότητά τους κλπ. δεν είναι απλές εξαιρέσεις που λέμε. Είναι η ταξική τους θέση ανεξάρτητα από φύλο. Τα κατάλοιπα παλιότερων εκμεταλλευτικών καταστάσεων επιβίωσαν μέχρι τις μέρες. Κατά τα άλλα όλοι άνθρωποι είμεθα, αλλά ανήκωμεν εις διαφορετικάς τάξεις! νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Redfly!

    Kαλως το ...1/5 της ομαδας και ..επισημως!

    Πειτε ο τι θελετε, αγαπητε μας φιλε, για τον Αριστοφανη και τη Simone de Beauvoir, δεν με πειθετε!
    Ετσι που τα καταφερε ο ...ανδρικος πληθυσμος των πολιτικων, συνβοηθουμενος δυστυχως και απο πολλες γυναικες με ...ανδρικα μυαλα, μονο οι σωστες και φυσικα ...προοδευτικες γυναικες, μας σωζουν! ;))

    Μια δοκιμη θα σας πεισει! Αν φυσικα τολματε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Aλεξανδρε Δ.

    Εδω ειστε κι εσεις! Δεν μας πτοει εμας, στη Σουηδια, κανενα..βαρυ..πυροβολικο, ολα τα αντιμετωπιζουμε! :)

    Ομως συμφωνουμε οταν λετε οτι οι γυναικες ηταν ιστορικά απο τα πρωτα θυματα εκμετάλλευσης απο τον άνδρα, οπως οτι και η "ισότητα" σε συνθήκες ταξικής εκμετάλλευσης είναι όνειρο απατηλό, ομως η αληθεια ειναι οτι υπαρχει διαφορα οταν λενε ισοτητα στη Σουηδια και ισοτητα στην ...Ελλαδα, για παραδειγμα! Λεμε και κανενα ανεκδοτο, υπ οψιν!

    Υ.Γ Σας πειραζω ομως οπως καταλαβαινετε, διοτι και εγω ειμαι των ιδιων αντιληψεων με εσας, περι εκμεταλλευσης και οχι μονο των γυναικων φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εεεπ, Καλησπέρα σας !

    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !

    Επί της ουσίας.
    Πολλά χρόνια τώρα έχω την άποψη ότι το άλλο μισό του ουρανού, έχει για ό,τι μας συμβαίνει πολλές ευθύνες ...
    Μια πρώτη ότι ... εμπιστεύεται τους άντρες πιο πολύ !
    Εννοώ ότι τους ψηφίζει χωρίς να εξετάζει τα δεδομένα.
    Δεύτερη ότι δεν λέει να ... ξυπνήσει !
    Και να πάρει στα χέρια του τις τύχες του.

    Τώρα η εκμετάλλευση των γυναικών στον καπιταλισμό είναι εδώ που τα λέμε και ... φυσική απόρροια της γενικότερης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο !
    Είναι σίγουρο ότι με ΚΟΙΝΟ αγώνα αντρών και γυναικών θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι και τα δύο φύλλα !

    Η πραγματική ισότητα θα καταχτηθεί ΜΟΝΟ στον σοσιαλισμό !

    Και πάλι, ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑΑΑΑΑΑΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ξεκίνημα στην εκλεκτή …. «συμμορία των 5»!
    Θα διατυπώσω όμως ένα παράπονο: Δεν παρεμβαίνουμε αρκετά και με συνέπεια σε άλλα ιστολόγια όταν εξαπολύουν προπαγανδιστικά τέρατα εναντίον μας. (Εδώ πρέπει να γίνει τιμητική εξαίρεση για τον φέροντα το ψευδώνυμο «εναςασχετος»). Ο φίλος ΡΟΕ, που ανταποκρίθηκε πρόθυμα σε σχετική προτροπή μου, ξέρει ακριβώς τί εννοώ, όπως και ο καλός μας ΦΑΡΟΣ.
    Το ερώτημα αν θα μείνω με την απορία, «γιατί;», το απηύθυνα σήμερα και στον αγαπητό μου FADOMDUCK.
    Δεν σας λείπουν ούτε οι γνώσεις, ούτε η επιχειρηματολογία, ούτε η ευχέρεια στη γραφή.
    Μήπως πρέπει να συνεχιστεί ο σχετικός προβληματισμός ;
    Να μου συγχωρήσετε τη γκρίνια. Έρχεται με την ηλικία …

    ΥΓ. Πιστεύω ότι η ELVA θα σας βάλει …σε τάξη!

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή αρχή λοιπόν στη νέα σας προσπάθεια!

    Γνωρίζω μόνο τη γυναίκα της συγγραφικής ομάδας και αν κρίνω και μόνο από αυτήν, η επιτυχία είναι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό ξεκίνημα παιδιά.

    Επιμένετε στην ισότητα-που συνειρμικά παραπέμπει στην εξίσωση-των δύο φύλων ή μήπως πρέπει να μιλάμε για ισοτιμία;
    Όσες φορές έχω συνεργαστεί με γυναίκες,έχω δει οπτικές γωνίες που δεν είχα φανταστεί,παρόλαυτα ομολογώ ότι δεν είναι στις φιλοδοξίες μου να γίνω μητέρα...
    Δεν ξέρω.Ρωτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλά ταξίδια κι αέρας στα πανιά σας! Δεν θα μπορούσαν οι γυναίκες να μην ψηφίζουν άνδρες. Οταν η Ντόρα είναι η πιο γνωστή πολιτικός... Αυτή και ο Καρατζαφύρερ είναι οι μόνοι που στηρίζουν αναφανδόν το ΓΑΠα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Manny ηταν παντα fan του speculative fiction (και του Αριστοφανη)αλλα νομιζω οτι η Σιμον (αν και σε αρκετα πραγματα ξεπερασμενη) λεει και πολλα καλα -στο Δευτερο φυλλο- οπως πχ οτι ο λογος που η γυναικα ηρθε "δευτερη" και αποτελεσε το πρωτο θυμα εκμεταλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο -οπως λεει ο αγαπημενος Αλεξ- ειναι η ιδια της η φυση (και για να προλαβω τον Redfly που ακουει φυση και ανθρωπος στην ιδια προταση -nature vs nurture- και βγαζει αφρους εννοω το γεγονος οτι κυοφορει εννεα μηνες και σε αυτο το διαστημα ειναι ευαλωτη)
    άρα τα what if's σε αυτην την περιπτωση δεν εχουν και πολυ νοημα. Τωρα αν αντι για τις γυναικες γεναγαν οι αντρες -οπως λεει αλλος φιλος-δεν θα ειχε και πολυ σημασια διοτι το "γυναικα" και "αντρας" ειναι απλα λεξεις για να συνενουμαστε (δλδ παλι θα ειχαμε εκμεταλευση απλα θα ηταν αντιστροφη).

    Πολυ καλο αρθρο! Αριστοφανικοτατο : ]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γυναίκες άνδρες, είναι θέμα ρόλων, γιατί αν το πάμε και έτσι, οι κοπέλες, οι γυναίκες και οι μανάδες μας, δεν είναι εκείνες που συχνά μας λένε,"έλα μωρέ, εσύ θα τους σώσεις όλους, κάτσε λίγο στο σπίτι είναι επικύνδυνα εκεί έξω". Ο καθ ένας έχει τις ευθύνες του και δεν είναι θέμα αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Το ότι οι πολιτικοί οι περισσότεροι είναι άνδρες δεν λέει και πολλά, μιας και δυστυχώς,μια χαρά παίρνουν την υποστήριξη του γυναικείου πλυθισμού στις εκλογές.

    Είναι λοιπον θέμα συστήματος, που θέλει την γυναίκα να έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει, και τον άνδρα να έχει και αυτός συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εναν ρόλο δηλαδή υποτέλειας και ο ενας και ο άλλος, σε μια "ανώτερη δύναμη".

    Μην τα ρίχνεις σε εμας Έλβα, που αν και είμεθα λίγο φαλοκράτες, καθότι και Έλληνες δεν μπορούμε να πετάξουμε απο την μια μερα στην άλλη 1000αδες χρόνια παράδοσης, μας μεγαλώσαν δυστυχώς έτσι, δεν έχουμε πειρσσότερες εναλλακτικές απο εσάς.

    Επίσης όποτε σας συμφέρει εσείς οι γυναίκες κρύβεστε πίσω απο την γυναικεία σας υποτιθέμενη αδυναμία-ευαισθησία κλπ:), χρησιμοποιείτε δηλαδή και εσείς τον ρόλο που σας έχουνε δώσει μερικές φορές, και δικαιώνετε τους καταπιεστές.

    Απο την άλλη, δεν είμαι γυναίκα για να γνωρίζω πως πραγματικά αισθάνεστε, οπότε αφήνω και μια πισινή, δηλαδή μπορεί πραγματικά να αισθάνεστε τεράστια καταπίεση.

    Για τον Φιλίμων τωρα
    Θα γίνουν ολα σιγά σιγά, δεν εχουμε αφήσει τίποτα εκτός, απλά ενα βήμα τη φορά γιατί και εμείς ανθρώποι με υποχρεώσεις είμαστε, και μάλλιστα σοβαρες:P

    Καλή αρχή σε εμας, και σε όσους ανταποκρίθικαν στο κάλεσμα.
    (πλάκα έχει που ξεκινάμε με κοντρίτσα:Ο) Ελβα να μας προκαλέσεις ήθελες πάλι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα, καλησπέρα καλό ξεκίνημα, καλή αρχή και εύχομαι να το ευχαριστηθούν όλοι όσοι θα αναζητήσουν απαντήσεις, όσοι θα θελήσουν να μοιραστούν μαζί σας απόψεις και προβληματισμούς και μακάρι αυτή η "σύμπραξη" να εκφραστεί και σε σύνθεση απόψεων,πράγμα αναγκαίο πια στους καιρούς μας.
    "Κυρά" Elva πιες να το φχαριστηθείς και κράτα και ένα ποτηράκι για μας που με τόση χαρά χτυπάμε την πόρτα σας και μπαίνουμε με το αριστερό!
    Να είσαι περήφανη που θάσε η κυρά και η αφέντρα αυτού του σπιτιού,γιατί οι άντρες ότι και να κάνουν δίχως την δική μας παρουσία,δεν μπορούν τίποτα.χα και χαχαχα!
    Για να σου πω την αλήθεια όμως , πιστεύω ότι και εμείς δίχως την ασφάλεια που μπορεί να μας προσφέρει η παρουσία τους, δεν νιώθουμε άνετα.
    Το θέμα είναι η επιλογή του ατόμου, οι αρχές του,οι αξίες του,ιδιαίτερα οι πολιτικές και ιδεολογικές του πεποιθήσεις.
    Ιδιαίτερο ρόλο παίζει η γνώση σε βάθος της Μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας,της υλιστικής φιλοσοφίας,η σωστή ερμηνεία και κυρίως η εφαρμογή της στις εκάστοτε αντικειμενικές ιστορικές στιγμές ....δύσκολα πράγματα;

    Όμως κυρία μου,μιλάτε για τους άντρες της κυβέρνησής μας,της λαοφιλούς μας κυβέρνησης!
    Αλλά νομίζω ότι δεν υπολογίζετε,ότι αυτή την στιγμή την κυβέρνησή μας κοσμούν,υψηλές γυναικείες προσωπικότητες.
    Ξεχνάς την Κυρία Νταλάρα! την κυρία Λούκα Κατσέλη,την Μπατζελή,την Άννα Διαμαντοπούλου,
    την Παπανδρέου,μην ξεχάσω την Φώφη καλέ και την Τζακρή,αλλά και την μεγάλη πολιτική μας φυσιογνωμία,που με την παρουσία της τιμά το φύλλο μας,την Κυρία Δαμανάκη!
    Και από κοντά την Εύα Καϊλη και την Μιλένα Αποστολάκη.
    Μορφές του πολιτικού μας βίου!

    Οπότε θα έλεγα,να είμαστε ήρεμοι,να αισθανόμαστε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και να προετοιμαζόμαστε, μέχρι να τους πάρουμε....φαλάγγι,γυναίκες και άντρες των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
    Άντε διώξτε με....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑιδιά,δ εν ξέρω αν το κα΄νει μόνο σε μενα, αλλά όταν πάω να σχοίάσω με ονομά και email(δηλαδή εκτός google) μου βγάζει λεκτική επαλήθευση, αλλά δεν μου εμφανίζει πουθενά την λέξη που πρέπει να βάλω στο τετραγωνάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γυναίκες και άντρες ...
    Άντρες και γυναίκες ...

    Καιρός να ... συνενοηθούμε !
    Κι όπως λέει πιο πάνω, να τους πάρουμε φαλάγγι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλη αρχή παιδιά! Και ειδικά στο φιλαράκι μας την Elva!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα Faro

    Πολυ αυστηρο σε βρισκω με το …."άλλο μισό του ουρανού", που δυστυχως εμπιστεύεται κι αυτο οπως και το αλλο μισο καποιους .....γνωστους και μη εξαιρετεους πολιτικους ! Η αληθεια ειναι οτι ανδρες και γυναικες συχνα ψηφίζουν χωρίς να εξετάζουν τα δεδομένα.

    Ετσι θα συμφωνησω οτι μονο με ΚΟΙΝΟ αγώνα αντρών και γυναικών θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι αμφοτερα τα φυλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε ...Φιλήμων :-)

    Ευχαριστουμε πολυ και σας..συγχωρουμε τη γκρίνια! (Ολα θα γινουν, χθες ειχαμε….πρεμιερα!) :)

    ΥΓ. Δεν ξερω αν χρειαζονται εμενα για να τους βαλω σε ...τάξη, αλλα βεβαια οι καλοπροαιρετες παρατηρησεις ποτε δεν ...βλαπτουν! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλημερα Μανο

    Σ ευχαριστουμε για τη ψηφο εμπιστοσυνης! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα φιλε μας Σελιτσάνε

    Να ειστε καλα! Παραπεμπουμε στην ισοτητα στις σχεσεις ανδρων-γυναικων, χωρις ομως να παραγνωρίζονται, επιτηδες, οι βιολογικές διαφορές, ετσι ωστε με τη δικαιολογια αυτη να σπρωχνονται οι γυναικες στην ευέλικτη εργασια που οι κυβερνησεις αυτες επιδιώκουν να προωθησουν σαν τη κύρια μορφή απασχόλησης των γυναικών.Ετσι υπονοουμε επισης και την ισοτιμια δικαιωματων στην εργασια. Τωρα για την ...οπτικη γωνια που λετε, ο μονος που ειχε τη τυχη να γνωριζει και την αλλη πλευρα ηταν απ ο τι ξερω ο Τειρεσιας αφού οπως λενε είχε υπάρξει και άνδρας και ....γυναίκα διαδοχικά. Μαλιστα απ ο τι θυμαμαι εξετιμησε τη ...γυναικεια του πλευρα υπερ του δεοντος! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλημερα φιλε μου Swell

    Σ ευχαριστουμε! Δυστυχως πολλοι και πολλες, ακομα, ψηφιζουν με γνωμονα το ποσο γνωστα ειναι καποια προσωπα και στη πολιτικη! Χρειαζεται πολυ δουλεια και ισως μεγαλη δοση... πραγματικοτητας ωστε να ξεπεραστουν τετοιες νοοτροπιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα Manny Calavera

    Συμφωνουμε σχετικα με την ...Αριστοφανικη εκδοχη των πραγματων, οπως και για το οτι ποτε δεν θα μαθουμε το what if .Στο μεταξυ ομως εχουμε ολη την ευκαιρια να κανουμε εστω και μια Αριστοφανικη κριτικη στους αρρενες! :))

    Υ.Γ Ελπιζω να σε εχουμε on board, ωστε να κανουμε κι αλλη ...κριτικη μαζι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε μας Poe

    Σιγουρα ειναι θεμα ρολων, αλλα να πουμε οτι τον δευτερευοντα αυτο ρολο τους στη σημερινη κοινωνια δεν τον διαλεξαν φυσικα οι ....γυναικες! Τους επιβληθηκε απο τους ανδρες και αυτο ειναι αρκετο ωστε να τις καταταξει σε ...μειονεκτικοτερη θεση στη κοινωνια. Το οτι οι περισσοτεροι πολιτικοι ειναι ανδρες για μενα λεει κατι, οτι δεν φροντιζουν οσο πρεπει και τα γυναικεια ζητηματα, π.χ μητροτητα αδειες κλπ τα οποια δεν ειναι ...ελαφρυντικα οπως καποιοι ανδρες θελουν να πιστευουν αλλα κεκτημενα δικαιωματα βασει του φυλου.
    Φυσικα και το συστημα μεσα στο οποιο ζουμε παιζει ρολο και επηρεαζει τη ζωη γυναικων και ανδρων αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεχομαστε εμεις οι γυναικες την a priori ..."υποτελεια" μας ετσι παθητικα. Μεσα απο το συστημα οι γυναικες προωθουν τα δικαιωματα τους και αγωνιζονται για ενα καλυτερο μελλον και για το φυλο τους, οπως και για αλλα κοινα δικαιωματα.

    Ετσι πιστευω οτι και για τα ζητηματα των δυο φυλων, οσοι απο εμας ειναι προοδευτικα ατομα θα πρεπει να μη στηριζομαστε σε δικαιολογιες οτι ετσι μεγαλωσαμε, διοτι το ιδιο μπορουμε να ακουσουμε και για θεματα πολιτικης απο αλλους...Πχ ακουμε καποιους να λενε, "Εμεις ετσι μαθαμε, μια ζωη ψηφιζουμε ...ΝΔ, τωρα θ αλλαξουμε;"

    Αυτο που λες οτι μερικες γυναικες κρυβονται πίσω απο την γυναικεία τους υποτιθέμενη αδυναμία-ευαισθησία κλπ ωστε να χρησιμοποιησουν τον ρόλο που τους έχουνε αναθεσει ειναι λαθος γιατι υποβιβαζει το φυλο ακομη περισσοτερο.

    Οσο για το τι ειναι καταπιεση ειναι δυσκολο για πολλους απο εμας στη Δυση, ασχετως φυλου, να καταλαβουν ποσο καταπιεσμενη νιωθει μια γυναικα στο Ιραν και το Αφγανισταν, τα προβληματα με τους βιασμους γυναικων και παιδιων στην Αφρικη, επειδη δεν ζουμε κατω απο τετοες συνθηκες, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν ενημερωνομαστε για το τι ισχυει, σε αλλα μερη του πλανητη, για τις αδυναμες κοινωνικες ομαδες.

    Υ.Γ Ναι δεν το κρυβω οτι μ αρεσουν οι… προκλησεις! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλη μου blackbedlam

    Καλως τη και απο εδω! Ευχαριστουμε!
    Ναι σε μια σύνθεση απόψεων στοχευουμε και εμεις εφ οσον ειναι πολυ αναγκαίο στις ημερες μας.
    Φυσικα και ειμαι ...περηφανη για το...νεο μας σπιτικο και ελπιζω οτι με τη βοηθεια ολων μας (και σας) να ανταλλαχθουν διαλογοι και αποψεις.

    Φυσικα και το κειμενο ...επιτηδες αστειευομενο εστιαζει στους άντρες της κυβέρνησής, αυτης της πολυ...λαοφιλούς κυβέρνησης, οντως!
    Οσο για καποιες γυναικειες προσωπικοτητες μερικες ειλικρινα θα ηθελα πολυ να τις... ξεχασω, ενω αλλες ξεχασα επιτηδες να αναφερω, επειδη το κειμενο εστιαζει στους ...ανδρες και δη τους ..νεοφιλελευθερους πολιτικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημεραfaro

    Aγωνιστικοτατος, οπως παντα και φυσικα εχεις δικιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα φιλοι Πειρατες

    Το φιλαρακι σας, σας ευχαριστει πολυ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @POE & ELVA

    Ναι, σιγά σιγά θα γίνουν όλα, ένα βήμα τη φορά. Έχετε δίκιο.
    (Και γκρινιάρης και ανυπόμονος) :- )

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εlva Τι;
    Θέλεις να τις ξεχάσεις;(!)
    Εγώ πάλι που θέλω να τις ξεμαλιάσω!(;)
    Λες να έχω κάποιο σύνδρομο;
    Μήπως είμαι αντιφεμινίστρια;
    Πολύ προβληματίστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλημων

    Δε πειραζει, για καλο λογο εισαι..ανυπομονος! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. BB

    Oταν εννοω να τις ..ξεχασω δεν εννοω οτι τις αγνοοω αλλα οτι με εκνευριζουν τοσο που δε θελω να ασχοληθω μαζι τους! Οσο για το ξεμαλλιασμα δεν βλεπω τιποτα το..μεμπτον! Με θελεις για ..παρεα στο ..project; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kαλη αρχη Εlva και λοιποι φιλοι!Σημερα πηρα χαμπαρι οτι το φτιαξατε,επομενως πολλες ευχες εστω και ετεροχρονισμενα!
    Η αληθεια ειναι οτι οι αντρες τα καναν σκατα,
    επειτα ομως θυμασαι τη Θατσερ,τη Μπακογιαννη,τη Βασω Παπανδρεου και την Αννα Διαμαντοπουλου
    και συνειδητοποιεις οτι το προβλημα δεν ειναι το φυλο!
    Ο,τι πρεπει για αρχη, καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kαλημερα celin!

    Merci, merci! ;)

    Aκριβως ετσι ειναι τα πραγματα, oταν σκεφτει κανεις πολιτικους μας που ανταγωνιζονται επαξια τη...Θατσερ!
    Εννοειται οτι οταν μιλα κανεις για συντηρητικες πολιτικες, το φυλλο, δυστυχως, δεν παιζει κανενα ρολο!
    Σε προοδευτικες, ομως, κοινωνιες-συστηματα ειναι σημαντικος παραγων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χαχαχαχα
    Βασω,Διαμαντοπουλου,Ξενογιαννακοπουλου,Κατσελη,Μπιρμπιλη,Χριστφυλλοπουλου,Δρουτσα,Αντωνιου.....

    επιμενεις ακομα σφισσα οτι το αντρικο στοιχειο ειναι αυτο που μας ...ριμαξε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. leon

    Oσοι διαβαζουν αναρτησεις μου ξερουν καλα οτι μου αρεσει το χιουμορ και υπο το πνευμα αυτο γραφηκε η συγκεκριμενη αναρτηση!

    Νομιζα οτι ηταν κατανοητο, αλλα ισως και οχι.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έρχομαι... καθυστερημένος να σας ευχηθώ... καλές δουλειές! Το "καθυστερημένος", όπως το πάρετε... Εγώ πάντως να προσπαθήσω να πω, κι αν γίνω πιστευτός, ότι οφείλεται στο ότι βρισκόμουνα στην επαρχία από το Σάββατο, εκτός διαδικτύου.
    Λοιπόν, Έλβα, πάντοτε υποστήριζα ότι σεις οι γυναίκες με τους αγώνες σας καταφέρατε ώστε εμείς οι άντρες να κατακτήσουμε αρκετά στην κατεύθυνση τού να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα μ' εσάς τις γυναίκες. Είναι δε σίγουρο ότι με τους παραπέρα αγώνες σας θα φτάσουμε στην πλήρη ισότητα!... (Αν δεν συμφωνείς, χρέωσέ το κι αυτό στην... καθυστέρησή μου, αλλά νά, κάτι ίδια όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, κάτι φωνές, για την ώρα, περί στρατιωτικών υποχρεώσεων των γυναικών και άλλα τέτοια, τι λένε;)
    Πικρό το χιούμορ μερικές φορές... Ενωμένος αγώνας χρειάζεται, χωρίς διακρίσεις φύλου, για να μην έχουμε τέτοια αποτελέσματα βολικής για την πλουτοκρατία ισότητας. Ύστερα, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ (ε, καθυστερημένος είπαμε!) ποιό πρόβλημα είναι καθαρά γυναικείο. Γιατί, ας πούμε, η προστασία της μητρότητας (για να πάρω ένα αποκλειστικά γυναικείο χαρακτηριστικό) δεν είναι πρόβλημα και του άνδρα;
    Αλλάζω θέμα: Πείτε μου, σας παρακαλώ, εσείς οι γλομπάτοι, η λάμπα σας είναι οικολογική; Ενεργειακής κλάσης Α, ίσως;
    Με τις καλύτερες ευχές μου για καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...