26 Μαΐ 2011

Ακομμάτιστη συγκέντρωση αγανακτισμένων στην Πάτρα, ... με όλα τα κόμματα παρόντα !!!

Αμ εμείς πήγαμε, όχι που δεν θα πηγαίναμε δηλαδή. Κατηφορίσαμε με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, με το οποίο βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και όλοι οι υπόλοιποι, όσοι προτίμησαν δηλαδή την συγκέντρωση των "αγανακτισμένων", απο ένα "χαλαρό" καφέ με μπόλικο ντάμπα ντούμπα στην Μαρίνα. Ποιό ήταν αυτό το σκεπτικό ? Απλή περιέργεια για το πολιτιστικό γεγονός της ημέρας ! Το μενού έγραφε επανάσταση.

Κατεβαίνοντας από τις σκάλες της Γερακωστοπούλου, αντικρύζουμε στο βάθος την πλατεία. Κόσμος πολύς φαινότανε, σαν συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σε μέγεθος. Οι καφετέριες της Γερακωστοπούλου όμως και αυτήν την φορά, ασφυκτικά γεμάτες. Ούτε το δήθεν ακομμάτιστο δεν συγκινεί ορισμένους νεολαίους και φοιτητές ... Ειδικά αυτοί οι οποίοι ζούν με τον μισθό άλλων. Αμ, για αυτό οι φοιτητές δεν είναι πρωτοπόροι, ειδικά με τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία τους.

Φτάνοντας με τον Μάννυ, στην πλατεία, περίπου στις 19:10, διαπιστώνουμε πως ο κόσμος είναι λιγότερος τελικά απο μια μέση συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Περίπου 2-3 χιλιάδες ?  Βρίσκουμε και τον Hieronymus, στο πάνω συντριβάνι και αρχίζουμε να βολτάρουμε ανάμεσα στον κόσμο, ο οποίος συνεχίζει να προσέρχεται. Μια κάμερα της ΕΡΤ στο κέντρο της πλατείας παίρνει πλάνα, μερικές ακόμα στο θέατρο Απόλλων, μάλλον τοπικά κανάλια. Ο Σκάι και ο Άλφα θα εμφανιστούν αργότερα (την ώρα δηλαδή που τυχαία θα εμφανιστεί μπροστά τους και η Νατάσα Ράγιου, πρώην βουλευτίνα της ΝΔ). Τέτοια τηλεοπτική κάλυψη δεν ξέρω εαν υπήρξε ποτέ σε προεκλογική ομιλία του ΠΑΣΟΚ ! Δεν ήξερες απο που να φυλαχτείς.


Καθώς τα μάτια μου σκανάρουν δεκάδες μέλη και στελέχη των αστικών κομμάτων, των αριστεριστών, ακόμα και αναρχικούς, οι οποίοι προσπαθούν να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους, τα αυτιά μου βομβαρδίζονται με την λέξη ... ΚΚΕ ! Δεν ξέρω εαν έχω μια ευαισθησία με την λέξη, αλλά θεωρώ πως στα περισσότερα πηγαδάκια το ΚΚΕ αποτελεί μέρος της συζήτησης. Και μιας και λέω ΚΚΕ, νά σου λίγο πιο κάτω και οι κνίτες με τα φυλλάδια. Όχι θα απείχαμε, νομίζατε ! Όπου πολιτική (και ακομμάτιστη) ζύμωση, το Κόμμα είναι πάντα πρώτο.

Τελειώνοντας τον γύρο της πλατείας καθόμαστε λίγο να ανάψω ένα τσιγάρο. Ξάφνου εμφανίζεται μια μεσήλιξ, σαν την Δαμανάκη γερασμένη ένα πράμα, και μας λέει "Παιδιά, απο τα κεντρικά στην Αθήνα μας ήρθε η εντολή, να βάλουμε όλοι στις 8 η ώρα, σε λειτουργία το ξυπνητήρι του κινητού μας" ... Νέες μορφές αγώνα, ... ποιός ξέρει ? Επανάσταση με ξυπνητήρι ?

Δεν περνάνε όμως 5 δευτερόλεπτα, και τα πραγματικά ερωτήματα εμφανίστηκαν από τα βάθη του εγκεφάλου μου. Εντολή ? Απο τα κεντρικά ? Ποιά κεντρικά ? Ακομμάτιστο, απολίτικο, αχρωμάτιστο, ακέφαλο κίνημα με εντολές απο τα κεντρικά ? Πραγματικά, αυτό δεν το περίμενα ! Βέβαια η Kinder έκπληξη, ήρθε παρακάτω όταν εμφανίστηκε περήφανη η Νατάσα Ράγιου μπροστά μας, να σουλατσάρει με τέτοια άνεση λές και είναι η επανάσταση η ίδια. Θαρρώ πως και οι υπόλοιποι βουλευτές των αστικών κομμάτων ήταν παρόντες, απλά εμείς δεν τους εντοπίσαμε.

Λίγο πριν φύγουμε, ώστε να τηρήσουμε την παράδοση των ΚΚΕδων που πάνε για σουβλάκια μετά απο κάθε διαδήλωση (και αφού οι αγανακτισμένοι έχουν αναλάβει να βγάλουν εις πέρας την υπόθεση, "Επανάσταση"), ο κόσμος είχε αυξηθεί, θαρρώ πως έφτανε στα επίπεδα πλέον των 5 χιλιάδων, λίγο πάνω λίγο κάτω ... δεν θα τα χαλάσουμε στα νούμερα. Στα αξιοσημείωτα είναι πως δεν ακούστηκαν συνθήματα και δεν ακούστηκε κάποια ομιλία, εκτός απο έναν τύπο με έναν τηλεβόα ο οποίος ψέλισε για 5 λεπτά κάτι αοριστίες για ακομμάτιστη συγκέντρωση (δίπλα του ακριβώς η στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ) μπλα μπλα μπλα  μια καλύτερη κοινωνία μπλα μπλα μπλα όλοι μαζί μπορούμε (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ??).

Αντε πάμε για σουβλάκι τώρα
Παραδοσιακό έδεσμα κομμουνιστών μετά από πορείες

2 σχόλια:

  1. Απολογισμος:
    3 παπαδες (ενεκα μειωσης μισθου)
    αρκετα γνωστα στελεχη πασοκ, νδ
    πολλα ποδηλατα και σκυλια με λουρι (ειδαμε και σκυλοκαυγα αλλα δεν προλαβαμε να στοιχηματισουμε)
    καλλιτεχνες δρομου
    εναλλακτικοι καθισμενοι στο γκαζον με ταμπουρλα
    πολλες οικογενειες με τα παιδακια τους
    η αστυνομια διακριτικα πολλα τετραγωνα παραπερα

    το σκηνικο με το υβριδιο δαμανακη θυμιζε black adder (για τους φαν της σειρας) γιατι ητο δυο οι κυραδες, η μια χαρωπη -σε ρολo baldrick "i have a cunning plan"-μας δηλωσε οτι ηρθε η εντολη απο τα κεντρικα να συγχρονισουμε τα επαναστατικα μας ξυπνητηρια και η αλλη -black adder- την διορθωσε αμεσως οτι δεν ειναι εντολη και οτι το ακουσαν στην τιβι..μονο η φαπα ελειπε
    : ]]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, αν δεις και σήμερα την προβολή που γίνεται από τα γνωστά "πράσινα" παπαγαλάκια, θα αντιληφθείς δια ... γυμνού οφθαλμού, ότι η όλη ιστορία των "ακομμάτιστων", "ακαπέλωτων" κλπ. διαδηλώσεων έχει ΠρασινοΜπλέ χρώμα !
    Κυβερνητικό, για την εκτόνωση της κατάστασης !

    Αυτό, βέβαια, καθόλου δεν μειώνει - ίσα, ίσα - την παρουσία ενός ολόκληρου κόσμους που βγήκε στους δρόμους !
    Αρκεί, βέβαια, κάποια στιγμή, αυτός ο κάσμος να αντιληφθεί τους φίλους του και τους εχθρούς του.

    Φυσικά καλά έκανε και το Κόμμα και ήταν παρόν στη συγκέντρωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...