27 Μαΐ 2011

Η πέμπτη σφραγίδα της κολάσεως(ή αλλιώς, κόλαση σε δόσεις)


Φαντάζομαι ότι εδω ταιριάζει η έκφραση "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" που αναμασά ο "σοφός" λαός. Μα τί γίνεται πια με αυτές τις δόσεις, θα μας τις δώσουν, δεν θα μας τις δώσουν...; Μη σώσουν και μας τις δώσουν λέω εγώ!
Μας περνούν για τελείως πρωτόγονους, τους έχουμε δώσει και εμείς το δικαίωμα δεν λέω, όπως τους Ινδιάνους της Αμερικής, που οι κονκισταδόρες αντάλλασαν το χρυσάφι τους με καθρεφτάκια και φτηνομπιχλιμίδια που έκαναν εντύπωση στους "πρωτόγονους" πολιτισμούς, καθότι οι άλλοι ήταν πολιτισμένοι.
Δηλαδή ρε παιδιά, από αυτές τις δόσεις, ποιός έχει δει έστω και μια δεκάρα στην τσέπη του; Ποιός δηλαδή εκτός της πλουτοκρατίας...
Γιατί για εμάς, τον απλό λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους κλπ, είναι κάθε δόση και καημός, θάνατος με δόσεις που λένε. Για να πάρουμε τη δόση θα κόψουμε τον 14ο μισθό, πάει ο μισθός, για να πάρουμε τη δόση θα μειώσουμε τα κονδύλια στην υγεία και στην παιδεία, πάνε και αυτά, για να πάρουμε τη δόση θα ξεπουλήσουμε τους δημόσιους οργανισμούς, άντε γεια και εκείνοι και δόση στην τσέπη μας δεν είδαμε.
Άμα είναι ρε παιδιά, να πάμε να τους πούμε "όχι άλλες δόσεις!!!", να πάτε να βοηθήσετε αλλού, εμείς εδώ στεγνώσαμε, δεν αντέχουμε άλλη στήριξη.
Πάντως εγώ μια φορά, μιμούμενος το παράδειγμα του ΔΝΤ, θα πάω αύριο πρωί πρωί στον Κωτσόβολο που έχω βάλει κάτι δόσεις για μια τηλεόραση και θα του αδειάσω εις ένδειξη στήριξης το ταμείο, δόσεις αυτοί, δόσεις και εγώ!
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

2 σχόλια:

  1. Μη σώσουν και ακόμα ... παραπάνω !
    Είπε πριν λίγο το παπαγαλάκι Οικονομέας του μέγκα, "... έχουμε γίνει γραφικοί"!
    Αρχίζουν και το ... καταλαβαίνουν !
    Οι αλήτες !


    Άμα τους πούμε: "Πάρτε τη δόση σας και βάλτε την εκεί που ξέρετε", θα ... παραξεγηθούν ;;;;

    Καλημέρα Θερμή Φραγκίσκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και σε σένα φάρο, πλησιάζει η μέρα που θα ακούσουνε το μεγάλο όχι. Όχι φυσικά απο τους Μεταξάδες των καιρών μας, αλλά απο τον λαο όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...