25 Μαΐ 2011

Ερωταποκρίσεις και προβληματισμοί

Δεν τους τρομάζει η απόγνωση, τους τρομάζει η γνώση
Αποφάσισα να κάνω ξεχωριστή ανάρτηση για μια απάντηση που έδωσα σε τοποθέτηση κάποιου φίλου ως σχόλιο στην συγκεκριμένη δημοσίευση. Το κάνω αυτό, επειδή αυτήν την άποψη την ακούω συχνά τον τελευταίο καιρό, και πιστεύω ότι αυτοί που την υιοθετούν καλό θα είναι να ακούσουν και τον σχετικό προβληματισμό τον οποίο θέτω στον φίλο αναγνώστη. 

Τοποθέτηση αναγνώστη: 

"η μόνη περιπτωση να ερθω μαζι σας ειναι
αν ζητησετε απο τον κοσμο
να παει στο συνταγμα και να μην φυγει αν
δεν πεσει η κυβερνηση κι αν δεν δοθει
νεο φιλολαϊκο συνταγμα το οποιο
θα εισαγει και το δημοψηφισμα με συγκεντρωση υπογραφων."



Απάντηση και προβληματισμός:

Αυτά που λες φίλε, είναι ωραία στην θεωρία, αλλά στην πράξη, κανένα σύνταγμα δεν σε σώζει, και καμιά συγκέντρωση, άμα δεν αλλάξει το σύστημα από τη ρίζα του. Όσο υπάρχουν ανά τον κόσμο πλουτοκράτες, οι οποίοι βγάζουν τα λεφτά τους με ένα είδος εκμετάλλευσης σκληρής και ανελέητης που εδράζεται σε όλον τον πλανήτη, ούτε συγκεντρωμένα πλήθη δεν λογαριάζει, ούτε συντάγματα, πόσο μάλλον όταν αυτά τα πλήθη δεν απεργούν καν και πηγαίνουν την επόμενη μέρα στη δουλειά τους.


Αν νομίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν με ένα ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων σου και επειδή δηλώνεις απογοητευμένος, λες και δεν το ξέρουν, η αγανακτισμένος, λες και δεν το ξέρουν και αυτό, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα είναι η επίθεση, η οργανωμένη, με ελπίδες να πετύχει. Eπίθεση με σκοπό να πάρεις πίσω αυτά που σου ανήκουν. Όσο και να τους παρακαλάς με συγκεντρώσεις στις πλατείες, χορούς και τραγούδια, η φωνή σου χτυπά στου κουφού την πόρτα. Δεν θέλει παρακάλια, να τους διαολοστείλεις θέλει!!!

Προέκυψε και δεύτερο σχόλιο που χρήζει προβολής σε πιο επιθετικό τόνο αυτήν την φορά\

Τοποθέτηση αναγνώστη:
ξερω γιατι εχετε φαει τα λυσσακά σας και δεν ξερετε απο που να κρυφτητε:

το οτι μεχρι πριν 2 ωρες, ειχαν δηλωσει συμετοχη στις συγκεντρωσεις 8000 πολιτες της αθηνας, 4,500 της θεσσαλονικης και 3,500 της πατρας, ειναι απιαστα νουμερα για εσας που δεν προκειται ποτε σας να δειτε ακομα και ο μπρεζνιεφ να αναστηθει!!!!!

μην προσπαθησετε να παρετε τιποτα απολυτως απ το σημερινο......
ουτε εσεις, ουτε κανενας!!!!!

ειμαστε ενα μικρο ποσοστο αυτοι που θα βγουμε στους δρομους (για αρχη) και αντιπροσωπευουμε τους ποιο πολλους ελληνες που εχουν σιχαθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!

Απάντηση και προβληματισμός:
Ανώνυμε, η κίνηση σας θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και όχι εκ του μπούγιου.

Και εμείς χαιρόμαστε από την μια, επειδή λεμε, ίσως οδηγήσει σε αφύπνιση του λαού, στεναχωριόμαστε από την άλλη γιατί δεν βλέπουμε να γίνεται προς το παρόν το βήμα παραπέρα. Εμείς για αυτό το βήμα παραπέρα αγωνιζόμαστε, σας θέλουμε συμμάχους και όχι εχθρούς. Αν εσείς νομίζετε ότι είστε καλύτεροι και πιο ικανοί ή περισσότερο έμπειροι, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, έτσι και αλλιώς όπως και εσύ δήλωσες, είστε παρα πολλοί, το ΚΚΕ θα σας κωλώσει.

Και να στο πω και αλλιώς, μακάρι να πετύχετε, (και εμείς μαζί σας θα έλεγα αλλά μάλλον πως δεν μας θέλετε), θα μας γλιτώσετε και από τον κόπο. Όμως ξέρετε τι θελετε να πετύχετε; Έχει βιωσιμότητα αυτό που σκοπεύετε; Έχει αύριο; Τι θα αλλάξει; Καπιταλιστές θα συνεχίσουν να υπάρχουν την επόμενη μέρα; Αν υπάρχουν πως θα τους ελέγξετε; Πελατειακές σχέσεις θα υπάρχουν; Αν υπάρχουν πως θα τις σταματήσετε; Κόμματα θα υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν τι πολιτικό σύστημα θα ακολουθήσετε.

Άντε και βγήκατε στην πλατεία, μετά την πλατεία τι;

Εμείς λοιπόν έχουμε απάντηση και για τα τι και για τα γιατί, πόσοι από εσάς την γνωρίζετε την απάντηση μας; Πόσοι ενδιαφέρεστε να την ακούσετε;

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

10 σχόλια:

  1. ..8000 άπιαστο νούμερο? το ΠΑΜΕ κάνει τεράστιες συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια.. αλλά δεν θα τις δει κανεις στην tv..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι φίλε ανώνυμε, απλώς δεν ήθελα να το μετατρεψω σε "διαγωνισμό" ποιουνού η ψω.η είναι μεγαλύτερη και ποιος κατουράει ποιο μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός, ΡΟΕ, πολύ σωστός.

    Αναμένω την ανταπόκριση του μεγαλέξαντρου…

    Ένας λόγος που δεν κατεβαίνω είναι ότι βαρέθηκα τους εκβιασμούς τού γαπ, από τον οποίο φαίνεται ότι διδάσκονται οι «αγανακτισμένοι». Ή έτσι ή …..

    Κρίμα.

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλάκα είναι οτι ο ΣΕΒ καλούσε για δημοψήφισμα, θέατρο του παραλόγου, τι θέλουν να δείξουν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι στο πλευρό του λαού; Ή μήπως φοβούνται οτι πλησιάζει η ώρα τους και κρατάνε πισινή;

    Ακούς εκεί δημοψήφισμα, σιγά μην πάνε σε δημοψήφισμα ποτέ αυτοί εκτος και αν είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα ότι θα τους βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν να εκβιάσουν και να νομιμοποιήσουν έτσι τον βιασμό των δικαιωμάτων μας. Πιστεύουν πως θα το κερδίσουν το δημοψήφισμα...Ας κοπιάσουν λοιπόν..

    Και σταματήστε να χωρίζεστε σε εσείς κι εμείς..εμείς έχουμε σχέδιο, εσείς δεν έχετε! Λες και είναι διαγωνισμός καλύτερου σχεδίου. Μόνο μέσα από συμμετοχικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να διαμορφωθεί ένα σχέδιο ολοκληρωμένο. Όσοι έρχονται με έτοιμα σχέδια που θέλουν να επιβάλουν στην κοινωνία δεν κάνουν καλό σε κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη συγκέντρωση στην Αθήνα:
    Χωρίς παλμό, χωρίς ουσία ,χωρίς σκοπό.Σαν να έχουν πάει για κάποιο γάμο, χωρίς όμως να φοράνε τα καλά τους.Το δείχνουν live ΜΜΕ σε internet και τηλεόραση που δεν δείχνουν πορείες του ΠΑΜΕ ή άλλων.
    Για το δημοψήφισμα.
    Αν θέσουν ερώτημα εκβιαστικό (τύπου Δαμανάκη),Μένουμε Ευρώπη ή γυρνάμε στην δραχμή, να είστε σίγουροι πως ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση θα το κερδίσουν.Δεν είναι τόσο έξυπνος ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου, αμεση δημοκρατία ναι, αλλά άμεση δημοκρατία με ποιούς; Με αυτούς που ψηφίζουν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ; ΜΕ αυτούς που ενα τεράστιο ποσοστό συμφωνεί με τις βιαιοπραγίες εναντίον των ξένων; Με εκείνους που και στις δημοτικές στήριξαν τον δικομματισμό;
    Εμείς δεν χωρίζουμε τον λαο, ξέρουμε οτι χωρίς αυτόν δεν πάμε πουθενά, και το ίδιο το ξέρει και η πλουτοκρατία, για αυτό κάνει ότι μπορει για να μην ριζοσπαστικοποιηθουν οι μάζες.

    Απο τη μια λοιπον έχεις τα διάφορα κομματα, τα της εξουσίας, και αυτά που με τον εναν η με τον άλλο τρόπο συνναινούν στην σφαγή, και απο την αλλη έχεις το ΚΚΕ. Ενα ΚΚΕ που δέχομαι ότι έχει κάνει λάθη, όμως άλλο είναι να κάνεις λάθη και αλλο είναι να κάνεις εσκεμμένα εγκλήματα. Το ΚΚΕ λοιπόν, και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσεις, μιλά εδω και τόσα χρόνια για αυτά που γίνονται τώρα, πολοι λέγαν ότι παίζει το ρόλο της Κασσάνδρας, και μακάρι να μην χρειαζόταν να τον παίξει. Όμως το γεγονός ότι ήξερε προς τα που παμε, δεν ωφείλεται΄ούτε στις μαγικές του ιδιότητες, ούτε πουθενά, ωφείλετε στο γεγονός ότι εκανε εκτίμιση της κατάστασης με ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά εργαλεία, θες να τα πεις "μαρξιστικά" πες τα. Αυτά τα εργαλεία θέλει να χρησιμοποιήσει και για τον αγώνα τον ταξικό, τον εργατικό, τον λαικό.

    Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με τις θέσεις του ΚΚΕ, ειναι τεράστιο λάθος να το βάζετε στην ίδια πλευρά με ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, για΄τι πάντα στεκόταν στην αντίθετη πλευρά απο αυτούς, πάντα προσπαθούσε να προστατέψει, να προετοιμάσει, να οπλίσει και να οργανώσει τον λαό, το κατα πόσο το πέτυχε είναι αλλο θέμα και δεν εξαρτάται μόνο απο το ίδιο.

    Καλό είναι λοιπόν να το αναγνωρίσετε μερικά πράγματα, και να το ακούσετε πριν το πατάξετε, γιατί τόσα χρόνια που φωνάζει, ενα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού είχε τα αυτιά κλειστά και αναπαρήγαγε μόνο τον αντιΚΚΕδισμό, χώρια που μας θεωρούσε γραφικούς όταν εμείς βγαίναμε στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις. Τώρα που ο λαος έρχεται σιγα σιγά στα λόγια μας, καλά θα κάνει να μην τάσσεται εναντιον μας, γιατί έχουμε την ανάγξκη του και έχει την ανάγκη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως στην Πατρα ειχε πολυ κοσμο (πριν απο λιγο γυρισα) αλλα ηταν ανευρα τα πραγματα..κατι χειροκροτηματα χωρις λογο και καποιος πηρε μια ντουντουκα καποια στιγμη και νομιζω οτι διαβασε την διακυρηξη των ισπανων ή τμημα της (με το ζορι ακουγα)..ειδα και παιδια απο το κκε να μιλαν με κοσμο (μπραβο!) και να μοιραζουν και φυλλαδια..
    Ειδα και τη νατασσα ραγιου και εκει πραγματικα αγανακτησα! Απ οτι μου ειπε ενας φιλος απο το κκε που τους ξερει φατσικα ηταν εκει και απο πασοκ καποιοι μεγαλοσυνδικαλιστες και απο συριζα (απλα το αναφερω)

    Manny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία μας τα λές Μάνυ, χαίρομαι που ήμασταν παρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που ήμασταν παρόντες εννοώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...