23 Μαΐ 2011

Τέρμα, μην κοιτάς τι λένε οι από πάνω

Αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα της σημερινής συνέντευξης της σ. Αλέκας Παπαρήγα.
Ένα μικρό απόσπασμα από το διάλογό της με τους δημοσιογράφους, είναι ενδεικτικό.

Δημοσιογράφος: Προκάλεσε σίγουρα εντύπωση, ουσιαστικά πολιτική και επικοινωνιακή, η άρνησή σας να συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό. Είμαι σίγουρος όμως ότι και τις προηγούμενες φορές είχατε διαφωνήσει κάθετα, όπως λέτε και εσείς η ίδια, με τον πρωθυπουργό. Τι ήταν αυτό που αυτή τη φορά έκανε τη μέγιστη διαφορά ώστε το ΚΚΕ να μην παραβρεθεί στη συνάντηση.

Αλέκα Παπαρήγα: Εύλογη ερώτηση. Εμείς δεν είχαμε κανένα φόβο μήπως πηγαίνοντας θεωρηθεί ότι συναινούμε ή θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψή μας ο πρωθυπουργός. Νομίζω ότι δεν ήταν αυτό το ζήτημα.

Επομένως, η δική μας σκέψη δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα. Θέλαμε ακριβώς να πούμε στον ελληνικό λαό ότι ένα χρόνο και μετά το μνημόνιο και σε μια στιγμή που ανεβαίνει στο ζενίθ το τρομοκρατικό δίλημμα "ή τα χάνετε όλα, ή χάνεται η Ελλάδα", θέλαμε αυτή τη στιγμή ακριβώς και με αυτή τη στάση μας να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι "τέρμα, μην κοιτάς τι λένε οι επάνω, ό,τι κι αν λένε είναι σε βάρος σου, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου".
Αυτόν τον τρόπο βρήκαμε.
Δεν είχαμε το κόμπλεξ - άλλοι έχουν το κόμπλεξ της παρεξήγησης.
Και γενικά όπως ξέρετε, μερικοί λένε ότι δεν τα καταφέρνουμε επικοινωνιακά, εγώ θα έλεγα ότι δεν ξεκινάμε από το επικοινωνιακό.
Δεν ξέρω, μπορεί να θεωρείται και ελάττωμα αυτό, εμείς δεν το νομίζουμε ότι είναι ελάττωμα.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το παραπάνω απόσπασμα είναι:
1. Μπορεί να βρισκόμαστε στην εποχή που η επικοινωνιακή πολιτική έχει αναγορευτεί σε ... θεό, αυτό όμως για το ΚΚΕ δεν ισχύει !
2. Η ουσία της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού κι αυτή η πολιτική έχει να κάνει με την αλήθεια που πρέπει να λέγεται στον εργαζόμενο λαό και όχι τα επικοινωνιακά παιγχνίδια των αστικών κομμάτων που θέλουν να κρυφτεί η αλήθεια.
3. Η αλήθεια είναι ότι όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του λαού και γι αυτό οι πολιτκοί υπηρέτες του συστήματος πασχίζουν με την ιδεολογική (και όχι μόνο) τρομοκρατία, να τον κρατάνε σε κατάσταση (θα έλεγα) ύπνωσης.
4. Το μήνυμα του ΚΚΕ με την άνευ όρων επιστροφή της πρόσκλησης του πρωθυπουργού είναι να καταλάβει ο λαός μας ότι πρέπει να αντισταθεί, να μην σκύψει το κεφάλι, να ορθώσει το ανάστημά του, να πάρει την ζωή του στα χέρια του !

4 σχόλια:

  1. Όλοι στον δρόμο να ρίξουμε τους κλέφτες της Δημόσιας περιουσίας!Το καθεστώς ΠΑ.ΣΟ.Κ πουλάει το κράτος σε τιμή ευκαιρίας λίγο πριν την χρεοκοπία.

    Διαβάστε περισσότερα:

    http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/red-star_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Red Star: Οι κλέφτες δεν βρίσκονται ΜΟΝΟ στο ΠΑΣΟΚ !
    Βρίσκονται σε ΟΛΑ τα αστικά και ευρωλιγούρικα κόμματα που (στην ουσία) δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της ολιγαρχίας του πλούτου της χώρας.
    Σήμερα, αυτοί θα συναντηθούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαχαιρης: Όποιος εκφράζει τον λαό, χωρίς ψεύτικα περιτυλίγματα, δεν μπορεί παρά να είναι σωστός !

    (στην προκειμένη περίπτωση, σωστή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...