20 Μαΐ 2011

Συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των εννοιών




Διαβάζοντας κάποιος τα δυο παρακάτω άρθρα του in.gr, δεν χρειάζεται να είναι διάνοια για να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται.
Από την μια έχουμε τους οίκους αξιολόγησης, και συγκεκριμένα εδώ την Fitch, να υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, στο όνομα και καλά της πιθανής πολιτικής αστάθειας που προκύπτει από τα νέα μέτρα, και από την άλλη έχουμε τον πρωθυπουργάρα, να προσπαθεί να μας πείσει ότι ο αγώνας του κεφαλαίου να βγάλει ο λαός τα σπασμένα είναι όχι μόνο εθνικό αλλά και πατριωτικό, ζήτημα όλου του ελληνισμού. Το ότι διάλεξε το Ναύπλιο(ιστορικά την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας) για να προβεί στις συγκεκριμένες δηλώσεις κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν, αφού έτσι ελπίζει ότι θα καταφέρει να ξυπνήσει τα πατριωτικά αντανακλαστικά του λαού.
Παρατηρούμε γενικά αυτές τις μέρες, ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από την Ε.Ε, την «τοπική» πολιτική ηγεσία, τα ΜΜΕ και τους οίκους αξιολόγησης, να μας πείσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ότι το ζήτημα(της χρεωκοπίας, της κρίσης, του χρέους) απαιτεί συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, προκειμένου να λυθεί. Στην προσπάθεια τους αυτή, δεν διστάζουν να εκβιάσουν στα ίσια τον λαό, αφού οίκοι αξιολόγησης δίνουν σαφές μήνυμα με το να ρίχνουν την πιστοληπτική μας ικανότητα(χώρια τι παιχνίδια παίζονται από πίσω στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια) κάθε φορά που θέλουν να μας πιέσουν.

Εγώ πάω τη σκέψη μου ένα βήμα παραπέρα από το προφανές, και αναρωτιέμαι, «όσοι δηλαδή δεν συστρατευθούν, υπέρ του «εθνικού και πατριωτικού συμφέροντος»(όπως το ορίζουν αυτοί) θεωρούνται προδότες, ριψάσπιδες και δοσίλογοι;» Αντιστρέφουμε δηλαδή την σημασία των ορισμών; Όποιος δεν είναι θιασώτης του ξεπουλήματος, των ιμπεριαλιστικών τακτικών, του ξεφτυλίσματος των εργασιακών σχέσεων, είναι αυτός ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και όχι όσοι τα υποστηρίζουν όλα αυτά; Και φοβούμαι, ότι στα πλαίσια της λογικής αυτής, αύριο μεθαύριο μπορεί να έχουμε και άλλες εξελίξεις, όταν κάποιος μπει εμπόδιο στα σχέδια τους, να χαρακτηρίζονται οι πράξεις του προδοτικές και να ποινικοποιούνται και από πάνω(π.χ να διαδηλώνει το ΠΑΜΕ στο αεροδρόμιο Ε.Βενιζέλος ενάντια στο ξεπούλημα του, να "βαφτιστεί" ότι είναι αυτή η πράξη ενάντια στα εθνικά συμφέροντα(δηλαδή ενάντια στο ξεπούλημα), και να υπάρχει καταστολή). Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αν δουν τα ζόρια, θα φτάσουν μέχρι και εκεί, και τότε ποιος τους πιάνει.
Εμείς οι κομμουνιστές, σε κάθε περίπτωση, επιμένουμε να ζητάμε από τον λαό να ακολουθήσει τον φαινομενικά(και ουσιαστικά) δύσκολο δρόμο της οργανωμένης αντίστασης, μέσα από τον οποίο θα ζητήσει και θα πάρει την μοίρα του στα χέρια του. Ο άλλος δρόμος, ο δρόμος που μας προτείνουν οι αγορές, κάθε άλλο παρά εύκολος είναι φυσικά. Η μόνη ουσιαστική διαφορά που υπάρχει, είναι ότι στην μια περίπτωση μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο και αποδέχεσαι αδιαμαρτύρητα όλα τα δεινά υποφέροντας σιωπηλά και μόνος. Στην αντίθετη περίπτωση, ενώνεις την φωνή σου με τους ομοίους σου και διεκδικείς το δικαίωμα σου στην εργασία και τους καρπούς της εργασίας αυτής, κάτι που για να επιτευχθεί, πρέπει το παρόν πολιτικοκοινωνικό σύστημα των εκβιασμών, των ψετοδιλλημάτων και της κλεψιάς, να ανατραπεί.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος, στον ψηφιακό κόσμο γνωστός(ή άγνωστος) και ως Poexania

7 σχόλια:

  1. Ως πρώτο σχόλιο, επίτρεψέ μου, να πω ότι μου άρεσε ... τα μάλλα, η αναφορά σου στην "τοπική" πολιτική ηγεσία !!!

    Ιδίως μου άρεσαν τα εισαγωγικά !!!

    Σωστός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανκς φάρο, αυτοι είναι εκτός τοπου, όπου τους θέλει το συμφέρον της πλουτοκρατίας εκεί πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω ενα βιντεάκι στο blog του Βαγιωνή σχετικό με τα ψευτοδιλλήματα

    http://giorgosvagionis.wordpress.com/2011/05/20/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-552010/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόε, δεν έχεις καθόλου άδικο. Όσο για το θέμα προδοτών που λένε, στην Ελλάδα κρατάνε προς το παρόν τα προσχήματα, λόγω μαζικότητας του κινήματος και γιατί υπάρχει και η ιστορία της δεκαετίας του 40, οποτε αυτά θα θυμίσουν αμέσως την μεταεμφυλιακή κατάσταση. Προφανώς δεν το έχουν σε τίποτα να το κάνουν όμως στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το λόγο του αληθές από το σημερινό ρίζο:

    "Ο επικεφαλής της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και άνθρωπος της πολυεθνικής «Philip Morris» στην Ελλάδα, Χ. Τσόλκας, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», τόνισε ότι «η σιωπηλή πλειονότητα των πραγματικών πατριωτών, όχι των πατριδοκάπηλων, πρέπει να απεγκλωβιστεί από το φασισμό των μειοψηφιών, αυτών που κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση λένε όχι σε όλα»!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρατάνε τα προσχήματα ή προετοιμάζουν το έδαφος bookhunter?

    Εκτιμηση μου είναι ότι ισχύει το δεύτερο...
    Μπούμερανγκ θα τους γυρίσει βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποιός είναι με ποιους

    Απο in.gr

    Συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Αλέκας Παπαρήγα, θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα κατατεθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.

    Θα έχει προηγηθεί τη Δευτέρα στις 12:00, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τρίτη στις 10:30 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, αν και προσκλήθηκε, ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

    Μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 13:30 με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

    Στη συνέχεια, στις 14:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και τέλος στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...