25 Μαΐ 2011

Το πολιτικό βάθος του κινήματος των "αγαναχτισμένων"

Αυτές είναι λοιπόν οι επιδιώξεις, τα όνειρα, οι στόχοι και η βαθιά πολιτική στάση του "κινήματος των αγαναχτισμένων". 


Τους καλούμε να πάρουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν, και να καθίσουν και να βγάλουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο ειδάλλως θα απογοητευτούν ακόμα περισσότερο. 
Εμείς για μια ακόμα φορά προτείνουμε το εξής πλαίσιο: http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1325 

8 σχόλια:

  1. Δε ζητάω τίποτα, δεν υπολογίζω τίποτα…..
    Είμαι νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θριαμβος!
    «Τουλάχιστον 7.000 άτομα βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Σύνταγμα» !!!!! :- )
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=317537&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο in.gr ΓΙΑ 10.000 λεει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω θα πηγαινα...Για να "ακουσω" την αγανακτηση τους...
    Να τους κουβεντιασω,,Να τους γνωρισω...!!!
    Κι οποιος θελει, να ερθει και στο "σπιτι μου" να τα πει, οτι εχει...!!
    Ελευθερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ πρέπει να χαιρετίσουν τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Να τις χαιρετίσουν χωρίς αυταρέσκεια μεν αλλά από θέση δικαίωσης της γραμμής τους και της τακτικής τους δε. Τα καλέσματα people(s) of Europe Rise Up, για ξεσηκωμό για να μην πτωχεύσει ο λαός, όλοι στους δρόμους, κτλ, βρίσκουν ανταπόκριση. Απολιτίκ μεν ανταπόκριση δε.

    Έχουν χρέος το ΠΑΜΕ το ΜΑΣ, οι επιτροπές αγώνα να είναι εκεί. Τον κόσμο που κατεβαίνει σε αυτά τα happenings (για τέτοιο πράγμα πρόκειται) δεν θα τον συναντήσει κανείς ούτε στα συνδικάτα (καθώς αυτός ο κόσμος δεν πατά εκεί είτε γιατί είναι άνεργός, ή γιατί δεν συνδικαλίζεται είτε γιατί δεν γνωρίζει το συνδικαλισμό) ούτε στα social networks γιατί δεν πατάει εκεί το ΚΚΕ!

    Πρέπει να ζυμώσει και σε αυτούς τους χώρους τη σωστή του θέση ότι στο βαθμό που το κίνημα μείνει στα happenings στους δρόμους και δεν αναπτύσσεται στους εργασιακούς χώρους τότε είναι καταδικασμένο να μείνει με την οργή ...στο χέρι. Να τη ζυμώσει και όχι να την εκτοξεύσει ως μανιφέστο ή ως αυταπόδεικτη αλήθεια.

    Δεν χωρούν αυταπάτες ότι τέτοια κινήματα, χωρίς αντιμονοπωλιακούς στόχους, μπορούν να προκαλέσουν φιλοαϊκές εξελίξεις ανεξάρτητα από τη μαζικότητα τους. Ωστόσο δεν πρέπει να χωρούν και αυταπάτες ότι και η ποιο σωστή και επιστημονικά επεξεργασμένη μαρξιστική ανάλυση είναι καταδικασμένη όσο δεν μπορεί να μπολιαστεί, να κατανοηθεί, να γίνει προφανής από τους εργαζόμενους, τους νέους τους άνεργους.

    Πρέπει να δοθεί η μάχη της πολιτικής παρέμβασης μέσα σε αυτό το κίνημα. Τη δίνουν αυτή τη μάχη οι αστοί με τα χαϊδέματα από τα ΜΜΕ στο απολιτίκ κίνημα. Θα σταματήσουν όμως αυτά οι θωπείες γρήγορα και θα μετατραπούν σε οργισμένη επίθεση στο βαθμό που το α- αρχίζει να εγκαταλείπει το απολικτικ σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Από τη σκοπιά του ταξικού εργατικού κινήματος θα είναι κέρδος ακόμη και η πολιτική ανοχή αυτού μορφώματος σε αντιμονοπωλιακές εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τους "πλησιάσουμε", βέβαια υπάρχει περίπτωση να ξέρεις να μας ρίξουν και χυλόπιτα.

    Η στάση του ΚΚΕ πρέπει να μην είναι ούτε χαίδεμα αυτιών, όπως κάνουν άλλοι πολιτικοί χώροι, ούτε όμως και απαξίωση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή μας εκεί, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2011 11:17 μ.μ.

    Πολυ σωστα τα οσα γραφεις.

    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...