25 Μαΐ 2011

Κίνημα "αγανακτισμένων": παρατηρήσεις και αντιπρόταση


Κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα και την επιθυμία του κόσμου να κατέβει στους δρόμους. Η σημερινή κίνηση των “αγανακτισμένων”, έρχεται ως αντανάκλαση των εξ αντανακλάσεως πάλι των ισπανικών κινητοποιήσεων της 15 Μάη, όπως καθιερώθηκε πλέον.
Μολονότι η “αγανάκτιση” μπορεί κι αυτή να αποτελεί κίνητρο, το ερώτημα είναι: τόσα χρόνια, από τη δεκαετία του 90 που άρχισε ο βιοτικός κατήφορος των Ελλήνων πολιτών, αγανάκτιση δεν υπήρχε; τώρα δηλαδή κορυφώθηκε; Η μήπως ή “επανάσταση” έγινε ένα trend, ένα πανηγύρι αγανάκτισης χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο; γιατί όλα αυτά για τα οποία υποτίθεται ότι θα διαμαρτυρηθούν οι “αγανακτισμένοι” προϊόν πολιτικής είναι και επομένως το “κίνημα” πολιτικούς στόχους πρέπει να βάλει, η απλά μπορεί να μη βάλει τίποτα και να γίνει μια μόδα που θα ξεφουσκώσει χωρίς να ενοχληθεί ιδιαίτερα το σύστημα.
Πόσο “αυθόρμητo” είναι αυτό το κάλεσμα; μπορεί να αποδείξει κανείς ότι πίσω απ' αυτό δεν κρύβονται κάποιες πολιτικές δυνάμεις; Γνωρίζουν πολύ καλά, η κυβέρνηση και τα κέντρα αποφάσεων ότι η ραγδαία χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου όλων θα δημιουργήσει οργή και ξεσηκώματα. Λέτε να μην έχουν επεξεργασμένα σχέδια εκτόνωσης; καλούμε όλους όσους, καλόπιστους και πραγματικά οργισμένους πολίτες που θέλουν (και καλά κάνουν) να κατέβουν σήμερα στις κινητοποιήσεις αυτές, να δουν κατά πόσο “αυθόρμητο” είναι αυτό, από που ξεκίνησε και τι σκοπό έχει. Γιατί αν δεν έχει σκοπό είναι απλό πανηγύρι εκτόνωσης. Στην Ισπανία έγιναν κάποιες διεργασίες (καλώς έγιναν) άρχισαν κάποιοι προβληματισμοί και υπήρξε κάποια λίστα αιτημάτων την οποία, βλέποντάς την κανείς, σε αρκετά σημεία δεν διαφέρει από ορισμένα μέτρα που ήδη δρομολόγησαν οι κυβερνήσεις (οι indignados ζητάν σύνταξη στα... 65, τα ίδια λεν και οι κυβερνήσεις).
Και φυσικά, στις σημερινές κινητοποιήσεις υπερτονίζεται το “ακομμάτιστο” κλπ. Στην πραγματικότητα δηλαδή, βάζουν όρους στο ποιος θα'ρθει και ποιος όχι. Δηλαδή χιλιάδες κομμουνιστές, αριστεροί και άλλοι, που έχουν το θάρρος της πολιτικής τοποθέτησης, που διάλεξαν δρόμο εδώ και χρόνια, που δεν βολεύτηκαν πουθενά στο δημόσιο, που έχουν μια συγκεκριμένη προοπτική στο μυαλό τους, που πολλοί απ' αυτούς έχουν δεχτεί μια συγκεκριμένη πρόταση που έριξε το ΚΚΕ στο τραπέζι, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας με συγκεκριμένη στόχευση, όλοι αυτοί δηλαδή για να κατέβουν σήμερα (όπως κι αυτοί έχουν δικαίωμα) να απαρνηθούν την ιδεολογία τους, την αγωνιστική τους πείρα που είναι μεγαλύτερη, να “ξεβαφτούν” για σήμερα και να γίνουν ένα με το “ακομμάτιστο” πλήθος; Όχι φίλοι μας.
Εσείς βάζετε όρους τελικά, όχι εμείς!
Εμείς σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στα συλλαλητήρια του Σαββάτου (11 η ώρα στην Ομόνοια για Αθήνα, Άγαλμα Βενιζέλου για Θεσσαλονίκη) που οργανώνουν οι συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ για τους εργαζόμενους, της ΠΑΣΥ για τους αγρότες, της ΠΑΣΕΒΕ για τους αυτοαπασχολούμενους – μικρούς επιχειρηματίες, του ΜΑΣ για τους φοιτητές και της ΟΓΕ από το κίνημα των γυναικών. Και πίσω απ' όλα αυτά, βρίσκεται (δεν κρύβεται) η αγωνιστική παράδοση και η πολιτική πείρα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σας λέει, δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Κατεβείτε μαζί μας γιατί εμείς έχουμε να σας δώσουμε ένα σαφές αγωνιστικό πλαίσιο ( http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1325 ). Εμείς δεν μένουμε μόνο στην “αγανάκτιση”. Την κρατάμε μέσα μας και την μετατρέπουμε σε συνειδητή πολιτική πάλη, σε ψύχραιμο αγώνα με τελικό στόχο τη νίκη! Και η "λεπτή" ειρωνία "σιγά μην ξυπνήσουμε του Έλληνες" είναι ένα αστείο για να γελάσουμε. Μόνοι μας παραδεχόμαστε το χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο του λαού μας και ξέρουμε τις αιτίες που "η πατρίδα κοιμάται". Το ξύπνημα θα έρθει αργά η γρήγορα, ελπίζουμε η σημερινές κινητοποιήσεις να συμβάλλουν θετικά στο "ξύπνημα". Αλλά παιδιά, προτάσεις υπάρχουν και διέξοδο για την κρίση. Ακούστε τες, κρίνετε και αξιοποιήστε τες θετικά, κι αν μας αρνηθείτε εμάς τους κουκουέδες σαν "κομματόσκυλα" (ενώ εμείς τίμια απευθυνόμαστε σε σας) εμείς πάλι θα σας καλούμε. 

22 σχόλια:

  1. Πες τα ρε Axl!!

    @@$#~@%~@$%#^$&%&^^%@@ arghhhhhhh
    αυτολογοκρινομαι και παω να παρω τα ναρκωτικα μου επειγοντως

    (υπαρχει αντισταμινικο σε ενδοφλεβια ενεση?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Εσείς βάζετε όρους τελικά, όχι εμείς!.....»
    ….

    Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο και επειδή δεν μου αρέσουν οι εκβιασμοί, δεν θα μπορέσω να τους ικανοποιήσω. Όποιος κατέβει από περιέργεια ας μας δώσει μια περιγραφή.

    ΥΓ. Έλαβα κι εγώ παρόμοιο μήνυμα στο ημέλι μου από οπαδούς του …. Γιανναρά! Θα ‘ναι κι ο Μπάμπης εκεί;;;;;;; Η Σία;;;;;;;;;;

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όσους με γνωρίζουν, θα ξέρουν πως γενικά απεχθάνομαι την συνωμοσιολογία.
    -Αλλά τι αντιδράσεις είναι αυτές που διαφημήζονται με κάθε επισημότητα από την ιστοσελίδα του Σκάϊ (http://www.skai.gr/news/greece/article/170337/aganaktismenoi-sto-sudagma/)και την "καθημερινή"(http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/05/2011_392075), (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231110074); Είναι ποτέ δυνατόν να είναι αντισυστημικές;
    -Αλωστε το κάλεσμα είναι ξεκάθαρο: Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
    Δηλαδή προωθείται ανοιχτά η εξατομίκευση και η απολιτικοποίηση. Αν το σύστημα δεν μπορεί να αποφύγει τις αντιδράσεις, κάποιες με τέτοια χαρακτηριστικά, θα ήταν τουλάχιστον ευπρόσδεκτες από τους κρατούντες μας.
    -Τέλος για τους αφελείς:
    Από πέρσι μέχρι τώρα έχουν γίνει γενικές απεργίες με συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την χώρα, συγκρούσεις με την αστυνομία με νεκρούς και τραυματίες, και πιστεύει κάποιος πως θα σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα αν μαζευτούμε 2-3000 σε μία πλατεία και πίνουμε μπύρες; Ελεος!
    -Για το "η ελλάδα κοιμάται" που γράφτηκε τάχα από ισπανούς είμαι στην διαδικασία τηλεφωνικής επιβεβαίωσης της πληροφορίας που αφορά την φιλοτέχνηση του από ΣΥΝασπισμένους φοιτητές στην Ισπανία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω θα παω ΚΑΙ απο περιεργεια αλλα και για να μη λενε μερικοι μερικοι οτι δεν τους παιζουμε
    : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ""Για το "η ελλάδα κοιμάται" που γράφτηκε τάχα από ισπανούς είμαι στην διαδικασία τηλεφωνικής επιβεβαίωσης της πληροφορίας που αφορά την φιλοτέχνηση του από ΣΥΝασπισμένους φοιτητές στην Ισπανία..... ""

    να σαι καλα trash! keep us posted! εγω αυτο θελω να δω σημερα (και επειδη ζω σε μικρη πολη ειναι πιο ευκολο)..οπως και με τα κινηματα σε -ιστας που ηταν και αυτα αυθορμητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Απόψε πάμε πλατεία», προτρέπει και το ΝΔμοκρατικό Αντινιούζ http://www.antinews.gr/2011/05/25/102516/

    Και ένας σχολιαστής παρατηρεί:

    Γιώργος είπε:
    25/05/2011 στις 1:52 pm

    «Oι φραπεδόβιοι της Ισπανίας προσέβαλλαν τον εγωισμό μας. Οι Έλληνες φραπεδόβιοι δεν ανέχονται τέτοιες προσβολές, δίνουν ραντεβού απόψε στο Σύνταγμα.»
    :- ) :- )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχα ανωνυμε λιγο τα σχολια σας, λιγο το αρθρο του Axl, λιγο οι cannibal corpse που ακουω απο το πρωι..τελικα δεν θα χρειαστω τη δοση μου απο αντισταμινικα σημερα : ]]]
    Να στε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως εγώ θα κατέβω, αν και λογαριασμό στο φατσοβιβλίο δεν έχω για λόγους αρχής. Θα κατέβω όμως περισσότερο από περιέργεια για να επιβεβαιώσω αυτό που σκέφτομαι από καιρό:
    - Αν τη συγκέντρωση την προμοτάρει απο το ραδιόφωνο, την tv και το site του ο (βρωμο)ΣΚΑΪ, το πράμα βρωμάει ακόμα περισσότερο!

    Και για του λόγου το αληθές: http://tinyurl.com/3fmz9f4

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώστον τον αγαπητό Spiral. Kι εγώ θα πάω μια βόλτα να δω τι γίνεται, θα έχει κι ανταπόκριση μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καπελάκι με το σήμα του ΣΚΑΪ θα επιτρέπεται;
    Έχω κι ένα της βόνταφον.
    Για τον ήλιο ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολα τα προβληματα ξεκινανε για εσας τους υποτιθεμενους κομμουνιστες σε αυτο το θεμα απο το γεγονος οτι η συγκεκριμενη κινητοποιηση δεν οργανωθηκε, δεν ξεκινησε κ μεχρι στιγμης τουλαχσιτον δεν καπελωθηκε απο το γνωστο κομμα του χαφιε το "Κ"ΚΕ!!!

    Ειναι γνωστο με ποσο απαξιωτικα λογια μιλατε ολα αυτα τα χρονια για οτιδηποτε γινεται εκτος των οριων που θετει το κομμα!!!

    Κανεις δε βαζει ορους, απλα ζητησαν να μην προσπαθησετε να καπελωσετε κι αυτη την κινηση οπως αρκετες αλλες στο παρελθον...!!! Δε σας ειπε κανεις να μην ερθετε, αλλα να ερθετε ως ανθρωποι και οχι ως κομματικα στελεχη ή ψηφοφοροι του "Κ"ΚΕ!!!

    Απλα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η μόνη περιπτωση να ερθω μαζι σας ειναι
    αν ζητησετε απο τον κοσμο
    να παει στο συνταγμα και να μην φυγει αν
    δεν πεσει η κυβερνηση κι αν δεν δοθει
    νεο φιλολαϊκο συνταγμα το οποιο
    θα εισαγει και το δημοψηφισμα με συγκεντρωση υπογραφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμείς θα παμε, αυτοι να δούμε αν θα έρθουν μετά.
    Σε κάθε περίπτωση, εμείς ήμασταν στις πλατείες πριν, και θα είμαστε και μετά απο αυτούς.

    Πάντως πρέπει και εμείς να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε το ιντερνετ πιο δυναμικά, σαν μέσο είναι πολύτιμο το δίχως άλλο.

    Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να στρατολογήσουμε κόσμο στο εργατικό κίνημα, είναι απαραίτητο και πρέπει να αρχίσει να γίνεται με κάθε τρόπο δυνατό για ενα κομμουνιστικό κόμμα. Επιμένω ότι το ΚΚΕ πρέπει να ζητήσει βήμα απο τους διοργανωτές αυτών των κινητοποιήσεων για να μιλήσει. Αν του δωθεί, είναι μια καταπληκτική ευκαιρία, αν δεν του δωθεί, τότε καταλαβα'ινουμε όλοι ότι το "ακοματικ" δεν γίνεται για λόγους μαζικότητας(δηλαδή για να το κάνει πιο εύκολο να έρθουν όλοι), αλλά αντιθέτως, για λόγους αποκλεισμού. Ας το δούμε λοιπόν ως πείραμα και ας αποπειραθούμε να τους προσεγγίσουμε. Μην ξεχνάμε, ότι άσχετα με το τι προάγουν αυτοί, το ακοματικ δηλαδή, και στην ουσια και το απολιτίκ, δεν σημαίνει ότι όσοι πάνε εκεί είναι φανατισμένοι ακομμάτιστοι σωνει και καλά, οι περισσότεροι φαντάζομαι είναι γνήσια αγανακτησμένοι.

    Ε εμείς λοιπόν πρέπει με κάθε τρόπο να τους δείξουμε την πρόταση μας, και όποιος θέλει ακολουθεί, στις δικές μας κινητοποιήσεις, στις δικές μας απεργίες στις δικές μας πορειες.

    Εγω πάντως βλέπω πολλοί συντρόφοι δεν κομπλεξάρου το "πάμε πλατεία", να δούμε πόσο το "πάμε πλατεία" κινείται γύρω απο τον εαυτό του τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "η μόνη περιπτωση να ερθω μαζι σας ειναι
    αν ζητησετε απο τον κοσμο
    να παει στο συνταγμα και να μην φυγει αν
    δεν πεσει η κυβερνηση κι αν δεν δοθει
    νεο φιλολαϊκο συνταγμα το οποιο
    θα εισαγει και το δημοψηφισμα με συγκεντρωση υπογραφων."

    Αυτά που λες φίλε, είναι ωραία στην θεωρία, αλλά στην πράξη, κανένα σύνταγμα δεν σε σώζει, και καμιά συγκέντρωση, αμα δεν αλλάξει το σύστημα απο τη ρίζα του. Όσο υπάρχουν ανα τον κόσμο πλουτοκράτες, οι οποίοι βγάζουν τα λευτά τους με ενα ειδος εκμετάλλευσης σκληρής και ανελέητης που εδράζεται σε ολον τον πλανήτη, ούτε συγκεντρωμένα πλήθη δεν λογαριάζει, ούτε συντάγματα, πόσο μάλλον όταν αυτά τα πλήθη δεν απεργούν καν και πηγαίνουν την επόμενη μέρα στη δουλειά τους.

    Αν νομίζεις οτι τα πράγματα θα αλλάξουν με ενα ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων σου και επειδη΄δηλλώνεις απογοητευμένος, λες και δεν το ξέρουν, η αγανακτισμένος, λες και δεν το ξέρουν και αυτό, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα είναι η επίθεση, η οργανωμένη, με ελπίδες να πετύχει επίθεση και το να πάρεις πίσω αυτά που σου ανήκουν. Όσο και να τους παρακαλάς με συγκεντρώσεις στις πλατείες, χορους και τραγούδια, η φωνή σου χτυπά στου κουφού την πόρτα. Δεν θέλει παρακάλια, να τους διαολοστείλεις θέλει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Τrash

    Έξοχος!....

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ξερω γιατι εχετε φαει τα λυσσακά σας και δεν ξερετε απο που να κρυφτητε:

    το οτι μεχρι πριν 2 ωρες, ειχαν δηλωσει συμετοχη στις συγκεντρωσεις 8000 πολιτες της αθηνας, 4,500 της θεσσαλονικης και 3,500 της πατρας, ειναι απιαστα νουμερα για εσας που δεν προκειται ποτε σας να δειτε ακομα και ο μπρεζνιεφ να αναστηθει!!!!!


    μην προσπαθησετε να παρετε τιποτα απολυτως απ το σημερινο......
    ουτε εσεις, ουτε κανενας!!!!!

    ειμαστε ενα μικρο ποσοστο αυτοι που θα βγουμε στους δρομους (για αρχη) και αντιπροσωπευουμε τους ποιο πολλους ελληνες που εχουν σιχαθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε: μάλλον εσύ έχεις φάει τα λυσσακά σου έτσι όπως μιλάς. Σε πειράζει που ερχόμαστε με αντιπρόταση; αλήθεια εσύ τόσα χρόνια που γίνονται τόσες και τόσες διαδηλώσεις κατέβηκες καμμιά φορά; απήργησες καμμιά φορά ή έλεγες "δεν γίνεται τίποτα"; περίμενες την Ισπανία να παραδειγματιστείς; δες το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στο πιο πάνω λινκ. Αυτό μόνο, και μετά κάνε ό,τι θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν έρθει οργανωμένο μπλοκ με κομμουνιστές και σας καλέσουν ΚΑΙ στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, θα τους αφήσετε αγαπητό ανώνυμο και ακομμάτιστο πλήθος; θα τους αρνηθείτε την παρουσία τους στο σημερινό σας κάλεσμα; ή βάζετε όρους να απαρνηθούν την ιδεολογία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε, η κίνηση σας θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και όχι εκ του μπούγιου.

    Και εμείς χαιρόμαστε απο την μια, επειδή λεμε, ίσως οδηγήσει σε αφύπνυση του λαού, στεναχωριόμαστε απο την άλλη γιατί δεν βλέπουμε να γίνεται προς το παρόν το βήμα παραπέρα. Εμείς για αυτό το βήμα παραπέρα αγωνιζόμαστε, σας θέλουμε συμμάχους και όχι εχθρούς. Αν εσείς νομίζεται ότι είστε καλύτεροι και πιο ικανοί ή περισσότερο έμπειροι, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, έτσι και αλλιώς όπως και εσυ δήλωσες, είστε παρα πολοί, το κκε θα σας κολώσει.

    Και να στο πω και αλλιώς, μακάρι να πετύχετε, (και εμείς μαζί σας θα έλεγα αλλα΄μάλλον πως δεν μας θέλετε), θα μας γλιτώσετε και απο τον κόπο. Όμως ξέρετε τι θελετε να πετύχετε; Έχει βιωσιμώτητα αυτο που σκοπευετε; Έχει αύριο; Τι θα αλλάξει; Καπιταλιστές θα συνεχίσουν να υπάρχουν την επόμενη μέρα; Αν υπάρχουν πως θα τους ελ'εγξετε; Πελατειακές σχέσεις θα υπάρχουν; Αν υπάρχουν πως θα τις σταματήσετε; Κόμματα θα υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν τι πολιτικό σύστημα θα ακολουθήσετε.

    Αντε και βγήκατε στην πλατεία, μετά την πλατεία τι;

    Εμείς λοιπον έχουμε απάντηση και για τα τι και για τα γιατί, πόσοι απο εσάς την γνωρίζετε την απάντηση μας; Πόσοι ενδιαφέρεστε να την ακούσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @POE:
    περί του που μπορεί να πηγαίνουν όλα αυτά:
    http://fadomduck.webnode.com/news/%CF%84%CE%BF%20%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τρασ αυτο να το δουν και οι υπόλοιποι θα ηταν καλό, πολυ΄καλες παρατηρήσεις.
    Το ζήτημα είναι να δείξουμε στον κόσμο, οτι υπάρχει και εναλλακτική, πραγματική εναλλακτική. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο με κάθε τρόπο(μέσα στα πλαίσια της ταξικής πάλης, όχι με ψέματα και γαλυφιές ή εύκολες λύσεις που σκοπο έχουν το ξέσπασμα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το ΚΚΕ τα τελευταια χρονια παλευει για το καλυτερο βιοτικο επιπεδο του εργαζομενου.Αν δεν το ξερετε ενημερωθειτε.Επισησ εχει συγκεκριμενες προτασεις για αντιμετωπιση της κρισης.Νομιζω οτι αργησαν πολυ οι αγανακτισμενοι να βγουν στους δρομους ενω ολα αυτα τα χρονια το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕεδωσαν μαχητικο παρον σε διαφορες κοινητοποιησεις.Σκεπτομενη λοιπον αυτα δεν ειμαι και τοσο σιγουρη οτι το κινημα των αγανακτισμενων δεν ειναι κατευθυνομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...