1 Ιουλ 2011

''Η Ελληνική αστυνομία φλερτάρει με το θάνατο''


Γιώργος Αυγερόπουλος: ''Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αστυνομική βαρβαρότητα πουθενά στον κόσμο!''

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι  και διεφθαρμένοι.  Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα"  μου είπε με νόημα χαμογελώντας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος.  Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες  προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον  άλλον.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.

Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά  πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν  τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν.  Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.

Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων.   Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο  χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: "Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει"

Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ  δεν γνωρίζω τον "ανώνυμο" ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί,  που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.



21 σχόλια:

  1. Καλά μη τρελαθούμε δεν είναι οτι η Ελληνική αστυνομία είναι η κακή και οι άλλες είναι οι καλές...Απλά η αστική εξουσιά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε μεγαλύτερη αμφισβήτηση από ότι σε άλλες χώρες, και γι αυτό αρχίζει να πετάει τον φερετζέ της και να μας δείχνει σιγά σιγά το πραγματικό της πρόσωπο...και στις άλλες χώρες όταν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο, έτσι και χειρότερη θα είναι η αστυνομία τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προβοκάτσια δεν τέλειωσε ακόμα ...

    Επαγρύπνιση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Marko

    Για να το λεει καποιος που σαν τον Αυγεροπουλο εχει εμπειρια απο πολλες διαδηλωσεις στο εξωτερικο, κατι θα ξερει! Παντως οσοι ζουμε εκτος Ελλαδας εχουμε μετρο συγκρισης και νομιζω οτι η Ελλ. αστυνομια ειδικα τα τελευταια χρονια αγωνιζεται για να παρει ...πρωτια αγριοτητας σε ολη την Ευρωπη, αλλιως δεν εξηγειται η προθυμια τους να ...αδειαζουν το στοκ των δακρυγονων που διαθετει το Σωμα, στις προσφατες διαδηλωσεις και ενω δεν απειληθηκαν σε τετοιο βαθμο που χρειαζοταν τοση μεγαλη χρηση! Μετα, εκτος της παραλογης χρησης τιθεται και το θεμα των καρκινογονων ουσιων που περιεχονται στα δακρυγονα, οποτε το να ψεκαζουν ολο το κοσμο με τετοιες ουσιες δειχνει αν μη τι αλλο αναλγησια για την υγεια του κοσμου που ηρθε για να διαδηλωσει ειρηνικα εναντια στα μετρα και οχι για να παει στο νοσοκομειο! Βεβαια συνειδητοποιω οτι αυτα ειναι ...ψιλα γραμματα για πολλους στην Ελλαδα, αλλα δεν θα πει οτι ειναι και ''λογικο'' στην Ευρωπη του 2011!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    Τιποτα δεν τελειωσε ακομη και εναποκειται στον λαο να δειξει, (ας ελπισουμε), οτι οι 73 σελιδες του νομου θα χρησιμευσουν μονο για χαρτι ...τουαλετας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "πρωτια αγριοτητας σε ολη την Ευρωπη, αλλιως δεν εξηγειται η προθυμια τους να ...αδειαζουν το στοκ των δακρυγονων που διαθετει το Σωμα, στις προσφατες διαδηλωσεις και ενω δεν απειληθηκαν σε τετοιο βαθμο που χρειαζοταν τοση μεγαλη χρηση! "
    Elva η αστυνομική καταστολή αυτές τις μέρες έχει ένα και μόνο στόχο:να τρομοκρατήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνετε, και να στρέψει άτομα που δεν συμμετέχουν στις διαδηλώσεις (χτυπήθηκαν και τέτοια άτομα αυτές τις μέρες) όχι μόνο να τα απομακρύνει απο τις διαδηλώσεις αλλά και να τα στρέψει ενάντια σε αυτές, και εν πάση περιπτώσει να περάσει το μήνυμα "σκύψτε το κεφάλι","μην αντιδράτε".Ούτε πρωτία ούτε τίποτα άλλο.Εντολές εκτελούν.Λογικότατο είναι και τη δουλειά τους κάνουν...μη βαυκαλιζόμαστε ότι η δουλειά της αστυνομίας είναι η "προστασία του πολίτη".....η κύρια δουλειά της είναι η προστασία της αστικής εξουσίας και προκειμένου αυτή να επιτευχθεί δεν διστάζουν σε τίποτα.Και το επαναλαμβάνω ότι σε άλλες χώρες και ειδικά στην Ευρώπη η δικτατορία των μονοπωλίων δεν έχει αμφισβητηθεί ακόμη τόσο μαζικά και γι αυτό το λόγο κρατάνε τα προσχήματα, βλέπε φερετζέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mαrkο

    Μα φυσικα και ειναι πολυ γνωστος ο στοχος τους, ιδιαιτερα σε τοσο κρισιμες για την αστικη ταξη ωρες και ειναι μαλιστα ενας απο τους λογους που επιδεικνυουν τετοιο..οιστρο, ξεπερνωντας τον εαυτο τους σε βιαιοτητα και ριψεις δακρυγονων, αλλα θα μου επιτρεψεις να πω οτι η αστυνομια στην Ελλαδα, οπως και σε αλλες χωρες του νοτου, δεν φοβαται τοσο τις συνεπειες, επειδη εχουν τροπους και ''κουκουλωνουν'' πορισματα και ερευνες, κατι που δεν γινεται τοσο ευκολα σε αλλες χωρες, οπου η εξουσια βρισκεται κατω απο μεγαλυτερο ελεγχο και δεν μπορουν να κανουν
    ο τι θελουν χωρις να δωσουν επισημα λογο.
    Σε αλλες χωρες π.χ Αγγλια, Σουηδια κ.α, (χωρις να δικαιολογω τιποτα και κανενα!), γινονται δικαστηρια και μηνυσεις εναντια στην αστυνομικη βια, κατι που δεν γινεται στην Ελλαδα..Δεν ξερω και αν εχει γινει και ποτε μεχρι τωρα..

    Αλλιως, εχεις φυσικα δικιο οτι και οι 'εκει' και οι 'εδω' εκτελούν εντολες.
    Ομως θεωρητικα τουλαχιστον, οπως ειπε και η Λιανα Κανελλη, προσφατα στο alter αν θυμαμαι καλα: "Η δουλειά της αστυνομίας είναι η "προστασία του πολίτη", ασχετα αν οπως λες, αλλου κρατάνε ακομα τα 'προσχήματα'!
    Επιμενω σ αυτο επειδη με τη λογικη αυτη ''δικαιολογειται'' η ατιμωρησια τους για οτι βιαιοτητες διαπραττουν στο ονομα της προστασιας της αστικης ταξης! (Δεν θα τους κανουμε τη χαρη,βεβαια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. On the bright side, επικειται Εξαντας με θεμα την Ελλαδα :) (καημο το 'χα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva συγγνώμη αλλά με μπέρδεψες,
    Γράφεις από τη μία "οτι η Ελλ. αστυνομια ειδικα τα τελευταια χρονια αγωνιζεται για να παρει ...πρωτια αγριοτητας σε ολη την Ευρωπη, αλλιως δεν εξηγειται η προθυμια τους να ...αδειαζουν το στοκ των δακρυγονων που διαθετει το Σωμα, στις προσφατες διαδηλωσεις και ενω δεν απειληθηκαν σε τετοιο βαθμο που χρειαζοταν τοση μεγαλη χρηση! "
    και μετά "Αλλιως, εχεις φυσικα δικιο οτι και οι 'εκει' και οι 'εδω' εκτελούν εντολες."
    κάπου έρχονται σε αντίθεση αυτά τα δύο....
    επίσης, λές "σε αλλες χωρες, οπου η εξουσια βρισκεται κατω απο μεγαλυτερο ελεγχο και δεν μπορουν να κανουν
    ο τι θελουν χωρις να δωσουν επισημα λογο. "
    Δηλαδή σε άλλες χώρες η αστική εξουσία βρίσκεται κάτω απο μεγαλύτερο έλεγχο;ποιός την ελέγχει;;;και πως;;Δηλαδή σε άλλες χώρες ο λαός ελέγχει την αστική εξουσία;;;!!Σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα γίνετε αυτό;;
    Μάλλον γενικά παρεξήγησες τα προηγούμενα σχόλια, δεν εννοώ ότι παραιτούμαστε από κάθε κατάκτηση που μπορεί να υπάρξει στον καπιταλισμό και περιμένουμε τον Σοσιαλισμό, ίσα ίσα, αλλά άλλο αυτό και άλλο το να θεωρούμε στρατηγικό στόχο την καλυτέρη διαχείρηση του καπιταλισμού και να συσκοτίζουμε το ρόλο της αστυνομίας και των άλλων αστικών θέσμών πίσω απο φράσεις όπως "το να ψεκαζουν ολο το κοσμο με τετοιες ουσιες δειχνει αν μη τι αλλο αναλγησια για την υγεια του κοσμου που ηρθε για να διαδηλωσει ειρηνικα ".
    Το ζητούμενο δεν είναι ένας καπιταλισμός ηθικός ή "φιλολαϊκος"(λές και μπορεί να υπάρξει τέτοιος...) ο οποίος θα ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού,λές και έτσι θα λυθούν τα προβλήματα του, θα έχει να φάει....ναι, θα φάει ηθική....με συγχωρείς αλλά αυτές είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όχι του ΚΚΕ, θέσεις σοσιαλδημοκρατίας και οπορτουνιστικές, όχι κομμουνιστικές.
    Λές "Επιμενω σ αυτο επειδη με τη λογικη αυτη ''δικαιολογειται'' η ατιμωρησια τους για οτι βιαιοτητες διαπραττουν στο ονομα της προστασιας της αστικης ταξης!".

    Αντιγράφω από Ρίζο απόσπασμα από τη συνέντευξη της Αλέκας:

    Συνολική αντιπαράθεση με το αστικό κράτος

    -- Οι αστυνομικοί, οι ένστολοι αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν τις εντολές δεν φέρουν κάποια ευθύνη για τις πράξεις τους ατομικά; Ζητάτε την παραίτηση του κ. Παπουτσή;

    -- Εμείς ζητάμε από το λαό με την πάλη του, με την αλλαγή του συσχετισμού να παραιτήσει την κυβέρνηση και κάθε άλλη ανάλογη κυβέρνηση. Και να παραιτηθεί ο Παπουτσής, θα έρθει ένας άλλος. Γιατί αυτοί οι μηχανισμοί, αυτοί, εδώ που τα λέμε, δεν χτίστηκαν από την κυβέρνηση εδώ και 20 μήνες. Υπάρχουν στο κράτος διαχρονικά και με τις ανάλογες προσαρμογές. Βεβαίως, ατομική ευθύνη υπάρχει, αλλά σε καμιά περίπτωση εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει αντιπαράθεση με έναν έναν αστυνομικό. Ο λαός πρέπει να αντιπαρατεθεί με το αστικό κράτος, με την κυβέρνηση. Γιατί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης είναι μια πολύ εύκολη αντιμετώπιση για να φύγει η ευθύνη από αυτούς που έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι διαμαρτύρονται, στους οποίους δεν αρέσει αυτό το έργο, αλλά το ζήτημα δεν είναι η ατομική αντίσταση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά είναι η μαζική καταδίκη της κατάστασης και η αλλαγή στρατοπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Marko

    Δεν υπαρχει κανενα μπέρδεμα, η "πρωτια αγριοτητας σε ολη την Ευρωπη" ειναι σχημα λογου και φυσικα ολοι γνωριζουμε οτι δεν υπαρχει καμμια αστυνομια στο κοσμο που δρα απο μονη της χωρις να εκτελει εντολες! Αυτο ειναι ξεκαθαρο.

    Μετα αναφερομαι στη Σουηδια, επειδη εφ οσον μενω εδω, γνωριζω οτι υπαρχει μεγαλυτερος ελεγχος απο το κοινοβουλιο και το Δικαστικο σωμα στο τι κανει η εκαστοτε κυβερνηση και επομενως και η αστυνομια, σε συγκριση παντα με την Ελλαδα.

    Συγγνωμη, αλλα εγω δεν μιλησα για το τι μπορει ισως να γινει στο μελλον, κατω απο αλλες συνθηκες..Εγω μιλησα απλα για τη συγκεκριμενη σταση της αστυνομιας σ αυτες τις διαδηλωσεις κατω απο αυτο το σημερινο καθεστως που ζουμε και που καλως, ή κακως ειναι ετσι οπως ειναι.

    Αυτο που λεω ειναι οτι πιστευω οτι κατω απο τις συνθηκες αυτες δεν θα υπαρξει και παλι τιμωρια κανενος για την υπερβολικη χρηση βιας και χημικων εναντια σε πολιτες.

    Τις αποψεις μου δε χρειαζεται να τις δικαιολογησω σε κανενα και θα σε παρακαλουσα να μη κανεις συγκριση με αυτες του ΣΥΡΙΖΑ, που ουτε σχεση εχω, αλλα ουτε με αφορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elva ο Marko, θέτει πολύ σωστά το πλαίσιο λειτουργίας και τον ρόλλο των δυνάμεων καταστολής στην αστική "δημοκρατία".
    Μάλλον στην προσπάθεια σου να υποστηρίξεις τις απόψεις του Εξάντας, έχασες το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο της αντιμετώπισης της καταστολής, το οποίο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο η σ. Αλέκα, απόσπασμα της ομιλίας υπάρχει στο σχόλιο του Marko.
    Μάλλον ανούσια ανάρτηση και αποπροσανατολιστική θα έλεγα...
    Υπάρχουν και αστοχίες, αλλά αυτό δεν αναιρεί επ' ουδενί την καταπληκτική προσφορά του συγκεκριμένου blog...
    ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε κάθε περίπτωση, η προσφορά της Έλβας είναι ανυπολόγιστη, όπως και των άλλων στο παρόν ιστολόγιο. Και παρακαλώ, οι όποιες διαφωνίες να μην γίνονται με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι προσβλητικό και ταπεινωτικό για όλους εδώ. Αρθρο9γράφους και σχολιαστές.

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙλημων η λέξη ΣΥΡΙΖΑ σ ενοχλεί ή οι οπορτουνιστικες απόψεις που διατυπώνει η Ελβα στα σχόλια της ?
    Μην τρελαθούμε κιόλας··· εκτός αν η Ελβα έχει το αλάνθαστοι του Παππά
    Διάλογος γίνεται με πολιτικούς όρους και οχι με αφορισμούς του στυλ "μην χρησιμοποιείτε την λέξη ΣΥΡΙΖΑ ,προσβαλεται η Ελβα".
    Αν κάποιος έχει πολιτικές θέσεις ξεκάθαρες μπορεί να στηρίξει τις απόψεις του, αλλοιώς τον ενοχλούν οι λέξεις στυλ ΣΥΡΙΖΑ.
    Αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προφανώς Φιλήμωνα αναφέρεσαι σε εμένα, σε ότι αφόρα τα δικά μου σχόλια, νομίζω οτί εκτός από κάποια ορθογραφικά λάθη στον γραπτό λόγο, χειρίζομαι σωστά την Ελληνική και ακριβολογώ στα λεγόμενα μου.Επ ουδενί δεν αναφέρθηκα σε προσωπικό επίπεδο, ούτε είπα ότι κάποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα σχόλια μου είχαν να κάνουν με κριτική σε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
    Γράφω κατα λέξη:"Το ζητούμενο δεν είναι ένας καπιταλισμός ηθικός ή "φιλολαϊκος"(λές και μπορεί να υπάρξει τέτοιος...) ο οποίος θα ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού,λές και έτσι θα λυθούν τα προβλήματα του, θα έχει να φάει....ναι, θα φάει ηθική....με συγχωρείς αλλά αυτές είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όχι του ΚΚΕ, θέσεις σοσιαλδημοκρατίας και οπορτουνιστικές, όχι κομμουνιστικές. "
    Αναφέρομαι σε ΘΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε σεις θα μας τρελλάνετε; Τι τα βάζετε με την Έλβα;
    Ασφαλώς και είναι έτσι στη Σοηυδία (περίπου) όπως τα λέει. Και η Ελλάδα και η Σουηδία είναι καπιταλιστικές χώρες αλλά δε διαφορετικό επίεπδο ανάπτυξης. Εδώ επίσης είναι το άντρο των σοσιαλδημοκρατών. Δηλάδη με λίγα λόγια, προσπαθούν να το παίζουν πιο δημοκράτες (πάντα μέσα στην αστική νομιμότητα). Βέβαια και εδώ έχουν παρουσιαστεί αγριότητες αλλά σε περιορισμένο βαθμό.
    Αυτό δεν αναιρεί ότι η αστυνομία είναι κατασταλτικός μηχανισμός του αστικού κράτους σε όλα τα αστικά κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eυχαριστω τους σ. Γιαννη και Φιλημονα που εννοησαν καλυτερα το ''πνευμα'' των σχολιων μου, το οποιο σε καμμια περιπτωση δεν εκφραζει θεσεις κομματος, παρα μονο τις αποψεις μου σχετικα με το φαινομενο της ατιμωρησιας των αστυνομικων βιαιοτητων,στην Ελλαδα, με γνωμονα παντα την περιπτωση της Σουηδιας, οπως ειπα και παραπανω.

    Δεν θεωρω τη Σουηδια ''παραδεισο'' αλλα καλως, ή κακως δεν τολμουν, (ακομη), να ξεπερασουν τα ''ορια'', οπως κανει εδω και χρονια, ανενοχλητη η αστυνομια στην Ελλαδα!

    Τελος θεωρω πιο σημαντικο να ασχολειται κανεις με την ουσια των πραγματων και το τι γινεται σημερα στην Ελλαδα, η οποια τιποτα πια δε θυμιζει απο δημοκρατικο καθεστως, απο το να ψαχνει κανεις και να βρισκει''λαθη'' σε διατυπωσεις αποψεων, περι αστυνομικης βιας, απο...συντροφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Μάρκο και Ανώνυμε 2 Ιουλίου 2011 5:03 μ.μ.
    Ομολογώ ότι λόγω ηλικίας, η υπομονή μου είναι πολύ μειωμένη –και ότι ναι, έχω φτάσει να θυμώνω ακόμη και με την αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ…
    Όχι, κανείς δεν έχει το αλάνθαστο του Πάπα. Ο τελευταίος που θα μπορούσε να το επικαλεστεί είμαι εγώ. Καλό είναι που κουβεντιάζουμε και αλληλοδιορθωνόμαστε. Να θεωρήσουμε το θέμα λήξαν.

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε Φιλημων

    Ναι, ας θεωρησουμε το θεμα ληξαν, οπως λες, αν και κατι αλλο επισης που με ενοχλει ειναι η ανωνυμια πισω απο την οποια κρυβονται ορισμενοι για να κανουν ''προσωπικες επιθεσεις'' ακομη και σε μελη της ομαδας του blog!
    Το θεωρω ανανδρο, οποιος εχει γνωμη για καποιον αλλο, ας εχει και το θαρρος να γραψει τουλαχιστον ενα ''ονομα''/nick απο κατω!
    Ετσι δεν κανουν οι ανθρωποι της δικης μας ιδεολογιας, ή μηπως κανω λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είμαι ανώνυμος, ονομάζομαι Γιώργος Γεωργίου του Γιώργου και της Γεωργίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΓΓΓ
    Nα χαιρεσαι το..πολυ πιστευτο ''ονομα'' σου, τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγγνώμη αλλά επειδή είμαι αστοιχείωτος..Έχει στη Σουηδία αντίστοιχες κινητοποιήσεις με εδώ,ώστε να έχει κ τον αντίστοιχο βαθμό αγριότητας στην καταστολή αυτών..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://redwildwind.blogspot.com/2011/07/19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...