22 Ιουλ 2011

Άρχισαν τα όργανα

Αυτό είναι που λέμε "Γερμανοτσολιάδες"

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση ότι πρέπει να χρεοκοπήσουμε(επιλεκτικά βεβαίως βεβαίως, να χρεοκοπήσει δηλαδή ο λαός για να δημιουργηθούν ευκαιρίες για το κεφάλαιο), άρχισαν τα όργανα να βαράνε, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία, ούτε και για τον πιο ηλίθιο, σχετικά με το που το πάνε το πράγμα.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι τώρα και 1,5 χρόνο έπαιρνε η κυβέρνηση όλα αυτά τα μέτρα δήθεν για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας(ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν να πάρουν όσα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα μπορούσαν μέχρι τότε), και τώρα που η χρεωκοπία ήρθε, μας την παρουσιάζουν ως μεγάλο επίτευγμα, και πλασάρονται όλοι στης κυβέρνηση καταχαρούμενοι, ενα μόλις βήμα πρίν τον οργασμό, που τα κατάφεραν(ε και πώς να μην είναι, αφού μια χαρά πιάσαν τόπο οι κόποι τους, η χρεοκοπία ήρθε πλέον σαν επιβράβευση του «καλά τα καταφέρατε αναλαμβάνουμε εμείς από εδώ και πέρα»). Θα σταθώ όμως στο πόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου, που βιάζονται στα γρήγορα να μοιράσουν την πίττα μην τυχόν και δεν προλάβουν. Ο λόγος για την οικονομική επίθεση των γερμανικών εταιριών στην ελληνική αγορά, για να μην τα ξαναγράφω, ορίστε ένα απόσπασμα από το news 24 Gr.

~~~
Οι Γερμανοί Ξανάρχονται(σημ. δική μου, γιατί σάμπως έφυγαν ποτέ;)


Οι τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, θα "περάσουν" στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Γερμανών(σημ. δική μου: ε, εντάξει,δίκαια μοιρασιά, χρεωνόμαστε εμείς τα δάνεια και αυτοί την κερδοφορία)


Πέντε πεδία ελληνογερμανικής συνεργασίας στον οικονομικό - επενδυτικό τομέα, μεταξύ αυτών και η αξιοποίηση της εξαγωγής «πράσινης» ενέργειας από τη χώρα μας στο πλαίσιο της πρότασης που διατύπωσε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, συμφωνήθηκαν στις επαφές που είχε σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Βερολίνο, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), με θέμα «Νέες Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα», ενώ συναντήθηκε διαδοχικά με τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Μπέρναρντ Χάιτζερ.
Στις συναντήσεις αυτές συμφωνήθηκαν οι εξής πέντε δράσεις, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2011:
-Εξειδίκευση της πρότασης του κ. Σόιμπλε από την Ελληνική Κυβέρνηση και διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, από την Ελλάδα προς τη Γερμανία .
-Αποστολή εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KFW) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογήσουν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και να υποβάλουν λύσεις και τεχνικές προτάσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της δημιουργίας Επενδυτικής-Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πρότυπο της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας.
-Δημιουργία μικτής ομάδας Ελλήνων και Γερμανών Επενδυτών και Τεχνικών Συμβούλων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, με στόχο την καταγραφή και ανάδειξη οικονομικών ευκαιριών για την προσέλκυση μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά.
-Επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, το Φθινόπωρο στην Ελλάδα, με μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, και ταυτόχρονα δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων των 2 υπουργείων με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των ευκαιριών στον συγκεκριμένο τομέα.
-Δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Γερμανικού Συνδέσμου Χονδρικού Εμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, και των 3 Ελληνικών Συνδέσμων Εξαγωγέων, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη γερμανική αγορά και ταυτόχρονα την από κοινού ελληνογερμανική οικονομική «διείσδυση» σε τρίτες χώρες.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «οι επαφές μου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Χάιτζερ και τις μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, δείχνουν ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε», και ότι «οι γερμανικές επιχειρήσεις δήλωσαν σήμερα ότι σε αυτή την προσπάθεια μπορούν και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο για την ελληνική οικονομία. Με σκληρή δουλειά, συνέπεια και έμφαση στο αποτέλεσμα μπορούμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, να φέρουμε σημαντικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, στην ενέργεια, τον τουρισμό, τις υποδομές, το περιβάλλον».
~~~
Και φυσικά το μόνο σίγουρο είναι, ότι τις γερμανικές εταιρίες, θα τις ακολουθήσουν και άλλοι επιδρομείς ξελιγωμένοι για τυφλά κέρδη, σε σημείο να μετατραπεί η χώρα μας σε παζάρι ή σε πεδίο μάχης για τους λογής λογής κερδοσκόπους τα επόμενα χρόνια. Όταν το πεδίο μάχης κατασταλάξει, η γη και το ύδωρ μοιραστεί και αρχίσει η ανοικοδόμηση της παραγωγικής βάσης της χώρας(σε ξένα χέρια φυσικά), ας ετοιμαστεί ο ελληνικός λαός για τον δεύτερο γύρο, την εξαντλητική εργασία στα όρια της δουλείας, την οικονομική και πνευματική εξαθλίωση, το πισωγύρισμα όπως είπε και η Αλέκα, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Και ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά, διάβαζα προ μερικών ημερών, ότι η Siemens ετοιμάζει μυνήσεις κατά του ελληνικού κράτους, δηλαδή του ελληνικού λαού, γιατί τον λογαριασμό πάντα αυτός τον πληρώνει, όσον αφορά την γνωστή υπόθεση. Αυτός είναι ο κόσμος του καπιταλισμού, ένας κόσμος που οι κλέφτες και οι απατεώνες, αφού ξαφρίσουν το θύμα τους, ύστερα το μηνύουν και από πάνω στοχεύοντας και στην ηθική επιβράβευση.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο στον καθ ένα που θέλει να κρατήσει έστω και ένα ίχνος από την αξιοπρέπεια του, ότι είναι πια μονόδρομος η ταξική πάλη και η σύγκρουση με το κεφάλαιο μέχρι τελικής πτώσεως του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)


10 σχόλια:

  1. "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται".

    (λαϊκή παροιμία που δεν έχει διαψευστεί ποτέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι...αλλα η εκμετάλλευση καλα κρατει εδω και αιώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γιατί ο κόσμος είτε φοβάται είτε δυσκολεύεται να δει τον ψεύτη και τον κλέφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο το κουκουέ κι ο Πανούσης τα λέγανε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμησε τα

    και εμεις οπως μας λενε εχουμε ξύλινη γλωσσα(χρησιμεύει και για κουτάλα) και ο Πανούσης φοράει κολάν(ηρωας με τα κολαν), πως να μας παρουν στα σοβαρα μετα; Ενω το πασοκ εχει μια σοβαρότητα, εναν μοντέρνο λόγο βρε αδερφέ, και είναι και τσαχπινικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατα τη γνώμη μου η επιλεκτική χρεωκοπία, δεν είναι τίποτα άλλο, απο το να βρούνε τρόπο να μεταφέρουνε κεφάλαια για να τροφοδοτήσουνε την επέλαση των βαρβάρων στην χώρα μας. Έτσι ταίζουν τις τράπεζες, ετοιμάζουν τις δομές, αδειάζουν τον χώρο, για να μπορούν να επενδύσουν και να βρούν έτοιμο το έδαφος και το χαλι στρωμένο οι πλουτοκράτες. Και ολα αυτά τα χρήματα, απο το υστέρημα των ευρωπαιων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.desertec.org/

    http://en.wikipedia.org/wiki/Desertec

    http://tinyurl.com/42yr896


    Ο "ενεργειακός κόμβος Ελλάς" είναι γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...και ποιος θα πληρώσει για τα δίκτυα:
    http://tinyurl.com/3g8pvrb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι, μαζεψανε τα λεφτά τόσα χρόνια απο τον κοσμάκη, για να τα επενδύσουν/φανε, τωρα με την υσηχια τους. Και έτσι θα γίνεται για όσο καιρό ακόμα τους αφήνουμε να έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4991:new-understanding-of-the-fall

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...