24 Ιουλ 2011

Η απάντηση του ΠΑΜΕ


Είχαμε στείλει σε e-mail πριν από μερικές ημέρες στο ΠΑΜΕ τον σύνδεσμο απο την κουβέντα που ανοίχθηκε σχετικά με το εργατικό δελτίο ειδήσεων(εδω το σχετικό άρθρο). Μας έστειλαν απάντηση και μας έδωσαν την άδεια να την δημοσιεύσουμε, διαβάστε την, έχει ενδιαφέρον.


 ~~~

Καλησπέρα παιδιά,



Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας, διότι έχουν βάση. Ανάμεσα στα δύο δοκιμαστικά δελτία που προηγήθηκαν, κάναμε βήματα και σημαντικό ρόλο σε αυτό, είχε η βοήθεια που πήραμε από σωματεία και εργαζόμενους μέσω παρατηρήσεων.





Κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τα εξής:



Σε ζητήματα τεχνικής φύσης, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης. Το ζήτημα του ήχου ή άλλων τεχνικών προβλημάτων μας απασχολούν, τα έχουμε εντοπίσει κι εμείς. Δεσμευόμαστε ότι θα τα λύσουμε χωρίς όμως να μπούμε σε διαδικασία «επαγγελματικών λύσεων» (στούντιο) ή να επιβαρύνουμε με επιπλέον ποσά, τα ήδη μεγάλα έξοδα που έχει το ΠΑΜΕ. Κάθε βοήθεια σε προτάσεις και σκέψεις, μας είναι χρήσιμη.



Επίσης, σήματα δελτίου και μουσική περνάνε σε δεύτερη μοίρα αυτήν την περίοδο. Δεν καθορίζουν καν τη μορφή και το περιεχόμενο του δελτίου αυτές οι λεπτομέρειες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υποτιμάμε (στείλτε σκέψεις-προτάσεις πιο συγκεκριμένες για το σήμα).



Οι συνάδελφοι που βοηθούν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια, δεν έχουν σπουδάσει ούτε δημοσιογραφία, ούτε είναι επαγγελματίες τεχνικοί, ούτε έχουν στα χέρια τους την τελευταία λέξη των μηχανημάτων που απαιτούνται. Είναι εργαζόμενοι, πρωτοπόροι συνδικαλιστές που αγωνίζονται καθημερινά στον εργασιακό τους χώρο, στον κλάδο, στο σωματείο τους. Δεν είναι κριτήριο αν θα γελάει ή όχι ο συνάδελφος συνδικαλιστής που θα παρουσιάζει κάθε φορά τις ειδήσεις. Δεν είναι επαγγελματίας παρουσιαστής. Μας απασχολεί όμως να είναι κατανοητός με καθαρή ομιλία και τέτοιες πλευρές θα τις προσέχουμε. Μας ενδιαφέρει κάθε πτυχή αυτής της προσπάθειας, να είναι εύστοχη, να κεντρίζει από κάθε άποψη το ενδιαφέρον.



Στο αυριανό δελτίο αναφέρουμε ως επίλογο, πως το εργατικό δελτίο δεν είναι δελτίο ειδήσεων που κυνηγάει το θέμα, δεν ειναι δελτίο ειδήσεων καναλιού. Ειναι προσπάθεια να οπτικοποιειται η δράση των σωματείων, να ακούγεται η φωνή των ταξικών δυνάμεων όλο και πιο δυνατά, αξιοποιώντας και το διαδίκτυο. Θέλουμε να έχουμε ζωντανή εικόνα της δράσης και όχι απλά μεταφορά της είδησης. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι ειδήσεις που δεν ακούγονται, ειδήσεις που θάβονται, πλευρές που η πλειοψηφία των εργαζόμενων τις αγνοεί ή δεν τις μαθαίνει. Σε αυτόν τον τομέα προφανώς χρειάζεται δουλειά αλλά αυτό εξαρτάται από τα σωματεία, από τους εργαζόμενους, από εσάς.



Σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας

Καλές διακοπές σε όσους καταφέρουν να φύγουν.

(Το mail μπορεί να μπει στον ήδη ανοιχτό διάλογο σας)

29 σχόλια:

  1. 1.επειδη και ο τροποs που επικοινωνειται μια ειδηση εχει σημασια στην εποχη μαs αs γινει οτι ειναι δυνατον ωστε το <> να ειναι και αισθητικα το καλυτερο δυνατον.
    2.αs εκμεταλλευτουν τα παιδια του παμε το διαστημα μεχρι το σεπτεβριο ωστε το δελτιο στην τελικη του μορφη να βγει οσο καλυτερο γινεται.
    3.οσοι εχουν εξειδικευμενεs γνωσειs αs βοηθησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα ήταν καλό αν βρισκόταν καποιος δημοσιογράφος να το παρουσιάζει, και αυτός εργαζόμνενος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα ηταν καλο αν είχε και φιλοξενούμενους απο συγκεκριμένους κλάδους(πχ ταξιτζήδες) να γινόταν και συζήτηση στο στούντιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poe αν βρεθεί δημοσιογράφος δε θα είναι πια εργατικό δελτίο φτιαγμένο ερασιτεχνικά από εργάτες?

    αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα καλό φόντο μόνιμα από πίσω κ ένα καλό σήμα για αρχή!

    η παρουσίαση τη 2η φορά ήταν βελτιωμένη κ σηκώνει κ άλλη βελτίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο δημοσιογράφος εργάτης ειναι, δεν ειπα να παρουν μεγάλο όνομα, απλά να εχει σχέση με το αντικείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά δεν μας λείπει ούτε το εργατικό δελτίο, ούτε οι επαγγελματίες που το κάνουν αυτό. Υπάρχουν ο 902 και ο Ριζοσπάστης.

    Το θέμα είναι το ΠΑΜΕ να φτιάξει κάτι που να λειτουργήσει συμπληρωματικά και να έχει άμεση ενημέρωση από την πηγή. 24/7.

    Οπότε προσωπικά το εργατικό δελτίο το βλέπω με εκπαιδευτική λογική. Μαθαίνει κόσμος (άσχετος με το δημοσιογραφικό επάγγελμα) πως να παίζει με αυτό που λέμε social media. Πως ο κάθε εργάτης να μπορεί να τραβήξει και να στείλει μερικές φωτογραφίες, να τραβήξει και να μοντάρει ένα βιντεάκι, να στείλει μια είδηση κτλ

    Πιστεύω δηλαδή ότι το ΠΑΜΕ μπορεί να οργανώσει μια social mediaκή εργατική ενημέρωση. Να βάλει κόσμο από όλη την Ελλάδα στο παιχνίδι. Να μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση από παντού, την στιγμή που γίνονται τα γεγονότα. Είναι αυτό που μας λείπει. Ρίξτε μια ματιά στα social media. Τι ενημέρωση έχουμε in real time από κινητοποιήσεις, απεργίες κτλ του ΠΑΜΕ? Καμία σχεδόν. Όχι γιατί δεν έχουμε κόσμο που να μπορεί να τουιτάρει π.χ. Απλά δεν δίνουμε σημασία σε αυτό, γιατί λέμε ότι την είδηση θα την μεταδώσει ο 902 κι ο Ριζοσπάστης έτσι κι αλλιώς.

    Γιατί λοιπόν να μην οργανώσει κάτι τέτοιο το ίδιο το ΠΑΜΕ? Όπως άρχισε να μεταδίδει ζωντανά κάποιες διαδηλώσεις, μπορεί να προχωρήσει κι ακόμη περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Rocean, ολα αυτά στείλε τα και ενα email στο ΠΑΜΕ

    προφανώς μελετούν τις διάφορες προτάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επισης 902 εμεις εδω στα Χανια δεν εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Sorry για το double post, αλλά τώρα μου ήρθε... :-)

    Υπάρχει και μια άλλη οπτική. Πέρα από την εκπαίδευση στην δημιουργία περιεχομένου έχουμε και μια άλλη εκπαίδευση. Της κατανάλωσης αυτού του περιεχομένου. Ειδικά για κόσμο μεγάλης ηλικίας που δεν έχει αυτή την λογική. Δηλαδή πόσοι μεγάλης ηλικίας (αλλά και μικρότερης) θα μπούνε στην λογική να δούνε ένα δελτίο ειδήσεων στο youtube? Οι περισσότεροι είναι ακόμη κολλημένοι στην TV για ενημέρωση.

    Οπότε είναι καλές οι οποιεσδήποτε ενέργειες που προωθούν σαν κύρια πηγή ενημέρωσης το Internet. Όχι μόνο να έχουμε το κλασικό διάβασμα του ηλεκτρονικού Ριζοσπάστη. Αλλά και τις υπόλοιπες μορφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ιντερνετ ειναι ενα φθηνο κατα τη γνώμη μου μέσον, το οποιο μπορεί το κομμα και το παμε να το εκμεταλευθεί με πολλούς τρόπους για την προπαγάνδα του. Επίσης τους νεους, που ειναι και αυτοί που μετράνε, τους προσεγγίζεις καλύτερα απο το ιντερνετ παρά απο την τιβι, εγω για παραδειγμα πανω απο 10 χρονια δεν βλέπω τιβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @poe: Αφού τους έστειλες mail προφανώς παρακολουθούν το post.

    902 tv μπορεί αν μην πιάνετε, αλλά πιάνετε 902 fm μέσω internet. Κι εμείς που πιάνουμε 902 tv τι καταλαβαίνουμε? Εννοώ ότι πλέον είμαστε στην εποχή του on demand. Δεν πρόκειται ποτέ εγώ να στηθώ π.χ. να δω ειδήσεις την ώρα που παίζονται. Ή οποιαδήποτε άλλη εκπομπή. Οπότε εγώ προσωπικά θεωρώ άχρηστη την ύπαρξη των συμβατικών τηλεοπτικών σταθμών. Πιστεύω ότι και ο 902 πρέπει να προχωρήσει σε μια εντελώς ιντερνετική λογική. Δελτία ειδήσεων και συγκεκριμένες ενημερωτικές εκπομπές στο youtube π.χ. Δεν χρειάζεται να συντηρούμε πομπούς και άλλες πανακριβες τεχνολογίες. Πεταμένα λεφτά. Και δεν τα έχουμε κιόλας... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χεχε... τα ίδια λέμε... απλώς έγραφα όταν postαρες... :-)

    Κι εγώ έχω πολλά χρόνια που την έκοψα την tv. Μόνο στο μουντιάλ την ανοίγω... :-)

    Τα πάντα μέσω Internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ξεχνατε οτι υπαρχει ενα κομματι του κοσμου(50 χρονων και ανω) που δεν μπορει χωριs τηλεοραση.
    αυτο που χρειαζεται ειναι να υπαρχει ο 902tv,ο 902 αριστερα στα fm αλλα με μια πολυ γρηγορη και επιθετικη αναπτυξη των ιντερνετικων μεσων.εκει ειναι το μελλον!
    και παρ΄οτι το κομμα ειχε πρωτο ξεκινησει την διαδικασια του επισημου site με ενα πολυ δυνατο(για τα δεδομενα τηs εποχηs)site καπου στην πορεια εμεινε πισω.
    ευτυχωs που τωρα τελευταια αρχισει να επανερχεται και στα διαδικτιακα μεσα δυναμικα.
    αλλα θελει πολυ δουλεια ακομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πράγμα είναι απλό. Αν μπορεί οικονομικά να υπάρχει και τηλεοπτικός σταθμός ας συνεχίσει να υπάρχει. Επειδή όμως θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει και είναι τεράστια οικονομική ζημιά κι έρχεται και η εποχή που θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει ψηφιακός και πιο μετά HD, ας πάει το παλιάμπελο να τελειώνουμε. Για τους ψηφιακά αναλφάβητους, που πλέον είναι πολύ λίγοι, υπάρχει κι ο ραδιοφωνικός σταθμός. Και η τεχνολογία βοηθάει πλέον και τον πιο δύσκολο ψηφιακά αναλφάβητο να μπορεί υποτυπωδώς να χειριστεί ενα pc, tablet, smartphone κτλ

    Οπότε είναι η εποχή που όλα πρέπει να ριχτούν στο internet. Θεωρώ ότι ακόμη και η έντυπη έκδοση του Ριζοσπάστη θα πρέπει σιγά-σιγά (μην πω γρήγορα-γρήγορα :-) ) να συρρικνώνεται και η ψηφιακή να γίνει η βασική έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Οπότε είναι η εποχή που όλα πρέπει να ριχτούν στο internet. Θεωρώ ότι ακόμη και η έντυπη έκδοση του Ριζοσπάστη θα πρέπει σιγά-σιγά (μην πω γρήγορα-γρήγορα :-) ) να συρρικνώνεται και η ψηφιακή να γίνει η βασική έκδοση"

    Αυτό κατα τη γνώμη μου δεν πρέπει να γίνει με τίποτα, ειναι σαν να φτύνει στα μουτρα τους παλιους κομμουνιστές. Αλλα και το κανάλι αν ειναι δυνατον οικονομικά, πρέπει να παραμείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. to να αναπτυχθουν ταχιστα και δυναμικα τα διαδικτιακα μεσα δεν αποτρεπει απο το να παραμεινουν τα ...παραδοσιακα μεσα!
    εξαλλου η αναπτυξη των νεων μεσων δεν στοιχιζει και πολυ και δεν θα επιβαρυνει και τοσο...

    ιδιωs ο ριζοσπαστηs στην εντυπη μοορφη(σαν μεσο και προσωπικηs κουβενταs μεσω τηs διακινησηs)δεν μπορει να αντικατασταθει με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. poe

    Κατ αρχην εκανες πολυ καλα που ειχες την πρωτοβουλια να στειλεις e mail και μπραβο και στο ΠΑΜΕ που απαντησαν ανοικτα, ετσι πρεπει να λειτουργουν αυτες οι διαδικασιες.

    Παντως κι εγω ειμαι της γνωμης οτι ολο και καποιοι σχετικοι με θεματα δημοσιογραφιας θα βρισκονται στις ταξεις του ΠΑΜΕ,(τι στο καλο, oλοι στο ..Μεγκα πανε; :-), οποτε θα βολευε πολυ να εδιναν καποιοι πιο ειδικοι τα ..''φωτα'' τους στο δελτιο, το οποιο εκτος απο καθαρη φωνη και ζωντανη παρουσια, θα επρεπε να μη βγαζει μια εικονα...αδιαφοριας του παρουσιαστη, για τα οσα διαβαζει, ενα προβλημα που δυστυχως συχνα παρατηρειται και το εχω ακουσει απο πολλους.Οσο για τη μουσικη και το σημα ειμαι σιγουρη οτι αν απευθυνθουν ανοικτα απο τη σελιδα τους σε συντροφους και κανουν ενα ...διαγωνισμο για το καλυτερο σημα και μουσικη υποκρουση τοτε να δειτε ποσες συμμετοχες θα ειχαν! Ας υπαρχει και ενα συμβολικο βραβειο βρε παιδια, για να υπαρχει ενδιαφερον. Το ριχνω σαν ιδεα και ελπιζω να το διαβασουν και απο το ΠΑΜΕ.

    Συμφωνω με πολλες απο τις παρατηρησεις που εγιναν πιο πανω, σχετικα με την αναγκη αμεσοτητας και μεταδοσης των γεγονοτων που θα πρεπει να εχει ενας ραδιο/τηλεοπτικος σταθμος, ειτε μιλαμε για σταθμο του ΠΑΜΕ, ειτε ειναι ο 902 ραδιο/τηλεοραση που θα μπορουσαν και αυτος εδω που τα λεμε να βελτιωθει σημαντικα, γιατι κατα τη γνωμη πολλων δεν ειναι στο επιπεδο που θα επρεπε να ειναι και ας μην μας αρεσει να ακουμε την αληθεια...

    Πραγματι η αμεση ενημερωση ειναι αυτό που κυριως μας λείπει και το παρατηρουμε ολοι καθε φορα που υπαρχει μια διαδηλωση και βλεπουμε οτι ενω αλλοι φορεις καλυπτονται απο τα δικα τους καναλια, κλπ μεσα, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τις περισσοτερες φορες δεν εχουν καλυψη και ειναι πολυ δυσκολο, π.χ και για εμας ακομη, που μενουμε εκτος Ελλαδας, να εχουμε μια αμεση εικονα του τι ακριβως συμβαινει την ωρα που συμβαινει!

    Ο Ριζοσπαστης, σαν εφημεριδα, δεν μπορει να καλυψει αμεσα και απ ευθειας τετοια γεγονοτα, οπως καταλαβαινουμε. Δεν ξερω βεβαια αν τα καλυπτει η Τηλεοραση του 902, γιατι οντας μακρια δεν εχω ιδεα τι γεγονοτα ακριβως καλυπτει..

    Δεν συμφωνω, ομως, οταν ο rocean λεει οτι δεν χρειαζεται πια η εντυπη μορφη του Ριζοσπαστη. Αντιθετα, εγω πιστευω, οπως εσυ, poe, oτι ακομα χρειαζεται, επειδη δυστυχως, ή ευτυχως ειναι απαραιτητο μερος της ''κουλτουρας του ΚΚΕ''.
    Aς μη ξεχναμε επισης oτι καποιοι μεγαλοι ανθρωποι δεν εχουν ουτε δυνατοτητα, ουτε εξοικειωση με τη ψηφιακη τεχνολογια, οποτε ο εντυπος ''Ριζος'' ειναι σαν να εχουν μια.. βιβλιοθηκη για να ενημερωνονται και να συμβουλευονται. Καποιοι μαλιστα, απ ο τι ξερω, κοβουν και αρθρα, τα στοιχειoθετουν, εχουν αλλη σχεση απο εμας, τους νεωτερους και βεβαια εξοικειωμενους και με αλλα media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΑΞΙΟΛΟΓΗ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΣΗΚΩΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ . ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΠΩΣ: ΟΤΙ ΨΥΘΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Η ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, Η ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ! Η ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΧΙΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , ΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ( ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ )ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ.ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΩ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ !! ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ , ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΚΕΦΤΩ! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. στελλα νικ

    Aπo την ομαδα του e-globbing, σε παρακαλουμε την επομενη φορα φορα που θα σχολιασεις, να μη χρησιμοποιησεις κεφαλαια γραμματα.
    Ειναι στους κανονισμους του ιστολογιου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΙΟΡΘΩΣΗ : *ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΕΦΤΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωραια καλά που μου το επισημαινεις ανωνυμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΚ παιδιά ήθελα να δοκιμάσω κάτι αν θέλετε διαγράψτε το αρχικό μου σχόλιο, δε θα σας κατηγορήσω για λογοκρισία :-)

    Πολύ ωραία κουβέντα γίνεται εδώ. Προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στην πολιτική αντιπαράθεση που διεξάγεται στο κυβερνοχώρο μέσω των Social Media κάτι που είχε επισημάνει πρόσφατα και στο Κόμμα σε σχετική συζήτηση. Κακά τα ψεματα αγγίζει όλο και περισσότερο κόσμο και μάλιστα νεαρής ηλικίας που αποτελεί τη κύριά απεύθυνσή μας καθώς είναι η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης. Κι εγώ όπως οι POE και TRASH ενημερώνομαι μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στην αισθητική. Μη ξεχνάμε πως από το προπαγανδιστικό υλικό των μπολσεβίκων ξεπήδησαν ολόκληρα εικαστικά ρεύματα. Κι όπως λέει κι ο λαός μας με το μέλι κολλάνε οι μύγες.

    Όσο για τον "Ρ" θεωρώ πως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μειωθούν οι προσπάθειες διακίνησης της έντυπης μορφής του. Μη ξεχνάμε πως άσχετα αν τον αγοράζει ο κόσμος, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται η αφορμή ώστε να ανοίξουμε κουβέντα στις θέσεις και στη πολιτική του Κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διόρθωση: Κι εγώ όπως οι POE και Rocean ενημερώνομαι μέσω του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ξεκαθαρίσω. Δεν λέω να σταματήσει η έντυπη έκδοση του Ριζοσπάστη. Λέω ότι πρέπει να αλλάξει η προτεραιότητα. Αυτό που γίνεται τώρα είναι να βγαίνει η έντυπη και με βάση αυτήν να βγαίνει και η ηλεκτρονική. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αντιστραφεί αυτό. Η βασική έκδοση να γίνει η ηλεκτρονική. Με όλα τα επακόλουθα. Ακόμη και 24/7 ενημέρωση. Προσθήκη ηχητικών, video κλπ. Η έντυπη έκδοση να είναι στην ουσία το μάζεμα του ηλεκτρονικού υλικού. Και ίσως και με μείωση των σελίδων. Εγώ θα έλεγα ότι ίσως θα μπορούσε να κυκλοφορεί και δωρεάν μια συμπυκνωμένη έντυπη έκδοση. Ακόμη και σαν pdf που θα το παίρνουν και θα το τυπώνουν οι οργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γενικά αυτο που προτείνω είναι η συνένωση όλων των media του Κόμματος σε ένα ενιαίο ειδησεογραφικό portal. Ακομη και τα βιβλία της ΣΕ και η ΚΟΜΕΠ να μπούνε σε αυτό το παιχνίδι. Μέσα από αυτό το portal το ηλεκτρονικό υλικό θα μπορεί να αναπαράγεται σε ότι μορφή θέλουμε. Έντυπη εφημερίδα, cds, dvds κτλ. Θα μπορούν και οι τοπικές οργανώσεις να παίξουν αν θέλουν με βάση τις τοπικές ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραιες οι παρατηρήσεις όλων, θα στείλω email να ενημερώσω το ΠΑΜΕ για το δεύτερο μερος την συζήτσης.

    Δεν θα ήταν άσχημα, αν το ΚΚΕ πια, και όχι το πάμε, έκανε μια προσπάθεια όπως το news 24 gr, με συνεχή ενημέρωση και newsletter παράλληλα με τον Ριζοσπάστη.

    Θεωρώ δε καλό, εμείς τα μέλη και οι φίλου του ΚΚΕ , όταν γίνεται κάτι τοπικά που πιστεύουμε ότι πρέπει να φτασει στα αυτιά του ριζοσπάστη, να το κάνουμε με email ή με εσωκομματικές διαδικασίες(δεν ξέρω τι ισχύει σχετικά γιατι δεν είμαι μέλος οπότε όταν ειναι κάτι στέλνω email απευθείας στον Ρ και παρατήρησα οτι τα λαμβάνουν υπόψην).

    Ελβα, συμφωνω με τα περισσότερα που λες, με τον διαγωνισμό διαφωνώ, δεν μου "κάθεται" σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Rocean, το τελευταίο σου σχόλιο το προσυπογράφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. poe

    Δε θα τα χαλασουμε με τη ...διατυπωση-ιδεα περι ''διαγωνισμου''! ;)
    Ας γινει μια προσεγγιση ιδεων, (brainstorming, πειτε το οπως θελετε), απο συντροφους με καποια αλλη μορφη, αλλα η ουσια παραμενει οτι καλο ειναι να ζητησουν τις γνωμες ατομων που εχουν γνωση και ασχολουνται π.χ με τη μουσικη και με τα γραφιστικα και που πολυ προθυμα θα βοηθουσαν, πιστευω, με ιδεες και προτασεις τους για μια βελτιωμενη παρουσιαση του δελτιου του ΠΑΜΕ και αλλων φορεων του ΚΚΕ.
    Εχουμε και κοσμο και ιδεες, γιατι δεν τα χρησιμοποιουμε για να βελτιωσουμε την δημοτικοτητα μας και τη προσεγγιση μας σε ακομα περισσοτερους ψηφοφορους;
    Οι αντιπαλοι μας εχουν βεβαια περισσοτερο χρημα,
    αλλα σε καμμια περιπτωση δεν πιο...εξυπνοι,
    ουτε καλυτερη οργανωση εχουν! :)

    Κι εγω συμφωνω με τα τελευταια σχολια του rocean.To θεμα, ομως, ειναι να διαβασουν ολες τις παρατηρησεις μας και να εχουμε ενα διαλογο, που θα ηταν και το καλυτερο για την αναβαθμιση καποιων φορεων και τη προωθηση ζητηματων και ποιοτικων αλλαγων που χρειαζεται να γινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...