10 Αυγ 2011

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία στον επισιτισμό-τουρισμό στις 23/8 στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού



(αναδημοσίευση από την κεντρική ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1854)


Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ έχουν ανοίξει το δρόμο για το ολοκληρωτικό ξήλωμα του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια.
Ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί τη βασική ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.
Η εφαρμογή των νέων αντεργατικών αντιασφαλιστικών σχεδίων και ο αποχαρακτηρισμός ειδικοτήτων, χώρων και επαγγελμάτων σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 τουλάχιστον χρόνια, κατάργηση των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας ενώ οι εργοδότες θα έχουν κέρδος τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Μέρος των ασφαλισμένων που θα εξακολουθούν λόγω παλαιότητας να παραμένουν στο καθεστώς των ΒΑΕ, θα απολύονται για να αντικατασταθούν από εργαζόμενους του ίδιου κλάδου και ειδικότητας που έχουν εξαιρεθεί. 
          H πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βοηθάει την κυβέρνηση να δικαιολογήσει με δήθεν επιστημονικό τρόπο την κατακρεούργηση και τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση κατάργησης του θεσμού των ΒΑΕ. Να διεκδικήσουν τη διεύρυνση της λίστας εκεί που απαιτείται, να παλέψουν για σύνταξη στα 55 για τους άνδρες - 50 για τις γυναίκες στα ΒΑΕ, στα 60 - 55 αντίστοιχα για όλους τους εργαζόμενους, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας.
          Οι εργαζόμενοι μπορούν με την πάλη και την οργάνωσή τους, και σε συμμαχία με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, να βάλλουν εμπόδια, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.
 Ένας από τους κλάδους που χτυπιέται είναι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό. Ήδη έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Αυγούστου. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας μαζί με τα συνδικάτα που έχουν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους. Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να σπάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς και να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος για να εμποδίσουμε την βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλλουν. Να πρωτοστατήσουν στην περιφρούρηση της. Στο κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους και συλλογικά να οργανώσει την μάχη, να δώσει απάντηση χωρίς καμιά αναμονή, δισταγμό και απογοήτευση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους με διάφορες μορφές.
  Η μάχη αυτή δεν είναι μόνο του συγκεκριμένου κλάδου. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, οι ταξικές δυνάμεις να μπουν μπροστά. Το αποτέλεσμα της μάχης αφορά όλους τους εργαζόμενους .


Η Εκτελεστική Γραμματεία

35 σχόλια:

  1. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 02:04:00 π.μ. EEST

    Ένα ακόμα κτύπημα του ΚΚΕ εναντίον της βασικής βιομηχανίας της χώρας μας, του τουρισμού. Τι θα κάνει το ΠΑΜΕ θα κλείσει τις εισόδους από τις ταβέρνες αφήνοντας τους τουρίστες νηστικούς;
    Ερώτηση: Συγνώμη αλλά η φωτογραφία από το master chef είναι? Θα απεργήσουν και αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ χτύπημα, και δεν το λεω για πλάκα, το έχεις φάει εσυ, τόσα χρόνια που έχεις μάθει να ζεις στον δικομματισμό.

    Νηστικοι θα μείνουν οι έλληνες εργαζόμενοι, τόσο οι της "βασικής βιομηχανίας" όσο και οι άλλοι, όχι όμως εξαιτίας του παμε.

    Επίσης καμια σοβαρή χώρα δεν στηρίζεται στον τουρισμό, πόσο μαλλον οταν αυτός έχει δωθει πακέτο στα τουριστικά γραφεία.

    Μια σοβαρή χώρα θα κοιτούσε να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της και τις διάφορες μορφές ενέργειας, μιας και αυτή ειναι η "βιομηχανία" του μέλλοντος και όχι να υποθηκεύει το μελλον των πολιτών της δίδοντας την εκμετάλλευση τους φιλέτο στις πολυεθνικές.

    Οσον αφορα το ποιες εισόδους θα κλείσουμε, να εισαι σίγουρος οτι δεν θα σε ρωτήσουμε ούτε εσένα ούτε τους υπόλοιπους ραγιάδες που ακολουθείτε πιστά τον ΛΟΓΟ των αφεντικων σας, μικρών και μεγάλων, αγωνιώντας για κανένα ψίχουλο ή για κανένα ξεψαχνισμένο κοκκαλάκι.

    Αυτα λοιπον για αρχή κύριε προβοκάτορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο για τους μικροκαταστηματάρχες, καλά θα κανουν, αντι να κυνηγούν την τελευταία σταγόνα σαν ξελιγωμένοι, πριν κλείσει η κάνουλα και τελειώσουν ολα, να καταλάβουν επιτέλους τι τους περιμένει και να αντισταθούν, μαζι με τους εργάτες.

    Αυτοι οι μικρομεσαίοι που νομίζουν ότι αμα αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών(λεμε αν) θα δουν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσου. Αφενών επειδή η κρίση ειναι παγκόσμια και τους ακουμπα όλους, αρα τελος οι πολλες πολλες διακοπές(εκτος και αν αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δηλαδή να γίνουμε Ινδονησία ή ακόμα χειρότερα), και αφεταίρου επειδή εδω και πολλά χρόνια, για τους απλούς καταστηματάρχες, κάθε χρόνος είναι χειρότερος απο τον άλλο, ενω η σαιζόν ολοένα και συρικνώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμεις τη λογική, "σκύψε το κεφάλι να τη βγάλουμε και οφέτος και απο του χρόνου βλέπουμε" ή την λογική "σκύψε το κεφάλι να την βγάλουμε και οφέτος και ασε τους αλλους να κουρεύονται" δεν την επικροτούμε. Και δεν την επικροτούμε όχι επειδη ειναι σιχαμερή και ραγιαδίστικη(καλα και για αυτο), αλλά επειδή αυτή ακριβώς η λογική οδηγεί τον λαό με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.

    Ε αυτην την λογικη ακριβώς εχεις και εσύ, "να μην στεναχωρησουμε τους τουριστες και δεν μας αφήσουν τα ψίχουλα(γιατι την μερίδα του λεοντος την τρώνε οπως ειπαμε τα τουριστικά γραφεία μαζί με τα τεράστια ξενοδοχεία)" Ε λοιπον δεν μπορούμε να ζουμε σε μια χώρα που ο λαος να πειναει και να το παίζουμε οτι ολα ειναι οκ, να κρύβουμε δηλαδή τη σκόνη κάτω απο το χαλί για να μην στεναχωρηθούν οι τουρίστες. Αλλωστε οι τουρίστες πρόκειται να στεναχωρηθούν και αυτοί, όπως και εμείς, απο τα μέτρα που εχουν πάρει ή πρόκειται να πάρουν οι δικές τους ξεπουλημένες κυβερνήσεις, καλό λοιπόν είναι να τους διδάσκουμε τον δρόμο του αγώνα.

    Αλλωστε, η ευρώπη βράζει, στην Αγγλία είχαμε και θύματα στις διαδηλώσεις...


    ...τωρα πως εσυ ενω γινονται ολα αυτα μπορεις να περιφέρεις το σαρκιο σου απο εδω και απο εκει και να λες αυτά που λες δεν ξέρω, του λαος σε κόβω να εισαι οποτε ειναι αναμενομενο να εισαι μια αντίφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απεργια στις 23 Αυγούστου σε έναν απο τους πιο μαυρους για τους εργαζόμερνους κλάδους.Ελπιζω να έχει επυτυχία.
    Δεξιέ προβοκάτορα,αν είσαι εργαζόμενος,ανεργος,γενικως δηλαδη δεν έχεις στον ήλιο μοίρα καλό είναι να υποστηρηξεις την απεργια.Ακόμη κα οι δεξιοι (για τους προβοκάτορες δεν είμαι σίγουρος) αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι χωρίς αγώνα δεν πάμε πουθενά.Ακόμα και μικρή ταβέρνα να έχεις,ξανασκέψου τι λέει το ΠΑΜΕ γιατί απο πρώτη Σεπτέμβρη και με 23% ΦΠΑ δεν σας βλέπω καλά.
    Τώρα αν είσαι μέτοχος σε Ξενοδοχιακή επιχείρηση(αν και δεν νομίζω),προβοκάτορας,ή αργόσχολος,ο Βασίλης Παπακωσταντίνου έχει ενα τραγουδάκι που τα λέει ωραία:"κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε στα όργανα μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 01:51:00 μ.μ. EEST

    @poexania
    Θα αντιπαρέλθω τους (υποθετικούς) σχολιασμούς και τα (μάλλον υπερβολικά) πολλά που γράφεις. Όχι διότι δεν χωράνε συζήτηση αλλά διότι τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα.
    1) Θα κλείσει το ΠΑΜΕ τις εισόδους από τις ταβέρνες αφήνοντας τους τουρίστες νηστικούς;
    2)Είναι η φωτογραφία από το master chef; Θα απεργήσουν και αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω στα πολύ σοβαρά σου ερωτήματα λόγω άγνοιας των θεμάτων που θέτεις. Οσο να ναι αισθάνομαι ταπεινωμένος αλλα θα το αντέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 03:10:00 μ.μ. EEST

    @poexania
    Δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ταπεινωμένος.
    Το να έχεις άγνοια πάνω σε ένα θέμα δεν είναι κακό. Εξάλλου και εγώ επειδή δεν γνωρίζω ρωτάω.
    Βέβαια όταν γράφεις σε πρώτο πληθυντικό
    "Οσον αφορα το ποιες εισόδους θα κλείσουμε, να εισαι σίγουρος οτι δεν θα σε ρωτήσουμε ούτε εσένα ούτε τους υπόλοιπους ραγιάδες που ακολουθείτε πιστά τον ΛΟΓΟ των αφεντικων σας"
    αφήνεις να υπονοηθεί ότι κάτι παραπάνω γνωρίζεις αλλά το ξεκαθάρισες με το τελευταίο σου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Δεξιός Προβοκάτορας:
    Για τον Πορδοσάλτε σε κόβω!
    Ελα, 'μολόγα το, δεν θα το καρφώσω στον Αλαφούζο, ότι κάνεις κακές παρέες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 07:38:00 μ.μ. EEST

    @ spiral architect
    Πορδοσάλτε; Αναφέρεσαι στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε; Βρίσκω το χιούμορ αυτό κάπως παιδικό.
    Δεν είμαι επαγγελματίας γραφιάς. Άλλωστε αυτό είναι μάλλον προφανές από τον απλό μου (γραπτό) λόγο.
    Και αν ως "κακές παρέες" αναφέρεσαι σε όσους γράφουν και σχολιάζουν σε αυτό το blog θα διαφωνήσω. Δεν σας θεωρώ κακές παρέες. Διότι:
    1) Δεν με θεωρώ παρέα σας. Ακόμα καλά καλά δεν άρχισα να σχολιάζω στο blog. Έχω πολύ δρόμο ακόμα.
    2) Δεν σας θεωρώ κακή. Κακές είναι οι παρέες που μπορεί να σου προκαλέσουν βλάβη. Εσείς τη βλάβη θα μου προξενούσατε; Θα μου μεταδίδατε Κομουνισμό; Αδύνατον! Ο Κομουνισμός, όπως είναι γνωστό, μεταδίδεται μόνο μέσω κοινών ταξικών αγώνων και όχι μέσω του Internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κομμουνισμός είναι φίλε μου ... κομμουνισμός ... με ΔΥΟ μ !
    Και ναι: ΜΕ-ΤΑ-ΔΙ-ΔΕ-ΤΑΙ !!!

    Αν συνεχίσεις λίγο ακόμα να σχολιάζεις εδώ ... σε βλέπω σε ΚΟΒΑ !!!

    (μεταξύ μας, καλό είναι αυτό - για όλους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 08:46:00 μ.μ. EEST

    Όπως έγραψα δεν είμαι επαγγελματίας γραφιάς, και θα προσθέσω ούτε καν καλός ερασιτέχνης, γι' αυτό παρακαλώ συγχωρείστε τα (πιθανόν πολλά) ορθογραφικά λάθη.
    @faros
    Το βλέπω λίγο δύσκολο καθώς δεν έχω κολλήσει τόσα χρόνια, μάλλον έχω δυνατά αντισώματα.
    Πω, πω λες, τώρα που γερνάω και αδυνατίζει το ανοσοποιητικό, να την περάσω την ασθένεια; Σαν την Λιάνα Κανέλλη ένα πράγμα;
    Υ.Γ. faros όταν λες ΚΟΒΑ εννοείς αυτό;
    http://www.inews.gr/59/H-epavli-tou-zevgous-kova.htm
    ή αυτό;
    http://www.youtube.com/watch?v=CIsIEI4Fxu8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπα ... Βλέπω δω μέσα ... ξημερωβραδιάζεσαι !

    Άρα ... σε βλέπω να την τρως την ... πετριά !!!
    Δεν την γλυτώνεις κι ας έχεις όλης της ... αμερικής τα αντισώματα !!!!!!!!!!!

    υ.γ. μην βάζεις λινκς δεν μπορώ να τα δω - και ούτε θέλω, αν έχεις κάτι να πεις, πες το στα ίσια !
    Άσε που σε "κόβω" για φουλ συνασπισμένο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. More mpravo ton patriotismo pou exoun merikoi!! Mi mas pinasoun oi touristes,,

    Pos eine dinaton o patriotismos merikon panta na pigenei xeri xeri me ta simferonta ksenon symferon?

    File mou,,,, kanenas touristas den exei figei pinasmenos apo tin Ellada ,,, alla pinaei o ellinikos laos,,
    oso gia tin prostasia sou pros ton tourismo ,, (pragmati sigginitiko ek´merous sou) exo ena pragma na sou pw

    Otan o laos pinaei ,, ta marmara kai oi akrogialies ,, xanoun siga siga tin aksia tous.. kai tote o laos tha prepi na parei tin dinami sta xeria tou,,

    2. Sigoura i fotografia tha eine apo to Master Chef,, mou fenete san tin Mpoumpouka defteri apo aristera,,,,,,,,, kai aftoi eine ena meros tou laou
    giati? se pirazei????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω χθες εξω απο την πορτα μου ειδα εναν πεινασμένο τουρίστα. Του λεω τι επαθες ρε φιλε;(στα αγγλικα πάντα).Συγκέντρωσε τις τελευταιες δυνάμεις που του είχαν απομεινει και μου απαντά.

    Ασε ρε φίλε, ειναι κάτι φανατικοί που κραδαινουν κοκκινες σημαίες έξω απο τις πόρτες των εστιατορίων σε ολη την πόλη και δεν μας αφήνουν να φάμε, άφησα την γυναικα μου και τα παιδια μου μισολυπόθυμα σε εναν ίσκιο και βγήκα προς αναζήτηση τροφής.

    Λειτουργει εκείνη τη στιγμή το ένστικτο της Ελληνικής φιλοξενίας μέσα μου και ευθύς αμέσως ανεβαίνω στο σπίτι, κοβω μια φρατζόλα ψωμι στα δυο, ζεσταίνω και την προχθεσινή φασουλάδα(traditional greek food)και σπεύδω να ξανακατέβω για να του τα δώσω.

    Ο ξένος, απο τον Καναδά ήταν, μου κάνει 3 υποκλίσεις και μου πετάει και μια φούχτα δολάρια(καναδα).

    τελικά στον καπιταλισμό, αμα εισαι ευγενικός και φιλόξενος σου παρουσιάζονται συνέχεια ευκαιρίες.

    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαρο, σφαλεις πιστευω στην εκτιμιση σου οτι ειναι του συνασπισμου, λαος ή πασοκ ειναι το παιδι, αν μπορει ας μας το επιβεβαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 11:12:00 μ.μ. EEST

    @faros
    Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχεις. Λες να έχω αρπάξει καμιά εξωγενή blogοπάθεια;
    Αν και εντάξει να ρίχνω μια στις τόσες μια ματιά εδώ δεν είναι και πολύ πολύ, αφού το PCον έτσι και αλλιώς ανοιχτό είναι όλη μέρα.
    Πάντως αν και μερικά εμβόλια αμερικάνικου φιλελευθερισμού είναι καλά για ενίσχυση τα ελληνικά αντισώματα είναι συνήθως επαρκή για την καταπολέμηση των ασθενειών.
    Υ.Γ. τα links είναι οπτικού περιεχομένου και λυπάμαι αλλά δεν θα γράψω από 1000+ λέξεις για το καθένα, σύμφωνα με το ρητό, για να τα περιγράψω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 10, 11:25:00 μ.μ. EEST

    @poexania
    Ξεκίνησε κιόλας η απεργία; Για τις 23 δεν είναι;
    Δίνεις πάντως πραγματικά το στίγμα σχετικά με το μέγιστο πρόβλημα της παραοικονομίας. Από την μια το ΚΚΕ να υποστηρίζει τους ταξιτζήδες από την άλλη απλοί κομμουνιστές όπως εσύ, συγχώρεσε με αν κάνω λάθος αλλά αυτήν την εντύπωση αποκόμισα, να προσφέρουν παρα-σιτιστικές υπηρεσίες.
    Υ.Γ. Πάντως φασολάδα το καλοκαίρι δεν είναι και ότι καλύτερο. Αλλά και τι να έκανε ο άνθρωπος αν πεινούσε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εξωγενή ;;;;;;;;
    Του ... εξωτερικού είσαι ;;;;;;;

    υ.γ.1: και τα ελληνικά (αυτά που υπονοείς), αμερικάνικα είναι χε χε !
    υ.γ.2: βαριέσαι ;;;
    υ.γ.3: ασθένεια, φίλε μου, είναι ο φασισμός (ξέρεις, να βλέπεις τον διπλανό σου να πεθαίνει και συ να τον ... πυροβολείς), ο κομμουνισμός (αλήθεια το έμαθες ότι γράφεται με δύο (2) μ ;) είναι η ίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μεγιστο προβλημα παραοικονομιας το να δωσεις ενα πιατο φασολαδας και μαλιστα τσαμπα;ο ανθρωπος εχει παρει υπερβολικη δοση αμερικανικου φιλελευθερισμου δεν το κοβω να γλιτωνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 12:19:00 π.μ. EEST

    @faros
    Όχι πάντως του ΚΚΕ εξωτερικού.
    1 και οι Αμερικάνοι από εμάς τα πήραν.
    2 Ε ναι φυσικά. Ειδικά αφού δεν θέλεις να τα δεις είναι και άσκοπο.
    3 Και ο φασισμός και αυτός ασθένεια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 12:32:00 π.μ. EEST

    @stelth
    Ανεξάρτητα από την αρχική πρόθεση τελικά η φασολάδα είχε οικονομικό αντάλλαγμα.
    Πάντως τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα...
    θα μπορούσαν έξω από τις κλειστές ταβέρνες να προσφέρονται δωρεάν τοπικοί μεζέδες στους τουρίστες και να γίνεται και ενημέρωση "για τον αγώνα". Ίσως ακόμα και να υπάρχουν καναδύο νεαρές "συντρόφισσες" και να πουλάνε και κουπόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ετσι που παει παγκοσμιος ο καπιταλισμος σε λιγο οι τουριστες μαλλον για συσσιτιο θα ερχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην ταϊζετε το τρολ-ιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν πειράζει ...
    Περνάνει κι η ... ώρα μας !!!

    Δ.Π.: Καλά σ΄"έκοψα" για συνασπισμένο ... χε χε
    Προφανώς κι είναι άσκοπο να έχεις δική σου γνώμη ...Οι ινστρούχτορές σου ... κλέφτες θα γίνου ;;;
    Άλλα φώτα δώσαν οι Έλληνες ... Ούτε αυτό το ξέρεις ; Κρίμα ...
    Ναι ... από την οποία έχεις κολλήσει, λιγουλάκι, έ ;;;
    (και ξέρεις ο "αριστερός" φασισμός είναι χειρότερος κι απ΄αυτόν του ... Αμβρόσιου !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 02:42:00 μ.μ. EEST

    @faros
    Κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνω, μιας και η δικές μου πολιτικές θέσεις μικρή σημασία έχουν μπροστά στο μεγάλο ζήτημα της κινητοποίησης της εργατικής τάξης, αλλά θα ρωτήσω ...
    Έχεις εντοπίσει και την συνιστώσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Δεξιός Προβοκάτορας:
    Νickname που πήγες και βρήκες ...

    Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
    Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
    δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
    Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
    αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου.

    Μπ. Μπρεχτ

    (αν και υπάρχουν ενστάσεις, ότι το είπε κάποιος άλλος ... αλλά δεν έχει και τόση σημασία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 03:32:00 μ.μ. EEST

    @spiral architect
    Εδώ θα διαφωνήσω. Και η πηγή αλλά και το περιεχόμενο πρέπει να αποδίδονται σωστά γιατί εκφράζουν μια συγκεκριμένη ιστορική πραγματικότητα. Η αναπροσαρμογή/μετατροπή (πολλές φορές ακούσια) και η εξόφθαλμη παραχάραξη τους (αυτή τελείως εκούσια) γίνεται όχι μόνο για δώσει κάποιο επικαιροποιημένο περιεχόμενο αλλά και με σκοπό την αναθεώρηση (πως το λένε αυτό στην μαρξιστική ορολογία; ρεβιζιονισμό;) της ίδιας της ιστορικής πραγματικότητας προς εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.
    Θα μου πεις τώρα κακό είναι αυτό; Εγώ ως Δεξιός Προβοκάτορας πιστεύω ότι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγω βρίσκω ότι η κουβέντα έχει καταντήσει αμπελοφιλοσοφική, και ως γνωστον είμαι ο τελευταίος που εχω πρόβλημα με αυτό, απλά επειδή το ζήτημα είναι κάπως σοβαρό, θα προτιμούσα εναν διάλογο επι της ουσίας.

    Τελικά προβοκάτορα μια χαρά επιτελείς το έργο σου και μας αποπροσανατολίζεις απο το στοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Δεξιός Προβοκάτορας:

    http://to-adifago-kitos.gr/

    Αποχωρώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αμα δεν το εβαζες εσυ θα το εβαζα εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 04:19:00 μ.μ. EEST

    @poexania
    Συμφωνώ. παρά τις φιλότιμες μου προσπάθειες να μείνει η συζήτηση επί της απεργίας, ξέφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολυ εντονη η προσπαθεια του προβοκατορα να ειρωνευτει και να διακωμωδησει τις θεσεις του ΠΑΜΕ.Μαλλον ενοχλειται τα μαλλα ποιος ξερει γιατι τοσο;Θιγονται προσωπικα του συμφεροντα;Ειναι αργοσχολος αντικομμουνιστης;Ειναι εμμισθος προβοκατορας;Τον διαολοστειλε καμια συντροφισσα και μας εχει αχτι;Ποιος ξερει καλο ειναι να μην ξαναασχοληθουμε με τον εν λογω προβοκατορα χασιμο χρονο και πληρης αποπροσανατολισμος απο καθε συζητηση πραγμα που μονο τις προθεσεις του ευνοουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Bye bye δεξιε προβοκατορα..στο αφιερωνω και σε χαιρετω αγωνιστικα : ]]]]]

    http://www.youtube.com/watch?v=t6FUR_nhGX8

    (σε περιπτωση που δεν το δεις στο αλλο ποστ, μην παει χαμενο : ]]]]]])

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 09:13:00 μ.μ. EEST

    bye bye

    ΜΠΕΤΟΝ

    http://www.youtube.com/watch?v=BAO3-h0qtps&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...