12 Αυγ 2011

Έκδοση τουρκάλας αγωνίστριας στη Γερμανία


H Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal

(αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη 11/8 http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6387433)
Την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές σε βάρος 42χρονης υπηκόου Τουρκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Gulaferit Unsal, για την οποία η «Δημοκρατική Συσπείρωση» είχε ζητήσει τη μη έκδοσή της. Η 42χρονη, η οποία συνελήφθη στις αρχές του Ιούλη έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία.

Το έμβλημα του DHKP-C
Οι πράξεις που της αποδίδονται αφορούν τη συλλογή χρημάτων, κατά την τελευταία 8ετία, για την ενίσχυση της οργάνωσης. Κατά την απολογία της στο συμβούλιο, η 42χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι διώκεται στην πατρίδα της εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κοινωνικής της δράσης. Εξέφρασε δε την ανησυχία ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία.
Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι η Γερμανία παραβιάζοντας ακόμα και διεθνείς συνθήκες (σχετικά με τη μη επαναπροώθηση όσων ζητούν πολιτικό άσυλο), επαναπροωθεί αγωνιστές στη Τουρκία. Η τύχη που τους περιμένει είναι προδιαγεγραμμένη: Λευκά κελιά, βασανιστήρια έως θανάτου.
Η καταστολή των αγώνων έχει πια πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και όλο και δυναμώνει μπροστά στον "κίνδυνο" λαϊκών εξεγέρσεων ενάντια στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της.
ΣΗΜΕΡΑ, πρέπει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαδικασία απέλασης της GULAFERIT UNSAL στη Γερμανία, να κατακλύσουν τα υπουργικά και δικαστικά γραφεία με ψηφίσματα συμπαράστασης στην Τουρκάλα αγωνίστρια.
Καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, έξοδος από την καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων πάνε χέρι - χέρι με την ένταση της πιο βάρβαρης καταστολής του αστικών κρατών.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να προετοιμάζονται για ακόμα πιο οργανωμένη καταστολή των αγώνων και των αντιδράσεών τους σ' αυτήν τη πολιτική που από το Σεπτέμβρη θα δείξει περισσότερο τα δόντια της: Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης, ετοιμάζονται νέα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στις διαδηλώσεις (χρήση κανονιών εκτόξευσης νερού, κάμερες παρακολούθησης - φωτογράφησης σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας κ.λ.π.).
Να οργανώσουν από τώρα τη μαζική, οργανωμένη, περιφρουρημένη κάθοδό τους στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 10 Σεπτέμβρη, ώρα 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους».

9 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάμε, ότι και πάλι, αυτόν τον τόπο, τον κυβερνάει ο Μεγάλος Τραγουδιστής !

    Άρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δειτε τι γίνεται και στην Αγγλία, πλεον οι βρωμεροί προστάτες του συστήματος δείχνουν τα δόντια τους καθως βλέπουν οτι ο κόσμος ειναι μια χυτρα που βραζει. Διαβαζα οτι τους αναρχικούς οι Σκοτλαντ Γιαρντ, ασχετα με το αν εχουν κατι κανει τους θεωρεί τρομοκράτες, ενω ο Καμερον είπε ότι εν ανάγκη θα κατεβάσει και τον στρατο(ερχεσε δευτερος καμερον, εμας εδω ο παγκαλος αυτα τα ελεγε εδω και μηνες). Ας ελπίσουμε οτι δεν θα αργήσει η μερα που ο κόσμος θα καταλάβει ότι πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του και να πολεμήσει το σύστημα με αξιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σορυ αλλα για να καταλαβω η DHKP-C ειναι οργανωση που την κυρηξαν ως τρομοκρατικη επειδη εχει αντι-ΗΠΑ αντι-ΝΑΤΟ χαρακτηρα? Δηλαδη επειδη ετσι τους την καπνισε...
    Πλακα εχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η οργανωση ειναι η πολιτικη συνεχεια της "ντεφσολ". Ειναι απολυτα μαρξιστικη λενινιστικη και ιδεολογικος φαρος για καθε κομμουνιστη. Ισως θα επρεπε να υπηρχε μεγαλυτερος ξεσηκωμος για την εκδοση της αγωνιστριας και απο το κομμα. Οποιος ειχε την τυχη να παρει καποιο περιοδικο ή βιβλιο τους(ειχαν και τραπεζακι στο φεστιβαλ της κνε στη θεσνικη το 2009) θα το αντιληφθει, σημειωτεο οι ιδιοι θεωρουν το κκτ οπορτουνιστικο κομμα .
    Σαλοτ Σορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι το DHKP, στερείται λενινιστικής πείρας. Εδώ στη Σαλονίκη έχουν πολύ κόσμο, έχει τύχει να μιλήσω με κάποιους απ' αυτούς, είναι σαφές ότι είναι υπέρ της ένοπλης πάλης στην Τουρκία. Δεν ξέρω κάτα πόσον κάτι τέτοιο ως τακτική του κομμουνιστικού κινήματος στέκει, πάνω σε ποια ανάλυση της τουρκικής κοινωνίας. Έχω ακούσει κι εγώ ότι θεωρούν το TKP οπορτουνιστικό.
    Απ' όσα όμως έπιασα από δω κι απο κει από τα λεγόμενά τους, σχημάτισα την εντύπωση ότι ο μαρξισμός τους είναι πολύ αδύναμος ("ζούμε σε κολλεκτίβες, όπως μας δίδαξε ο Μαρξ...", ειλικρινά δεν γνωρίζω που ακριβώς το δίδαξε αυτό ο Μάρξ). Οι αγώνες τους όμως απολύτως σεβαστοί, ίσως μπορούμε κι εμείς να διδαχτούμε απ' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω παραδωσαμε τον Οτσαλαν χειροποδαρα και απευθειας στους Τουρκους στην UNSAL θα κωλουσαμε;Η χωρα μας εδω και χρονια εχει μετατραπει σε ενα καλοκουρδισμενο γραναζι των ιμπεριαλιστικων μηχανισμων ας μην τρεφουμε αυταπατες.Οι κοινες ασκησεις με τον Ισραηλινο στρατο ηταν το κερασακι στην τουρτα.Μπορουμε να αλλαξουμε τα πραγματα;Πιστευω πως ναι.Μονο ομως με πολυ σκληρους αγωνες και ανατρεποντας τον καπιταλισμο.Μπορει να εφαρμοστει σοσιαλισμος σε μια μονο χωρα;Παλι πιστευω πως ναι γιατι θα δημιουργηθει ανατρεπτικο ντομινο και σε αλλες χωρες.Η σηψη και η παρακμη του συστηματος ειναι αναποφευκτη.Η μονη απαντηση των καπιταλιστων ειναι συνεχης φτωχοποιηση των λαικων και μεσαιων στρωματων ωσοτου βραχυκυκλωσει εντελως το συστημα και τοτε ξεβραχυκυκλωνει μονο με πολεμο.Θα τους αφησουμε να διαλυσουν ετσι τις ζωες μας και τις ζωες των παιδιων μας;Αυτο θα το δειξει η ιστορια.Οσο και να μας πολεμανε στο χερι μας ειναι να πεισουμε το λαο για το δικιο της ιδεολογιας μας αφου μπροστα του θα ξεδιπλωνεται η καπιταλιστικη τραγωδια.Καλους αγωνες καλη δυναμη και με τη νικη.Το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ειναι πιο επικαιρο απο ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικά παιδιά στην Τουρκία υπάρχει αυτή η λατρεία της παρανομίας και του ένοπλου αγώνα! Σε ένα βαθμό πηγάζει από τις συνθήκες στην Τουρκία μέχρι πρόσφατα... Από την άλλη η συγκεκριμένη οργάνωση κατάγεται από το Ντεβ Σολ (Επαναστατική αριστερά), η συγκεκριμένη οργάνωση έχει σκοτώσει πολλούς αμερικάνους παράγοντες (μάλιστα τον μόνο αμερικάνο παράγοντα που έχασε τη ζωή του σε έδαφος φίλιας χώρας κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου του κόλπου), αλλά και τούρκους αξιωματούχους. Βασικά πιο πολύ εμπνέεται από τις αντιλήψεις που είχε εκφράσει ο Τσε σχετικά με το αντάρτικο (μια μικρή ομάδα που μετά επεκτείνει την ένοπλη δράση αλα Τίτο), αλλά και την μετέπειτα επεξεργασία και πρακτική εφαρμογή από τον βραζιλιάνο Μαριγκέλα (αντάρτικο πόλης)... Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές έχουν μεγάλη κοινότητα πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.Γενικά υπάρχει σεβασμός προς το Ντεβ Σολ από τους κομμουνιστές της Τουρκίας, όπως και παλιότερων αγωνιστών που δρούσαν έτσι όπως ο διάσημος στην Τουρκία Ντενίζ Γκετζμίς (κάτι σαν Μπελογιάννη τον έχουν οι Τούρκοι), παρόλα αυτά αναγνωρίζουν ότι προέρχονται από παραπλήσιο ιδεολογικό ρεύμα και δεν έχουν σωστή αντίληψη του μαρξισμού λενινισμού αλλά αντιθέτως είναι περισσότερο βολονταριστές. Εγώ θα τους χαρακτήριζα και ιδεαλιστές, από τη στιγμή που δεν βλέπουν πως μέσω της πράξης, που αυτή είναι τόσο αφετηρία της όποιας θεωρίας αλλά και τελικός κριτής της, μπορούν να ελιγχθούν στο κέρδισμα των μαζών χωρίς να κάνουν υποχωρήσεις στις αρχές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=-4FnXkj47u8&feature=related
    το βιντεο δειχνει μονο μερικες απο τις αγωνιστριες που πεθαναν απο απεργιες πεινας, οποτε τα σχολια περι του ποσο λενινιστες ειναι για να τυχουν της στηριξης και προβολης μαλλον ειναι περιττα . . .

    Σαλοτ Σορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαλοτ Σορ, το ότι δημοσιεύει το γλόμπινγκ την είδηση, είναι η ελάχιστη συμβολή του γλόμπινγκ στην υπόθεση της τουρκάλας αγωνίστριας, ειδάλλως δεν θα μας έκαιγε καρφί.
    Επί ιδεολογικών θεμάτων οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα τι γίνεται στην πατρίδα τους. Αλλα το να λες και το ΤΚΡ οπορτουνιστικό επειδή εσύ έχεις συντρόφους που πρόσφεραν τη ζωή τους, πάει πολύ.
    Σεβαστός ο αγώνας όλων για το σκοπό τους, αλλά μέσα στο κομμουνιστικό κίνημα πρέπει να βάζεις και θεωρητικά ζητήματα. Ειδάλλως δεν θα ξέρεις για τι πράγμα αγωνίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...