22 Αυγ 2011

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Mερος α´) και στρατόπεδα για..ανέργους!


Η ..Ουγγαρια, τούς δειχνει το..δρομο!

Στην εφημεριδα  Αrbetaren διαβαζω ενα ακομη...φιλοδοξο σχεδιο της Ουγγρικης κυβερνησης, αυτη τη φορα, για τους ανεργους, το οποιο δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ακομη μαυρο σεναριο του μελλοντος, που οι φιλελευθερες κυβερνησεις μας ετοιμαζουν και που ελπιζω να μην ευωδωθει, αν και θα υπαρξουν σιγουρα πολλοι που θα θελησουν να το μιμηθουν!

Oι ανεργοι, λοιπον, συμφωνα με τα σχεδια της εκει κυβερνησης, θα εκτελουν βαρειες χειρωνακτικες εργασίες σε δημόσια κτίρια, θα ζουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από ...συνταξιούχους αστυνομικούς. Ειναι μονο μια απο τις πολλες ακροδεξιες πρότασεις από το κυβερνών κόμμα Fidezs.
 
Το λεγόμενο «Ουγγρικο σχέδιο εργασίας" σημαίνει αφενός ότι η περίοδος αποζημιωσης της ανεργίας περικοπτεται απο τις 270 ημερες στις 90!

''Xαρα και εργασια'' στην...Ουγγαρια!
Από την άλλη, οτι αυτοι που υπερβαινουν τους τρεις μηνες που προσφέρεται, η μόνη επιλογή τους προκειμενου να συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδομα, ειναι να εγγραφούν σε ένα από τα δημόσια έργα. 
Πρόκειται για την κατασκευή, ή επισκευή φραγματων, λιμνων, ποδοσφαιρικων γηπεδων και δρόμων, ή και την εκσκαφή τάφρων. 

-Στο μέλλον, τα φραγματα δεν θα κατασκευάζονται με τη τεχνολογία της δεκαετίας του 2000, αλλά με το ...χέρι, εξηγησε ο πρωθυπουργός Victor Orban, ο οποίος επίσης μίλησε για δουλεια "με τσαπα και φτυάρι"....
(..συνεχιζεται) 

Οι άνεργοι μπορούν να στελνονται σε έργα σε ολόκληρη την χώρα, συμπεριλαμβανομένων και αυτων πολύ μακριά από το σπίτι τους, ακόμη και αν έχουν οικογένεια. Το νομοσχέδιο ορίζει ότι αυτοί που δουλευουν πάνω από τρεις ώρες μακριά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση έχουν δικαίωμα για τροφή και στέγαση. Στα σχέδια για συγκεκριμένα έργα που διέρρευσαν δειχνει ότι θα πρέπει να στεγάζονται σε τροχοσπιτα.

Οι άνεργοι μπορούν επίσης να δανείζονται σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο πρωθυπουργος Orban παρουσίασε την πρόταση την ημέρα επισκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού που συνοδευοταν απο ενα επιτελειο επιχειρηματιων, πραγμα που οδηγεί σε εικασίες ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σαν προνόμιο που προσφέρεται σε ξένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. 

Το στρατοπεδο εργασίας θα πρέπει να παρακολουθείται από συνταξιούχους αστυνομικούς. Αυτοι παλιοτερα ειχαν καταφερει να συνταξιοδοτηθούν από την ηλικία των 45 στην Ουγγαρία, αλλά η σύνταξη τους είναι χαμηλή, και δεν είναι σαφές αν θα αναγκασθουν με καποιο τροπο να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Η Ένωση Αστυνομικων, η οποία αποκάλυψε το σχέδιο στα ΜΜΕ σε κάθε περίπτωση, επέκρινε το σχέδιο. Σε απάντηση στους επικριτές, ο υπ. Εσωτερικών Sandor Pintér σχολίασε: 
- Εμείς δεν μιλάμε για παρακολούθηση, αλλά και για καθοδηγηση, διαχείριση και οργάνωση. Για να τοποθετήσει κανεις 300.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα εργασιών είναι μια περίπλοκη ιστορία που απαιτεί ακριβώς τις ικανότητες που εχει η αστυνομία.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να συμπεριλάβει 300.000 ανέργους πριν από το 2013 και ακομη 100000 μεχρι το 2015. Ο πρωθυπουργος Orban δήλωσε ότι τελικά θα μπορούσε να συμπεριλάβει μεχρι και 800.000 άτομα. 

Η αποζημίωση θα είναι είτε 28.500, ή 48.600 φιορίνια το μήνα, (απο 104 -178 EUR/ μηνα!). Το υψηλοτερο ποσό συμφωνα με το νομοσχέδιο θα το παιρνουν αυτοι που «ενεργά ψάχνουν για δουλειά», αλλά φαίνεται ασαφές το πώς να διακρίνουν τις κατηγορίες μεταξυ τους.

Η αποζημίωση είναι μικρότερη κι από τον ελάχιστο μισθό των 78.000 φιορινιών (285.48 EUR)- που ισοδυναμεί με περιπου 2.600 σουηδικές κορώνες - και η εργατική νομοθεσία θα πρέπει να ξαναγραφεί για να εφικτο. Η εργασια θα γινεται μιση, προφανώς με το σκεπτικό ότι ο σκοπος ειναι να συμπεριλαβει οσο πιο ...πολλους γινεται στο προγραμμα!

Το πλανο ήταν αρχικά με την επωνυμία «Εθνικό Σχέδιο Εργασίας," αλλά μετονομάστηκε μετά απο...επισημάνση ότι ειχε το ίδιο όνομα με ένα πρόγραμμα που διεξάγονται από το...φασιστικό καθεστώς της δεκαετίας του 1930 στην Ουγγαρία. 

"Ο στόχος δεν είναι πλέον να κανουμε αυτούς τους ανθρώπους να επιστρεψουν στη δουλειά. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από την επιμορφωση αυτων των ανθρώπων, ή να τους διδάξει τις νέες δεξιότητες. Αντ 'αυτού, θα φτυαριζουν χωμα για μερικα χρονια σε δημόσια κτίρια'', σχολιαζει το blog Ηungarian Spectator.

απο προσφατες διαδηλωσεις στην Ουγγαρια

To Συντηρητικό Κόμμα Fidezs έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, έτσι είναι πιθανό ότι η πρόταση θα περασει, με λίγες, ή καθόλου τροποποιήσεις. 

Παρουσιάστηκε μαζί με ενα πακετο αλλων προτάσεων, μεταξυ αλλων και τη μείωση του ορίου ηλικίας για εγγυημένη εκπαίδευση μεχρι τα 18, στα 15 ή 16 χρόνια, αυξηση του χρόνου της δοκιμαστικης εργασιας απο 3 στους 6 μήνες και αφαιρεση του δικαιωματος των συνδικάτων να διαπραγματεύονται και να αναλαμβάνουν συλλογική δράση για θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση της εργασίας και το εργασιακό περιβάλλον - θα συνεχίσουν μονο να να διαπραγματεύονται τους μισθούς και τα επιδοματα.

Οι διαδηλωσεις των ..«κλόουν», Ιουνιος 2011



Ο Orban συναντησε, φυσικα, κριτική από τα συνδικάτα τους οποιους ονομασε ...«κλόουν», και μετά τον χαρακτηρισμο αυτο ξεκινησαν μια σειρά από διαδηλώσεις τον τελευταίο καιρό που έχουν ονομασθει "η εξεγερση των κλόουν". 
Η κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι θα επεκτείνει την εργάσιμη εβδομάδα απο 40 στις 45 ώρες!

Ακόμα και η τοπικη αντιπρόσωπος του ΔΝΤ, Ιrina Ivaschenko, εξέφρασε αμφιβολιες, σε μια συνέντευξη, σχετικά με ορισμένα απο τα μέτρα.
-Ένα πρόβλημα είναι πόσο εφικτες ειναι οι ενέργειες αυτες με το σκεπτικο οτι επηρεάζουν τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας. Μπορεί να δημιουργήσουν κοινωνικές εντάσεις που μπορούν να κάνουν δύσκολη την εφαρμογή του προγράμματος. 

39 σχόλια:

  1. Τι τυχεροί αυτοί οι Ούγγροι που γλύτωσαν από την ...κομμουνιστική τυρρανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και οδεύουν πλέον "χαρωποί κι ελεύθεροι" με μια σιδερόμπαλα στο πόδι, σαν δούλοι στον αμερικάνικο νότο του 19ου αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσ! Τσ! Τσ! Η πλήρης εμπέδωση των δημοκρατικών διαδικασιών. Είδες πόσο εύκολα μαθαίνεται η δημοκρατία; Αν είσαι δε και καλός μαθητής, μπορείς να παράγεις και δικές σου ιδέες ή να εξελίξεις ιδέες άλλων δημοκρατών όπως ο Χίτλερ..κλπ.
    Αλλά πάνω από όλα...απεταξάμην τον κομμουνισμόν και τας παραφυάδας αυτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TRASH

    Και οχι μονο οι ..Ουγγροι, τοσοι και τοσοι αλλοι λαοι που τωρα βιωνουν το δικαιωμα στην.. ανεργια και την ελευθερια του να εισαι ...ανεργος και αστεγος κλπ δικαιωματα χαρις στα φιλεύσπλαχνα και φιλελευθερα καθεστωτα πολλων χωρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. spiral architect

    Τι να πει κανεις, μερικοι εχουν..εκκεντρικα γουστα, οποτε αν του αλλου του αρεσει η μπαλα στο.. ποδι και το στρατοπεδο ...ανεργων, ας τον να τραβιεται, το κακο ομως ειναι οτι στελνουν τη τη χωρα στον μεσαιωνα και μαλιστα χωρις πολλες αντιρρησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΚΚΙΝΕ ΑΝΕΜΕ

    Οι Ουγγροι,εχουν μακροχρονια παραδοση σε... ''δημοκρατικες'' διαδικασιες και ειναι καλοι μαθητες απ ο τι φαινεται στο να ..αναπαραγουν ιδέες αλλων...''πεφωτισμενων ηγετων'' (βλ Χιτλερ).Yποψιαζομαι μαλιστα οτι ο Χιτλερ θα πρεπει να ειχε ..Ουγγρους συμβουλους, τοτε! :)

    Δες κι αυτο, οπου μεταξυ αλλων, αναφερεται και η Ουγγαρια.

    http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/2009/05/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρκεί που τώρα οι Ούγγροι είναι ... "ελεύθεροι" ...

    Αν και προβλέπω κάτι παρόμοιες καταστάσεις θα ζήσουμε και στη χώρα μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονο ελευθεροι,πρεπει να ειναι τρισευτυχισμενοι που σωθηκαν απο τον κομμουνισμο και εμεις ακομα πιο ευτυχισμενοι που δεν ζησαμε ποτε αυτο το ποταπο καθεστως!!!!(χα,χα,χα).
    Μονο που τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα απο οτι φαινονται και δεν χωρανε και πολλες πλακεςκαι χαχανιτα.Χωρανε ομως και πρεπει να γεμισουν απο πολυ αγωνα και θυσια,κυριως των κομμουνιστων.Εκει στην Ουγγαρια οι κομμουνιστες ειναι εξισου αδυναμοι οπως και σε πολλες αλλες χωρες του πλανητη κατι που καθιστα δυσκολο καθε επαναστατικη και προπαγανδιστικη κινηση.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. faro

    Ειδικα τωρα που ειμαστε πια ολοι.. ''ελευθεροι''
    στην Ευρωπη, το μονο που θα πρεπει να επιλεξουμε ειναι σε ποια αφεντικα θα γινουμε σκλαβοι και φυσικα να λεμε κι ενα ευχαριστω που μας δινουν ενα ξεροκομματο για μισθο! Συν ολα τα αλλα πρεπει να γινουν και ..ανταγωνιστικοι!
    Ακους εκει ενα μηνα δουλειας και να τους δινουν 285.48 ευρω!
    Αν αυτο δεν ειναι δουλεία, τοτε τι ειναι; Ζει ανθρωπος ενα μηνα με αυτα τα χρηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕLVA:
    Στην κανονική δουλεία, ο αφέντης ήταν αναγκασμένος να ταΐζει, να ντύνει και να στεγάζει τον δούλο του προκειμένου να τον προστατέψει σαν περιουσιακό του στοιχείο. Οι καπιταλιστές έχουν απαλαγεί από τέτοιου είδους αναχρονιστικές δεσμεύσεις "ρε δε πα να ψωφίσει; βρωμάει ο τόπος άνεργους!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ 200ΑΡΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΚΟΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤRASH

    Eχεις δικιο, μιλαμε για πληρη αποκτηνωση του συστηματος το οποιο δεν θεωρει, πια, ουτε καν ως ..''προστατευσομο εμπορευμα'' τον εργαζομενο, οπως γινοταν σε αλλες εποχες, αλλά μονο ως αναλωσιμο ειδος!
    Παντως σοκαρει ο ωμος τροπος που οι πολιτικοι της Ουγγαριας αναφερονται στους ανεργους, μεταθετοντας ετσι και την ευθυνη για το οτι εγιναν ανεργοι, στους ιδιους και οχι στο συστημα που δημιουργει ανισοτητες και αδικιες, ωστε να διαιρει τους εργαζομενους σε κατηγοριες και να τους εκμεταλλευεται ολους, ανάλογα με τις ανάγκες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βοtsoglu kosta

    Κι εγω αυτο...φοβαμαι, οτι θα τους αντιγραψουν γιατι ''συμφερει'' η ιδεα τους, ειδικα σε εποχες κρισης τους πεφτει μια χαρα η δωρεαν εκμεταλλευση εργαζομενων!
    Αν διανθισουν το ολο project και με λιγο... εθελοντισμο και υποσχεσεις για δηθεν μονμη δουλεια,σε μερικα χρονια, κλπ δικαιολογιες, τοτε πανε για..Νοbel εκμεταλλευσης, αν δεν το εχουν παρει στο μεταξυ αλλοι πιο...
    ''πεφωτισμενοι''απο αυτους! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ... Η παραγωγή θα είναι χαμηλή, η ανεργία θα είναι μεγάλη. Οι εργαζόμενοι θα ζουν, τηρουμένων των αναλογιών, με όρους του 1850, του 1890. Λέω τηρουμένων των αναλογιών. Οι δυνατότητες να ζουν καλύτερα οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολύ μεγάλες. Εδώ πρόκειται για βαρβαρότητα.

    Από πρόσφατη συνεντευξη της Αλέκας στη ΝΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΤΟΚΑΛΛΕΙ ΔΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΛΕΚΑ ΣΤΗ ΝΕΤ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΥΘΑΡΓΟΣ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ.ΑΥΤΟ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΩΡΟΥΜΕ.Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ΓΑΙΒΟΥΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι δούλοι στην αρχαία Ελλάδα είχαν δικαιώματα, απλώς όχι πολιτικά. Είχαν δικαίωμα στην ιδιοκτησία και σε πολλές περιπτώσεις περιουσία ισάξια ή μεγαλύτερη του αφέντη τους. Δεν μπορούσαν να ψηφίσουν αλλά δεν ειχαν σχέση με τους δουλους-εμπορεύματα της Ρωμαϊκής περιόδου και φυσικά καμία σχέση με τους δούλους του σήμερα που θα είναι σαν τους δεύτερους με την ψευδαίσθηση ότι είναι οι πρώτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και φυσικα για τα σημερινα προβληματα της Ουγγαριας δεν εχει καμια ευθυνη ο 45ετης κομμουνισμος. Επειδη προσπαθουν σιγα σιγα να γυρισουν σε καπιταλιστικο μοντελο παραγωγης, για ολα σημερα φταιει ο καπιταλισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. spiral architect
    Botsoglu kosta

    Tα λεει και τα εχει πει πολλες φορες μεχρι τωρα και ευτυχως που υπαρχει και το ΚΚΕ να λεει την αληθεια. Ας ελπισουμε οτι θα την ακουσουν και αυτοι που τα συμφέροντά τους ειναι με το ΚΚΕ και ας μη το εχουν, ακομη, συνειδητοποιησει και οι ιδιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αlex

    Exεις δικιο, γι αυτο μιλαμε για την απολυτη βαρβαροτητα που θελουν να οδηγησουν την ανθρωποτητα με τις πολιτικες τους. Αν μονο συνειδητοποιουσαμε τι δυναμη εχουμε ως εργαζομενοι!
    Δυστυχως, ομως, το συστημα εχει πολλους και διαφορετικους τροπους να διαβαλλει αγωνες και να καμπτει το ηθικο πολλων εργαζομενων και αυτα ειναι μονο μερικα απο τα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανωνυμε 11.17

    Πες πες, ομως, κατι μενει, ετσι δε γινεται συνηθως;

    Με τη λογικη τους αυτη η ..Ελλαδα θα επρεπε να ειναι η..Σκανδιναβια του νοτου, οποτε ας τους να λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το τι γίνεται στην ευρώπη και στις χώρες της ΕΕ δειτε και αυτο

    Το απάνθρωπο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Σλοβακίας έχει ξεσπάσει τεράστιο σάλο και προκαλεί σοκ.

    «Στειρώστε τις Τσιγγάνες, κάνουν πολλά παιδιά»: το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σλοβακίας προκαλεί σοκ. Προβλέπει δωρεάν στειρώσεις για τους φτωχούς, προτείνοντάς τους ως κίνητρο επιδοτήσεις. Ομως στην περίπτωση της Σλοβακίας οι φτωχοί στη μεγάλη ανήκουν κυρίως στη μειονότητα των Ρομά, μια από τις πιο περιθωριοποιημένες της Ευρώπης. Στην πράξη αυτούς είναι που αφορά κυρίως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός είναι μέλος του υπερσυντηρητικού κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μπρατισλάβας.

    Βεβαίως ξέσπασαν αντιδράσεις, όμως η πρόταση νόμου επιβεβαιώνει τραγικά τον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρομά στη Γηραιά Ηπειρο. Στη Γαλλία απελαύνονται μαζικά από τον Σαρκοζί, στην Ουγγαρία υποβάλλονται σε πογκρόμ από τους ακροδεξιούς της Μαγυάρικης Φρουράς. Ακόμη και στη σταθερή γερμανική δημοκρατία, οι Ρομά που κατέφυγαν εκεί ως πρόσφυγες των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας δεν έχουν πλήρες καθεστώς ασύλου. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, οι Ρομά είναι η μειονότητα που έχει τη χειρότερη μεταχείριση σε όλη την ΕΕ.

    Το σλοβακικό νομοσχέδιο επικαλείται τις καλύτερες προθέσεις: να δοθεί στους φτωχούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ανατροφή πολλών παιδιών η επιλογή να μην κάνουν άλλα. Οχι με χάπι ή με προφυλακτικό, αλλά με δωρεάν στείρωση, που θα επιβραβεύεται με επιδοτήσεις σε ευρώ. Ομως στην Μπρατισλάβα έχει ξεσπάσει πολεμική. Οι Χριστιανο-Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα δέχονται κατηγορίες για προγραμματισμένη εξόντωση και συγκρίνονται με τους Ναζί που στείρωναν όσους δεν ήταν Αριοι ή έπασχαν από αναπηρίες.

    Η αλήθεια είναι πως το κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγύη δεν αναφέρει ως στόχο του τους Ρομά. Ομως όλοι ξέρουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των λίγων φτωχών Σλοβάκων αποτελείται απ' αυτούς: είναι από 200 έως 400 χιλιάδες μέσα σε 5,5 εκατομμύρια. «Αν δει κανείς τα κριτήρια στο νομοσχέδιο, μπορεί να συμπεράνει πως οι προτάσεις αυτές απευθύνονται ειδικά στους Ρομά», καταγγέλλει η κοινωνιολόγος Ελενα Γκριγκλέροβα Γκαλόβα.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 02&catid=7

    Το καλό είναι πως η κυβέρνηση της Σλοβακίας, το σύγχρονο νεοφιλ μοντέλο διάφορων κρετίνων, απέρριψε τις κατηγορίες περί ρατσισμούς γιατί σχεδιαζει να στειρώνει όλους όσους είναι φτωχοί!Όχι φυσικά αναγκαστικά αλλά δίνοντας διάφορα βοηθήματα, αν είναι να πεθαίνεις στον δρόμο καλύτερα να στειρωθείς μήπως πάρεις και κανα ψιλό.Οι σύγχρονες κοινωνικες λύσεις των καπιταλιστικών κοινωνιών για την ανεργία και την φτώχεια.

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η μαλακια της αριστερας δεν εχει ορια. Απο την μια κατηγορειτε την αποικιοκρατικη πολιτικη για το χαλι των χωρων του τριτου κοσμου - αν και αυτη η πολιτικη τερματιστηκε 40 χρονια πριν. Ασχετα που παρεδωσαν τις χωρες που κατελαβαν πολυ πιο εκσυγχρονισμενες απο οτι τις παρελαβαν. Απο την αλλη ομως δεν δεχεστε καμια ευθυνη για το χαλι του ανατολικου μπλοκ - αν και το αφησατε 20 χρονια πριν σε πολυ χειροτερη κατασταση απο αυτη που βρισκοταν προπολεμικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χμμμμ

    Το σψστο λινκ παρπανω ειναι αυτο


    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92402&catid=7

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς απάντησή σου Ανώνυμε του 11.52:

    "Διάφορες διαστάσεις της μεταβατικής διαδικασίας, που περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση στις διεθνείς αγορές και τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης, οδήγησαν σε αυξανόμενη ανισότητα, αποβιομηχανοποίηση, απονεωτερικοποίηση και ευρεία φτωχοποίηση.
    Η εξελισσόμενη καπιταλιστική οικονομία εξακολουθεί να κυριαρχείται από ολιγαρχικές ομάδες συνδεδεμένες με το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της βιομηχανίας, που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν τις πρώτες ύλες και το σχετικά μικρό και μή δυναμικό επιχειρηματικό τομέα. Πολλοί ονομάζουν αυτή τη διαδικασία "το μεγάλο οπισθοδρομικό βήμα.[...] Οι κύριες αιτίες της φτώχειας και της ανισότητας στις χώρες αυτές (σ.σ. της Ανατολικής Ευρώπης) περιλαμβάνουν τη μείωση της παραγωγής, υπερπληθωρισμό, ανεργία και τις πολιτικές μακροοικονομικής σταθερότητας. Επίσης, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η αναδιανομή των μέσων παραγωγής έγινε επιλεκτικά προς όφελος μιας μειονότητας.[...]
    Το επίπεδο ανισότητας στο εισόδημα, στον πλούτο και στην κατανάλωση θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, ειδικά στις περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, και είναι απαραίτητος ο κρατικός παρεμβατισμός για να αποδευχθούν συγκρούσεις. Με βάση την παρούσα κατάσταση, είναι φανερό ότι οικονομική μεγέθυνση χωρίς αναδιανομή δεν είνια αρκετή για να μετριάσει την ανισότητα στον ιδιόκτητο πλούτο".

    Αυτά λοιπόν έκανε ο καπιταλισμός, και δεν τα λέω εγώ ούτε και κανένας κομμουνοπράκτορας, τα λέει ο καθηγητής Simai, αξιωματούχος του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, στα Συμπεράσματά του από την έκθεσή του με τίτλο "Φτώχεια και ανισότητα στην Ανατολική Ευρώπη...", και βρίσκεται εδώ

    http://www.un.org/esa/desa/papers/2006/wp17_2006.pdf

    Να τη χαίρεστε την ευτυχία που έφερε ο καπιταλισμός στις Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. yiokyiok

    Ευχαριστουμε για το link. Θα το κοιταξω.


    Alex

    Mε καλυψες με το σχολιο σου απαντηση στον ανωνυμο των 11.52 που νομιζει ισως οτι απευθυνεται σε ..παιδακια!
    Ας διαβασει με την ευκαιρια και το αρθρο του
    Ν. Μπογιοπουλου για τη φτωχεια στη Ρωσια, αν δλδ. δεν τον ενοχλει η ....αληθεια!

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=346049&cid=122

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ανώνυμος αντικομμονουστής είπε άθελα του μία μεγάλη αλήθεια. Για να κρίνουμε μία κατάσταση, το πιο χρήσιμο εργαλείο είναι να δούμε σε πιο επίπεδο πήρε μία χώρα, και σε πιο την άφησε. Ας εφαρμόσει λοιπόν αυτήν την αρχή που τόσο καλά γνωρίζει όσον αφορά τους αποικιοκράτες, στις λαϊκές δημοκρατίες (σε ποια κατάσταση ήταν πριν, σε ποια έφτασαν μετά, αλλά και σε ποια βρίσκονται τώρα) και θα καταλάβει πόσο εκτίθεται μόνος του.
    Α, μην ξεχάσω και να τον πληροφορήσω πως η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ, συνεχίστηκε με οικονομικούς όρους, ενώ στις μέρες μας γίνεται και πάλι απροκάλυπτη (βλ. Ιρακ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Βοσνία, Κροατία, Αίγυπτο, προσεχώς Λυβίη κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 21000000 ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΙΣ ΦΤΩΧΙΑΣ,ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ,ΚΑΙ 101 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ,ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΙΘΟΥΝ 25-30 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΕΥΡΩΠΗ,ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50,ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΑ 55,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ,ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΚΛΠ. ΔΕ ΛΕΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝ ΛΑΘΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΛΠ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝ' ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ? Ε ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. TRASH ξεχασες την Κυπρο, και παλιοτερα αλλα και προσφατα δηλαδη παντα, την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απόσπασμα απο άρθρο με τίτλο ΟΙ ΕΥΡ
    ΠΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝ
    ΝΙΕΣ, 1500 – 1700

    Το δόγμα της οικονομικής χρησιμότητας της φτώχειας οδήγησε στη δημιουργία
    και εδραίωση ενός από τους πιο επαίσχυντους κοινωνικούς θεσμούς, τα πτωχοκομεία. Τα
    πτωχοκομεία, αναμορφωτήρια και κέντρα καταναγκαστικής εργασίας συντελούσαν σε μια
    εθελούσια συρρίκνωση του άπορου πληθυσμού καθώς πολλοί άποροι προτιμούσαν να
    εργαστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παρά να καταλήξουν στα σπίτια του τρόμου.
    Η εθελούσια έξοδος πολλών απόρων από τους καταλόγους των δικαιούχων κοινωνικής
    προστασίας συνέβαλε στη διατήρηση των αγροτικών ημερομισθίων σε χαμηλά επίπεδα.
    Στα πτωχοκομεία οι άποροι εργάζονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας,
    με χαμηλά ημερομίσθια. Οι έγκλειστοι του πτωχοκομείου αποτελούσαν πηγή φτηνού
    εργατικού δυναμικού που ήταν διαθέσιμο για εκμετάλλευση από τους πλούσιους αστούς.

    http://e-learning.arnos.gr/pluginfile.php/7141/mod_resource/content/0/EPO_11/SIMEIOSEIS/EPO_11-Simeioseis_6.3-6.4_.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά τα λέτε ρε παιδιά για την ακροδεξιά αντίληψη στην ουγγρική κοινωνία αλλά δε βλέπω να σας προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι παρά την εξαθλίωση και την ακροδεξιά κοινωνική αντιμετώπιση οι Ούγγροι κρατάνε τους κομμουνιστές σε ποσοστά κατώτερα του προ-πο 0,41%! http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_Hungary#Minor http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_general_election,_2006
    Είπαμε ότι αναγνωρίζεται η κυριαρχία των πελατειακών σχέσεων και η εξάρτηση της εργατικής τάξης από την αστική πολιτική αλλά τόσο χάλια πια;
    Ήταν, άραγε, τόσο χειρότερα επί του σοσιαλισμού που δεν γνωρίσαμε, ώστε ο ουγγρικός λαός να έχει τόσο πικρές μνήμες και η Αριστερά στην Ουγγαρία να είναι μόνο εξωκοινοβουλευτική;
    Ή μήπως πρέπει να παραβλέψουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τέως κομμουνιστών της Ουγγαρίας έγιναν ΠΑΣΟΚ http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Socialist_Party , που προφανώς δεν προέκυψαν μετά την κατάρρευση του ανύπαρκτου ως τέτοιοι, όπως ακριβώς δεν προέκυψε από παρθενογέννηση κι ο Ανδρουλάκης.

    Και ποιος μας διασφαλίζει ότι όταν έρθετε στην εξουσία δεν θα γίνετε και σεις ΠΑΣΟΚ, όταν η πασοκοποίηση συνέβη σε όλα τα ΚΚ που κυβέρνησαν??? Κρατώ μια επιφύλαξη για την Κούβα (της Κορέας φασιστικοποιήθηκε).

    Το 0,41% σημαίνει ότι οι άνθρωποι υποφέρουν και παρόλα αυτά δεν θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστό κομμουνιστή. Ή μήπως ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι ψηφίζουν για το σοσιαλισμό που δεν γνώρισαν; Ή μήπως ο σοσιαλισμός που γνώρισαν δεν ήταν άλλο από ΠΑΣΟΚ με πλούσιους, φτωχούς, εκμετάλλευση, κομματισμό, ρουσφέτι, αναξιοκρατία κλπ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι σε παραξενεύει δηλαδη; Το γεγονός ότι , ειδικά οι νεοι εχουν φαει τρελή προπαγάνδα στην μάπα; Το γεγονός ότι ο σοσιαλισμος(οπως τον εννοούμε οι κομμουνιστες), υπέστη μια συντριπτική ήττα με αποτέλεσμα να έχασαν πολλοί τις ελπίδες τους; Το γεγονός οτι σε καμια ευρωπαικη χώρα δεν κυβερνά κομμουνιστικό κομμα; Το γεγονός ότι ξοδεύονται τεράστια ποσά στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα μιας και απο ότι φαίνεται για την δύση ο ψυχρός πόλεμος δεν έχει τελειώσει(δες λογοτεχνία, κινηματογράφο, παιχνίδια υπολογιστών, ΜΜΕ).

    Στην ερώτηση πάντως για επιστροφή στον σοσιαλισμό, αν αυτό γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού, οι κάτοικοι της Ρουμανλιας πάντως, οι οποίοι έζησαν και τον "δράκο" Τσαουσέσκου, που απο ότι φένεται δεν ήταν και τόσο δράκος, λένε τα εξής.

    Την εποχή του σοσιαλισμού αναπολεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ρουμάνων. Αυτό αποκαλύπτει μια έρευνα της κοινής γνώμης, που έγινε στη Ρουμανία και τα αποτελέσματά της δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, από το ίδρυμα "Ανοιχτή Κοινωνία". Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, περισσότεροι από το 60% των Ρουμάνων εκτιμούν ότι είχαν καλύτερες συνθήκες ζωής την περίοδο του σοσιαλιστικού καθεστώτος. Το 90% των Ρουμάνων πολιτών έχει ως βασικό αίτημα τη μείωση της ανεργίας και των τιμών. Το 66% θεωρεί ότι η χώρα τους ακολουθεί λανθασμένο δρόμο και περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων είναι πολύ απογοητευμένα από τις συνθήκες ζωής τους.

    Στοιχεία, που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, για τις διεργασίες, που συντελούνται σήμερα στη Ρουμανία, εννιά μόλις χρόνια από τις δραματικές εξελίξεις και την ανατροπή του σοσιαλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μ' αρέσουν οι βολικές δικαιολογίες σου.
    Την ίδια προπαγάνδα υπέστη κι εδώ η νεολαία. Κι εδώ προβλήθηκε το Κατίν (κι αφού πάτωσε το έδειξε το Μέγκα, όπου ξαναπάτωσε), κι εδώ παίζουν ψυχροπολεμικά παιχνίδια, κι εδώ παίζει φασισμός. Όμως η Αριστερά στα χειρότερά της (1993) ήταν 4.54% ΚΚΕ, 2.94% ΣΥΝ & 0,15% εξωκοιν.= 7.63%. Σήμερα με τις πιο αισιόδοξες δημοσκοπήσεις βγαίνει 13% ΚΚΕ, 7,5% ΣΥΡΙΖΑ, 1,5% εξωκοιν. παρά το λυσσαλέο αντικομμουνισμό, ασχέτως αν τελικά πετάξουμε την καρδάρα με το γάλα και δεν υλοιποιήσουμε την ελπίδα του εργαζόμενου λαού. Σήμερα λοιπόν η Αριστερά στην Ελλάδα 22% η Αριστερά στην Ουγγαρία 1%.
    Κι απορώ: Πώς μπορείς και βολεύεσαι με λιγότερο ουρανό;

    Παρεμπιπτόντως και επειδή αναφέρθηκες: στην Ευρώπη κυβερνά ΚΚ, κυβερνά το ΑΚΕΛ που τυχαίνει να είναι αδελφό και με κκε και με συν που, ω του θαύματος, μεταξύ τους είναι εχθρικά. Το ΑΚΕΛ μάλιστα επικαλείται ντούρο μαρξισμό λενινισμό (χαμογελάστε παρακαλώ). Επίσης από το 2001 ως το 2009 στη Μολδαβία κυβερνούσε το ΚΚ Μολδαβίας κι επειδή τα κατάφερε καλά με τον κομμουνισμό ο λαός το έστειλε στην αντιπολίτευση και προτίμησε το γνήσιο αστικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θυμάσαι την πανωλεθρία που έπαθε το ΚΚΕ με την διάσπαση; Φαντάσου πανωλεθρία που υπεστη στις χώρες εκείνες τις οποιες κυβερνούσε, και ανατράπηκε απο την εξουσία.

    Δηλαδή τι θελεις εσυ να πεις; Πες το ξεκάθαρα, περνάει ο κόσμος των πρωην σοσιαλιστικών χωρών τώρα καλύτερα απο τότε;

    Απο την ημέρα της διάλυσης, σε ολον τον κόσμο οι συνθήκες εργασίας και ζωής ολοένα και χειροτερεύουν, στις χώρες αυτες δε, έχουν γίνει κόλαση.

    Ακόμα και στην Ελλάδα λοιπόν, το ΚΚΕ αν δεν υπήρχε η απίστευτη αντικκε προσπάθεια με ολα τα μέσα και αν τα αλλα κόμματα δεν ήταν παντοδύναμα οσον αφορα την προπαγάδνα τους αφού αλληλουποστηρίζονται με την πλουτοκρατία, τα ποσοστά του θα ηταν πολύ πιο ανεβασμένα.

    Ο λόγος που το ΚΚΕ επιβιώνει δυναμικά, είναι το οτι κατάφεραν τα υγυή μέλη και στελέχη του, αλλά και ο κόσμος που το υποστηρίζει γενικά, να το κανουν να σταθεί στα πόδια του και να αγωνίζεται καθημερινά για τα δίκαια των εργατών.

    Στις πρωην κομμουνιστικές χώρες, το ΚΚ διεφθάρη και τα υγυή σώματα μέσα σε αυτό δεν κατάφεραν να προλάβουν την διαφθορά πριν αυτή κάνει την ζημιά. Λογικο ειναι ο λαος να ειναι απογοητευμένος και να μην έχει εμπιστοσύνη.

    Εδω στην ελλάδα ευτυχως αποφεύχθη το κακό και το ΚΚΕ κατάφερε να απομακρύνει τα οπορτουνιστικά στοιχεια απο τους κολπους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οσο για την Κύπρο, αυτή έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ειναι ενα τεράστιο θέμα συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εδω σε μερικές πρωην σοσιαλιστικές χώρες, απγορεύουν να κομμουνιστικά σύμβολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. advocate: Αγαπητέ μου, αυθαιρετείς και μάλιστα μου κάνει εντύπωση η ευκολία που το κάνεις !
    Ή το κάνεις επίτηδες ή πράγματι δεν γνωρίζεις ...

    Από που κι ως που "τσουβαλιάζεις" το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τους οπορτουνιστές, φιλοαμερικάνους, φιλοευρωπαίους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ;;;;;;;;;;
    Και, βγάζεις και ... συμπεράσματα ;;;

    Τόση άγνοια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελευταια κομμουνιστικη χωρα ηταν η Γιουγκοσλαβια και την γεμισαν μολυβι και απεμπλουτισμενο ουρανιο.Τοσο μεγαλο φοβο ειχαν που δεν επρεπε τιποτα να θυμηζει το παρελθον.Βεβαια καναμε και ΄μεις οτι περνουσε απ'το χερι μας.Το ΚΚΕ ειναι το μονο κομμα που ποτε δεν ειπε ψεματα στο λαο,ακομα και οταν αυτα που ελεγε ειχαν αρνητικο εκλογικο αντικτυπο.Αυτο δυστυχως του κοστιζει σε ποσοστα προσκαιρα,ομως θα το δικαιωσει διαχρονικα.Παντος σαν την φουσκα του ΣΥΝ/ΣΙΡΙΖΑ του 19% δε θα γινει ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τι λενε οι ιδιοι οι παθοντεs για τον καπιταλιστικο παραδεισο:

    http://www.cna.gr/?p=319

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. μην κοροϊδεύετε γιατί κι εμείς πατάξαμεν τον κομμουνισμόν... να δούμε τι θα γίνει όταν δώσει η κυβέρνησή μας γη σε άνεργους ακτήμονες... πιθανολογώ θα τους τη δώσει για να σπάνε πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...