27 Αυγ 2011

Η νέα πραγματικότητα στα πανεπιστήμια



(ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό παιδείας)


"Παρακολούθησα τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., φυσικά και όχι μόνο αυτούς, η ΝΔ σας έθεσε τη ρητή κατάργηση του ασύλου όρο απαράβατο, να χαίρονται, θεωρώντας νίκη τους τον εξοστρακισμό του «κομματικού στρατού της αριστεράς» από τα Πανεπιστήμια διά νόμου. Η «εγκληματικότητα» στα ΑΕΙ ήταν το αστείο πρόσχημα, όταν η εγκληματικότητα στη χώρα είναι ανεξέλεγκτη. Η αστειότητα των προφάσεων αυτών φαντάζομαι ότι ήταν ένας ακόμα λόγος για να ευθυμούν. Ενώ καταμαρτυρούσατε στις φοιτητικές παρατάξεις, ανηθικότητα και συναλλαγή, γνωρίζατε καλά και εσείς και εκείνοι μαζί με τους οποίους ψηφίσατε αυτόν τον επικίνδυνο νόμο, ότι οι αναφορές σας αφορούσαν τις δικές σας φοιτητικές παρατάξεις, παράγωγα της ιδεολογίας σας, γέννημα της πολιτικής σας. Στόχος σας είναι να εξαφανίσετε την ελεύθερη έκφραση των ιδεών στα Πανεπιστήμια. Να δημιουργήσετε όχι μόνο ημιμαθείς, και άρα εκμεταλλεύσιμους αποφοίτους, αλλά κυρίως πολιτικά ακίνδυνους. Ποια θα είναι η επόμενη τροπολογία που θα κάνετε; Παραδειγματικό λιθοβολισμό στην όποια ελεύθερη φωνή υψωθεί στα πανεπιστήμια; Θα επαναφέρετε τον νόμο 4000;"


Καθηγητής Γ. Π. Τριμπέρης
Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ 


(απόσπασμα από άρθρο του στο "Ριζοσπάστη" - ολόκληρο το άρθρο εδώ http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6406044)

8 σχόλια:

  1. Εχουν το θράσσος, αυτοί που παραδίδουν τον εγχώριο πλούτο και τον λαό της χώρας στα μονοπώλια να μιλούν για παρανομία. Δεν ξερουν φαίνεται, ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωποτητα έχουν γίνει με το γράμμα του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μάλλον, το ξέρουν πολλύ καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTOΣ ειναι ο 'κυνοβουλευτισμος' τους ... το ξερουμε καλα .....και να μην σχολιαζουμε... οτι δεν ηταν αναμενωμενο...... τα κεφαλια μεσα......! Η σηκωστε το εργαλειο που ειναι ..... παρα ποδας............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο, αλλά ανεβάστε ένα αφιέρωμα στο σύντροφο, σύντεκνο και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Λυκούργο Καλλέργη που 'πόθανε σήμερα πλήρης ημερών - 98 ετών!
    (σβήστε το ποστ μου μετά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι, η κατάργηση του ασύλου δεν έχει να κάνει με τους φοιτητές, όσο με το μήνυμα που θέλουν να στείλουν γενικά στην κοινωνία "τώρα κυβερνάμε εμείς, τα κεφάλια μέσα" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επιβολή των βάρβαρων μέτρων στο λαό γίνετε στα πλαίσια της επιδίωξής τους να ξεπεράσουν τα αδιέξοδά τους και αυτά γνωρίζουν καλά ότι μόνον με την καταστροφή των μέσων παραγωγής μπορούν να εξασφαλιστούν,έστω και για μικρό διάστημα.
    Πέρα όμως και από αυτά, κατ΄εξοχήν πρέπει να εξασφαλίσουν και να ελέγξουν τις "κοινωνικές αναταράξεις" Είναι αυτό που φοβούνται είναι ο εφιάλτης τους.
    Επιστήμονες στο είδος, με κινήσεις βετεράνου σκακιστή, γνωρίζοντας πολύ καλά πως χτίζεται το λαϊκό και το ταξικό μέτωπο.
    Έτσι χτυπούν προς δύο κατευθύνσεις και στο χτύπημα για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, όσων δηλαδή απομείνουν από τα απάνθρωπα μέτρα, προσβλέποντας και στην λουμπενοποίηση των συνειδήσεων, αλλά και ταυτόχρονα χτύπημα, ξεδόντιασμα των εστιών αντίστασης.Εκεί που μπορεί να αναπτυχθεί η αντίσταση. Στην καρδιά κατευθείαν.
    Αντίστοιχα, όπως αυτοί ξέρουν και μεθοδεύουν αυτές τις κινήσεις και εμείς από την μεριά μας, οφείλουμε να αναπτύξουμε με τις ορθότερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους την πορεία μας για την δική τους ανατροπή.
    Χρέος μας να υπερασπιστούμε την ζωή και την λαϊκή εργατική εξουσία.
    Δύσκολο ζήτημα, έχουν μηχανισμούς, αλλά αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία και την ιδεολογία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. BlackBedlam θέλω να πιστεύω ότι σαν τυφώνας θα πέσει κάποια στιγμη πάνω τους ο λαός και όσους πασάλους και αν έχουν βάλει για στηρίγματα, δεν θα καταφέρουν να σώσουν το βαλτωμένο τους σύστημα απο την απόσυρση.

    Πως να το κάνουμε, δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα, μόνο αίμα, δυστυχία και ιδρώτα, θα καταλάβει ο λαός σε τι εφιάλτη τον έχουν βάλει και θα αρχίσει να "την ψάχνει".

    Ε εμείς πρέπει να είμαστε εκεί, και τώρα, και τότε, και να σταθούμε αντάξιοι του ρόλου μας, δηλαδή να μπούμε μπροστά και να οργανώσουμε το εργατικό κίνημα.

    Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα ακόμα και να μην διαφαίνεται φως στο τούνελ. Θεωρώ όμως ότι αν καταφέρουμε να αφυπνήσουμε αρκετό κόσμο και να πάρουμε την εξουσία, οι συνθήκες τώρα είναι καλύτερες για να δομηθεί ο σοσιαλισμός και να φτάσουμε στον κομμουνισμό, και ως ενα βαθμό συνδράμει και η τεχνολογία σε αυτό αλλά και το γεγονός ότι οι προλετάριοι της εποχής μας δεν είναι αγράμματοι αγρότες.

    Σε καθε περίπτωση, για να μην λεω μεγάλα λόγια, δεν υπάρχουν βεβαιότητες ούτε για το πότε ούτε για το πως ούτε για το αν, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, επειδή έχουμε και επιστημονικό, και θεωρητικό και ιστορικό προηγούμενο(και επόμενο:).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τραγέλαφος,το ΠΑΣΟΚ θέσπισε-νομοθέτησε το άσυλο,το ΠΑΣΟΚ έρχεται κ το καταργεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...