30 Αυγ 2011

Αυτό που για κάποιους είναι φάρμακο, για άλλους είναι φαρμάκι!



Απο: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231125772

Ουάσινγκτον
Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ιατρικά και επιστημονικά πειράματα που έκαναν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 στη Γουατεμάλα, αποκάλυψε τη Δευτέρα επιτροπή που ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Από τους περίπου 5.500 ανθρώπους που υποβλήθηκαν στα πειράματα αυτά, στα οποία περιλαμβανόταν σε πολλές περιπτώσεις η μόλυνση με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, «πιστεύουμε ότι 83 άνθρωποι» πέθαναν, δήλωσε ο Στίβεν Χάουζερ, μέλος της επιτροπής αυτής.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους, οι επιστήμονες μόλυναν εν γνώσει τους και εν αγνοία των ιδίων σχεδόν 1.300 ανθρώπους με τον ιό της σύφιλης και της βλεννόρροιας. Από αυτούς τους 1.300, μόνον «700 έλαβαν μια κάποια θεραπεία», προσέθεσε ο Χάουζερ σε σύνοδο που έγινε για να παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της επιτροπής.

Τα πειράματα αυτά, που έγιναν μεταξύ του 1946 και του 1948, χρηματοδοτήθηκαν από τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH).

Οι επιστήμονες είχαν επιλέξει για τα πειράματά τους ανθρώπους που ανήκαν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων άτομα με νοητική υστέρηση, και δεν τους είχαν ενημερώσει ούτε για τον σκοπό της έρευνάς τους, ούτε γι'αυτό που θα τους συνέβαινε
Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής, Έιμι Γκούτμαν, πρόκειται για μια «ιστορική αδικία» που έγινε στους ανθρώπους αυτούς.
Η επιτροπή αυτή συστάθηκε κατόπιν εντολής του Ομπάμα τον περασμένο Νοέμβριο. Έναν μήνα νωρίτερα, οι ΗΠΑ, μέσω της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και της υπουργού Δημόσιας Υγείας Καθλίν Σιμπέλιους, είχαν ζητήσει συγγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες της Γουατεμάλας που μολύνθηκαν σκόπιμα και εν αγνοία τους από σύφιλη και βλεννόρροια.


---
Τι μπορεί κανείς να πει για αυτά τα στυγνά εγκλήματα του 20ου αιώνα; Πόσο μάλλον όταν τα βλέπει να επαναλαμβάνονται καθημερινά ενώ έχουμε πιάσει για τα καλά τον 21ο! Μπορεί το αμερικάνικο κράτος και οι φαρμακοβιομηχανίες να χρησιμοποιούσαν τον λαό ως πειραματόζωα, οι ίδιοι όμως είναι αναμφίβολα τα μεγαλύτερα κτήνη.

Τι αξία έχουν για όλους αυτούς μερικές δεκάδες, εκατοντάδες, ή ακόμα και χιλιάδες αθώες ανθρώπινες ζωές μπροστά στην κερδοφορία τους; Τι και αν εκείνοι που παρασκευάζουν τα φάρμακα για να σώσουν τις ζωές όσων αντέχουν να τα πληρώσουν, σφαγιάζουν σιωπηλά και εν αγνοία τους εκείνους που δεν έχουν καλά καλά ούτε να φάνε;

Και όλα αυτά λίγα χρόνια μετά την λήξη του Β ΠΠ, οι ναζί και ο Μένγκελε άνοιξαν τον δρόμο, και όπως φαίνεται βρέθηκαν άξιοι συνεχιστές αντεροβγάλτες, απορώ γιατί τους κατηγόρησαν. Βέβαια όλα αυτά είναι απολύτως αναμενόμενα μιας και το καπιταλιστικό κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, δεν κατακρημνίζεται μαζί με τις αυτοκρατορίες, δεν έχει κανενός είδους ηθική και μεταφράζει όλες τις γλώσσες σε εκείνη που καταλαβαίνει καλύτερα, στην γλώσσα της κερδοφορίας, όπως και αν έρθει αυτή.

Όμως μιας και ο Μίστερ Ομπάμα έκανε την αρχή, ας κάνει ενα ακόμη κόπο να ερευνήσει τα πειράματα που διεξάγουν οι σύγχρονες φαρμακοβιομηχανίες, επισήμως και ανεπισήμως, σε χώρες όπως η Αφρική[1], τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και ας δημοσιοποιήσει τα όποια αποτελέσματα…

…μπα, είναι ακόμα νωρίς, ίσως σε καμιά 70αριά χρόνια ανακοινωθεί κάτι, έτσι για την ιστορία.


Εγώ παρόλα αυτά, θα κάνω αυτό που δεν έκανε ο Ομπάμα και θα σας δώσω μερικά στοιχεία απο το κοντινό παρελθόν:

Ορίστε οι καρποί μιας γρήγορης αναζήτηση στο Google, τα αποτελέσματα είναι άπειρα, εγώ απλά διάλεξα τα 4 πρώτα στην σειρά.

  •   Από αποκαλύψεις του Wikileaks βρέθηκε ότι η εταιρία Pfizer εκτελούσετο 1996 παράνομα δοκιμές φαρμάκου για την μηνιγγίτιδα με το όνομα Trovan σε παιδιά από την Νιγηρία. Το φάρμακο αυτό σκότωσε 11 παιδιά και άφησε ανάπηρα(Disabled) πολλά περισσότερα. Πηγή, http://www.politicolnews.com/pfizer-exposed-on-wikileaks-revelations/
  •   Στο Περού το 2005, δυο παιδία κόντεψαν να πεθάνουν από αλλεργική αντίδραση σε δοκιμές πειραματικών φαρμάκων(η πηγή τα αποκαλεί Genetically modified rice serum, που σε ακριβή μετάφραση σημαίνει Γενετικά μεταλλαγμένος ορός ρυζιού, από ότι κατάλαβα είναι κάτι σαν καλλυντικό, αν και δεν είμαι σίγουρος) της Καλιφορνέζικης εταιρίας Ventria Bioscience, το οποίο δοκιμάστηκε παράνομα σε 140 βρέφη 5μηνών ως παιδιά 5 ετών. Πηγή, http://www.twnside.org.sg/title2/health.info/twninfohealth034.htm
  •    Στην Ινδία, παράνομα πειράματα τα οποία διεξήχθησαν από 6 κρατικούς γιατρούς την περίοδο 2006-2010 σε περισσότερους από 3300 ανθρώπους, οδήγησαν 81 από αυτούς στον θάνατο. Οι συγκεκριμένοι γιατροί αμοίφθηκαν με 5,10,00,000 Ρούπιες από φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να εκτελέσουν τις συνολικά 76 κλινικές δοκιμές. Πηγή, http://www.thehindu.com/news/states/other-states/article2232780.ece
  •   Η γνωστή σε όλους μας εταιρία Bayer, εκτέλεσε το 1992 πειράματα σε 300 ανυποψίαστους ασθενείς στην Αγγλία χορηγώντας τους το πειραματικό αντιβιοτικό Ciproxin.  Το φάρμακο αυτό δόθηκε σε ασθενής που εγχειρίστηκαν, ενώ δεν ήταν εγκεκριμένο(κάτι που δεν αποκάλυψαν στους ασθενείς), ούτε αποτελεσματικό, όπως αποδείχθηκε, απέναντι σε μολύνσεις που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να προσβάλουν τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την εγχείρηση.  Πηγή, http://www.cbgnetwork.org/437.html


Αν και η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη, θα σταματήσω τις αναφορές μου κάπου εδώ, μιας και αν θέλετε να βρείτε παραπάνω στοιχεία, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε στο google Illegal drug trials. Ρίξτε και μια ματιά στις πηγές που δίνω, για να δείτε πως αντιδρούν οι πολυεθνικές, το κράτος και η δικαιοσύνη, όταν τα σκάνδαλα αυτά δουν το φώς της δημοσιότητας.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)





[1] Φυσικά πειράματα γίνονται και σε δυτικές χώρες, αντίστοιχες αποκαλύψεις είχαν γίνει αν θυμάστε και πριν από μερικά χρόνια, ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση και οι φαρμακοβιομηχανίες πειραματιζόταν με άστεγους δελεάζοντας τους με μικροποσά.

7 σχόλια:

  1. τι βρηκανε παλι να σχολιασουνε τα κομμουνια.Μιλανε αυτοι για τα επιστημονικα πειραματα που ολοκληρες περιοχες της Ρωσιας και της πρωην σοβιετικης ειναι αποκλεισμενες απο την μολυνση που προκαλεσαν πειραματα των πατερουληδων του Σοβιετισμου...Μην πιασουμε και το Τσερνομπιλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι να πει κανεις για τα εγκληματα του καπιταλισμου και τελικα τι διαφορες υπαρχουν μεταξυ τετοιων πειραματων και αλλων επι εποχης..
    Mengele; To oτι αυτος ηταν Ναζι,ηταν αραγε η μονη διαφορά;

    Στα χρονια μας, ομως, αρκετες φαρμακευτικες εταιρειες οπως προσφατα π.χ η GlaxoSmithKline που παρηγαγε το εμβολιο Pandemrix για την γριππη H1N1 (και το οποιο οι ηγεσιες της ΕΕ σε ολη την Ευρωπη, βιαστηκαν να προωθησουν χωρις να εχουν γινει πρωτα οι απαραιτητες ερευνες),
    στη Σουηδια οι επιστημονες (http://bit.ly/oZeiz0)ανακαλυψαν οτι προκαλει ναρκοληψια σε παιδια κατω των 19,ετσι αναρρωτιεται κανεις και για τις ευθυνες των φαρμακευτικων εταιρειων που θησαυριζουν εις βαρος ανυποψιαστων θυματων, οπως και τη προθυμια των κυβερνησεων να τις.. ενισχυσουν!

    http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=412146

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τσέρνομπιλ ηταν ατύχημα, οσο για τα πειραματα δωσε παραδείγματα για να μιλήσουμε πάνω σε κάποια βάση, θα βρείς φαντάζομαι πλείστα στα βιβλία του Λιακόπουλου που κοσμούν το ράφι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος του πρώτου σχολίου:
    Εντάξει, κάτσε εσύ και κάνε αναμετάδοση όλη την αντιεπιστημονική, ανιστόρητη και αντιαισθητική μπουρδολογία των τηλε-μαϊντανών βιβλιο-ντίλερς, αλλά για το σήμερα έχεις να πεις κάτι; Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Σεπτέμβρης μεθαύριο εδώ είναι, και όπως λέει και ο Χατζηνικολάου, hello!!!
    Τα κομμουνια όπως τα λες δείχνουν και μια δραστηριότητα αξιόλογη στο σήμερα που ζούμε, εσύ πέρα από το να πετάς την παπαριά σου έχεις κάτι να προτείνεις;
    Λούμπεν και κακομοίρης και νομίζει ότι κάνει και το μάγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ελλαδα.. λεμε αμα δεις κατι ΥΠΟΠΤΟ δηλαδη ...http://publicintelligence.net/dhs-releases-television-psas-to-promote-suspicious-activity-reporting/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε μακρυά! Εδώ είμαστε γνωστοί λογοκριτές και προπαγανδιστές του Πολποτικού Σταλινομαοισμού. Συνήθως τρώμε για πρωινό την ελεύθερη έκφραση και για βραδινό τα ανθρώπινα δικαιώματα και αν μας "κάτσει" σεφταλιά από άντερα δεξιού ρουφιάνου.
    (τον υπόλοιπο τον παστώνουμε)

    Είναι εμφανές άλλωστε σε οποιονδήποτε καλοπροαίρετο αγωνιστή του αντικαπιταλιστικού κινήματος τι κουμάσια “είμαστε”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...