8 Νοε 2011

Μεγάλη αναταραχή-Θαυμάσια κατάσταση!


Η συμμαχία των προθύμων
Επιστρέφω μετά από ένα αναζωογονητικό εκτός Αθήνας διήμερο, στο οποίο η απουσία κινητού τηλεφώνου και η έλλειψη ιντερνετ, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανόρθωσης της ψυχικής μου υγείας.
Τα όσα συνέβησαν αυτές τις μέρες δεν ήταν μόνο η χαρά του «παραπολιτικού», από άποψη μικροπολιτικής. Ήταν και μία συνεχόμενη αντιφατική διαδικασία ανάμεσα στην σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος σε μία πολύ κρίσιμη φάση του (ίσως την κρισιμότερη μετά το δεύτερο αντάρτικο του ’46-‘49) από την μία, και της συνεχόμενης εξάντλησης των εφεδρειών του από την άλλη.
Έτσι λοιπόν είδαμε τον Γ.Παπαντρέου σε μία μεγαλειώδη, με τα μέτρα της αστικής πολιτικής, κίνηση, να προκυρήσει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της δανειακής σύμβασης. Αυτό που όλοι χαρακτήρισαν σαν βλακεία κτλ, μόνο τέτοιο δεν ήταν. Ήταν μία κίνηση αντάξια των παπατζήδων προγόνων του, μόνο που συνέπεσε με μία περίοδο που το αστικό κατεστημένο δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει στο πολιτικό του προσωπικό ανάλογα πολιτικά παιχνίδια. Κάπως έτσι «κάηκε» ο Γεώργιος ο 2ος Παππατζής ο 3ος , προσφέροντας ωστόσο μία τελευταία υπηρεσία στην αστική τάξη. Παίρνοντας τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, αποκαθάρει, για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, το υπόλοιπο αστικό πολιτικό σύστημα από τις ευθύνες του.
Γιατί αναφέρω την αναγγελία δημοψηφίσματος σαν μεγαλειώδη κίνηση;
1)      Αποσκοπούσε να αναγκάσει (και το έκανε) την ΝΔ, να πάρει θέση με κάθε επισημότητα υπέρ του μνημόνιου. Εδώ που τα λέμε είχε και ένα δίκιο. Σαν να τους έλεγε, αφού τα ίδια συμφέροντα υπηρετούμε, δεν μπορείτε να το παίζεται τρελλίτσα... Εδώ μία χαρά τα κατάφερε, αφού η ΝΔ ξεβρακώθηκε εντελώς και όχι μόνο έκανε πισωπεταλιά, αλλά και θα συμμετέχει και στην κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα
2)      Για την θέση του οργανωμένου οπορτουνισμού, δεν το συζητάμε καν. Ο μεν (πούρος ευρωπαϊστής) Κουβέλης θα έπρεπε να συνταχθεί «φόλα» με το ΠΑΣΟΚ οπότε θα έχανε κάθε λόγο αυτόνομης πολιτικής ύπαρξης, για τον δε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα, ειδικά όπως κατέληξε από την Φράου Μέρκελ «μέσα ή έξω από το Ευρώ» θα ήταν ικανό να προκαλέσει σειρά διασπάσεων, ακόμα και με την διατύπωση του στην πολιτική επιτροπή του ΣΥΝ, πόσω μάλλον με την μορφή δημοψηφίσματος όπου θα ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν επίσημη και εννιαία θέση σαν πολιτικό μόρφωμα, και δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία, λέγοντας ο καθένας τα (αντιφατικά με του άλλου) δικά του...
3)      Όμως σε δύσκολη πολιτικά θέση θα έμπαινε και το ΚΚΕ.  Από την μία η συμμετοχή του σε ένα δημοψήφισμα «μέσα ή έξω από το ΕΥΡΩ» θα υπέσκαπτε την βασική θέση του Κόμματος πως «πρόκειται περί ψευτοδηλήματος όσο η αστική τάξη κατέχει τα μέσα παραγωγής», και ήδη μετά την ομιλία του σ.Παφίλη στην βουλή, και την γραμμή «συμμετέχουμε-ψηφίζουμε ΟΧΙ», η ΑΥΓΗ έσπευσε να μιλήσει για «αλλαγή γραμμής του Περισού». Με απόφαση για αποχή πάλι, θα είχε να αντιμετωπίσει την πολύ σοβαρότερη κατηγορία πως στηρίζει μέσω της αποχής την παραμονή της χώρας σε ΕΥΡΩ- Ε.Ε. Και μια και όλοι γνωρίζουμε με ποια διαστροφή παρουσιάζονται πάντα οι θέσεις του Κόμματος, μιλάμε για  «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»...
4)      Ολα τα παραπάνω σε συνδιασμό με την αίτηση για ψήφο εμπιστοσύνης που, όχι μόνο εξουδετέρωσε την εσωκομματική του αντιπολίτευση από όσους ήθελαν να διαφοροποιηθούν «για τα μάτια» προκειμένου να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι, αλλά αύξησε(!) και την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ κατά μία έδρα, θα μπορούσαν να ξανακάνουν τον ΓΑΠ κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού σε μία φάση που όλα έμοιαζαν χαμένα, τόσο για τον ίδιο όσο και το ΠΑΣΟΚ...
Βέβαια κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, ενώ τα ζάρια τουλάχιστον έξι! Ετσι λοιπόν ο ΓΑΠ δεν υπολόγισε πως η Αγγέλα (η Μέρκελ ντε!) δε νογάει ντίπ («πράμα» για τους αναγνώστες από την μεγαλόνησο)  από ελληνικά μικροκομματικά παιχνίδια και σάλταρε στην ιδέα να μπει η ίδια η ύπαρξη της ΕΟΚ (γιατί η διαλεκτική εξέλιξη των πραγμάτων, θα μπορούσε να οδηγήσει δυνειτικά ακόμη και ως εκεί) στην κρίση των ...Ελλήνων (ή ακόμη και οποιονδήποτε άλλων) πολιτών! Ακόμη και ο Λοβέρδος βγήκε και είπε ξεδιάντροπα πως για τόσο σημαντικά πράγματα δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει ο ...λαός! Βέβαια από ό,τι φαίνεται η συνάντηση του ΓΑΠ με τους εκδότες-καναλάρχες είχε αποτέλεσμα, μια και κανείς δεν επισήμανε στον κ.Λοβέρδο το άκρως αντιδημοκρατικό (και για τα αστικά δεδομένα μιλάμε πάντα, ε;!) του σκεπτικού του, πίσω από το οποίο δεν δίστασαν στην συνέχεια να στοιχηθούν πλήθος από αστούς πολιτικούς και δημοσιολόγους χωρίς ποτέ να ακουστεί κάποιος αυτονόητος αντίλογος...
Η ηγέτιδα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν δόθηκε καμμία ευκαιρία στην αντι-ΕΕ άποψη να εκφράσει την επιχειρηματολογία της, που ήταν ίσως και ένας από τους βασικούς λόγους για την ματαίωση του δημοψηφίσματος από την μεριά των αστών.

Ένας άλλος λόγος της αποτυχίας του παππατζήδικου ελιγμού, ήταν οι τραμπάλες που προκάλεσε στα χρηματιστήρια, τα οποία επίσης δεν έχουν ιδέα από πολιτικούς ελιγμούς, και «δεν είναι ώρες να παίζουμε τέτοια πράγματα...».

Με αυτά και με αυτά λοιπόν, το δημοψήφισμα δεν προχώρησε, η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα πανικόβαλε τους μικροαστούς πως αν βγούμε από το ΕΥΡΩ θα «...χάσουν τις (ποιές;) περιουσίες τους» -τόσα χρόνια και πιάνει ακόμη το κόλπο-, και η πλειοψηφία της κοινωνίας όχι μόνο δέχτηκε με ανακούφιση τελικά την 6η δόση με όσα μέτρα αυτή συνεπάγεται, αλλά αποδέχτηκε και μία παντοδύναμη κυβέρνηση η οποία δεν έχει προκύψει από καμμία απολύτως δημοκρατική (έστω και αστικοκοινοβουλευτική) διαδικασία, και όλα αυτά λίγους μόλις μήνες μετά την από τους ίδιους κύκλους προωθούμενη «αμεσοδημοκρατολαγνεία»!  Τα οφέλη της αστικής τάξης από την τελική κατάληξη των πραγμάτων είναι προφανή όσο και βραχυπρόθεσμα:

·        Έχει μία παντοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο διαρροών ή πολιτικών παιχνιδιών «τάχαμου διαφοροποίησης» από κάποιους.

·        Έχει καταφέρει με την συνεχή και ενορχηστρωμένη προπαγάνδα, εκτός από το να κατατρομοκρατήσει τους «νοικοκυραίους» και να μουδιάσει μεγάλο μέρος του κόσμου το οποίο είχε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να ριζοσπαστικοποιείται.

·        Αναγκάζει την πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης να διασπάσει τις (πάντα μικρές αναλογικά) δυνάμεις της, ανάμεσα σε έναν προεκλογικό αγώνα με αβέβαιο ορίζοντα* που στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατό να υποτιμηθεί η σημασία του, και στην οργάνωση της αντίστασης του λαϊκού κινήματος που θα ήταν στρατηγική αστοχία να πάει όχι απλά ένα βήμα πίσω, αλλά να μην συνεχίσει να αναπτύσσεται. Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη.

Μακροπρόθεσμα πάλι, η συντήρηση του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα! Βαρύγδουπο θα μου πείτε, αλλά δεν το λέω στα κουτουρού:

Με την νέα κοινοβουλευτική σύνθεση εξαφανίζεται ακόμη σαν πρόφαση η έννοια «κέντρο», ο βασικός δηλαδή σταθεροποιητικός παράγοντας σε κάθε αστική δημοκρατία. Ο πολιτικός χάρτης δείχνει σύσσωμο τον αστικό κόσμο στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ στήριξη από ΛΑΟΣ,Ντόρα), και το σύνολο της αντιπολίτευσης, να αυτοχαρακτηρίζεται τουλάχιστον, σαν «αριστερά», αφού ούτε καν το ΔΗΜΑΡΙ** δεν έπεσε τελικά στην παγίδα της συγκυβέρνησης (μέχρι την ώρα τουλάχιστον που γράφεται το κείμενο). Αυτό συνεπάγεται μία πόλωση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που δεν την είχαμε ξαναδεί από την δεκαετία του’40. Από την μία η «δεξιά» με πολιτικές που εξαθλιώνουν το σύνολο του πληθυσμού και από την άλλη η αριστερά σε ρόλο αξιωματικής και «ελλάσωνος» αντιπολίτευσης ταυτόχρονα και θεσμικά πλέον.  «Κεντροαριστερές» και «κεντροδεξιές» πετάχτηκαν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Αυτό δεν μπορεί, παρά να έχει και την επίδραση του, τόσο στην διαμόρφωση των συνειδήσεων (που είναι το κύριο) στο επόμενο διάστημα, όσο και στους μετά την συγκυβέρνηση κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν (που είναι το δευτερεύων αλλά όχι αμελητέο).

Η αστική τάξη λοιπόν μας πετάει και το πολιτικό, μετά το οικονομικό γάντι, σε μία περίοδο που είμαστε μεν αδύναμοι για κατά μέτωπο αντιπαράθεση, αλλά που η ίδια αποξενώνεται με ταχύτατους ρυθμούς από τα μικροαστικά στρώματα που την στηρίζουν. Με τα καμώματα τους επιταχύνουν την ισχυροποίηση του λαϊκού παράγοντα. Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι πως οι ίδιοι θεωρούν πως ο χρόνος τους, ήδη μετράει αντίστροφα, αφού δρουν (σαν σύστημα) με ορίζοντα μηνών, και πλέον παίζουν τα ρέστα τους. Ας φροντίσουμε να τα χάσουν.

Γι αυτό σας λέω: Μεγάλη αναταραχή-Θαυμάσια κατάσταση!

*Θεσμικά η κυβέρνηση αυτή μπορεί να είναι στην εξουσία (αν θεωρήσουν πως επιτελεί «εθνικό έργο» οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων) μέχρι και το 2013. Με τις μέχρι τώρα παλινωδίες τους, τίποτα δεν αποκλείει κάτι τέτοιο.


**Η υπερπροβολή του μορφώματος του Κουβέλη αυτές τις ημέρες, ξεπέρασε μέχρι και αυτή του Καρατζαφύρερ παλιότερα. Αν και έπιασε τόπο μάλλον (βλέπε και εδώ), τελικά ο Φώτης μάλλον δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά δίνοντας αριστερό άλλοθι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση που έχει προκύψει μεταπολεμικά.

Παραρτήματα:

Μια τελευταία δημοσκοπική εκτίμηση

Χαρακτηριστικές αναλύσεις των αστών δημοσιολόγων:

10 σχόλια:

  1. Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο επικοινωνιακής προβοκάτσιας ώστε να οδηγήσουν σε τυφλές εκρήξεις.

    http://tvxs.gr/news/ellada/etoimes-paraitiseis-zitise-apo-ypoyrgoys-o-g-papandreoy

    18:53 - Τον Εθνικό Κήπο (!), που συνορεύει με τη Βουλή, επισκέφτηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου, για λίγες στιγμές… χαλάρωσης.
    18:47 - «Εγώ πάω να κοιμηθώ τώρα» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι γίνεται με τη νέα κυβέρνηση, μεταδίδει «Το Βήμα». Οι δημοσιογράφοι επέμειναν και ο αντιπρόεδρος επανέλαβε: «Εγώ πάω να κοιμηθώ γιατί πρέπει να επιβιώσω κιόλας…».


    Καλλιεργούν επίτηδες κλίμα μίσους και αγανάκτισης για να σπρώξουν τους πιο θερμόαιμους σε ακραίες αντιδράσεις, και να μπορέσουν έτσι να δικαιολογήσουν κι άλλο αυταρχισμό, ενδεχομένως και περιστολή άρθρων του συντάγματος.

    Μεγάλη προσοχή, κανένας εφησυχασμός, ΔΕΝ παρασυρόμαστε από τη γραμμή των αστικών ΜΜΕ, δεξιών ή "αριστερών-αντιμνημονιακών". Ας μη βιαστούμε να βγάζουμε συμπεράσματα.

    Η απάντηση πρέπει να είναι μόνο μία:
    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ
    Οργάνωση στα συνδικάτα, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, και φυσικά
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο άρθρο, θα μου επιτρέψεις, για την ιστορία μια μικρή παρατηρησούλα:

    Η Θέση του ΚΚΕ: Ματαίωση του Δημοψηφίσματος (αυτού που ανήγγειλε ο Παπατζής εεεεε συγνώμη ο Παπανδρέου, όχι αυτό της Μέρκελ το οποίο τελικά και ακυρώθηκε από τους ίδιους) ΚΑΙ (τονισμένο το ΚΑΙ)συγχρόνως εκλογές !

    Αν δεν γίνει το παραπάνω, φουλ συμμετοχή στο Δημοψήφισμα με δαγκωτό ΟΧΙ !

    Εγώ, πιστεύω, ότι αυτή η ξεκάθαρη Θέση του ΚΚΕ, επιτάχυνε τα βήματα συγκυβέρνησης κλπ., δεν θέλω να το αναλύσω τώρα, κάποια άλλη στιγμή ίσως κάνω και άρθρο, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα στο εγγύς μέλλον.

    Κατά τα άλλα, ομολογουμένως, διάβασα ένα πολύ ωραίο άρθρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to exo grapsi akrivos pio kato, ala to ksanagrafo akrivos to idio, pistevo oti afto ine to pio vasiko simera, giati kala ola, diamartiries!! klp klp, ke afto egine malista se megalo vathmo!!, malista ke apo atoma pou pote den exoun diamartirithi diadilosi klp, ala keros ine na anevi to epipedo gnosis stin maza ke na gini pio ideologiko stin maza(diladi na katalaveni ke i maza ti tou lei o alos eki epano pou dini logo stin diadilosi, ke oxi mono aplos ne ine aki,giafto enas dromos iparxi


    pleon ola ta astika komata mazi enomena, isos ine ke pio diskolo pleon na kanoun dribles ston lao, i maskes epesan san moni epilogi sto kinovoulio meni to KKE

    pistevo to pio vasiko ine oxi mono na dinamosi to KKE me psifous aoristous, ala me pragmatika opadous diavazmenous stin theoria tou marxizmou, ke akoma pio kala na dinamosi me kenourgia oragnomena meli ke to KKE ke KNE

    alios diskola tha gini kati

    -apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oμολογουμενως πολυ εξυπνο ωραιο αρθρο...Βεβαια σε πρωτη φαση να δουμε και τι θα ψηφισει ο ερμος ο ελληνικος λαος στις εκλογες οποτε και αν γινουν αυτες!!!Αν θα βαλει εστω ενα λιθαρακι παραπανω για να εχουμε την ζυμωση πρωτογνωρων διαδικασιων!!!Ειπαμε οι εκλογες δεν λυνουν τιποτα , μην εχουμε αυταπατες, ομως στην παρουσα φαση ισως για πρωτη φορα μετα το 1981 υπο τις δοσμενες συνθηκες εχει την ευκαιρια ο ελληνικος λαος να αλλαξει πληρως το πολιτικο σκηνικο της μεταπολιτευσης και να κατακρημνισει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταρχην αλλα και τα οποια δεκανικια τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Φάρος:
    Για αυτό ακριβώς που λες εβαλα σαν δεδομένο την πλήρη και πάγια διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, και με αυτήν δεδομένη προχώρησα στην ανάλυση.
    @Illusionist:
    Το πολωτικό σχήμα "δεξιά-αριστερά" θυμίζει πράγματι '81. Το δυστύχημα για αυτούς είναι πως στο κέντρο βάρους του ενός πόλου βρίσκεται πλέον το ΚΚΕ, και αυτό είναι μία μάλλον ποιοτική διαφοροποίηση.
    Κατά του λοιπούς, συμφωνώ απόλυτα. Συνέχεια στην ιδεολογική δουλειά στην εργατική τάξη και ...όλοι στον δρόμο!
    Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί βγήκε με κεφαλαία το μισό κείμενο, θα προσπαθήσω να διορθώσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πολύ καλά έκανες ...

    Από ό,τι φαίνεται, χρειάζεται καθημερινά να λέμε τις Θέσεις του Κόμματος, να τις λέμε και να τις ξαναλέμε, γιατί αλλιώς ο κόσμος ίσως παρασυρθεί από τις γενικευμένες διαστρεβλώσεις, κυρίως των δημοσιογραφίσκων - παπαγαλίσκων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TRASH ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ' ΝΑΙ ΛΑΧΑΝΙ;ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα ελεγες για ''αναζωογονητικό, εκτός Αθήνας διήμερο, στο οποίο η απουσία... τηλεοπτικων ειδησεων απο τα καναλια της ΜΜΕξαπατησης συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανόρθωση της ψυχικής (σου) υγείας'', θα το καταλαβαινα, αλλα προσωπικα χωρις κινητο ζω, οχι oμως και χωρις ..Ιnternet, που διαβαζω ειδησεις! ;)

    Αυτες τις μερες ακουω, απο πολλους, σεναρια οτι μαλλον δεν θα παμε σε εκλογες, οπως ειπωθηκε, για τον Φεβρουαριο. Ας ελπισουμε ο λαος να μηδενισει τα σχεδια τους και να παιξει το ρολο του σε ενα συστημα που βρισκεται σε αμυνα και χρησιμοποιει ολο και πιο βρωμικα παιχνιδια...

    Επισης, στα links που δινεις στο τελος, φαινεται, εκτος των αλλων, και η χαμηλη γνωμη και εκτιμηση που τρεφουν οι αστικες φυλλαδες για τον λαο, αφου απροκαλυπτα πλεον καποιοι μιλανε για ''αδηφαγες'' μαζες και για την αναγκη...''εθναρχων'', κλπ. (..Κουνια που τους κουναγε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν η οργή αντικαταστάθηκε από τη χλεύη ... και θέλει δουλειά πολλή για να μετουσιωθεί σε κατιτίς αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΚΑΖ:
    Το χρώμα που πρέπει να βάζω στο ΔΗΜΑΡΙ με έχει προβληματίσει πολύ. Πιστεύω πως είναι τόσο άχρωμο που περισσότερο από όλα ταιριάζει το λευκό που είναι και το χρώμα της σημαίας όσων παραδίδονται, αλλά δεν "γράφει το ρημάδι" σε λευκό φόντο...
    @Εlva:
    Μόνο ράδιο άκουγα, και αυτό ...αθλητικά (αν έβγαινε κυβέρνηση θα το έλεγαν)! Πλήρης αποτοξίνωση!
    @spiral:
    Δεν συμφωνώ με το Γαλαξιάρχη. Ούτε η οργή που θολώνει την σκέψη, ούτε η χλεύη που υποτιμάει τον αντίπαλο, νομίζω πως είναι καλοί σύμβουλοι (αν και δεν μπορώ να αποφύγω πάντα την επιρροή τους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...