15 Νοε 2011

Φασίστες και κυβέρνηση


Σημ. Eπειδη αυτες τις μερες αρκετοι διαβαζουμε αρθρα και δηλωσεις του τυπου ''Ο απελπισμενος λαος αρχισε, τωρα, να...ελπιζει'',  ή και αλλοκοτα σχολια στο twitter, οπου καποιοι πραγματικα εχουν βαλθει να κανουν τη νυχτα....μερα, (!) θεωρω οτι το παρακατω αρθρο, απο το Ποντικι, θετει το ζητημα στη πραγματικη του διασταση.


''Δεν πιστεύω να είστε από εκείνους που τους ενοχλεί η λέξη φασίστας. Που δυσκολεύονται να την προφέρουν γιατί τη θεωρούν passé, ντεμοντέ, όχι πολιτικά ορθή.  Από εκείνους που θεωρούν ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιτυγχάνεται με την αφαίρεση λέξεων από το πολιτικό μας λεξιλόγιο.
 
Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δυο – τρία χρόνια υπάρχει μια ισχυρή τάση - ιδιαιτέρως προβεβλημένη από ορισμένα ΜΜΕ σε συγκεκριμένες πρωινές ζώνες- με στόχο το πολιτικό ξέπλυμα, την αποθέωση του  πολιτικού λίφτινγκ, την επιβεβαίωση του πολιτικού μπότοξ , στις ακροδεξιές φυσιογνωμίες.

Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη «φασισμός» είναι «…οποιαδήποτε δεξιά δικτατορική ιδεολογία ή πολιτικό σύστημα όπου κυριαρχεί η απόλυτη υποταγή των μαζών στον ηγέτη, του ατόμου στον κρατικό μηχανισμό και ενδεχομένως περιλαμβάνει στοιχεία μιλιταρισμού, ρατσισμού, εθνικισμού κ.ά όπως στη χιτλερική Γερμανία» και αντίστοιχα «φασίστας» είναι «ο οπαδός του φασισμού».

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ βρίσκω ότι τα τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, ταιριάζουν απόλυτα στην ετυμολογία, προωθώντας, μάλιστα, τη σύγχρονη εκδοχή της, αφού παραμένουν σταθερά «διώκτες» των σκουρόχρωμων, των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων, κάθε αριστερής λογικής, ακραίας ή συμβατικής....

Και δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ούτε εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλώς για γραφικούς, κιτς, εθνικοπατριώτες που έχουν μείνει ξεχασμένοι στη δεκαετία του ΄50. Ούτε εκείνων που ισοπεδωτικά υποστηρίζουν ότι αφού έτσι κι αλλιώς χούντα έχουμε οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ μας μάραναν;
Γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη και η επίκληση του κιτς και η επίκληση της «χούντας», εξωραΐζουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός… ότι οι ακροδεξιοί, οι φασίστες μπήκαν στην κυβέρνηση.
Δεν ξέρω εάν αυτές οι εξωραϊστικές απόψεις αποτελούν μηχανισμό άμυνας, όμως… η άμυνα μας μάρανε αυτές τις ώρες;

Κλείνω αυτό το σημείωμα με μερικά πρόσφατα παραδείγματα από την «γραφικότητα» του ΛΑΟΣ.

-Την 28η Οκτωβρίου του 2011, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσκύνησε στο σπίτι του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και κάλεσε τις κάμερες για να κάνει δήλωση

- την ίδια ημέρα ο βουλευτής του Θανάσης Πλεύρης χαρακτήρισε τον δικτάτορα εθνικό κυβερνήτη και μεγάλο ηγέτη του ελληνισμού!

Και ναι! Μιλούν για τον δικτάτορα που χαριεντιζόταν με τους φασίστες και είχε επιβάλλει τον ναζιστικό χαιρετισμό!

-Ο υπουργός πλέον Μάκης Βορίδης γνωστός για τα φιλοχουντικά του αισθήματα αφού έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΕΝ το 1984, του κόμματος που συνέστησε μέσα από τη φυλακή ο δικτάτορας – φασίστας Γιώργος Παπαδόπουλος ακόμα και σήμερα στην ιστοσελίδα του και στα προτεινόμενα link υπό τον τίτλο «Πατριωτική ενημέρωση» , συμπεριλαμβάνει την εφημερίδα «Στόχος»!

Ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων συνδέοντας την ιστοσελίδα του με την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας προτρέπει να διαβάσουμε και ένα ποιηματάκι που αναρτήθηκε μόλις μια ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας  κυβέρνησης και του ιδίου,  στις 12 Νοεμβρίου του 2011!

Τι λέει το ποιηματάκι;

Ιδού:







"το Κύμα" - www.stoxos.gr»

-Και τέλος ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης είπε μόλις χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «κάποιοι Έλληνες το 1940 αποκαλούσαν το τον Μεταξά φασίστα» ''!


(Της Goldfinger)


34 σχόλια:

  1. Mπορείτε να με λέτε ελεύθερα "Φασίστα", "Ναζί", αλλά όχι και "Μ@λ@κ@"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral

    Πρωτη φορα θα ακουσουμε, μηπως, οτι καποιοι ΔΕΝ ενοχλουνται με τιτλους οπως...ναζι και φασιστες; Ουτε στα πιο τρελλα ονειρα τους δεν φανταζοντουσαν οτι θα πιασουν κυβερνητικα ποστα. Ας τους χαιρονται οσα αστικα κομματα εβαλαν το ..χερακι τους και τους.. χειροτονησαν!
    Εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι οτι μια μεγαλη μεριδα λαου δεν δειχνει να δυσανασχετει με τοσο τραβηγμενες καταστασεις, οσο θα περιμενε κανεις.
    Βεβαια δε πρεπει να ξεχναμε την αδικη πραγματικοτητα της αγριας λιτοτητας που εχει φερει το κοσμο σε απογνωση και εκει φαινεται η αναγκη οργάνωσης της πάλης απέναντι στα χαράτσια! Ειδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν και οι δεξιοί δημοσιοκάφροι (τύπου Τράγκα) που ως τώρα στήριζαν αβλεπί τον Σαμαρά, πλέον του ρίχνουν τέτοιο κράξιμο, τα πράματα είναι ποοοοολύ σοβαρά ακόμα και για τη δεξιά!

    Τον Τράγκα τον άκουγα το πρωί στο ράδιο (πηγαίνοντας να μού αλλάξουν γάζες!) ακούστε τον και σεις, αν τον αντέχετε!
    (θέλει το plugin MS Silverlight για win, ή Novell Moonlight για Linux σε firefox)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πω τη γνώμη μου !
    Καθόλου δεν με ενοχλεί ο φασισμός ή ό,τι άλλο εκφράζει ο ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρός του, τα στελέχη του, οι βουλετές του κλπ.

    Δημοκρατία έχουμε (δήθεν) ό,τι θέλει δηλώνει ο καθένας ...

    Εκείνο που με ενοχλεί σφόδρα, μέχρι που νιώθω και μια τεράστια (να την πω) αηδία, είναι ότι δυο μέρες τώρα, στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πήραν ... αμπάριζα τα κανάλια για να τους ... υπερασπιστούν !!!

    Ναι ... ναι ... Αυτό ακριβώς συμβαίνει !!!

    ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. = Συμμαχία του κερατά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... προφανώς ο Πιτσιρίκος αναφέρεται στον άλλο "αστέρα" της ... "παπαγαλίνης", τον Πάσχο Μανδραβέλη και την ανάρτησή του εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... και βέβαια οι διάφοροι "Πάσχοι" είναι πιο ύπουλοι (κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα!) από τους "σταμπαρισμένους φασίστες" τύπου Βορίδη, Πλεύρη και Μπουμπούκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν υπηρχε θεος θα ειχε ριξει εμμετο να μας ειχε καψει ολους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. faro

    Καταλαβαινω το πνευμα που το λες, παντως εμενα με ενοχλει και το οτι στη κυβερνηση της χωρας υπαρχουν αυτη τη στγμη ατομα που ανηκουν σε ενα ξενοφοβικo, φασιστικo κομμα και μας... αντιπροσωπευουν,(!) ενω δεν εχουν εκλεγει απο το λαο!
    Οσο για το ''δημοκρατια εχουμε οτι θελει ο καθενας δηλωνει''...ουτε δημοκρατια ειναι αυτο, ουτε θελουμε να δηλωνει ο καθενας τις ξενοφοβικες του αποψεις απο τη βουλη και οσο παραμενουν θα γινει κι αυτο...
    Ειναι ζητημα χρονου να φανερωσουν ποιοι πραγματικα ειναι...Τωρα στην αρχη παιζουν αλλο παιχνιδι, φυσικα..
    Το οτι το απο το ΠΑΣΟΚ, τους υπερασπιζονται επρεπε να το περιμενουμε, γιατι ολο αυτο το διαστημα με τα μετρα που πηραν και τις σμφωνιες που υπεγραψαν, βεβαια προς τα εκει εδειχναν οτι πηγαινουν σαν κομμα..Τι αλλο εχουμε να δουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. spiral architect

    Ξεβρακώθηκαν μεν, αλλα οχ για ολο το κοινο, απ
    ο τι φαινεται! ;) Καποιοι, δυστυχως, τους δινουν περιθωρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. poe

    Γιατι, αυτο που περναει τωρα η χωρα, πως... αλλιως μπορει να το πει κανεις; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αλλαγές στην Κούβα λένε τώρα στη Μενεγάκη!Ο τρόπος που τα παρουσιάζουν τα πράγματα είναι απίστευτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. stelth

    Aστους να λενε! :) Ποιος δινει σημασια σε τετοιες εκπομπες;
    Kι εμεις προτρεπουμε oσους..ανησυχουν, να διαβασουν, μεταξυ αλλων και την απολαυστικη ομιλια του Ρ. Καστρο, απο το link του Συνδεσμου Ελληνοκουβανικης φιλιας. Εκει αναφερεται στις αλλαγες,στη Κουβα, για τη τυχη των οποιων, τους εχει πιασει μεγαλος...πονος, στη Δυση! :(

    http://www.ellinokouvanikos.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να καταθέσω μια ακόμα άποψη.

    Αυτό το απίθανο ... κυβερνητικό συνοθήλευμα, πολύ γρήγορα θα δείξει το αληθινό του πρόσωπο, που δεν είναι παρά μια ομάδα από ορντινάτσες, από μαριονέτες στα χέρια της πλουτοκρατίας !

    Η πλουτοκρατία χτυπά τον ταμπουρά κι αυτοί χορεύουν !
    Αφήστε που το παίζουν ... άνετοι, σε λίγο θα αρχίσουν τα όργανα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ρισκάρω μία πρόβλεψη.
    Η συμμετοχή στην μνημονιακή κυβέρνηση θα είναι μάλλον η αρχή του τέλους για το μόρφωμα του Καρατζαφέρη (ελληνοπρεπέστατο επώνυμο, παρεπιπτόντως). Μετά από αυτό ο "λαϊκισμός" του, δεν θα μπορεί να έχει παρά ελάχιστη κοινωνική βάση. Τα φοβικά μικρομεσαία στρώματα που φιλοδοξούσε να εκπροσωπίσει το ΛΆΟΣ (επιμένω στον τονισμό) είχαν ήδη αρχίσει να απομακρύνονται από τις ψήφους του υπέρ του μνημόνιου, ακόμη και πριν τις τελευταίες εξελίξεις. Οι "πούροι" ρατσιστές πάλι έχουν απογοητευτεί από το "στρογγύλεμα" του δημόσιου λόγου του, που πρέκυψε από την προσπάθεια του να απευθηνθεί σε πλατύτερο κοινό, και στρέφονται προς την Χρυσή Αυγή (αυτό μάλλον θα μας απασχολήσει στο μέλλον).
    Μα θα μου πει κάποιος, ηλήθιος είναι να αυτοκτονήσει πολιτικά ο Καρατζαφέρης; Θα ήταν εάν είχε σκοπό να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα. Το ΛΆΟΣ όμως εξαρχής δημιουργήθηκε σαν το όχημα που θα του επέτρεπε να επανακάμψει με καλύτερους όρους στην δεξιά "πολυκατοικία". Από αυτήν την άποψη, εφόσον το καταφέρει αυτό, του είναι αδιάφορη ακόμη και η πλήρης δυάλυση του κόμματος του.
    Αλωστε η υπόθεση Χατζηγάκη, νομίζω ότι δηλώνει πως γινονται διεργασίες σε αυτήν την κατεύθηνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υ.Γ.
    Πάντως όλοι περιμένουμε με μεγάλη προσμονή, την επόμενη απεργία στο λιμάνι!
    Μπουμπούκο, ερχόμαστε! (όπως σου αρέσει να λες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. faro, ΤRASH

    Αυτό ακριβως λεω κι εγω πιο πανω, faro, οτι ειναι ζητημα χρονου να δειξουν τα αληθινα τους προσωπα...που φυσικα ειναι ταγμενα στα συμφεροντα της πλουτοκρατιας, ειτε συμμετεχοντας με τη τωρινη μορφη, ειτε, οπως λεει ο ΤRASH, πιο πανω, δημιουργωντας ενα νεο πολιτικό φορέα, πραγμα που δεν ειναι καθολου απιθανο.
    Ολα αυτα ειναι μερος του παιχνιδιου και ειναι αδιστακτοι, οπως βλεπουμε,εφ οσον ουτε κομματα τους ενδιαφερουν, ουτε οπαδοι, προκειμενου να πετυχουν τους στοχους τους...επαληθευοντας ετσι και τη προβλεψη σου, ΤRASH! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤRASH

    Aυτο το..''μπουμπουκο'', ηθελα να ξερα πως και απο απο που βγηκε; ;PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έτσι τον αποκάλεση η ... μπουμπούκα του, σε μια δημόσια γκλάμουρ εμφάνισή τους ενώπιον δημοσιογράφων που κάνουν καριέρα στα ... πρωινάδικα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eυχαριστω για την πληροφορια faro

    A, μιλαμε για πολυ...υψηλο επιπεδο,δεν ειχα καταλαβει οτι ασχολουνται και με...πρωινάδικα! ;((
    Καλα που με ενημερωνετε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενδιαφερουσα η αναρτηση!
    Συμφωνω με τον trash : ]]
    Επισης να συμπληρωσω οτι με τη συμμετοχη του λΑος στην κυβερνηση και την υπουργοποιηση βοριδη και Αδωνις διαφαινεται καπως και ποια επιχειρηματικα λομπι κινουν τη μαριονετα-καρατζαφερη..(αν συνδυαστει και με ποιο/ποια καναλια τους δινουν απλετο βημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οχι μονο την υπουργοποιηση αλλα και σε ποια υπουργεια μπηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμένα πάντως αυτός ο συνδυασμός του φασισμού με εξευρωπαϊσμένο προσωπείο, σε συνδυασμό με την αποφορά των μπουμπούκων και των συναφών βόθρων, μού τη δίνει ακόμα πιο πολύ:

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Είμαστε δυο κόσμοι... »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μanny

    Ολοι οι συνεργαζομενοι με τη...κυβερνηση αυτη, ειναι συνένοχοι για τη σημερινη κατασταση των εργαζομενων και τωρα το μονο που επιδιωκουν ειναι να περάσουν ολοι μαζι τα μέτρα που δεν μπορούσε να περάσει η μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οπως ειπαν και αλλοι εδω, η μορφη δεν ενδιαφερει, μονο ο σκοπος που εχει γινει μια τετοια...ενωση, που τιποτα καλο δεν εχει για το τοπο και τον λαο.

    Y.Γ
    Η προταση μας ισχυει, παντως, για να συμμετεχεις στην ομαδα του γλομπινγκ, η οποια χρειαζεται περισσοτερα γυναικεια μελη, το ξαναλεω! :) Περιμενω απαντηση σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. spiral

    Σήμερα, ειναι αληθεια οτι είμαστε δυο κόσμοι, «με τα μονοπώλια ή με το λαό» και οχι φυσικα αυτα που προσπαθει να μας πεισει ο Καρατζαφερης, αντιπαραθετωντας...Ευρωπαϊστές και κομμουνιστές, γιατι δεν συμφερει βεβαια στο κεφαλαιο η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους που διακηρυσσει το ΚΚΕ, γι αυτο οπως φανταζομαστε απο τα πρωτα βηματα τους ειναι οτι θα προσπαθησουν να το βαλουν στην ακρη, ακολουθωντας τη πεπατημενη τοσων αλλων κυβερνησεων πριν απ αυτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα επίσης άσχημο για όλο το συνάφι τους είναι ότι, η εθνική αστική τάξη και οι σφουγγοκωλάριοί της δεν μπορούν να αναδείξουν ένα αρχηγό-ηγέτη-πρωθυπουργό του στυλ Néstor Kirchner, που να μπορεί να γυρίσει να πει στους εκβιαστές: "Πάρτε τα @@ μου!"
    (πιο κομψά βέβαια ...)

    Δείτε σημερινό πρωτοσέλιδο
    Αυτή η υπογραφή (του Σαμαρά) αξίζει 8 δις ευρώ!

    Μα είναι και θέμα αξιοπρέπειας πλέον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα πράγματα έχουν ως εξής η αστική τάξη φοβάται την άνοδο της Αριστεράς η οποία κατά την ταπεινη μου γνώμη αν ενωθεί και γίνει ενιαιά θα ανατρέψει την αστική τάξη και θα διώξει ΔΝΤ και Τροίκα
    Ειναι τυχαίο ότι ο Καρατζαφύρερ είπε έχουμε σαν στόχο να κυνηγήσουμε τον Κομμουνισμό??????????/
    Δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές είμαστε οι ευρωπαιστές εναντίον των κομμουνιστών...
    Λογική 1967 εν έτη 2011 τελικά η χούντα δεν τελείωσε ΠΟΤΕ το 1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. johndoctor: Συγνώμη, φίλε μου, αλλά πρέπει να μας πεις τι εννοείς με τον όρο Αριστερά, που προβάλλεις, αν εννοείς το ΚΚΕ και τους συμμάχους του, θα μας βρεις σύμφωνους, αν όμως εννοείς κάτι μορφώματα τύπου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κλπ., αποφεύγεις να δεις κάτι - κατά τη γνώμη μου βέβαια.

    - Ότι η "Αριστερά" τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που ορκίζεται στο όνομα της Ε.Ε. και των ΕΠΑ (μην ξεχνάς την υπογραφή τους στην πρεσβεία τους), μόνο στα λόγια μπορεί να είναι ενάντια στην τρόϊκα και το ΔΝΤ ...

    υ.γ.: η χούντα των μονοπωλίων ΦΥΣΙΚΑ και δεν τέλειωσε το 1973 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://youtu.be/VKTW-RsrG6k
    Ειμαι υπέρ ενός ενιαιού Αριστερού μετωπου απο την ΑΝΤΑΡΣΙΑ μέχρι το ΚΚΕ που θα ενώσει τον κόσμο αν δεις αγαπητέ faros το βίντεο θα καταλάβεις ότι ο κόσμος και ο εργαζόμενος έχει πάρει χαμπάρι το τι γίνεται και θέλει ένα ευρύ μέτωπο λαικής εξουσίας.
    Μακριά φυσικά απο Ε.Ε μια Ε.Ε των λαών και όχι των μονοπωλίων
    Διαφωνείς σε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. johndoctor: Εγώ, φίλε μου, όχι μόνο δεν διαφωνώ αλλά και υπογράφω με τα χέρια και τα ... πόδια.

    Εκείνοι που διαφωνούν (πλήρως, όμως) είναι οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Κουβέλη, του ΣΥΝ και άλλων !

    Αυτό λέω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. mia erotisi asxeti me afta pou sizitate, kseri kanis sas poso % tou kozmou den exi plirosi to revma, iparxoun noumera?

    -kapios apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. -kapios apo makria- : Περίπου στο 53 % δεν πλήρωσε ... από αυτά που ήρθαν, γιατί π.χ. σε εμένα που περιμένω τρεις λογαριασμούς ΔΕΗ δεν ήρθε ακόμα καμία !
    Και εγώ, όπως ξέρεις, δεν θα πληρώσω μία ...
    όπως δεν πλήρωσα κανένα χαράτσι μέχρι σήμερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...