23 Νοε 2011

Μας πουλάνε το σχοινί (που θα τους κρεμάσουμε), ή...


Τότε να προσέχει...που την βάζει
Είναι να απορεί κανείς, με όλο αυτόν τον κουρνιαχτό που έχει σηκωθεί από τους «εταίρους» μας, για την τζίφρα του Σαμαρά. Αν τα κίνητρα τους δεν έχουν σχέση με «δόγματα του σοκ» και άλλα τέτοια παρεμφερή, είναι πραγματικά δυσνόητα. Ο κακομοίρης ο Αντωνάκης, και χειροπόδαρα ψήφισε όπου χρειάστηκε όλα τα μέτρα του μνημόνιου, και 200 επιστολές μνημονιακής «νομιμοφροσύνης» τους έχει στείλει, μέχρι και τον κομπάρσο του Παπαδήμου δέχτηκε να κάνει, ενώ πήγαινε φουλ για δική του κυβέρνηση. Ο άνθρωπος έχει αυτοακρωτηριαστεί πολιτικά για πάρτη τους, και αυτοί του ζητάνε και χαρακίρι!
(βλέπε απολαυστικό σχολιασμό του Τράγκα εδώ)
Το πρώτο (κατ’εμέ) εκ πρώτης όψης ακατανόητο, είναι το γιατί να ζητάνε από τον Αντωνάκη κάτι τέτοιο. Να του ζητάνε να υπογράψει ένα χαρτί δηλαδή, το οποίο δεν τον δεσμεύει για τίποτε! Τι θα του έκαναν δηλαδή, εάν αποφάσιζε να μην «τιμήσει» την υπογραφή του, ντα θα τον έκαναν; Και τι επίπτωση θα μπορούσε να έχει αυτό στους σχεδιασμούς τους, την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ, μπορεί από μόνο του (σε συνεργασία με το ΛΆΟΣ, δε το συζητάμε καν) να περάσει, κυριολεκτικά ό,τι νόμο θέλει από την βουλή;

Το βασικό δηλαδή ερώτημα είναι:
Γιατί θέλουν να στερήσουν από τον Αντωνάκη την δυνατότητα, να το παίξει αντιπολίτευση (εκ του ασφαλούς), και να κρατήσει έτσι ένα μέρος του κόσμου εγκλωβισμένο στον δικομματισμό; Μα καλά, χαζοί είναι; Εχουν αποφασίσει να «κάψουν» και την ΝΔ;
Και δεν βλέπουν την προφανή «παρενέργεια» από την πολιτική απαξίωση του «μαύρου μετώπου», στο σύνολο του; Ο Καρατζαφύρερ την βλέπει πάντως...
Η «παρενέργεια» λοιπόν, είναι να διχαστεί η Ελλάδα σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» (αφού ούτε ο ΣΥΝ πάτησε την πεπονόφλουδα της συμμετοχής στην κυβέρνηση του «εθνικού μετώπου») πολιτικές δυνάμεις, που την μία πλευρά θα την εκπροσωπούν εξ ολοκλήρου οι (κατά πολύ ενδυναμωμένες πλέον) δυνάμεις της «αριστεράς», εξαφανίζοντας από τον πολιτικό χάρτη τον σταθεροποιητικό παράγοντα του συστήματος, «κέντρο». Είχαμε γράψει και παλιότερα πάνω σε αυτό, εδώ.
Είναι όμως στην πραγματικότητα η επαπειλούμενη πόλωση της ελληνικής κοινωνίας, παρενέργεια, ή μήπως τελικά είναι το (για αυτούς) ζητούμενο;
Νομίζω πως είναι το δεύτερο. Οι πολιτικές δρομολογήσεις τους, κινούνται πλέον στην λογική της μικρότερης δυνατής απώλειας. Βάση αυτού, εάν η «αντιμνημονιακή» τάση των Ελλήνων, που καταγράφοταν σε ποσοστά του μεγέθους του 90% το καλοκαίρι, μειωθεί σε ένα εκλογικά καταγεγραμμένο έστω και 30% (ΚΚΕ+ΣΥΝ), στην χειρότερη για αυτούς περίπτωση, η επιτυχία είναι προφανής.
Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση θα έχει δυναμώσει πολύ ο ταξικός πόλος του «Σταλινικού» ΚΚΕ, που λέει και ο Καρατζαφύρερ. Διαβλέπουμε όμως δεύτερα και τρίτα πλάνα και για αυτήν την περίπτωση.
Από την μία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον λυσσαλέο αντικομμουνισμό ο οποίος διαπέρασε το «κίνημα των πλατειών» και ο οποίος δεν μπορεί παρά να είναι ανασχετικός παράγοντας για την συσπείρωση «αντιμνημονιακού κόσμου» γύρω από τον ταξικό πόλο. Αλλά και αυτό, εάν δεν αποδειχτεί και τόσο αποτελεσματικό, υπάρχει και τρίτο πλάνο.
Αυτό του ιδεολογικού-πρακτικού ευνουχισμού του ΚΚ* μέσω σχημάτων τύπου «ενωμένης αριστεράς».
Δεν θεωρώ τυχαίο τον πόνο που πήρε τα αστικά ΜΜΕ για την «διασπασμένη» αριστερά που δεν μπορεί να διεκδικήσει την ...εξουσία. Μάλιστα τελευταία, τα σχετικά σχόλια διανθίζονται και από την παρατήρηση πως ο εκλογικός νόμος προβλέπει για το πρώτο κόμμα (που θεωρητικά θα μπορούσε να είναι μία σύμπραξη ΚΚΕ-ΣΥΝ) και ένα μπόνους 50 εδρών στο κοινοβούλιο. Αρα, μας λένε μέχρι αυτοδύναμη κυβέρνηση κάνουν! Το γεγονός πως ο εν ισχύ εκλογικός νόμος εξαιρεί από το μπόνους των +50 εδρών τους συνασπισμούς κομμάτων, και αυτό δεν έχει επισημανθεί από κανέναν στις σχετικές συζητήσεις, επιτείνει τις υποψίες για την πίεση που επιχειρείται να ασκηθεί στο ΚΚΕ και τον κόσμο του, σε μία τέτοια κατεύθυνση. Παράλληλα με αυτά όμως έχουμε και άλλες «περιφεριακές» κινήσεις προς αυτό. Χαρακτηριστική η πρόσκληση που στάλθηκε σε red blogs, και στην οποία απαντάει ο «κόκκινος άνεμος».
Επίλογος:
Πολλά, παράλληλα και αλληλοβοηθούμενα λοιπόν, τα πολιτικά σχέδια των αστικών επιτελείων για το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι αναλύσεις του τύπου «κυβερνάνε οι τραπεζίτες που δεν σκαμπάζουν από πολιτική», άρα και κάνουν βλακείες, οδηγούν στην υποτίμηση του αντίπαλου, και εμμέσως τον βοηθάνε στην πραγματοποίηση των σχεδίων του.
Το νου μας!
*Ολοι οι πολιτικοί σχηματισμοί αναγκαστικά, κινούνται στην βάση της πιο δεξιάς οπορτουνιστικής παρέκκλισης που έχουν στους κόλπους τους. Είναι λογικό:
Εάν ο Α θέλει να προχωρήσει 100, ο Β 50, και Γ 20 μέτρα, τότε όλοι μαζί μόνο μέχρι τα 20 μέτρα μπορούν να βαδίσουν ενωμένοι....
Υ.Γ. Τα video είναι από το βαθύ κόκκινο

7 σχόλια:

  1. Συμπραξη με τις συνεπεις δυναμεις της παλιας ΟΜΛΕ θα ενισχυσει και δεν θα αλλοιωσει την επαναστατικη και αντισυστημικη φυσιογνωμια του ΚΚΕ..

    Σε καθε περιπτωση ομως κοκκινη ψηφο στην καλπη-ΚΚΕ, συστρατευση με το ΠΑΜΕ οπου εργαζομαστε, συσπειρωση στις λαικες επιτροπες της περιοχης μας και γενιοκα φουντωμα του αγωνα.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ αμαχητι .
    Η αλληλεγγυη ειναι πανισχυρο οπλο.
    Ολοι ειμαστε σε δυσκολη οικονομικη κατασταση(καλα εξαιρω τους λιγους ισχυρους πλουτοκρατες και τους λιγους υψηλα αμειβομενους παπαγαλους του συστηματος) αλλα ενωμενοι και στα μικρα ζητηματα και στα μεγαλα, απο τα χαρατσια εως και τις απολυσεις και απο το ζητημα της εργατικης εξουσιας μεχρι την αλλαγη του συστηματος μπορουμε να επιφερουμε πληγματα στους κρατουντες και γιατι οχι τελικα να νικησουμε

    Οσοι εξ αριστερας της δεξιας(Συριζα-Δημ.Αρ. κλπ) κοπτονται για ενοτητα ..ευχαριστουμε δεν θα παρουμε την ιδια γευση του 68, του 74 και του 89, νισαφι
    Στους ανενταχτους αριστερους τονιζω οτι το ΚΚΕ εκει ειναι σταθερο και στοχοπροσηλωμενο, μην περιμενουν αλλο ας αγωνιστουν μαζι του και διπλα του (οσες διαφωνιες και να εχουν)

    Καιρος και εμεις οι ανενταχτοι(τετοιος ειμαι και εγω :-) να αναλαβουμε τις ευθυνες μας και ας αφησουμε στην ακρη την διαρκη ψυχοθεραπεια συζητησεων παρελθοντικων γεγονοτων.
    Η αριστερα δεν ειναι τοσο λεσχη συζητησεων οσο αγωνας για ανατροπη του συστηματος της μισθωτης εργασιας και αντικατασταση του με ενα αλλο συγκεκριμενο τον Σοσιαλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρωνω-

    Φοβερο το αρθρο και συμφωνω σχεδον απολυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρω επικαιρο το ερωτημα που βαζεις: ''Είναι όμως στην πραγματικότητα η επαπειλούμενη πόλωση της ελληνικής κοινωνίας, παρενέργεια, ή μήπως τελικά είναι το (για αυτούς) ζητούμενο'';
    Ειδικα το τελευταιο διαστημα, βλεπουμε και παλι μια συντονισμενη, προσπαθεια να μπει το ΚΚΕ στη γωνια, ενω ενισχυονται οι προσπαθειες απο πολλα μετωπα να το ενταξουν στο χωρο μιας αοριστης ''αριστερας'', ετσι ωστε (τι βολικα γι αυτους!) να …αφομοιωθει μεσα σ αυτο το..."χωνευτηρι" που δεχεται την Ευρώπη των αγορων, τους οίκους αξιολόγησης, την εξουσια των τραπεζων και των πολυεθνικών στο ονομα του κέρδους, που ξεπερνα καθε λογικη και καθε ιχνος ανθρωπισμου.
    Oπως ειπαμε, και στην περασμενη αναρτηση, δεν υπαρχουν σημερα oυτε στην Ευρωπη, αλλα ουτε σε παγκοσμιο επιπεδο, πολλα κομματα που να εχουν αντιμονοπωλιακη, αντισυστημικη κατευθυνση, οποτε καταλαβαινουμε γιατι επιχειρουν να ασκησουν πιεσεις στο ΚΚΕ, αλλα θα μεινουν με την ορεξη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκλογές θα έρθουν κάποια στιγμή ,οπότε δεν πρέπει να επιβεβαιωθεί ο φόβος του χέρι χέρι για τον ερχομό των λυστοσυμμοριτών...λογικό είναι λοιπόν να έχει και έναν "dirty Harry" η κυβέρνηση του μαυρου μετώπου,ώστε να κρατήσουμε στο μαντρί όσο περισσότεους μπορούμε...έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το αντάρτικο για την υπογραφή του Σαμαρά(πλάκα θα είχε πάντως να τους κάνουν μερικά από τα βασανιστήρια που περνούσαν οι σύντροφοι για τις υπογραφε΄ς στις "δηλώσεις")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μού λέτε ρε παιδιά: Τελικά την υπογραφή του θα την βάλει?
    (όχι τίποτ' άλλο, αλλά να αρχίσουμε να ξεσκονίζουμε τα γερμανικά μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος:
    -Αν θες βάζε ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να τα λέμε πιο εύκολα.
    -Με τον Μ-Λ χώρο η αλήθεια είναι πως οι ιδεολογικές-πρακτικές διαφορές δεν είναι και βουνό πλέον. Μάλλον αμεληταίες θα τις χαρακτήριζα. Οστώσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ολος αυτός ο χώρος γεννήθηκε και διαπαιδαγωγήθηκε πολιτικά σε αντι-ΚΚΕ βάση. Ο αντι-ΚΚΕδισμός τους είναι πολύ βαθύς και υπαρξιακός, αφού εάν αποδεχτούν τα κοινά τους με το ΚΚΕ στοιχεία, χάνουν στην πραγματικότητα κάθε λόγο αυτόνομης κομματικής ύπαρξης. Κατά συνέπεια δεν θεωρώ πως ούτε με αυτούς μπορεί να γίνει κολλεγιά, για τον βασικό λόγο πως κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό από τους ίδιους.
    -Με είχε προβληματίσει εδώ και χρόνια, μπορούμε να έχουμε πλέον την "πολυτέλεια" να είμαστε ανένταχτοι;
    @Spiral:
    Σιγά, που δεν θα την έβαζε...
    @ELVA:
    Πραγματικά το ελληνικό "παράδοξο" συνίσταται στην ύπαρξη ισχυρού ταξικού επαναστατικού πόλου. Αυτό περιπλέκει την κατάσταση αρκετα για την κυρίαρχη τάξη.
    @Βlogsevikos:
    Το "αντάρτικο" του Σάμαρα, ούτε για τα μάτια δεν ήταν τελικά. Να διασωθεί κάπως πολιτικά προσπαθούσε ο άνθρωπος, αλλά τελικά σαν πιστός στρατιώτης, έβαλε τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετεί πάνω από τα προσωπικά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...