11 Νοε 2011

Καλή (τους)....Αποτυχία!


Ειλικρινα σιχαθηκα, απο χθες, τις ειδησεις του τυπου...«συγχαρητήρια τηλεγράφηματα με ευχές» για τη....«καλή επιτυχία» στα καθηκοντα του νεου πρωθυπουργου, μιας «μαυρης συμμαχιας»...που για το λαο, βεβαια, μεταφραζεται...«ετοιμαστειτε να πεινασετε κι αλλο!» 
Ολα αυτα θα επρεπε να αφηνουν τη πλειοψηφια του λαου αδιαφορους και ισως να το εκαναν αν δεν υπηρχε ο αστικος Τυπος που διατυμπανιζει οσα δεν χρειαζεται να γραφονται, ενω, συχνα, ...θαβει αυτα που επρεπε να γραφονται!

Αυτος ειναι αλλωστε ο ρολος τους, δεν ειναι μυστικο....

Ενα πετυχημενο σχολιο, στο τουητερ, παντως εθεσε το σωστο πνευμα λεγοντας «στις Δημοκρατίες δεν ειναι που λενε στον πρωθυπουργό «συγχαρητήρια για την εκλογή σας», ενω στις Δικτατορίες συνηθως λενε «συγχαρητήρια για το διορισμό σας;»

Εκτος, ομως, απο τα ...«συγχαρητήρια» και τα ατελειωτα «σεναρια διαδοχης», που τα ΜΜΕ εξαπελυσαν αυτες τις μερες ξεπερνωντας κατα πολυ τα ορια της αντοχης μας, βλεπουμε οτι καλα κρατει και παλι το ....μηντιακο σηριαλ με το επεισοδιο «εμπλοκή στη σύνθεση της νεας κυβερνησης», «ο δικος μου...«κηπουρος» ειναι ο καλυτερος» και παει λεγοντας, γιατι ο ....αχορταγος μυλος του κεφαλαιου χρειαζεται ολο το νερο που του ριχνουν τα ΜΜΕ, ακομα και αυτα που παρουσιαζονται δηθεν ...επικριτικα απεναντι τους!

Εμενα, ομως, γιατι να με απασχολει το τι κανουν αυτοι ολοι οι...κυριοι, που το τελευταιο που τους ενδιαφερει ειναι η ζωη του απλου πολιτη, εκει εξω, αυτου που ουτε δουλεια του δινουν, αλλα που ξερουν να τον χαρατσωνουν σε βαθμο κακουργηματος, αυτου, που κανεις απο τα ελεεινα και τρισαθλια καναλια της χωρας αυτης δε σπαταλει ουτε λιγα λεπτα για να ασχοληθει μαζι του. 
Βεβαια το θεμα «ανεργος» και το θεμα «φτωχεια» δεν ...''πουλανε''! O τι εβγαλαν ηταν στα χρονια του παλιου καλου (και μη) ελληνικου κινηματογραφου, που τοτε το θεμα της φτωχειας υπερεξαντληθηκε κατα καποιο τροπο και τουλαχιστον ...συνειδησιακα θελουμε να πιστευουμε οτι ....ανηκει στο παρελθον!

Σημερα, ουτε κανεις θελει να βλεπει ...''φτωχεια'' και ''πραγματικα προβληματα'' στη τιβη των χλιδατων σηριαλς, ουτε οι μεγαλοεπιχειρηματιες εχουν βεβαια...ορεξη να πληρωνουν για διαφημισεις οταν παιζονται.... τοσο ....«μιζερα» θεματα!

Ο κοσμος δεν θελει να βλεπει τη πραγματικοτητα που τον εριξαν, την αποφευγει συστηματικα μαλιστα, απ ο τι καταλαβαινω, γιατι το να μιλαει κανεις για τη φτωχεια δεν ...χαροποιει κανενα, φυσικα.

Ομως, οσο απογοητευτικο ειναι να μεγαλωνεις παιδια χωρις ελπιδα, αλλο τοσο απογοητευτικο ειναι να μη προσπαθεις να ξεφυγεις απο τα νυχια οσων σε στελνουν προς τη κατευθυνση αυτη και ας μη γελιομαστε, απο δω και περα καπως ετσι θα ειναι η εικονα της καθημερινοτητας και στην Ελλαδα, οπως και σε αλλες χωρες της ΕΕ που τωρα κυβερνα το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, αν
δεν βρουμε συντομα λυσεις ως λαοι, ως κοινωνιες, που να μη συνθλιβουν την εργατικη ταξη!

Εκτος κι αν θελουμε να συνεχισουμε να βλεπουμε τις ...ουρές των ανέργων και το γκριζο μελλον που μας ετοιμαζουν σαν λαο και ολα αυτα σε μια χωρα που εχει απειρες δυνατοτητες λογω κλιματος και κουλτουρας, αλλα δεν εννοει να το καταλαβει και αφηνεται στο ελεος μιας μειοψηφικης πλουτοκρατιας.

Καλή τους ....αποτυχία, λοιπον! 


24 σχόλια:

  1. Από: http://ciaoant1.blogspot.com/2011/11/blog-post_8111.html
    (Τελικά αυτοί το ξεσκίζουν το σύνταγμα τους και στις λεπτομέρειες, δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη!)
    "...Βρήκαν και τον τρόπο να μην έχει το ΚΚΕ κανένα από τα θεσμικά δικαιώματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πως; Μα η ΝΔ δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση;
    Τι, θα μας τρελλάνουν τελείως; Μπα, μάλλον έχει κι'άλλο.
    Γιατί παραιτήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από βουλευτής;
    Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό του αξίωμα και...

    Γιατί παραιτήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από βουλευτής;
    σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αναλάβει υπουργική θέση στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Η κίνηση αυτή οφείλεται στη γραμμή της ΝΔ να μη συμμετέχει κοινοβουλευτικό στέλεχος στην κυβέρνηση!

    Μετά τη συγκρότησή της η μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης είναι ο Πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας πoυ δεν μετέχει στην Kυβέρνηση και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις.


    Αν λοιπόν ο κ. Αβραμόπουλος συμμετείχε με την ιδιότητα του βουλευτή της ΝΔ τότε λογικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν η κ. Παπαρήγα.

    Όλα αυτά βέβαια είναι και λίγο τραγελαφικά αφού ο η Νέα Δημοκρατία λέει ότι δεν συγκυβερνά ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=-M3OHTDf3so σαν σήμερα πέθανε ο Γ.Ρίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουτε τα προσχήματα δεν κρατάν απροκάλυπτα πλέον τα καραγκιοζάκια...ακόμα και το να μην είναι το ΚΚΕ αξ.αντιπολίτευση καλύψαν ... πλάκα έχουν πάντως ...το ξεβράκωμά τους είναι χωρίς προηγούμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TRASH

    Oλα ...''ραμμενα'' στα μετρα τους τα εφτιαξαν, αλλα ας μη βιαστουν να συγχαρουν ο ενας τον αλλο! Ενα απο τα πιο σιχαμερα γεγονοτα της ημερας ειναι οτι και το ΛΑΟΣ μπηκε, εστω και μ αυτο το τροπο, σε κυβερνητικες θεσεις! Ο Ροντούλης υφυπουργός..Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βορίδης, πηγε στο υπουργείο Υποδομων και ο Αδωνις προεκυψε...υφυπουργός Ναυτιλίας! Τωρα αντε να ξεκολησουν απο τα ποστα που τους εδωσαν!
    Ας ελπισουμε οτι οι μερες τους ως.. ''κυβερνηση'' θα ειναι μετρημενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. stelth

    Αξεχαστος ο Νικος Ξυλουρης και σημαδιακη, τελικα, η μερα που εφυγε ο Ριτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. blogseviko

    Τη δουλεια τους τη ξερουν και μαλιστα πολυ καλα! Μενει να φανει οτι και ο λαος ξερει το δικο του συμφερον, ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ότι την ξέρουν μια χαρά την δουλειά τους είναι σιγουρό elva...αυτό που θα μάθουν σύντομα είναι ότι και ο κόσμος πλέον την ξέρει την δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο κι αν νομίζουν ότι ξέρουν τη δουλειά τους, όσοι αποτελούν το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, τα γεγονότα δείχνουν ότι ΔΕΝ την ξέρουν τελικά !

    Το κατάμαυρο μέτωπο ενάντια στο λαό που φτιάξαν, σύντομα θα δείξει το αληθινό του πρόσωπο, αν και οι εντολές που δόθηκαν είναι:
    - Μην προκαλείτε, τα "μέτρα" θα συνεχίζουν να τα παίρνουν οι πασόκοι με ... ολίγους από νεοδημοκράτες, αφήστε τον Παπαδήμο να κάνει ... "παιγχνίδι" κλπ. !

    Σύντομα οι κατάρες του λαού θα τους πιάνουν όλους και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι είναι εξασφαλισμένη ... Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ !
    Όσο κι αν έχουν πάρει εντολές όλα τα κ@@@κάναλά μας και οι γνωστοί δημοσιογραφίσκοι - παπαγαλίσκοι να τους στηρίξουν με νύχια και με δόντια.

    Καμμιά ανοχή, φουλ επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση του (της) ... Μερκοζί !

    υ.γ.1: τελικά, δεν έμαθα, παραιτήθηκε ο Παπανδρέου ή όχι ;
    Μπας και στην ουσία έχουμε ... 2 πρωθυπουργούς ;

    υ.γ.2: αλήθεια, ο Ιερώνυμος πως να αισθάνεται που θα ορκίσει ακροδεξιούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.cosmo.gr/Entertainment/Mousiki/o-eyaggelos-venizelos-einai-o-frontman-twn-grim-reaper.1487502.html

    τουλάχιστον ας το ριξουν στα τραγουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω θα τους ευχηθω να σπασουν ενα ποδι (κυριολεκτικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. faro

    Mα ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα μπορεσουν να ελεγξουν τις λαικες αντιδρασεις που ερχονται τους επομενους μηνες. Δε θελει και πολυ σκεψη, οταν σαν κυβερνηση δεν ενδιαφερoνται για τα αυξημενα ποσοστα ανεργιας στη χωρα, ενω τα μετρα λιτοτητος που λενε οτι αφορουν ολους αποτελουν ουσιαστικα φοροεισπραχτικες πολιτικες εναντια στην εργατικη ταξη και μονο! Ποσο να αντεξει κανεις να ακουει τετοια ...παραμυθια;

    Σιγα να μην εχουν προβλημα να ορκισουν.. ακροδεξιους, πρωτη φορα θα ειναι αλλωστε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. blogseviko

    To ειδα σημερα στο twitter και τρελλαθηκα! χαχα
    Μηπως ξερει κανεις οι υπολοιποι που.. τραγουδανε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Manny Calavera

    Break a leg,(literally), δηλαδη για οσους ομιλουν την αγγλικην, ετσι Μanny; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τους άλλους όπως τους κόβω για καμια επιθεώρηση ειναι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. blogseviko

    Επιθεωρηση; Και πολυ τους ειναι! ;))

    Δειτε και αυτο το πρωτοσελιδο που ...επιτελους βαζει τα πραγματα στη....σωστη τους διασταση! χαχα

    http://www.frontpages.gr/?date=20111111&id=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά, παιδιά, ας μην αναγορέψουμε και την ... αυριανή σε αξιόπιστο κριτή ...

    Μην τρελλαθούμε, δηλαδή, κιόλας !

    Στο κάτω κάτω της Γραφής, δεν είναι θέμα ... βρώμας, αλλά υπηρετών του καπιταλιστικού συστήματος.
    Πολιτικό είναι το θέμα, δεν είναι θέμα ... οσμής !

    Λέω εγώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. faro

    Παρασκευη βραδυ ειναι, βρε φαρο, που σημαινει οτι μπορουμε να κανουμε και λιγη ...πλακα! ;) Δε πιστευω να το πηρε κανεις στα σοβαρα! Αμα δε γελασουμε και με κατι τετοια, ε με τι αλλο θα γελασουμε; :)

    To ειδες το μουσικο video που εστειλε ο blogsevikos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Elva: Εγώ ξέρεις με τι γελάω ;;;

    Χε χε ...

    - Εντάξει ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, όμως κανείς δεν μας λέει, ο Παπανδρέου παραιτήθηκε ;;;
    Ή έχουμε ... 2 πρωθυπουργούς ;;;;;;;;;

    - Αν παραιτήθηκε ... παραιτήθηκε κι από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ;;;;;;;
    Οπότε, μήπως ο Παπαδήμος αναλάβει και πρόεδρος του ... ΠΑΣΟΚ ;;;;;;;

    Χααααααααα χα !

    Όσο κι αν χτυπιέται ο Σαμαράς, από τώρα έπαψε να είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης !
    Τώρα τη θέση αυτή την κατέχει η ... Παπαρήγα !!!

    Χε χε !

    "Την Παρασκευή το βράδυ, παναγίτσα ... του,
    του ετοίμασαν με ... γέλια, την βαλίτσα του" !!!

    Χε χε , χα χα, χι χι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. faro

    Nαι, ειδικα στη ΝΔ, γινεται το ''ελα να δεις''! :)

    Σαμαράς: ''Στηρίζουμε αλλά δεν συγκυβερνούμε'', ''Oι αποψεις δεν ειναι πουκαμισα να τις αλλαζεις'' κλπ
    http://bit.ly/ubdJ7K

    Tωρα για το ποσοι μας κυβερνουν, θα σε γελασω, δε ξερουν κι οι ιδιοι τι ακριβως γινεται... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (με στόμφο):
    "ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;"
    (μιλάμε πρόσωπα και κόμματα, την τάξη την γνωρίζουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Elva: Πράγματι ...
    Εδώ άρχισαν να τα ... γυρίζουν ακόμα και τα γνωστά παπαγαλάκια !

    Όλοι τους, ξέρουν ένα πράγμα: Αυτή τη φορά, η ζημιά θα αγκαλιάσει σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, ψάχνουν ήδη για εφεδρείες, αλλά δεν νομίζω να τους "κάτσει" !


    TRASH: Μα, ο ...Μερκοζί !
    (αν, δε, απαντηθεί και το ερώτημα: ποιος κυβερνάει τον ... Μερκοζί, έχουμε μπροστά μας ολοκληρωμένο το ... κάδρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω λεω να αλλαξουμε και τους τιτλους και να γίνουν.

    Μεγας αυτοκρατωρ

    Μεγας θησαυροφυλακας

    Μεγας προστατης του στεματος και του σκήπτρου

    Μεγας τραπεζοκομος

    Μεγας προστατης του ιερου θρονου

    Μεγας επιμελητης της αυτοκρατορικης αυλης

    κ.α

    γιατι ολα αυτα τα υπουργος και υπουργος δεν εχουν και τοση αιγλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤRASH & Faro

    ''Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται'', ετσι δεν μαθαμε στο σχολειο; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. poe

    Mη τους δινεις...ιδεες, μπορει και να τις πραγματοποιησουν, που ξερεις; :0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...