7 Νοε 2011

Ούτε «εθνική», ούτε…«σωτηρία»!



Καποιοι οροι εχουν απο πολλου χασει το νοημα τους. Ετσι ακουει, κανεις, καθημερινα για «πατριδες» οταν αυτες στη πραγματικοητα εχουν γινει κενα, κουρελιασμενα, πουκαμισα και τελικα καταλαβαινει ολο και περισσοτερο, πια, οτι οι συγκεκριμενοι κυριοι και κυριες που αναφερονται και πινουν νερο στο ονομα της «πατριδας», εννοουν μονο το δικο τους συμφερον και τιποτα αλλο. 
Ετσι ας μη φοβομαστε να λεμε τους ορους οπως ειναι, οταν αντι για «εθνική σωτηρία» στη χωρα αυτη ουσιαστικα μιλαμε για ...σεξουαλικη κακοποιηση κατ' εξακολούθηση, (ή κατά συρροή), οπως συχνα λεγεται.

Οι γιατροι τουλαχιστον ετσι χαρακτηριζουν περιπτωσεις που αφου διαπιστωσουν οτι το θυμα, ή τα θυματα εχουν υποστει σεξουαλικη κακοποιηση, ειναι μαλιστα σε τετοιο βαθμο εγκληματος, που ο ορος «κατ εξακολουθηση» ειναι ο μονος που αρμοζει για να συνειδητοποιησει κανεις το μεγεθος της κτηνωδιας των δραστων, που λογω της εγκληματικης τους φυσης ειναι συχνα κυνικοι και ψυχραιμοι, οπως οι δραστες της υποθεσης με τα καλασνικοφ, μια αθλια υποθεση που απασχολησε το πανελληνιο, λιγο καιρο πριν, για να ξεχαστει στη συνεχεια και κατω απο το βαρος αλλων...μεγαλυτερων και πιο αθλιων, πολιτικων, ομως, εγκληματων με θυματα, ΤΩΡΑ, ολους τους Ελληνες εργαζομενους και ανεργους της χωρας.....


Εν τω μεταξυ, τα πρωτοσελιδα πολλων εφημεριδων, παιζουν πιο καλα απο ...τέλεια, το παιχνιδι της «παγίωσης της αντίληψης ότι ο πολιτικός λόγος έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως θεατρικός, κενός ιδεολογικού και συνάμα ορθολογικού περιεχομένου. Δηλαδή, όποιος μιλάει για τα κοινά προβλήματα και προτείνει την οργανωμένη πολιτικά αντιμετώπισή τους, είναι πρόχειρος θεατρολόγος με λογική υποταγμένη σε ιδιοτελή συμφέροντα της συγκυρίας» οπως λεει η Λιανα Κανελλη, στο πολυ ενδιαφερον αρθρο της και οπως καταλαβαινουμε ειναι μια τακτικη που χρονια καλλιεργειται απο τις απανταχου αστικες ταξεις στο κοσμο και βασιζεται στον εντυπωσιασμο μεσω της εικονας και οχι στις ιδεες, οι οποιες, τελικα, περνουν σε δευτερη μοιρα, οπως και οι εργαζομενοι. 

Βεβαια ακομη και στη σημερινη πολιτικη κατασταση εχουν πλεον πεσει οι ...μασκες σε σημειο που απροκαλυπτα ακουει κανεις πια οτι ειτε περιμενουν ...το Χρηματιστηριο, ή και τις αποφασεις των Μερκελ και του Σαρκοζι, προκειμενου να ανακοινωσουν τα επομενα φιρμανια τους, ας μην αναρρωτιεται κανεις τοτε για το αν ζει στη σφαιρα του σουρεαλισμου! Αυτη, πια, ειναι η πραγματικοτητα του 21ου αιωνα, το νεο τοπιο της χωρας, (ποιας απ ολες θα πειτε;) που προβλεπεται ακρως μειοδοτικο και σουρεαλιστικο μαζι, για οσους, ακομη, δεν εχουν καταλαβει τι παιζεται.

Για ποια «εθνική σωτηρία» μιλουν οταν συν ολα τ αλλα, ο ορος ειναι και ενα θλιβερο ανεκδοτο, διότι ουτε ..«εθνική», ουτε...«σωτηρία» ειναι! 
Υπαρχει περιπτωση και κατω απο τετοια κυβερνητικη συνθεση, να μπορει πλεον να διασωθεί τιποτα; Μιλαμε μονο για παραταση του μαρτυριου...Αν το προηγουμενο μνημονιο ηταν σκληρο, η νέα δανειακή συμφωνία ειναι σιγουρο οτι θα αποτελειωσει ο τι ειχε μεινει απο τη...φωτια!

Μηπως ο λογος που εγινε αυτη η νεα βραχυπροθεσμη κυβερνηση δεν ειναι εκτος των αλλων και για να σκεπαστουν οι ...πομπες οσων με δικες τους ευθυνες μας εφεραν στη σημερινη και....κατ´ εξακολουθησιν... κακοποιηση μας;

Υπαρχει λογικος ανθρωπος στη χωρα που πιστευει οτι απο εδω και περα θα τιμωρηθει κανεις απο τις κυβερνησεις του Πασοκ και της ΝΔ, που συναινουσαν και συναινουν σε καθε παραβιαση δικαιωματων του λαου, αλλαζοντας το σκηνικο κατα το δοκουν, προκειμενου να ευχαριστησουν τα αφεντικα τους, τις τραπεζες και το κεφαλαιο;

Δεν νομιζω.

Αλλοι παλι, φαινεται περιμενουν τον...Νoam Chomsky, να τους πει μεταξυ αλλων οτι Η τρόικα θέλει να μας καταστρέψει», κατι που βαρεθηκε να λεει καθε μερα το ΚΚΕ, αλλα λιγοι θελουν να το ακουσουν, γιατι βεβαια αν οχι τιποτα αλλο, δειχνει οτι καποιοι ειχαν ηδη προειδοποιησει, εδω και χρονια, για τις καταστρεπτικες πολιτικες των δυο μεγαλων κομματων.

Ας σταματησουμε καποτε σ αυτη τη χωρα να παιζουμε το αθλιο παιχνιδι μιας αθλιας Ευρωπης, κερδοσκοπων και εταιρων που προτρεπουν κοσμο να οικειοποιηθει, ακομη και ... ψηφιακα ενα κουρελι απο τη χωρα μας, ενω η αληθεια δεν διαφερει και πολυ απ αυτο που με αγανακτηση βλεπουμε στην οθονη διαφορων προβοκατορικων ιστολογιων.

Ομως, οσο κακο θεωρειται το να εισαι ...προφητης στο τοπο σου, κατι που συχνα ''κατηγορουν'' το ΚΚΕ, αλλο τοσο χρειαζεται κι εμεις να καταφερουμε "να αποκτήσουμε την εικόνα της πραγματικότητας στην οποία οδηγεί η δράση κι οι ιδέες μας", ακυρωνοντας ετσι τα βρωμικα παιχνιδια της αστικης ταξης και μαζι μ αυτο τους στοχους τους.


9 σχόλια:

  1. Παρακαλούμε κύριοι, με τα αιρετικά γραπτά σας πλήτετε σφόδρα την "εθνικήν ομοψυχίαν". Που βαδίζωμεν τέλος πάντων; Αμφισβητούν οι πληβείοι τον αρχαιότερον εκ των μύθων; Και πως θα σταθούμε ρεεε, που να ψάχνουμε για νέα ιδεολογήματα και μάλιστα εν μέσω κρίσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά (νομίζω, τουλάχιστον), τόσοι λίγοι άνθρωποι, κοροϊδεύουν ΤΟΣΟΥΣ πολλού και - οι δεύτεροι δεν λένε να το καταλάβουν ...

    Δεν λένε ;;;

    Για να δούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    @faros: Δε νομίζω πως δεν το καταλαβαίνουν. Γιατί εκτόε όλων των άλλων, το ζουν(με) κιόλας.
    Το καταλαβαίνουν, αλλά η σαπίλα και η διαφθορά της συνείδησης του κόσμου, κοντά τριάντα χρόνια, έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Δεν τους αφήνει ν' αντιδράσουν. Εξάλλου πριν λίγα χρόνια, ο αγώνας... δικαιώθηκε!
    Γι' αυτό και ο λαός ενώ απ' ότι φαίνεται είναι διατεθειμένος να υποστεί τόσες θυσίες σε οικονομικό και βιωτικό επίπεδο, από την άλλη δεν ξεβολεύεται σε προσωπικό επίπεδο και να κάνει αυτές τις "θυσίες" που απαιτεί ο αγώνας για να αλλάξει τη ζωή του...
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oikodomos: Δεν διαφωνώ φίλε μου, δεν διαφωνώ ...

    Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να κάνουμε το παν, να μάθουμε τον κόσμο να σκέφτεται τελικά τον ... εαυτό του με την καλή έννοια !
    Όχι ο καθένας το τομάρι του, αλλά συνολικά και συλλογικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι πόρνη είναι αυτή η ιστορία!
    Διδάσκει όμως.

    Αύριο είναι 8 Νοέμβρη.
    Στον μήνα Μπρυμαίρ της Γαλλικής Επανάστασης αντιστοιχεί στις 18 αυτού.
    Να τι έγινε τότε:

    Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη!
    (ευχαριστώ Τάσο για την υπόμνηση)

    Ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλως τον ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

    "Που βαδίζωμεν τέλοσπάντων"; Παντως οχι εκει που ..επρεπε, ωστε να τους ξεφορτωθουμε σαν ταξη, οπως σκοπευουν να κανουν αυτοι για εμας! Αναμφιβολα, φιλε EYΡYTANA, μιλαμε για πολεμο μεταξυ των ταξεων και ευτυχως δε χρειαζεται να ψαξουμε για νεα ιδεολογήματα εν μέσω κρίσης εφ οσον αυτα που εχουμε ειναι υπεραρκετα για να τους βαλουμε στη θεση τους.
    Το θεμα ειναι οτι ο κοσμος δεν εχει καταλαβει τη δυναμη του ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε faro

    Mπα μη το λες, αυτη ειναι η ιστορια των περισσοτερων εργατικων αγωνων σε ολες τις εποχες. Παντα οι λιγοι πανε να εξαπατησουν τους πολλους, αλλα για ποσο διαστημα ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚαλησπέραOikodome

    Aκριβως αυτο θελω να επισημανω κι εγω, οτι η σαπίλα και η διαφθορά της συνείδησης του κόσμου, έχει κάνει μεγάλη ζημιά, οπως λες κι εσυ, ετσι αρκετοι που σημερα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποστουν θυσίες σε οικονομικό και βιωτικό επίπεδο, συντομα και εκ των πραγματων θα συνειδητοποιησουν οτι δεν εχουν αλλη διεξοδο, παρα τον κοινο αγωνα με τους συντροφους τους, μαζι, εναντια στο κεφαλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητε μας φιλε spiral architect

    Τα εχεις ψαξει καλα φαινεται ολα τα ιστορικα αρχεια και ειδες και τις ιστορικες αντιστοιχεις μαλιστα με τον μηνα Μπρυμαίρ της Γαλλικής Επανάστασης!
    Διαβασες και το αρθρο του http://bit.ly/ur54oX καθηγητη, οπως ειπαμε, οποτε περιμενουμε και βλεπουμε αν πεσεις μεσα στις ....προβλεψεις σου! ;)

    Υ.Γ
    Tωρα μολις ειδα τη Παπαρηγα σε ρεπορταζ των ειδησεων στη Σουηδικη κρατικη τηλεοραση!! Μια πρωτοτυπια που δεν ειχα ξαναδει τοσα χρονια εδω! Μηπως ειναι ...σημαδιακο, λεω; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...