27 Αυγ 2012

4 θέματα, (για φίλους και οπαδούς!)




1. Ελπιζω να κανω λαθος, αλλα απ τη συζητηση τις μερες αυτες και στο δικο μας ιστολογιο, αλλα και αλλου, πανω στις...μουσικες  επιλογες των διοργανωτων του φεστιβαλ της ΚΝΕ, αποκομιζει κανεις την εντυπωση οτι ως οπαδοι και φιλοι του ΚΚΕ ειμαστε τελικα αρκετα συντηρητικα ατομα και δεν μπορουμε να ανεχτουμε ουτε το γεγονος  οτι καποιοι αλλοι μπορει να εχουν διαφορετικα απο εμας γουστα και να ειναι της δικης μας ιδεολογιας, ή φιλικα προσκειμενοι. Δηλαδη μονο ...Θεοδωρακη, Μ. Δημητριαδη και ποιηση Ριτσου ακουν και διαβαζουν οι κομμουνιστες, στο σπιτι τους; Μηπως τελικα ως φιλοι και οπαδοι του ΚΚΕ ειμαστε πιο ...συντηρητικοι, απ ο τι οι …αντιπαλοι μας; 
     Τελικα ποσο ρολο παιζουν οι επιλογες μας στο τι ειμαστε και γιατι πρεπει να ειμαστε ολοι στο ιδιο... "καλουπι";  Το οτι εγω π.χ δεν ακουω συνηθως λαικα, αλλα προτιμω ξενη μουσικη, μηπως αυτο με κανει λιγοτερο αξιοπιστο ατομο, οσον αφορα την ιδεολογια μου;  Ας σταματησουμε να καταδικαζουμε οτιδηποτε και οποιονδηποτε δεν μοιαζει, (δεν ντυνεται, ή δεν ακουει την ιδια μουσικη!) με εμας. Δεν χρειαζεται να ειμαστε ...ιδιοι, αλλα να συμφωνουμε ιδεολογικα! Aν το καταφερουμε αυτο, ισως τελικα καταφερουμε πολλα περισσοτερα απ ο τι νομιζουμε!

2.    «Δυστυχώς, στην Αμερική δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ» εγραψε η Αυγη στη συνεντευξη με τους επικεφαλής της Καμπάνιας υπέρ της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Τζόαν Λάντι και Τόμας Χάρισον που δηλωνουν.."εκστατικοί με τον τρόπο που οι Έλληνες αντιστέκονται στα μέτρα που επιβάλλονται" (!!) και μιλουν στην εφημεριδα για τις αμερικανικές εκλογές, την κατακερματισμένη Αριστερά, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου αριστερού κόμματος (a la…ΣΥΡΙΖΑ, φανταζομαι!) και τη διακυβέρνηση Ομπάμα, που αποδείχθηκε τόσο νεοφιλελεύθερη όσο και εκείνη των προκατόχων του". Moυ αρεσε παντως η διαπιστωση τους που δειχνει οτι οι ...φιλοι Αμερικανοι δεν εχουν και πολυ ιδεα  απο τη πραγματικοτητα.... "Ελπίζουμε να υπάρξει ένας ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, ικανός να δεσμευθεί κοινωνικά και εντός του κινήματος αλλά και στο Κοινοβούλιο". (!) Πρωτη φορα ειναι, αλλωστε;

3.   Το "ΠΟΝΤΙΚΙ" εγραψε, τις αλλες, για τους 3 πονοκεφαλους του ΚΚΕ, ''ενα κομμα που σε συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής όξυνσης, θα βρεθεί να προετοιμάζεται για την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, όπου θα αποτιμηθεί η δράση του κόμματος. Στην αποτίμηση αυτή, οπως λεει η εφημεριδα, βαρύνουσα θέση θα έχει η ιστορική υποχώρηση στις πρόσφατες εκλογές, η ανασύνταξη του κομματικού μηχανισμού, για παν ενδεχόμενο (όπως μια νέα εκλογική αναμέτρηση) και η ένταση της πολιτικής και κοινωνικής δράσης, καθώς διακηρυγμένο στόχο του Περισσού αποτελεί η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος''. Eμεις τι λεμε;

4.  Τι θα συμβεί στη Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες; Τα 5 σενάρια της Bank of America:
  • Η κυβέρνηση συνασπισμού να αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία για τα νέα μέτρα λιτότητας  
  • Το ελληνικό κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσει το προτεινόμενο πακέτο μέτρων
  • Να συνεχιστούν τα προβλήματα εφαρμογής των μέτρων ακόμα και μετά την έγκριση του κοινοβουλίου
  •  Η κοινωνική αναταραχή να βγει εκτός ελέγχου
  •  Κάποια μέλη της Ευρωζώνης να αντιταχθούν σε περαιτέρω δεσμεύσεις γιa αύξηση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

8 σχόλια:

  1. 1. Ακούμε από πολλούς: Καλά είσαι Κομμουνιστής και έχεις το τάδε αυτοκίνητο ;
    Ή πίνεις κόκα κόλα ;
    Ή πας σε αυτό το μαγαζί ;
    Ή φοράς αυτά τα ρούχα ;
    Ή (με αφορμή το σχετικό άρθρο) ακούς τέτοια ή άλλα τραγούδια ;

    Έχω τη γνώμη, ότι απλά κάποιοι, που δεν έχουν ιδεολογικά ή κοινωνικοπολιτικά επιχειρήματα να μας αντιπαρατεθούν, ασχολούνται με τέτοια !

    2. Και όμως με τέτοιες αρλούμπες, μπερδέψαν τον κόσμο !
    Και συνεχίζουν ...

    3. Στο ερώτημα "εμείς τι λέμε", η απάντηση έχει να κάνει με την καθημερινή δράση του Κόμματος, που δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό ! Το επόμενο Συνέδριο του Κόμματος (όπου φυσικά θα συζητηθούν τα πάντα) έχει να κάνει με τον διαχρονικό στόχο των Κομμουνιστών για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
    Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε ασταμάτητα !

    4. Υπάρχει κι άλλο "σχέδιο" στα συρτάρια της αστικής τάξης της χώρας μας : Να οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία - με πρόωρες ή όχι εκλογές - και στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    1. Ποσες και ποσες φορες εχουμε ακουσει καποιους να λενε τα ιδια; Λες και υπαρχει καποιος ..αγραφος κωδικας του καλου..κομμουνιστη! Καιρος να δουμε την ουσια και οχι το..περτυλιγμα το οποιο εξ αλλου ουκ ολιγες φορες μας εχει εξαπατησει!

    2. Μπερδεψαν τωρα και την..Αμερικη, που τα εχει οντως ..μπερδεμενα σχετικα με το ποιος και τι και ποιοι θεωρουνται αριστεροι! Εκει καποιοι μεχρι προσφατα, ελεγαν τον ...Ομπαμα αριστερο, να φανταστεις! :)

    3. Εν αναμονη λοιπον!

    4. Μακαρι ο λαος να τους χαλαγε ολα τα υποτιθεμενα σεναρια. Με τετοια μετρα ομως που σκοπευουν να περασουν, λογικα θα πρεπει να υπαρξουν μεγαλες αντιδρασεις στη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Μπορείς να είσαι κομμουνιστής και να διασκεδάζεις και να ξεσπάς με ό,τι γουστάρεις.
    Αν τώρα για εσάς το φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει ρόλο ξεσπάσματος όπως τα μπουζούκια ή τα RnB parties στα clubs, μαγκιά σας κι αυτή. Προσωπικά, το έχω ζήσει αλλιώς. Μας ξινίζει αυτή η επιλογή επειδή αυτή η μουσική ακριβώς αυτό έχει να δώσει : ξέσπασμα ορμών με αμερικάνικο τρόπο. Αυτή είναι η αισθητική που καλλιεργείται με τέτοια μουσική. Ωστόσο, μπορεί ο κόσμος να διασκεδάσει με ό,τι γουστάρει.
    Επίσης, περιμένεις από ξύπνιους ανθρώπους να μην είναι καταναλωτικά βλήματα, όπως ακριβώς περιμένεις να μην καίγονται όλη μέρα με τσιγάρα.
    Για τη "ναρκωκουλτούρα" που λέει κι ο ρίζος τί έχετε να πείτε; Θέμα γούστου είναι κι αυτή;
    Ορισμένα προϊόντα αυτού του συστήματος δεν ταιριάζουνε σε ξύπνιους ανθρώπους. Δε μιλάω καν για κομμουνιστές αλλά για ξύπνιους.

    2. Αν στην Αμερική υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ θα τέλειωνε η πείνα.
    Αν όλα τα παιδιά πιανόταν χέρι χέρι κι αγκάλιαζαν τη Γη, ο Αλέξης θα ανέσταινε τον Jackson. ... και θα τον καλούσαμε και στο φεστιβάλ :)

    3. Το ΚΚΕ έχει καταφέρει ήδη πολύ περισσότερα από αυτά που κατάφερε η άνοδος της "αριστεράς" στα ποσοστά των εκλογών. Καλό θα ήταν να διαχειρίζεται και να προβάλλει τα όσα πετυχαίνει αλλά τί να κάνουμε που τα παπαγαλάκια παίζουνε καλά το παιχνίδι εδώ και 20-25 χρόνια.

    4. Η κοινωνική αναταραχή να βγει εκτός ελέγχου... αυτό είναι ήδη κανονισμένο οπότε εντός ελέγχου.
    Το ελληνικό κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσει το προτεινόμενο πακέτο μέτρων... αυτό είναι εκτός πραγματικότητας.
    Η κυβέρνηση συνασπισμού να αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία για τα νέα μέτρα λιτότητας... επίσης, εκτός πραγματικότητας.
    Τα υπόλοιπα χωράνε ώρες αναλύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα.
    Αναφέρομαι στο #1.
    Αφού ρωτάς, σε ό,τι με αφορά (επειδή αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο ζήτημα με ανάρτηση στον «Οικοδόμο»), κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Το ξαναλέω, αναφέρομαι σε ό,τι αφορά τη δική μου και μόνο, θέση. Δεν αποδέχομαι τίποτα από όσα απαριθμείς και δεν καταδίκασα φυσικά ούτε τα γκρουπ ούτε το φεστιβάλ, ούτε τη διαφορετικότητα (!).

    Θεωρώ πως τα συγκεκριμένα συγκροτήματα είναι δημιουργήματα ενός συστήματος υποκουλτούρας που στηρίζεται και τροφοδοτείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, εκφράζουν και υπηρετούν μια συγκεκριμένη «πρόταση πολιτισμού» (όπως φαίνεται από στους στίχους και από τα βιντεοκλιπς τους, να μην γίνω πιο περιγραφικός…) που προσωπικά με απωθεί. Και εξαιτίας αυτών, μου γεννήθηκε η απορία πως προσκλήθηκαν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μου φάνηκε δηλαδή σαν «παραφωνία». Απλά αυτό. Τίποτε άλλο.

    Το γεγονός (αν ισχύει δεν ξέρω, το διάβασα όμως σε τρία ή τέσσερα μπλογκς) πως κάποιο μέλος τους είναι σύντροφος, ή ότι προσκλήθηκαν από την ΚΝΕ στο φεστιβάλ της, δεν με κάνει να τους δω διαφορετικά ή να αλλάξω την άποψή μου, ούτε ξαφνικά τα συγκροτήματα αυτά έπαψαν να υπηρετούν τα όσα προανέφερα.

    Όπως λοιπόν κάποιοι έχουν κάθε δικαίωμα να τους αρέσουν ή να τους εκφράζουν αυτά τα συγκροτήματα, όπως η οργάνωση έχει κάθε δικαίωμα να καλεί στο φεστιβάλ της όποιον καλλιτέχνη θεωρεί πως θα την ωφελήσει η παρουσία του, έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα, νομίζω, να εκφράζω την γνώμη μου, ας είναι και αντίθετη.

    Όλα όσα λοιπόν γράφεις στο #1 της ανάρτησής σου, δεν «δικαιολογούν» την γνώμη μου, ούτε αποτέλεσαν προϋποθέσεις για να την διαμορφώσω. Αυτά, προς αποφυγήν πιθανών παρεξηγήσεων.

    Συντροφικά.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικοδόμε, θέλω να μου επιτρέψεις την παρέμβαση.

      Όπως η ΚΝΕ έχει κάθε δικαίωμα να καλεί στο Φεστιβάλ της, όποιον θεωρήσει ότι θα βοηθήσει να γίνει πράξη το Σύνθημά του "δώσε το χέρι σου σε όποιον σηκωθεί ..." - με την ευκαιρία, αυτός που αποφασίζει να Σηκωθεί, δεν θα μετρήσει τι φοράει, τι τρώει ή τι τραγούδια ακούει, για να του δώσουμε το χέρι μας - ... έτσι κι ο καθένας φυσικά (όπως εσύ ή και άλλοι) έχετε κάθε δικαίωμα να μην το συμμεριστείτε ή να μην το αποδεχτείτε, να το κριτικάρετε !

      Και με την ευκαιρία, καιρός να μάθουμε ακόμα και να διαφωνούμε ...
      Δεν είναι κακό !

      Διαγραφή
    2. Όχι Φάρε, δεν με "εξηγείς" σωστά. Γράφω: "όπως η οργάνωση έχει κάθε δικαίωμα να καλεί στο φεστιβάλ της όποιον καλλιτέχνη θεωρεί πως θα την ωφελήσει η παρουσία του, "

      άρα συμμερίζομαι αυτό το δικαίωμά της, απόλυτα!

      Απλά για την συγκεκριμένη επιλογή εξέφρασα την απορία μου.

      Και βέβαια να μάθουμε να διαφωνούμε, αλλά εκεί που υπάρχει η διαφωνία.

      Διαγραφή
    3. Μπορεί ... Με ένα πλατύ χαμόγελο σου λέω ότι ούτε καν είχα τέτοια πρόθεση ! Χε χε !
      (εννοώ να σε "εξηγήσω")

      Που λες και γω για την απορία σου μίλησα ...

      Εγώ π.χ. δεν έχω καμμία απορία, θεωρώ πολύ σωστή την επιλογή αυτή της ΚΝΕ - που άλλωστε την εξηγεί νομίζω πολύ πειστικά !

      υ.γ. Χαίρομαι πολύ τον διάλογο μαζί σου !

      Διαγραφή
    4. Που λες, μόλις διάβασα το σχόλιο του rocean, στο προηγούμενο άρθρο.

      Το συνιστώ ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...