6 Αυγ 2012

Άλλο ένα ..«γεράκι του πολέμου», ήρθε!


Ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Harry S. Truman, το αγαλμα του οποιου, με θρασος, ειχε αναρτηθει εδω και πολλα χρονια, απο τις ανεκαθεν δουλοπρεπεις Ελληνικες κυβερνησεις του τοπου αυτου, στο κεντρο της Αθηνας και το ...φυλαγαν ειδικοι σκοποι (!!) για να μη το ..ξηλωσουν οι αλεπαλληλες επιθεσεις διαδηλωτων, εδωσε σαν σημερα πριν από 67 χρόνια, μια από τις πλέον μακάβριες εντολές στην παγκόσμια ιστορία, ζητωντας απο την αεροπορία των ΗΠΑ να ρίξει τη πρωτη ατομική βόμβα στην Ιαπωνική πόλη Χιροσίμα, με ανυπολογιστες συνεπειες και χιλιαδες θυματα ενω δεν διστασε να διαταξει και μια δευτερη ριψη βομβας 3 μερες μετα, στο Ναγκασακι.

Σημαδιακη, ομως, η ημερομηνια που διαλεξε ενα αλλο...«γεράκι» του πολέμου, ο Σιμόν Πέρες, να μας ερθει ..επισκεψη στην Ελλαδα, επίσημως, απο τις 6-8 Αυγούστου.  


Η επίσκεψη, οπως λεει ο Ριζοσπαστης, πραγματοποιείται σε μια στιγμή που πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία και Ιράν εξαιτίας της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή και της διαμάχης για τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για ενεργότερη ανάμειξη της εγχώριας πλουτοκρατίας και της τρικομματικής κυβέρνησης σε τυχοδιωκτικές ενέργειες
Αλλωστε, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα άλλωστε, πραγματοποιήθηκε κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση στο Αιγαίο, ενώ δύο σκάφη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στάθμευσαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ο 89χρονος Ισραηλινός πρόεδρος, που οπως διαβαζω ειναι και....βραβευμένος με ...Νομπέλ Ειρήνης «για τις προσπάθειές του για την επίλυση του Μεσανατολικού και άνθρωπος που προωθεί τη δημοκρατία και την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο (πρόσφατα λειτούργησε και προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook για τον λόγο αυτό!)»
Τιποτα δεν ειναι..τυχαιο.
Επικαλούμενος μαλιστα  την εμπειρία του προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία δύσκολα μέτρα για να ...θεραπεύσει την οικονομία της, ενώ δηλώνει ότι ισραηλινοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Σημειώνει μάλιστα με έμφαση, στη συνεντευξη, ότι στον σύγχρονο κόσμο μεγάλη χώρα είναι αυτή που έχει υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και τεχνολογία, όχι πολλά εδάφη. 
«Η Ελλάδα έχει ψηλά βουνά που θα σας φέρουν τουρίστες, αλλά χρειάζεστε υψηλή τεχνολογία που θα σας φέρει επενδύσεις» τονίζει.

Τάσσεται, δε, υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, με την Ελλάδα να αποτελεί κόμβο για τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στέλνοντας εμμέσως σαφές μήνυμα και στην Τουρκία ότι «όλες οι πλευρές θα συμπεριφερθούν βάσει των όσων λέει το Διεθνές Δίκαιο». 

Η Ελλάδα, (λεει), αντιμετωπίζει σήμερα οικονομικά προβλήματα. Ημουν πρωθυπουργός όταν η δική μας οικονομία βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο της, με πληθωρισμό 400%. Επρεπε να πάρω επώδυνα μέτρα που δεν άρεσαν στον λαό. Δεν δίστασα όμως διότι πρέπει να λειτουργήσεις σαν γιατρός: αν θέλεις να θεραπεύσεις τον ασθενή, πρέπει να είσαι έτοιμος και να τον πονέσεις. Και η δημοτικότητά μου, παρά την αρχική μου εκτίμηση, αυξήθηκε σημαντικά. Λέω στον ελληνικό λαό ότι ναι μεν είναι δύσκολο, αλλά αν λάβετε τα αναγκαία μέτρα μπορείτε σύντομα να θεραπεύσετε την οικονομία σας». 

Μηπως η παρομοιωση με τον ..γιατρο σας θυμιζει τον ..παλαι ποτε επικεφαλή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν; Λεω, μηπως;

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, ειπε ο Πέρες οτι έχουν αναπτυχθεί ραγδαία.

(Βεβαια...Eτσι λεγεται το ξεπουλημα του Παλαιστινιακου λαου....)

Ομως και ο διευθυντής της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγες μέρες στην «Καθημερινή», ενόψει της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του Ισραηλινού προέδρου χαρακτηρίζει «άριστες» τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις και περιγράφει την ανατολική Μεσόγειο ως περιοχή «ζωτικής σημασίας» για τις ΗΠΑ, και στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει τον Αμερικανικό ρόλο στην «τετραμερή συνεργασία» για την αξιοποίηση των σημαντικών ενεργειακών αποθεμάτων «στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ και της Κύπρου, και ίσως κάποια μέρα και της Ελλάδας»...

Σαν να μην εφταναν τα παραπανω,  ο Πέρες που από το πρωί ειναι σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, προσκεκλημένος του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, απεκάλυψε σε δύο συνεντεύξεις του τις οποίες παραχώρησε τόσο στο ...Mega όσο και στο Βήμα, την ιστορία του πατέρα του, ο οποίος, ως αξιωματικός του Βρετανικού στρατού, επί ένα χρόνο κρυβόταν σε μοναστήρι της Ελλάδας την εποχή της ναζιστικής κατοχής.

Aποσπασμα  απο το Βημα:

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Πολωνία, αλλά πολέμησε με τους Βρετανούς στην Ελλάδα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί τον έπιασαν και τον έβαλαν στη φυλακή, αλλά κατάφερε μαζί με τέσσερις συμπολεμιστές του να δραπετεύσει και κρύφτηκε σε ένα μοναστήρι. Οι άνθρωποι εκεί τους προσέφεραν καταφύγιο και φαγητό. Εμειναν εκεί περίπου έναν χρόνο. Αποφάσισαν να φύγουν και να πάνε στο Ισραήλ. Επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα με τη βοήθεια και των μοναχών, αλλά οι Γερμανοί τους εντόπισαν. Αρχισαν να τους πυροβολούν και ένας εξ αυτών σκοτώθηκε. Ενας από τους υπολοίπους, που ήταν Αυστραλός ιερέας, του είπε: "Κοίτα, πάρε την ταυτότητα του νεκρού διότι, αν οι Γερμανοί ανακαλύψουν ότι είσαι Εβραίος, θα σε σκοτώσουν". Τελικά, οι Γερμανοί τούς συνέλαβαν και ο πατέρας πέρασε πολλά χρόνια σε φυλακή της Γερμανίας. Επέζησε και μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στο Ισραήλ, όπου έμαθε ελληνικά και δίδαξε στα παιδιά μου πώς να τραγουδούν ελληνικά τραγούδια. Το σπίτι μας ήταν γεμάτο ελληνική κουλτούρα». (!!)

Και για να μη μεινει κανεις...παραπονεμενος, μεχρι και ο Σαμαράς δηλωσε οτι ...αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με το Τελ Αβίβ, καθώς πιστεύει ότι η χώρα μας έχει να κερδίσει πολλά και σε επίπεδο δημόσιας εικόνας μέσω της υποστήριξης του εβραϊκού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες (ο πρόεδρος του American Jewish Committee, μιας εκ των μεγαλύτερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ο Ντέιβιντ Χάρις, βρέθηκε προσφάτως στην Αθήνα).


Ποιος θα μας σωσει απο τους .. «σωτηρες», (Λενιν μου);

2 σχόλια:

  1. Που το παράξενο ;

    Ήρθαν οι "άνθρωποι" να δώσουν οδηγίες στα τσιράκια τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Kαλα, για τα ..τσιρακια, ηταν αναμενομενο, αλλα διαλεξαν και.. σημαδιακη ημερα, για να προκαλεσουν ακομη περισσοτερο! ;0

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...