17 Μαρ 2013

Προκλητικός, μόνο ;

Σε μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια προχώρησε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης, όταν επέλεξε να «πανηγυρίσει» με ναζιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ που σημείωσε στον αγώνα της ομάδας του απέναντι στη Βέροια.

Η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ιστορία της ΑΕΚ, ομάδας με βαθιές ρίζες στην προσφυγιά, ούτε με το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, που αγανάκτησε με αυτήν την κίνηση και έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, καταδικάζοντας την με κάθε τρόπο.

Το γεγονός της έντονης καταδίκης αυτής της απαράδεκτης ενέργειας από φιλάθλους της ΑΕΚ και όχι μόνο, από άλλους ποδοσφαιριστές και από αθλητές όλων των σπορ, αποτυπώνεται και στη μάταιη προσπάθεια του παίκτη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά τη λήξη του παιχνιδιού. 

Αφού αρχικά δήλωσε, προσβάλλοντας πρώτα από όλα τους φιλάθλους της ΑΕΚ αλλά και συνολικά τους φιλάθλους της χώρας μας, ότι «πανηγύρισα με αυτό τον τρόπο γιατί ήθελα να μας βοηθήσει περισσότερο ο κόσμος. Για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ήταν ένας πανηγυρισμός που παραπέμπει σε αυτό το κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, και το έκανα για να πανηγυρίσει πιο έντονα ο κόσμος μαζί μας...», 
στη συνέχεια στον προσωπικό λογαριασμό του σε σελίδα «κοινωνικής δικτύωσης» προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας «ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Παυλή και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής... Σιχαίνομαι το φασισμό. Δε θα το έκανα αν ήξερα ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δε θα το έκανα ποτέ».

Οι δικαιολογίες και οι κωλοτούμπες αυτές προφανώς και δεν πείθουν κανένα και σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος, μαζί με όλο το λαό, καλείται να απομονώσει τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές μέσα και έξω από τα γήπεδα.

10 σχόλια:

  1. M αρεσει η γελοια δικαιολογια του, παντως...

    ''Για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ήταν ένας πανηγυρισμός που παραπέμπει σε αυτό το κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, και το έκανα για να πανηγυρίσει πιο έντονα ο κόσμος μαζί μας..''

    Προκλητικοτατος οπως ολοι αυτοι που δεν ντρεπονται να σηκωνουν το χερι τους σε ναζιστικο χαιρετισμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva: Όχι απλά προκλητικός, φασίστας είναι ο άνθρωπος ...

      Διαγραφή
  2. Είναι τοις πάσι γνωστό πως σε συνδέσμους όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ό,τι φέρει τον δικέφαλο ως σήμα η χρυσή αυγή κάνει χρύσές δουλειές.
    Ας κάνει κάποιος μια έρευνα στους συλλόγους φιλάθλων.Προσωπικά , και χωρίς να έχω πολλή σχέση με το αντικείμενο, έχω ακούσει πολλές φορές στο χώρο δουλειάς μου (εκπαιδευτικός) τα νέα παιδιά να εκφράζουν ξενοφοβικά και νεοναζιστικά σχόλια, όταν νικά η ομάδα τους:"τους σκίσαμε τους αλβανούς'' κλπ κι ας έπαιζαν με ελληνική ομάδα...
    Για μένα ο Κατίδης ήξερε, τι έκανε και πού απευθυνόταν.
    αναγνωστρια εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος: (βάλε άλλη φορά ένα παρατσούκλι για να μιλάμε)

      Κοίτα, η ορίτζιναλ της ΑΕΚ καταδίκασαν το γεγονός, πρέπει να το πούμε αυτό.
      Δεν είναι όλοι το ίδιο ...

      Τώρα, ότι ο φανατισμός που καλλιεργείται από παράγοντες των ΠΑΕ (εταιρίες είναι, ας μην το ξεχνάμε αυτό), οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις, έτσι είναι, σωστό αυτό που γράφεις, να μην ξεχνάμε σε καμία περίπτωση, ότι φταίνε οι παράγοντες ...

      Διαγραφή
  3. Ο ανωνυμος απο πανω μαλλον μας κανει πλακα οταν μιλαει για την αεκ ειδικοτερα και μετα για τον παοκ σε σχεση με ακροδεξιους.
    Το αντιθετο συμβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος - δεύτερος - βάλτε ένα όνομα ρε παιδιά να ξέρουμε με ποιον μιλάμε ...

      Σε πολλές ομάδες (αν όχι σε όλες) συμβαίνουν παρόμοια πράγματα.

      Σίγουρα οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σαν προσφυγικά σωματεία που είναι, σαφώς και είναι ευέσθητα.

      Όχι όμως τα μόνα ...

      Διαγραφή
  4. http://topontiki.gr/article/36363/
    Ανέκαθεν στην ΑΕΚ δεν φύονταν τα φασιστάκια. Αντίθετα μάλλον.
    Κι όσον αφορά στους συλλόγους φιλάθλων, ιδού:
    http://original21.com/headlines/222
    Η ΑΕΚ έχει μακράν τους προοδευτικότερους οπαδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας στρατολάτης: Πράγματι έβγαλαν αμέσως ανακοίνωση οι ορίτζιναλ που καταδίκασε το γεγονός.

      Αυτό βέβαια δεν αθωώνει τον Κατίδη ...
      Ούτε το νεαρό της ηλικίας ...

      Να είμαστε ξεκάθαροι.
      Αρκετά με τους κάθε είδους ναζί ...

      Διαγραφή
  5. Κατανοώ τις αντιδράσεις σας. Μα δεν προσπάθησα να κατασκευάσω κάποιο σενάριο ή θεωρία. Σας είπα , τι βλέπω σε μαθητές. Δεν είναι άποψη αυτό που εκφράζω. Είναι περιγραφή εικόνων και συμπεριφορών.
    Δυστυχώς αυτό που διακρίνω σε πολλά νέα παιδιά που παθιάζονται με κάποιες ομάδες, πολύ απέχει από την αγάπη για τη φανέλα. Ακούω πολλά ξενοφοβικά και νεοναζιστικά σχόλια τα τελευταία χρόνια, από νέους οπαδούς ομάδων,που έχουν ιστορία στην προσφυγιά.
    Έχω καταγωγή Μικρασιάτικη και καταλαβαίνω τις αντιδράσεις σας...και μένα με ενοχλεί. Γι αυτό έκαμα το σχόλιο.
    Τέλος ...Είμαι φιλαθλος της Νίκης Βόλου.Δε γουστάρω τα χρυσαυγήτικα τομάρια ως οπαδούς στην ομάδα μας. Κι όμως τα βλέπω. Όπως βλέπω , τι γίνεται στη Μακεδονία , που εργάζομαι ως εκπαιδευτικός...
    Ελπίζω πάντως να κάνω λάθος.
    αναγνωστρια εκπαιδευτικός



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ... πρώτος ανώνυμος είσαι ;
      Α μάλιστα, υπογράφεις με το "αναγνώστρια εκπαιδευτικός":

      Κοίτα, καλώς έκανες το σχόλιο που έκανες.
      Σε τούτο το μπλογκ, μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του απολύτως ελεύθερα.

      Και, σίγουρα, όπως ο καθένας μας έτσι και εσύ βλέπεις πολλά και αξιοπερίεργα ίσως.

      Το θέμα είναι πολύ βαθύ κατά τη γνώμη μου.
      Δεν αθωώνε κανέναν ... ίσα ίσα ... όμως εκείνοι που πρώτοι φταίνε είναι οι παράγοντες των ομάδων - εταιριών και ακόμα πιο πολύ, φταίνε οι αστοί πολιτικοί που με τις πολιτικές τους, φτάσαν τον κόσμο σ΄αυτές τις επιλογές ...

      Επίσης, είναι πολύ κρίμα, να βλέπεις νέους ανθρώπους, να νοσταλγούν τα κρεματώρια των ναζί ...


      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...