16 Σεπ 2014

Να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις εστίες πολεμικών συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει σε μια μεγάλη γεωγραφική ακτίνα, από την Ουκρανία και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με θύματα τους λαούς που αιματοκυλιούνται, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκτοπισμένους, πρόσφυγες. Αυτές φανερώνουν τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μονοπωλιακούς ομίλους, προκειμένου να επιβληθούν με τα όπλα τα συμφέροντά τους.

Στο επίκεντρο αυτών των ανταγωνισμών είναι ποιες ενεργειακές πηγές και δρόμους μεταφοράς Ενέργειας θα ελέγξουν ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ποιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Η ΕΕ, η ένωση αυτή των μονοπωλίων, πρωταγωνιστεί στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μέσω εμπορικών κυρώσεων και περιορισμών που προκαλούν αντίποινα τα οποία τελικά πληρώνουν οι λαοί με βαρύ τίμημα.

Για την εξασφάλιση της ιμπεριαλιστικής λείας οι ΗΠΑ - ΕΕ και το ΝΑΤΟ προχώρησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση που στηρίζουν φασιστικές δυνάμεις στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία. Η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, οι οποίες προκλητικά εξισώνουν το θύτη με τα θύματα, επιχειρούν να αποσιωπήσουν την ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και να ενοχοποιήσουν το νόμιμο δικαίωμα στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

Οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν επίσης τα γνωστά απαράδεκτα προσχήματα περί "ανθρωπιστικής βοήθειας και προστασίας πληθυσμών", προκειμένου να επέμβουν στο Ιράκ για μια ακόμα φορά με βομβαρδισμούς αλλά και σε χώρες της Αφρικής όπως το Μάλι, η Λιβύη, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Σουδάν, το Τσαντ, με εκστρατευτικά σώματα στο όνομα της αντιμετώπισης των ισλαμιστών, τους οποίους οι ίδιες οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους στήριξαν και εξόπλισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία υπογραμμίζει τον κίνδυνο αλλαγής συνόρων και διαμελισμού κρατών, μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης που θα σηματοδοτήσει νέα δεινά για τους λαούς. Αυτοί παρότι ζουν σε πλούσιες πλουτοπαραγωγικά χώρες καταδικάζονται να ζουν στη φτώχεια, στην ανεργία και τον πόλεμο. Αιτία δεν είναι άλλη από την κυριαρχία των μονοπωλίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καλεί τους λαούς της Ευρώπης να ενισχύσουν την πάλη τους ενάντια σε όλα αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, σε κάθε λαό που σηκώνει ανάστημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Με την πάλη τους σε σύγκρουση με την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο να διεκδικήσουν οι ίδιοι να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».

Τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής:  
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης (Ρωσία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...