15 Σεπ 2014

Το SKP (Σουηδικό Κομμουνιστικό Κόμμα) συνεχίζει την ταξική πάλη!


Aκομη κι αν το μπλε-πορτοκαλί-χρωμα του δεξιου συνασπισμου καταψηφιστηκε έρχεται ενας νέος συνασπισμος να αναλάβει, που θα είναι ουσιαστικά το ίδιο πραγμα όπως πριν. Ο πυρήνας της είναι το Σοσιαλιστικό κόμμα που πολιτικοι εμπειρογνώμονες σε μεγάλο βαθμό θεωρουν ένα κόμμα τόσο κοντά στους δεξιους  που θα μπορούσαν να σχηματίσουν ενα συνασπισμό. Oμοιως και ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατων και οι οπορτουνιστές, αλλά οχι όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι τους.

Η ανεργία, οι περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, η μειωμένη εργασία, τα μειωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα, προσδεμενα στην ΕΕ και την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για τα αποτελέσματα των εκλογών που λάβαμε.

Η ουσία όλων αυτών, ωστόσο, είναι ότι μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν υπαρχει κάτι που εκπροσωπεί την εργατική τάξη και με σαφείς φιλεργατικες πολιτικες. Όλα αντιπροσωπεύουν το απόλυτο λιγο και τα καπιταλιστικα συμφεροντα. Γι αυτο η πολιτική στη Σουηδία ειναι σημερα τόσο εχθρική προς τους εργατες. Παρόλο που δεν εξηγείται με αυτούς τους όρους. Φυσικά, τα αστικά ΜΜΕ βοήθησαν προς αυτη τη κατευθυνση.

Γι αυτο το ακροδεξιο κομμα των SD διπλασίασε τα ποσοστά του. Έχουν βρει εδαφος για να εξηγήσουν με εχθρική γλώσσα. τις δυσκολίες της εργατικής τάξης και των κοινωνικα ανασφαλιστων από την άποψη της μετανάστευσης και των προσφύγων.

Αυτό είναι δυνατo να γινει, όσο η εργατική τάξη δεν εχει ταξική συνείδηση. Αυτό είναι δυνατό για όσο διάστημα οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η κατάστασή τους είναι η ίδια με των καπιταλιστων. Είναι δυνατό, όσο οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ειναι οι εργοδότες. Αυτό είναι δυνατο όσο η αστική τάξη πετυχαινει να εξαπατα την εργατική τάξη, με αντικομμουνισμο και παραποιηση της ιστοριας και παει λεγοντας.

Τώρα η αστική τάξη επιστρεφει με όλα τα χρώματα, αλλά χωρίς ουσία.

Είναι δουλεια λοιπον του Κομμουνιστικου Κόμματος Σουηδίας να πάρει το προβάδισμα για να αλλάξει για λογαριασμο της εργατικής τάξη την ανωμαλη αυτη κατασταση.


1 σχόλιο:

  1. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι παντού ...

    Ποιος είπε ότι η Ιστορία ΔΕΝ επαναλαμβάνεται ;

    Ας επαγρυπνούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...