12 Απρ 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές

«Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, παντού, σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ' ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ.


Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ' όλα, όμως, το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.

Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων "αντιμνημονιακών" δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά - αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.

Καλούμε τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συναγωνιστές, που, παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους και τις όποιες διαφορές έχουν απέναντι στο ΚΚΕ, ωστόσο μαζί μας πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και οπωσδήποτε καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα - νύχτα, ούτως ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση υπέρ του λαού του ΚΚΕ. Να μην υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει κάτι το διαφορετικό, που θέλει λύση και είτε από άγνοια, γιατί παραπλανήθηκε από τα κόμματα εξουσίας, είτε γιατί φοβήθηκε από την αντιδραστική προπαγάνδα, δεν κάνει αυτό το άλμα, αυτό το βήμα της υπερψήφισης του ΚΚΕ.

Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν τα καινούργια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα.

Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή, και φιλεργατική, και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα».

13 σχόλια:

  1. Εκλογές στις 6 Μάη!

    To Παπα-Terminator μίλησε!

    Θέλω να δω:

    - Τα μούτρα του Αντώνη Σα(χλα)μαρά τη μοιραία εκείνη νύχτα!
    - Το απότομο ξεφούσκωμα του Βενιζέλου ταυτόχρονα με την απώλεια της ενσωματωμένης του γεννήτριας λέξεων!
    - Τον Καρατζαφύρερ να μαλλιοτραβίέται με το Μιχαλολιάκο, Συγγρού και Καλλιρρόης γωνία σε απ' ευθείας τηλεοπτική και ιντερνετική μετάδοση με αφήγηση από τον (all time classic) Αλέξη Κωστάλα!
    - Την μετριοφροσύνη απεικονισμένη στο κοκοράκι του μαλλιού του Τσίπρα!
    - Την Ντόρα! Ναι ρε, την Ντόρα! Με εκείνο το σιθρού λευκό παντελόνι λερωμένο από τα βρωμόνερα που της πέταξε απρόσεκτος απελευθερωμένος ταρίφας, που πανηγύριζε κορνάροντας!
    - Τον Ανδρουλάκη να φέρνει βόλτα τα τηλεοπτικά τραπέζια λέγοντας λόγια ακαταλαβίστικα για τους πολλούς, αλλά φέρνοντας τις 10 νέες εντολές στους μυημένους!
    - Τον Μεντρέκα με το καλάσνικωφ στο χέρι φορώντας το κλασσικό αμπέχονο του (νέου) ΔΣΕ!
    - Τον Ευαγγελάτο με το i-pad στο χέρι, να τον χτυπούν τα 3D γραφικά του Σκάι!
    - Τον Μπάμπη με ... κάτι άλλο στο χέρι, να τον χτυπά ο Σιακαντάρης!
    - Τον Πορτοσάλτε να παρακολουθεί άλαλος τα τεκταινόμενα!
    - Μια γρήγορη σκηνή κάπου σε ένα "φτωχικό" σπίτι στα βόρεια προάστια με το Παπα-Terminator αποφορτισμένο και εκτός λειτουργίας! Η περιοχή έχει διακοπή ρεύματος λόγω απώλειας της τοπικής ανεμογεννήτριας!

    Dum spiro spero!
    (για σκηνοθέτης πήγαινα, αλλά λοξοδρόμησα!)

    Αμήν Παναϊα μ'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect: Φοβερός !

    Στ΄... αυτιάάάάάάάάά ρεεεεεεεεεεεεεεε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Σε οσους αρεσει η σημερινη κατασταση ας συνεχισουν να ..ψηφιζουν αυτους που μας εκαναν ζητιανους και αυτους που περιφερουν τη χωρα στα σκλαβοπαζαρα του ΔΝΤ και της ΕΕ! Ολοι οι αλλοι δεν εχουν κανενα, πλεον, λογο να μην ψηφισουν ΚΚΕ! Τι αλλο εχουν να χασουν επιτελους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτες οι εκλογες (παρολο που δεν αλλαζουν ουσιαστικα τα πραγματα) ειναι εξαιρετικα κρισιμες!Γιατι:
    -Δεν πρεπει να τους δειξουμε οτι τους φοβομαστε!
    -Δεν πρεπει να τους ξαναπιστεψετε (εσεις οι μη ΚΚΕ,γιατι εμεις δεν τους πιστεψαμε ποτε!)
    -Δεν πρεπει να αναλωθουν οι ψηφοι σε κομματα-αναχωματα(ΔΗΜΑΡ-ΑΝ.ΕΛ.)
    -Πρεπει να τεθουν τα θεμελια για την επανασταση(μεσω της αποκτησης ερρεισματος στον λαο)!!!!!!!!!!
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva: Σωστά το λες, απλά στην Ελλάδα τόσα χρόνια που το ρουσφέτι πήγε ... σύννεφο, μετράει δυστυχώς το ατομικό μικροσυμφέρον του καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λάμπρος: Προσυπογράφω ΟΛΟ το σχόλιό σου !

    Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι !

    Την Καλησπέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κώστας ΠαπαδόπουλοςΠέμ Απρ 12, 10:18:00 μ.μ. EEST

    αυτη η μηνυση κατατεθηκε στην βουλη απο τον εισαγγελέα τον περασμενο δεκεμβριο νομιζω.
    εαν ειχε προωθηθει με τριαντα υπογραφες θα ειχε διαλυθει η βουλη.
    δεν λεω να συνεργαστει το κκε με συριζα για τα παντα αλλα θα μπορουσαν ανετα να υπογραψουν αυτην την μηνυση.δεν το εκαναν.δεν σας φαινεται υποπτο αυτο?
    γιατι στα λογια μονο?και επειτα χειραψιες και καλη καρδια?
    εσεις η βαση ειστε η πραγματικη δυναμη και ειμαι σιγουρος οτι το μεγαλυτερο ποσοστο της βασης ειστε αγνοι ανθρωποι με οραμα για μια καλυτερη ζωη για εμας και τα παιδια μας.ξηλωστε τους!ξαναφερτε την αριστερα στις καρδιες των ανθρωπων.μονο εσεις μπορειτε.οι ηγεσιες σας δεν προκειτε να το κανουν.ξηλωστε τες.!
    η δυναμη ειναι οι πολλοι.διαφωνουμε σε αυτο?

    Η εισαγγελέας Εφετών Αννα Καλουτά
    απέριψε σήμερα 06-07-2011 την πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χριστίνας Καπαμά για την αρχειοθέτηση της με αρ. ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 ΜΗΝΥΣΗΣ μου στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος και διέταξε την κατάθεσή της στην Βουλή, σύμφωνα με τα άρθρα 59, 60,61,62 και 86 του Συντάγματος, η οποία (Βουλή) είναι υποχρεωμένη να δώσει άδεια δίωξης για το συγκεκριμένο έγκλημα! (μαζί με την «συκοφαντική δυσφήμηση). H Bουλή αποτελείται πλέον επίσημα από "υπόπτους εσχάτης προδοσίας", όπως είναι πλέον ο νομικός χαρακτρηρισμός των "βουλευτών". Πλήρες συνταγματικό αδιέξοδο και κατάρρευση της Συνταγματικής δομής της Χώρας!

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=113296&catid=9
    http://chania-politis.blogspot.com/2012/02/blog-post_217.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτα τα μικροαστικα οτι η πολιτικη αλλαζει απο τους αστικους θεσμους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ! ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ.

    Κυριε παπαδοπουλε αυτα να τα πειτε αλλου ΣΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΖΑΚΗ που λενε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΧΟΥΝΤΑ

    Παρτε και ενα δωρακι με τις ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελιες για τον ΝΤΟΥΤΣΕ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ:

    http://seisaxthia.wordpress.com/2012/04/13/%ce%ba%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-mein-kazampf-2-update/

    http://seisaxthia.wordpress.com/2012/04/14/%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9/

    Y.Γ. Και πειτε στον Καζακη που δηλωσε σε εκμπομπες του οτι το ΜΟΝΟ που επιθυμει που ειναι η καταστροφη του ΚΚΕ και να προσετεριστει το κοσμο του ΚΚΕ οτι θα φαει τα μουτρα του παρεα με τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ φιλους του ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστας ΠαπαδόπουλοςΤετ Απρ 18, 01:54:00 μ.μ. EEST

    βλεπω εσεις σχολιαζετε ανωνυμα κυριε ταδε, οποτε αυτο απο μονο του δειχνει πολλα.
    οσων αφορα το παραπανω σχολιο μου δεν κανατε καμμια κουβεντα παρα μονο στο επαμ και τον καζακη. δεν ανεφερα κατι τετοιο πουθενα στο παραπανω σχολιο οποτε μαλλον διαβασατε τα σχολια μου σε αλλες δημοσιευσεις.
    και ξαναρωτω ποια ειναι η θεση της ηγεσιας πανω στο συγκεκριμενο ζητημα της μυνησης που αναφερω παραπανω?
    σιγη ιχθυος?????
    εδω δεν μιλησα για το επαμ παρα μονο κατεθεσα την αποψη (προτροπη) μου για την εξυγιανση του πολιτικου σας χωρου
    -εσεις η βαση ειστε η πραγματικη δυναμη και ειμαι σιγουρος οτι το μεγαλυτερο ποσοστο της βασης ειστε αγνοι ανθρωποι με οραμα για μια καλυτερη ζωη για εμας και τα παιδια μας.ξηλωστε τους!ξαναφερτε την αριστερα στις καρδιες των ανθρωπων.μονο εσεις μπορειτε.οι ηγεσιες σας δεν προκειτε να το κανουν.ξηλωστε τες.!
    περιμενω σοβαρη απαντηση και οχι γελοιοτητες σαν το παραπανω συκοφαντικο και καταπτυστο σχολιο σας!

    οσον αφορα την προσωπικη μου καθαρα θεση για το επαμ, δηλωνω οτι ειμαι ετοιμος να κανω και να υποστω τις συνεπειες ενος καινουριου λαθους παρα να ξανακανω το ιδιο λαθος..
    φιδακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κώστας Παπαδόπουλος: Να μου επιτρέψεις να πω μια κουβέντα ...

    Τα παραμυθάκια περί μηνύσεων και άλλα παρόμοια (όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις κλπ.), δεν σου φαίνεται ότι είναι μόνο και μόνο προεκλογικά τεχνάσματα ;

    Ή μήπως νομίζει κανείς ότι το αστικό σύστημα επιτίθεται στην λαό τώρα τελευταία ;
    Και, δεν το κάνει εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια ;
    Και πιο παλαιά ακόμα ... ;

    υ.γ. τι εννοείς με το "φιδάκια" ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστας ΠαπαδόπουλοςΠέμ Απρ 19, 05:58:00 μ.μ. EEST

    λοιπον επειδη θεωρω οτι δεν εισαι χαζος αλλα παραπλανημενος απο την κοβε σου πιθανοτατα και αυτη απο με τη σειρα της απο την ηγεσια σας.
    οχι η μυνηση του αντωνιου δεν ειναι παραμυθακι.
    υπηρξε αναφορα στη βουλη που θα την δεις στο παρακατω βιντεο
    http://www.youtube.com/watch?v=EhxepRQXK-s&feature=player_embedded
    και για να μην ψαχνεις τον νομο που αναφερει αυτο το γλειωδες υποκειμενο (3126/2003) που φερεται ως προεδρος της βουλης στον παραθετω και αυτον.
    http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/uploads/downloads/2011/01/N_3126_2003.pdf
    πηγαινε στο αρθρο 5 του νομου και θα δεις και αυτο που λεω παραπανω για τις τριαντα ψηφους.
    τωρα θα μου πεις αυτοι θα το καναν αββαβα οπως το κανουν παντα αλλα το πληγμα θα ειχε γινει και η θεση της αριστερας θα ηταν καθαρη.αλλα λουφαξαν!γιατι ρε φιλε?
    εγω μπορει να στηριζω επαμ αλλα γουσταρω τον κοσμο του κκε γιατι εχει αντιληφθει ποιος ειναι ο εχθρος του κατα ενα μεγαλο ποσοστο.σας εχει προδωσει ομως και η ηγεσια σας.εσεις σαν βαση οργανωθειτε και ξηλωστε τους.τοτε κ εγω κκε θα στηριξω φιλε μου.
    και κατι αλλο,λες οτι η αναφορες περι προδοσιας ειναι προεκλογικα τεχνασματα.δηλαδη πιστευεις οτι δεν εχει διαπραγει προδοσια?(για μενα προδοτες ηταν οσοι περασαν απο την εξουσια απο την ανεξαρτητοποιηση μας) αλλα να πουμε για την προκειμενη περιπτωση των τελευταιων 2 χρονων.για σενα δεν ειναι προδοσια η αμετακλητη και ανευ ορων παραιτηση της χωρας απο την εθνικη της κυριαρχιας?ειναι φιλε μου και μαλιστα εσχατη.δεν γινεται να μην το καταλαβαινεις.σου παραθετω παρακατω και την συμβαση για να μην μου λες για παραμυθια παλι.
    ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5: Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 11: "Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση".
    και ολη η συμβαση εδω
    http://norfid.files.wordpress.com/2010/11/to-mnhmonio-mhxanismos-sthri3hs-sumvash-daneiakhs-dieukolunshs-20-maiou-2010.pdf
    οσο για το φιδακια αναφερρομουν στο σχολιασμο που εκανε ο ανωνυμος παραπανω και τελειωνε με την αναφορα του για φιλακια
    σαν σχημα λογου και εγω επειδη δεν ηθελα να του ανταποδωσω τα φιλακια τα μετατρεψα σε φιδακια.
    φιλικα παντα
    παπαδοπουλος κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...