14 Απρ 2012

ΟΧΙ (άλλο ενα) Πάσχα με..Μαύρο μέτωπο!



Φτασαμε λοιπον, οχι...αισίως, στο λεγομενο «Πασχα των Ελληνων», γιατι οπως εχουμε ξαναπει,  στο Βορρα ηδη καναμε Πασχα, (με ...χιονια, οπως και σημερα!) Παντως στην Ελλαδα του 2012, η εντυπωση μου ειναι οτι ο κοσμος δινει  μεγαλυτερη σημασια στις...γιορτες, οχι βεβαια απο...''ευλαβεια'' παντα, αλλα κυριως για να ξεφυγει απο τη καθημερινοτητα, ενω συχνα ''κανει πλακα'' με τη πολιτικη ζωη....

Βεβαια, το φετεινο Πασχα, στην Ελλαδα, εχει για καποιους, τη γευση της...«κάθαρσης» (εδω γελαμε!!), μεσω της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που το ΚΚΕ σωστα ειπε οτι ειναι μια ακομη «προσπάθεια αποπροσανατολισμού», οταν εκκρεμουν τοσα και τοσα αλλα ζητηματα και οταν ολοι ανεξαιρετως οι υπευθυνοι για τη σημερινη κατασταση και απο τα δυο κομματα θα επρεπε να ειχαν παραπεμφθει στη δικαιοσυνη, που, οπως λενε, ειναι συχνα ...τυφλη, ενω στην Ελλαδα τη λες και...θεοτυφλη, χωρις να σε ..στραβοκοιταει κανεις!

Οπως ηταν αναμενομενο τα ΜΜΕ μας προσφερουν αφθονες και ασχετες με τα προβληματα του κοσμου, ειδησεις, οπως «Θα τα κάνει λαμπόγυαλο ο Καραμανλής, αν δεν δώσουν εξηγήσεις από τη Συγγρού» (...ανατριχιασα, λεμε!!) ή για το  «Πόρισμα-φωτιά που καίει τον Τσοχατζόπουλο» οπως και την αλλη...''βαρυσημαντη ειδηση'' οτι  «το Αγιο Φως θα φτασει στην Αθηνα στις 6.30 το απογευμα»!! Τι λετε, αυτο ηταν το προβλημα μας....

Εξαιρετικα ''σημαντικες'' ειδησεις λοιπον που διχως αλλο αποτελουν....αξια αντικειμενα σχολιασμου (!) σε προεκλογικη περιοδο,  ενω επιμελως...θαβονται οι πραγματικα σημαντικες, οπως η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων μετά τις κάλπες, η  προταση του ΚΚΕ για τα μέτρα προστασίας των ανέργων, καθως και μια εγκύκλιος απο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που στρέφεται ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη ως «έγκλημα» (!) που πρεπει να «διώκεται αυτεπαγγέλτως»!

Το πως βεβαια θα κανουν Πασχα οι ανεργοι, αστεγοι, απολυμενοι, ειτε ειναι στη Χαλυβουργικη, ειτε σε οποιοδηποτε αλλο κλαδο, ξεχαστε το, δεν ειναι..ειδησεις ολα αυτα, δεν..''πουλανε'' στον κοσμο των MME! 
Υπαρχουν βεβαια και εκεινοι οι ανθρωποι, που ηρθαν απο μακρια, αλλα το συστημα τους μεταχειριζεται ως...''καταραμενους'', που δεν...γιορταζουν ποτε (!) και  που η αστυνομια "προληπτικα" και παντα  "για το καλο τους", φροντιζει και τους...μαντρωνει σε στρατοπεδα..''φιλοξενιας'', ή τους κλεινει το δρομο με φρακτες στον Εβρο, για να μην κανουν καν τον κοπο να ερθουν σ´ ενα...''ευνομουμενο'' κρατος σαν το...δικο μας, που τελευταια ξεχασε τι θα πει ''πολιτισμος'', ''φιλοξενια'', ''αξιοπρεπεια'' και ''ανθρωπινη ζωη''!

Και αναρρωτιεται κανεις πως θελουν να πετυχουν αυτον τον...αποπροσανατολισμο που επιχειρουν μονο μεσω...παραπλανητικων ειδησεων; Δεν κανου, ομως, ουτε τη δουλεια της...''παραπλανσης'' σωστα, γιατι δεν χρειαζοταν, (οπως αρκετες φορες δηλωσαν τα αφεντικα τους), να ειχαν περικοψει σε τετοιο βαθμο μισθους και συνταξεις! Eτσι θα αφηναν τον κοσμο με την εντυπωση οτι εχει ακομα ...Δημοκρατια (!) και βεβαια δεν επρεπε να υπηρχε τοση ανεργια, γιατι δεν..''δικαιολογειται'' για ενα καθεστως που θελει να ειναι αρεστο για να συνεχισει το ...θεαρεστο εργο της...διασωσης μας! 
Τοσα και τοσα παραδειγματα υπηρχαν απο την ιστορια και την ...ανοδο του Γ´ Ραιχ, χαθηκε να τα ακολουθησουν και τυπικα;

Αν ηθελαν παλι ψηφο, απο τους ψηφοφορους τους, αναρρωτιεται κανεις γιατι πηραν ολα αυτα τα μετρα που πηραν, (τα οποια, οπως ακουμε, θα εφαρμόζονται και για 30 χρόνια!), ουτε επρεπε βεβαια να θιξουν τοσους επαγγελματικους κλαδους! 
Ομως, απ ο τι φαινεται, ειναι πολυ...αναποτελεσματικοι, γιατι απλα οι πολιτικοι αυτοι εχουν εδω και χρονια διαλεξει πλευρα, υπηρετωντας την ...υψηλοτερη κλιμακα, το κεφαλαιο και μονο! Ετσι καταφερνουν, βασει των υπηρεσιων, που  προσφερουν στο συστημα, να επανεκλεγονται και αυτοι (και τα παιδια τους!), ...αποκοιμιζοντας με διαφορα τεχνασματα, καθε φορα, τον λαο.

Για να δουμε, ομως, ποτε επιτελους κι αυτος ο λαος θα ωριμασει και θα τους τιμωρησει μια και καλη, εστω και στις καλπες, που οπως λενε πολλοι, δεν περιμενουν θεαματικα αποτελεσματα....

Αν σταματησουμε επιτελους σαν λαος να ανεχομαστε τα καθε ειδους εκλογικα τερτιπια και....αναχωματα, που εχουν κανει τη ζωη των περισσοτερων ενα...καθημερινο ''Γολγοθα'' διχως τελος, ισως να μπορουμε να μιλαμε για το τελευταιο Πασχα με ...Μαυρο μετωπο! 

Αλλιως, θα σηκωνουμε για πολλα χρονια το δικο μας...σταυρο ο καθενας!


17 σχόλια:

  1. Να ευχηθω λοιπον, Καλο Πασχα, (αφου ολοι λειπουν σε...διακοπες) :) κι ας ειναι, οπως ειπαμε, το τελευταιο με το Μαυρο Mετωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλο Πασχα, Ελβα! Ας ειναι ΤΟ τελευταιο με τα γαλαζοπρασινα φασιστογουρουνα στον σβερκο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου celin

    Ευχαριστω και ανταποδιδω τις ευχες! :)
    Στον αγυριστο να πανε αυτοι, αλλα για να πω την αληθεια, δεν περιμενω πολλα απ τις εκλογες! Δυσκολα αλλαζει η λαθος νοοτροπια που εχουν πολλοι στην Ελλαδα!
    Εσυ πως τα βλεπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva, εγω βλεπω εκλογικη καθιζηση του ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ.
    Ισως να παραειμαι αισιοδοξος, αλλα συνολικα πανω απο 35% δε θα παρουν. Μαλιστα, η κρυφη μου πεποιθηση ειναι για ακομα χαμηλοτερα, ενα 18 για τη ΝΔ κι ενα 10 για το ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπησεις πανω κατω αυτο δειχνουν, αντε ενα +3% για το καθενα.

    Το προβλημα εδω ειναι αυτοι που θα απεχουν, η θα "ψηφισουν" ακυρο και λευκο. Αν ειναι ανω του 25%, τοτε τα ποσοστα των παραπανω, θα φανουν αυξημενα. Αν επιβεβαιωθει η προβλεψη για μειωμενη αποχη-ακυρο-λευκο,
    και η ταση των πολιτων να ψηφισουν οπωσδηποτε ενα μικρο κομμα,
    τοτε εκει θα κυμανθουν τα ποσοστα για το ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ, στο 30κατι%

    Το ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι το ΚΚΕ δεν εχει δυναμικη για μεγαλες εκπληξεις. Μεχρι διψηφιο, αντε και λιγο παραπανω. Δεν ειναι και λιγο, αν το συγκρινεις με παλιοτερα εκλογικα ποσοστα!
    Αλλα ειναι πολυ λιγο για τη κατασταση οπως εχει διαμορφωθει. Τωρα για τα αιτια και ποιος φταιει, ο λαος που δεν ακουει η το ΚΚΕ που δεν τα λεει καλα, αυτο ειναι για αλλη κουβεντα.

    Η σαρωτικη πλειοψηφια εξακολουθει να θελει λυσεις εντος καπιταλιστικου συστηματος κι εντος ΕΕ, δηλαδη Ευρω κλπ.
    Αυτοι που διαμαρτυρονται, θελουν καποιον να εκβιασει την ΕΕ, για καλυτερους ορους στη δανειακη συμβαση, μεχρι εκει φτανει η ριζοσπαστικοποιηση.
    Αν σκεφτεις οτι αυτη ειναι πανω κατω η ιδια γραμμη ΣΥΡΙΖΑ και Καμμενου,
    ιδου και το "πονταρισμα" μου στο ποιοι θα βγουν ενισχυμενοι στις εκλογες.
    Δεν αποκλειω να χτυπησουν εικοσαρι οι προαναφερθεντες.
    Αυτη ειναι η κυριαρχη ταση των οσων διαμαρτυρονται, θελουν δηλαδη ΕΕ αλλα θελουν ταυτοχρονα καποιον να τους "τριξει τα δοντια"
    για ευνοκιοτερους ορους στη δανειακη χρηματοδοτηση..
    Ονειρα θερινης νυκτος δηλαδη...

    Προσωπικα, απο το να ψηφιστει ο Καμμενος, η το ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ η η αποχη, χιλιες φορες καλυτερα να ενισχυθει ο συριζα, δεν το συζηταω.
    Κι ακομα καλυτερα, αν τους χαλαει το ΚΚΕ,
    υπαρχει κι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Αλλα, και τα δυο αυτα κομματα της Αριστερας, ειδικα ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εχουν ταβανι.
    Επομενως, μπορει το ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ να καταποντιστει εκλογικα, αλλα αυτο που εκπροσωπουν, η βαθεια πιστη δηλαδη στον αιμοβορο καπιταλισμο, ζει και βασιλευει. Ετσι, μπορει αρχικα να φανηκα αισιοδοξος, αλλα η τελικη μου εκτιμηση δε διαφερει απο τη δικη σου, οτι δηλαδη δυσκολα αλλαζει η λαθος νοοτροπια...

    ΥΓ Παντως, ανεξαρτητως αποτελεσματος, θα εχουμε σιγουρα και συντομα ραγδαιες εξελιξεις.
    Η κατασταση δεν ελεγχεται, η φτωχεια ειναι μεγαλη και θα εξαπλωθει, 100%.
    Ο λαος θα ξεσηκωθει, αλλα θα ξεσηκωθει αναρχα κι αναποτελεσματικα, με αποτελεσμα ακομα και αυτη η αστικη επιφαση δημοκρατιας που υπαρχει τωρα, να ανατραπει.
    Αν το τραβηξουμε λιγο μακρυτερα, εγω βλεπω τη γαλαζοπρασινη χουντα, να επισημοποιειται.
    Βλεπω καταλυση ελευθεριων, οπως βλεπω κι ακομα περισσοτερη αστυνομοκρατια.

    Για να μη μαυρισω τελειως τις καρδιες, χρονιαρα μερα, τα πραγματα θα καλυτερεψουν, αλλα μεχρι να γινει αυτο, θα χειροτερεψουν πολυ
    και οχι για μικρο χρονικο διαστημα.

    Το βαθυτερο σκοταδι αλλωστε ειναι λιγο πριν ξημερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. celin

    Tελικα, μας τη ..''μαυρισες'' τη καρδια, με τις προβλεψεις σου! Αστειευομαι, βεβαια, γιατι οπως ειπα και πριν, ουτε εγω ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξη σχετικα με την εκλογικη συμπεριφορα των..''συμπατριωτων'' μας!
    Η λεξη, οπως βλεπεις, μπαινει σε εισαγωγικα επειδη δεν θεωρω βεβαια.. συμπατριωτες μου, ολους οσους ψηφιζουν, παρα τα οσα εχουν γινει, ηγετες και παραταξεις που ειναι υπευθυνες για τη λιτοτητα, τη μιζερια και τη σκληρη ανεργια!

    Το οτι, οπως λες, μπορει σ αυτες τις εκλογες αρκετοι να ψηφισουν τα...
    αναχωματα της ΝΔ και του Πασοκ, σημαινει ακριβως οτι δεν εχουν καταλαβει ΤΙΠΟΤΑ και οτι παρασυρονται απο τα λογια βουλευτων που ηταν πριν λιγο καιρο στα δυο αυτα κομματα και τωρα εντελως ξαφνικα το παιζουν...επαναστατες χωρις..ουσια ομως! :)

    Γιατι δεν νομιζω βεβαια να πιστευει κανεις λογικος ανθρωπος οτι θα συγκρουστουν με ΕΕ και ΔΝΤ και θα απαιτησουν καλυτερους δανειακους ορους,που και να το εκαναν δεν υπηρχε περιπτωση να τους κανουν τη χαρη γιατι υπαρχει κερδος απ αυτη την υποθεση με τα δανεια, γιατι να χαλασουν τις..μπιζνες τους;

    Το θεμα ειναι οτι πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι ο λαος δεν εχει να κερδισει τιποτα ψηφιζοντας τετοιες παραταξεις που δεν προκειται να κανουν απολυτως τιποτα επειδη υπερασ[πιζονται το ιδιο συστημα.
    Οπως λες κι εσυ (και το ιδιο πιστευω κι εγω) το ΚΚΕ ως μονο κομμα που αγωνιζεται για τα δικαια των εργαζομενων θα επρεπε να ειχε καταφερει να πεισει μεγαλυτερες μεριδες λαου για το τι πολιτικη χρειαζεται απο δω και περα ωστε να βγουμε απ ατο το τουνελ που μας εβαλαν, ενω ειμαστε τα πρωτα πειραματοζωα σ ενα ανελεητο κερδοσκοπικο παιχνιδι μεγαλων συμφεροντων!

    Μεχρι να συνειδητοποιησει κανεις τι πρεπει αν γινει χανεται πολυτιμος χρονος ενω ο αντιπαλος εχει ολα τα μεσα στη διαθεση του και συνεχιζει ξεδιαντροπα να φιγουραρει ως υποψηφιος και στις εκλογες της 6ης Μαη! Τετοιο θρασος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλη Ελβα, συμφωνω με ολα οσα λες.

    ΥΓ Διευκρινιση! Η προβλεψη για εικοσαρικο σε συριζα και Καμμενο αφορα βεβαια το αθροιστικο συνολο των κομματων, οχι το καθενα ξεχωριστα!
    Για τη ΔΗΜΑΡ, που μοιαζει λιγο με αυτους αν και στο πασοκο-φιλοευρωπαικοτερο, προβλεπω λιγο πανω απο πενταρακι, πανω απο εφταρακι με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι επειδη πολυ μιλησα για εκλογες, να κλεισω λεγοντας οτι ολα θα κριθουν στο δρομο, οχι στις καλπες. Εκει θα μιλησει, αν αποφασισει να μιλησει, ο λαος.
    Και 50% να παιρνε το ΚΚΕ, θα ειμαστε αφελεις αν πιστεψουμε οτι θα το αφησουν να κυβερνησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. celin

    Nαι, καταλαβα τι εννουσες για τα ποσοστα ΣΥΡΙΖΑ και Καμμενου. Εχεις δικιο οτι τελικα πολλα θα κριθουν στο δρομο και πως να μην γινει ετσι, οταν μετα τις εκλογες διαβαζουμε για ...περικοπες σε μισθους, συντάξεις, θα μπουν νεα χαράτσια ενω θα προωθησουν κι αλλο την ανασφάλιστη εργασία,εφ οσον πρεπει να γινουμε.. ''ανταγωνιστικοι'' οπως λενε, ενω σκοπος ειναι να γίνουμε ..''Βουλγαρία''!

    Υποθετικα, ομως, αν επαιρνε το..50% που λες, δεν θα ηθελε και...αδεια για να παρει την εξουσια! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντε και Καλή, Πραγματική, Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Mακαρι,(κι ας ευχομαστε τα ιδια ...καθε Πασχα!) ;)

      Διαγραφή
  10. Elva κρατα και τις δικες μου προβλεψεις.Για το κομμα πιστευω πως θα κινηθει γυρω στο 13%αφου ξερω πολλους που ουτε το διανοουμουνα πριν 2 χρονια να μας ψηφιζαν.Φυσικα συμφωνω πως δεν ειναι ικανοποιητικο αλλα η πλυση εγκεφαλου και ο αποκλεισμος και η διαστρεβλωση των θεσεων του ΚΚΕ ειναι στην μεγαλυτερη ενταση των τελευταιων 30 χρονων.Κερδιζουμε ψηφους μονο απο λαικους αγωνες(που δεν συμμετεχει και η πλειοψηφια του λαου)και απο προσωπικες συζητησεις που κανουμε ολα τα μελη και οι φιλοι του κομματος στον περιγυρω μας.Απο προσωπικη εμπειρια βλεπω πως υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι του μοχθου που απλα δεν ξερουν τις θεσεις μας η επηρεαζοντε απο προπαγανδες τυπου ενοτητας της αριστερας αλλα με μια απλη εξηγηση της πολιτικης απατεωνιας των δηθεν αντιμνημονιακων με τις φρουδες ελπιδες εντος ΕΕ και το ξεμπροστιασμα αλητικων τεχνασματων οπως η απατη με τις μονοεδρικες που δηθεν θα αφαιρουσαν εδρες απο τον δικομματισμο μενουν εκπληκτοι και ταυτιζοντε εκλογικα με το κομμα.Και κατι ακομα που εχω γραψει και στο REDFLY ειληκρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπαινει ο Μπογιοπουλος εκπροσωπος τυπου του κομματος για την προεκλογικη περιοδο που θα εδινε ενα 2%επιπλεον για πλακα δηλ.5-6βουλευτες.Για τα ΝΔ ΠΑΣΟΚ δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος και πιστευω ενα 25%για Σαμαρα και 18-19%για Μπενι.Συριζα γυρω στο 10%με ταση να μην ειναι διψηφιος.Διαφωνω καθετα με τον CELIN οτι η ψηφος τους εχει εστω και ιχνος θετικο μην ξεχναμε τις συνεργασιες του με ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ σε σειρα σωματειων και την ενωση του στην Ικαρια με ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.Ο ρολος του ειναι βρωμικος με αρνητικες συνεπειες στην ριζοσπαστικοποιηση ευρητερων τμηματων της κοινωνιας με την θεση του υπερ του Μααστριχτ της παραμονης στην ΕΕ που παρουσιαζεται σαν μονοδρομος κλπ.Κουβελης γυρω στο 6% ποτε δεν πιστεψα τα γκαλοπ που τον φουσκωναν αφου ο ρολος του ως τσιρακι του ΠΑΣΟΚ κανει μπαμ και ο αμετανοητος ΠΑΣΟΚΟΣ θα προτιμησει Μπενι για νει ξεκινημα(χα χα)Ο Καμμενος που αφαιρει καποιες λιγες ψηφους και απο μας απο δεξιους που πηγαινε το χερι στο κοκκινο ψηφοδελτιο με κρυα καρδια και τον βλεπω στο 8-9%.Καρατζαφερης Ντορα Οικολογοι οριακα μπαινουν δεν μπαινουν,οπως και οι νεοναζι που μαλλον εχουν λιγες πιθανοτητες παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. RED FAITH

      Mακαρι να ειναι τα ποσοστα του κομματος στο 13%, αν και κατω απο αυτες τις συνθηκες, οπως λες κι εσυ, σιγουρα δεν θεωρειται ενα ικανοποιητικο ποσοστο!

      Ομως, γεγονος ειναι, οτι η...πλυση εγκεφαλου, ο αποκλεισμος και η διαστρεβλωση των θεσεων του ΚΚΕ, ειδικα τωρα, ειναι στο...φορτε τους! Ομως κι εγω βλεπω και το εχω ξαναπει πολλες φορες, εδω σε σημειο που.. παρεξηγουμαι, οτι εφ οσον ηδη ξερουμε τις βρωμικες τακτικες του αντιπαλου, γιατι δεν φροντιζουμε ...εγκαιρα να κανουμε κι εμεις ο, τι ειναι δυνατον, ωστε να μειωσουμε το κοστος της..ζημιας που προκαλουν;

      Λες οτι απο προσωπικη εμπειρια βλεπεις οτι πως υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι του μοχθου, που δεν ξερουν τις θεσεις μας, αλλα που μενουν εκπληκτοι οταν τους εξηγησει κανεις, τι ισχυει και μετα ταυτιζονται εκλογικα με το κομμα!
      Τελικα ομως τοσο δυσκολο ειναι να γινει μια προσπαθεια να γινουν γνωστες οι θεσεις του ΚΚΕ με πιο αμεσους τροπους; Ισως χρειαζεται μια καλυτερη τακτικη στη προωθηση των θεσεων και στην επικοινωνια του κομματος με τον κοσμο.

      Αυτο που λες για τον Μπογιοπουλο, οπως και για αλλα στελεχη που θα μπορουσαν να προσφερουν ακομη περισσοτερο, σε ορισμενα σημαντικα ποστα, τα εχουμε ηδη ξανασυζητησει. Ισως να περιμενουν το επομενο συνεδριο για τετοιου ειδους αλλαγες, δεν ξερω.

      Για τις εκλογες, δεν θελω να κανω προβλεψεις με ποσοστα, αλλα πιστευω οτι θα υπαρξει προβλημα, εφ οσον κανεις δεν θα εχει αυτοδυναμια και στο τελος θα αναγκαστουν να συνεργαστουν και το Πασοκ με τα …αναχωματα του, οπως και η ΝΔ με οσους συμφωνουν με τη λογικη(!)του Σαμαρα.

      Σκοπος τους ειναι, παντως, να μην αφησουν το ΚΚΕ ν ανεβει, εκει ειναι το προβλημα ολων. Αυτο που με απογοητευει ειναι οτι ουτε και κατω απο τις παρουσες συνθηκες δεν κατορθωσαμε να πεισουμε οτι ειναι επιτακτικη αναγκη η ψηφος στο ΚΚΕ.
      Και απο εκει ας ξεκινησουμε, να δουμε πως μπορει κατι τετοιο να αλλαξει,οχι τωρα βεβαια, γιατι ειναι μαλλον αργα...Στις επομενες εκλογες,ισως.
      Ειναι κριμα βεβαια οσοι ενω ψηφιζαν και ψηφιζουν ΚΚΕ θα πρεπει τωρα κι αυτοι να ζησουν τις συνεπειες οσων ψηφοφορων στηριζουν ακομη τα μεγαλα κομματα και τα.. αναχωματα τους, αφηνοντας το..μυαλο τους εξω απο το εκλογικο τμημα! :((

      Διαγραφή
  11. To να μπει ο Νικολας εκπροσωπος τυπου για την προεκλογικη περιοδο δεν χρειαζεται και κανενα συνεδριο για να γινει ρε Elva και θα εδινε μεγαλη ωθηση στα ποσοστα. Ας ελπισουμε να δουμε κατι τετοιο μετα τις γιορτες.Το σημαντικο και αυτο που περναει απο το χερι μας ειναι να απευθεινθουμε σε οσο περισοτερους μπορει ο καθενας μας γιατι ειναι παρα πολλοι αυτοι που ειναι πολυ κοντα στο να κανουν το βημα για πρωτη φορα και αυτο το ξερουν οι αστοι για αυτο βλεπουμε τετοιο πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. RED FAITH

    Nαι,ξερω, αλλα δεν αναφερομουν αποκλειστικα στον..Νικολα, αλλα γενικα σε αλλαγες προσωπων, οι οποιες οπως ξερουμε γινονται μονο μεσω συνεδριου.Μακαρι να γινει ενα τετοιο βημα,,που λες, αν και δεν ειμαι σιγουρη οτι το βλεπουν ολοι οπως εσυ, εγω και ισως μερικοι αλλοι.
    Επισης μακαρι να ψηφισει ο κοσμος διαφορετικα, αυτη τη φορα, γιατι τελικα οπως ειναι η κατασταση δεν μπορω να καταλαβω τι εχουν να χασουν αν ψηφισουν ΚΚΕ! Δεν μιλαμε για οσους ειναι ''βολεμενοι'', αλλα ενας που ειναι ανεργος, ενας που δεν ειναι σιγουρος οτι τους επομενους μηνες θα εχει δουλεια, ενας που εχει σιχαθει να τον κοροιδευουν, τι ακριβως εχει να χασει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας μεταφερω τις ευχες μου και τα χρονια πολλα.Μακαρι ο λαος να φωτισθει και να απορριψει μαζικα (οσο γινεται)ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.Αν τους στειλει τωρα στα τσακιδια θα δυσκολευτουν να διαχειρισθουν πολιτικα την κατασταση και ισως να δειξουν πιο σκληρες πλευρες του προσωπου τους ενω ταυτοχρονα ο κοσμος θα αναθαρρησει και βλεποντας το ΚΚΕ να μπαινει δυναμικα στις εξελιξεις θα σταθουν διπλα του με μεγαλυτερη εμπιστοσυνη.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρο

      Χρονια πολλα και σ εσενα και ας ελπισουμε, οπως λες, να συνειδητοποιησει ο κοσμος το ποιοι φταινε και να απορριψει επιτελους εκεινα τα κομματα που ευθυνονται για τη σημερινη κατασταση στη χωρα!
      Εχει ευθυνη ο καθε πολιτης για το τι ψηφιζει και σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να ψηφισει λευκο, οπως ακουγαμε να λενε, ορισμενοι, σε προηγουμενες εκλογες..

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...