25 Απρ 2012

Αντισυστημική η Χρυσή Αυγή; Μη τρελαθούμε κιόλας



Ενα άρθρο απο τον Metalminer

Κάποιος που ακούει τον κοινωνικό διάλογο τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, ακούει κυρίως δύο ονόματα κομμάτων να πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις. Αυτό του ΚΚΕ και αυτό της Χρυσής Αυγής. Και είναι ίσως η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω την κατάσταση να πολώνεται σε τέτοιο επίπεδο.
  Εχουν γνώση οι φύλακες. Ξέρουν καλά τι κάνουν οι αστοί. Στη προσπάθεια τους να δημιουργηθεί μια εικόνα χάους, ετοιμάζουν ήδη το νέο πολιτικό προσωπικό το οποίο θα φαντάζει σαν εγγυητής της ομαλότητας και στο εξωτερικό, και στο εσωτερικό της χώρας. Παρόλα αυτά, εμείς έχουμε υποχρέωση να ξεμπροστιάζουμε κάθε κολπάκι των αστών, ακόμα και τα εργαλειακά τους, έτσι ώστε να βοηθάμε στην ωρίμανση του κόσμου.

Θα μπορούσε να πεί κανείς πολλά για την Χρυσή Αυγή. Για το πως ενώ παρουσιάζεται στους νοικοκυραίους σαν εγγυητής της ασφάλειας και της τάξης, έχουν μια σειρά απο ανθρώπους που είναι στελέχη της και έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου(ληστείες, δολοφονίες επι πληρωμή, απόπειρες δολοφονίας κτλ). Θα μπορούσε να πεί για το πολιτικό επίπεδο τους, όταν λχ οι διαφωνίες τους με τον πρώην υπαρχηγό της οργάνωσης, Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο(ο οποίος παρεπιπτόντως σήμερα δηλώνει οτι ο “Φύρερ” είναι πράκτορας της ΚΥΠ και δεν είναι ο πρώτος πρώην υπαρχηγός της που το λέει, το ίδιο κάνουν Ζαφειρόπουλος και ο Ηλίας Κουσουμβρής). Θα μπορούσε επίσης να πεί κάποιος για τη μαλακία που βαράει στο κεφάλι όποιον σκέφτεται να ψηφίσει τους βρωμονάζουλες. Εδώ θα αποδομήσουμε ένα σημαντικό μύθο της ΧΑ, τον μύθο περί “αντισυστημικότητας”. Γιατί άλλωστε ο λόγος που το όνομα της ακούγεται μαζί με αυτό του ΚΚΕ, είναι γιατί ο κόσμος προς τα εκεί κοιτάει για να “διώξει τη μούργα”. Είναι όμως έτσι; Το αν το ΚΚΕ είναι αντισυστημικό το δείχνουν οι πράξεις και οι θέσεις του ξεκάθαρα. Η Χρυσή Αυγή όμως;

Οσον αφορά τις πράξεις...

Το λεγόμενο “αντισυστημικό” της ΧΑ ξέρουμε καλά πως βγαίνει. Βγαίνει όταν επιτίθενται αλα μπρατσέτα με τους μπάτσους σε αντιφασίστες- άλλωστε, αρκετοί από τους πραίτωρες των αστών είναι μέλη της ΧΑ
http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/06/54556-ssmat.jpg
http://bouri.pblogs.gr/files/99143-1.JPG 

Όταν χτυπάνε κόσμο που κάνει κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά και όταν τσακίζουν το πλέον υποτιμημένο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες, στρέφοντας την οργή του κόσμου προς τα εκεί, παρά προς τα πάνω. Ακόμα και όταν, σπάνια, κάνουν κανέναν ακτιβισμούλη ανώδυνο που να μην αφορά αυτές τις κοινωνικές ομάδες, όπως όταν έριξαν νερό στον Ευθυμίου, είναι τόσο χλιαροί και τόσο αποπροσανατολιστικά στοχευμένοι που λίγο μυαλό να έχεις, βγάζεις τα συμπεράσματα σου πανεύκολα.

Όσον αφορά τις θέσεις;
Εδώ είναι που πέφτει το μεγάλο γέλιο. Η Χρυσή Αυγή είναι όχι “αντισυστημική”, αλλά κόμμα του ευρωμονόδρομου πιο ακίνδυνο για την εξουσία και από τον ΣΥΡΙΖΑ! Για την Χρυσή Αυγή η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ είναι εκτός ατζέντας, ενώ δεν διστάζουν να μας πουν ότι λίγο πολύ... μαζί τα φάγαμε(ναζί τις φάγανε;).
Αντιγράφουμε από το site των ναζίδων:

“Η αναχρονιστική Αριστερά, επειδή ακριβώς θεωρεί τα νοσηρά και εκφυλιστικά συμπτώματα της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησαν στην κρίση, όχι ως παθογένειες που πρέπει να εκριζωθούν αλλά ως οιονεί αρετές της, αθωώνει το κοινωνικό σώμα από τις ευθύνες του, ενοχοποιώντας αποκλειστικά και γενικευτικά τους συνήθεις και νεφελώδεις υπόπτους, τον καπιταλισμό, τους πλουτοκράτες, την Ευρώπη. Οι πάντες είναι ένοχοι πλην του κοινωνικού σώματος, που όμως δεκαετίες τώρα έχει εθιστεί στην νοσηρή οικονομική και κοινωνική συμπεριφορά όπως περιγράφηκε παραπάνω. Έτσι το πρόβλημά μας δήθεν: “δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές και ευρωπαϊκό”, “δεν πρέπει να το λύσουμε εμείς αλλά οι άλλοι”, “πρέπει να πληρώσουν οι πλουτοκράτες και οι καπιταλιστές” , “πρέπει να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις”(!!!) και άλλα φαιδρά και θλιβερά παρόμοια. Στην πραγματικότητα πέραν της ανερμάτιστης ιδεολογικής ρητορείας που εκπλήσσει κάθε εχέφρονα πολίτη, η Αριστερά δεν μας λέει τίποτα για το πώς. Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και τώρα και οι λύσεις της Αριστεράς προϋποθέτουν τον μουμιοποιημένο και σεσηπότα σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Επιπλέον αγνοούν την πραγματικότητα ότι, διατηρουμένου του νοσηρού οικονομικού και κοινωνικού κλίματος σήψης και παρακμής που μαστίζει την πατρίδα μας και αν ακόμη διαγραφόταν εντελώς το χρέος, σε μια δεκαετία θα είχε αναπαραχθεί πλήρως από την αντιπαραγωγική και παρασιτική οικονομία που σωρεύει ελλείμματα και της οποίας η Αριστερά είναι ο ανένδοτος υπερασπιστής."

και λίγο μετά

Σύμφωνα με το τρίτο ζωτικό ψεύδος, η λύση για τον πένητα αλλά υπερήφανο ελληνικό λαό είναι η επιστροφή στην δραχμή. Η ομφαλοσκοπική και επαρχιωτική αυτή προοπτική του υπερήφανου βαλκάνιου πατριώτη που “απειλεί” την Ευρώπη με την αποχώρησή του από τις τάξεις της δεν είναι μόνον πολιτικός και πολιτιστικός αυτοχειριασμός, αλλά και οικονομική αυτοκτονία. Γιατί η κλεπτοκρατική πολιτική τάξη, με κύρια ευθύνη της αντιπατριωτικής Αριστεράς έχει για δεκαετίες τώρα εθίσει τον λαό στον οικονομικό παρασιτισμό και την υπερκατανάλωση, εκθεμελιώνοντας την παραγωγική βάση της πατρίδας, εκποιώντας και υποθηκεύοντας τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και κυρίως αλλοτριώνοντας το πατριωτικό του φρόνημα. Με ποιο σθένος και χάριν ποίου οράματος και ιδανικού ο ελληνικός λαός θα υπομείνει σήμερα την πενία που προδικάζει η επιστροφή στην δραχμή;


(http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/23/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF/ )


Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα τα έλεγε διαφορετικά ο Πρετεντέρης. Το “κοινωνικό σώμα” είναι συνυπεύθυνο για την κρίση, το πρόβλημα είναι μόνο ελληνικό και δεν έχει ουδεμία σχέση με την παγκόσμια οικονομική κρίση που περνάνε όλα τα κράτη του ώριμου καπιταλισμού, το σύνθημα ότι πρέπει να πληρώσουν οι πλουτοκράτες και οι καπιταλιστές είναι λάθος, γιατί προφανώς πρέπει να πληρώσει ο λαός, και βέβαια ειρωνεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τον πόλεμο που έκανε το ίνδαλμα τους ο Χίτλερ. Και σαν να μη φτάναν αυτά, το σύστημα βαφτίζεται “κλεπτοκρατικό”. Δηλαδή, δε φταίει ο καπιταλισμός, αλλά οι κλέφτες πολιτικοί, τους οποίους αν αντικαταστήσουμε με καλούς ανθρώπους, όλα θα είναι τέλεια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Αλτζερινός Γρηγοράκης, υποψήφιος της Χ.Α, είπε ότι αν εκλεγούν θα δώσουν το υπουργείο ναυτιλίας σε εφοπλιστή.

Ήθελα να ξερα λοιπόν, όλος αυτός ο κόσμος που σκέφεται να το ρίξει Χρυσή Αυγή, τα γνωρίζει άραγε αυτά; Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που θα βάλουν τους συμμορίτες στην Βουλή, συμφωνούν στο “μαζί τα φάγαμε”; Και τέλος πάντων, αν το πρόβλημα στην κρίση είναι ο λαός που “ζούσε πάνω από τις δυνατότητες του”(όταν ας πούμε ήθελε να στείλει το παιδί του να σπουδάσει και έπαιρνε φοιτητικό δάνειο), γιατί να μπούμε στη διαδικασία να ψηφίσουμε κάτι άλλο από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Το ίδιο δε λένε;


Δηλαδή και ευρώδουλοι (πράγμα που συνεπάγεται και μνημονιακοί), και “μαζί τα φάγαμε”,και μπατσόφιλοι, και συμμορίτες και αντικομμουνιστές- δηλαδή ενάντια σε αυτούς που πολεμάνε πραγματικά τον καπιταλισμό.

Πάντα τέτοια τσιράκια των αστών ήταν, και τον ίδιο ρόλο παίζουν και τώρα για άλλη μια φορά. Εμπρός να τσακίσουμε τυρράνους φασίστες.




ΥΓ. Δύο ερωτήσεις:
Α. Μετά την επίθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια, οι δεύτεροι ανοίξαν νέα γραφεία στο Σταθμό Λαρίσης, ανοίξαν νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη και χρηματοδότησαν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις περιφερειακές εκλογές  μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών. Μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή αριθμούσε ελάχιστα μέλη. Απο που χρηματοδοτούνταν όλα αυτά;

Β. Οπως ξέρουμε, το ΝΑΤΟ έχει αντικομμουνιστικούς στρατούς εν υπνώσει σε κάθε χώρα που είναι μέσα τους οποίους έχει στρατολογήσει απο ακροδεξιά στοιχεία. Η σχέση της “αντισυστημικής” Χ.Α. ποια είναι με την ελληνική εκδοχή της, την “Κόκκινη Προβιά”;

Διαβάστε:
http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
http://www.periothiko.com/2012/04/blog-post_3763.html
(Αποδομώντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής, του πρώην υποφύρερ Ηλία Κουσουμβρή)
http://www.scribd.com/full/35187174?acc ... xo617zvekr

12 σχόλια:

  1. Εγω να προσθεσω 2 πραγματα
    αυτο το βιντεακι καταρχην για να γελασει και ο καθε πικραμενος

    https://www.facebook.com/photo.php?v=425545680806062

    Και μια σημειωση δικη μου συμπληρωματικη

    Θεωρω πως ισως χρειαστει καποια στιγμη να συγκρουστουμε στα ισια με τους χρυσαυγιτες, πρεπει ομως να εχουμε στο μυαλο μας οτι τετοιες συγκρουσεις εξυπηρετουν το συστημα αφου θα ξεσπαει εκει η οργη μας και οχι εναντιον του.
    Και αυτο το λεω επειδη εχω δει σε αρκετους που προσδιοριζονται ως αριστεροι να εχουν ενα αντιφασιστικο μενος που ισως τους θολωνει την κριση και μονωπωλει το ενδιαφερον τους αποπροσανατολιζοντας τους απο αλλα πραγματα.

    Αυτα βεβαια το κομμα μας το ΚΚΕ θεωρω τα ξερει καλυτερα απο εμας και θα αποφυγει τετοιες κακοτοπιες οσο μπορει, αν δεν ειναι απαραιτητω να εμπλακει, απλα θεωρησα οτι ειναι καλο να το επισημανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΑΚΑ ΠΗΓΕ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ!!! ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συχαίνομαι να ασχοληθώ με τη Χ.Α., αν και έγραψα κάποια σχόλια εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια κουβέντα ...

    Το σύστημα έχει σαπίσει τόσο πολύ, που βγάζει στην ... πίστα, ακόμα και τα χειρότερα ... μωρά του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://alfeiospotamos.pblogs.gr/files/f/444317-530878_10151464251585296_392184880295_23438571_1258046121_n.jpg

    Για τον μεταλ : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξερουμε οτι ερχεται η ωρα μας να συγκρουστουμε με τον καπιταλισμο και να τον στειλουμε στα ταρταρα
      Το ξερουμε οτι ερχεται η ωρα για λαικη εξουσια

      Αλλα καλα κανεις και μας το υπενθυμιζεις για να μας δινεις κουραγιο

      Διαγραφή
    2. @ΑνώνυμοςApr 26, 2012 07:37 AM:
      Εθνοπροδότη απόγονε των ταγμάτων ασφαλείας και των waffen ss, μην πιάνεις όποιοδήποτε παράγωγο της λέξης "Ελλάδα" στο βρωμόστομα σου. λερώνεις το όνομα της πατρίδας μου (η δικιά σου δεν ξέρω ποια είναι, η γερμανία ίσως;)

      Διαγραφή
  7. Πολύ αναλυτικό και καλό άρθρι για το ιστορικό της ναζιστικής συμμορίας εδώ:
    "Χρυσή Αυγή": νεοχαζοί ή νεοναζί;
    ( http://www.aksioprepeiakantoxh.com/politiki/ellada/610-xrisi-augi.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο τέλος του κειμένου λείπει το λινκ απο το βιβλίο του Κουσουμβρή που υπήρχε στο scribd αλλά μάλλον δεν το βγάζει γιατί είναι πλέον dead link. Ας βγεί και απο το κείμενο αν είναι εύκολο.

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης η τελευταία φωτό είναι προσθήκη του poexania!

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...