24 Απρ 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα, xθες "Στον ενικό"




Στη χθεσινη συζητηση φανηκε, κατα τη γνωμη μου, οτι η Αλεκα ειναι πολυ ικανη πολιτικος, οπως και το οτι διαθετει ...χιουμορ, εκει που χρειαζεται!

Επισης καταλαβαινει κανεις, οτι ο κοσμος ειτε δεν διαβαζει τις θεσεις του ΚΚΕ, (ενα θεμα που σηκωνει βελτιωσεις), ειτε επιτηδες προβοκαρουν ρωτωντας-οχι-και-τοσο-εξυπνες-ερωτησεις, πρεπει να πω. 
Το θεμα της …Τυποεκδοτικης (all time classic!), oπως και ...(μεχρι τωρα!!) το...σχολείο (!) που η Αλεκα ειχε στειλει τη κορη της ….δεκαετιες πριν! 
Aραγε θα ρωτησουν το ιδιο και τους αλλους υποψηφιους,  ή η ερωτηση αυτη ειναι ..αποκλειστικα και μονο για την...Αλεκα; (!!) Τιποτα αλλο δεν τους απασχολει, ηθελα να ξερα;

Τα σχολια ειναι ελευθερα για οσους εχουν το θαρρος της γνωμης τους...

36 σχόλια:

  1. Καλημερα elva.
    Θεωρω οτι η Παπαρηγα ειναι ισως η μοναδικη πλεον πολιτικος "παλαιας κοπης".
    Και εννοω για να μην παρεξηγηθω, οτι τοτε υπηρχαν πολιτικοι σε διαφορα κομματα που παρηγαγαν πολιτικη και δεν ηταν μονο αφοσιωμενοι στην επικοινωνιακη τακτικη της σαχλαμαρας και της αρλουμπολογιας οπως ειναι οι σημερινοι πολιτικαντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο για το κοινο χθες, δυστυχως δειχνει οτι το επιπεδο πολλων απο μας ειναι ενα με το πατωμα...

    και θελει πολλη δουλεια για να γυρισει ο ηλιος.

    Αλλά ειναι και αποτελεσμα του τηλεοπτικου ευνουχισμου, γιατι πολλές απο αυτες τις ερωτησεις τοσα χρονια τις κανουν οι "δημοσιοκαφροι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα αντωνη

    Και να διαφωνει κανεις μαζι της, πιστευω οτι θα πρεπει να της αναγνωρισει το ποσα γνωριζει και παντα απαντα τιμια, κατι που δεν το βλεπουμε στους.. αρλουμπολογους φυσικα!

    Διαβαζα επισης τα σχολια που αφησαν, στο youtube, κατω απο το video, σχετικα με το επιπεδο των ερωτησεων και το..(νοητικο) επιπεδο ορισμενων απο τους συμμετασχοντες.. Ενα απο αυτα λεει και το παραθετω, επειδη συμφωνω:

    ''Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού σέβεται τους κομμουνιστές ακόμα και αν διαφωνεί κάθετα μαζί τους. Το δείγμα του κοινού στην εκπομπή ήταν από τη συντριπτική μειοψηφία, διαλεγμένο από τα καλύτερα φυντάνια. Ντροπή!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα πω τη δικια μου εμπειρια Elva, πριν λιγες μερες στο δημο που μενω εκαναν προεκλογικες ομιλιες και ο συριζα και το ΚΚΕ με ομιλητες τον τσιπρα και την παπαρηγα.
    Παρακολουθησα και τις δυο. Συμπερασμα; Η μια ηταν πολιτικη εκδηλωση και η αλλη μου εμοιαζε σα να πηγα σε καποια ουδετερη εκδηλωση που δεν ειχε σχεση με την πολιτικη οπως εγω την εχω στο μυαλο μου.
    Και το σχολιο μου δεν αφορα μονο τους δυο ομιλητες (στους οποιους κατα την αποψη μου η διαφορα ειναι χαωδης) αλλά και το κοινο. Και εκει η διαφορα ειναι χαωδης.

    Φιλια, να 'σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντωνη

    Σε οσες ομιλιες του ΚΚΕ κι αν εχω παει μεχρι τωρα,ειτε για βουλευτικες εκλογες, ειτε για δημοτικες εκλογες, ειτε σε φεστιβαλ κλπ, σε ολες κατι που ισως δεν γνωριζα μαθαινω, επειδη οι ομιλητες και καταρτισμενοι ειναι αλλα μιλουν παντα πανω σε φλεγοντα θεματα για την εργατικη ταξη, οικονομια, υγεια, συνταξεις, ανεργια, μεταναστευτικο, κλπ. Το Πασοκ και η ΝΔ ομως, ολα αυτα τα χρονια οπως ξερουμε..το μονο που εκαναν ειναι να ..κουνουν τα πλαστικα σημαιακια τους και να κανουν τετοια φασαρια λες και ηταν κανεις σε..rave party! Φυσικα, τι να ακουσεις θα μου πεις; !! :)
    (Ετσι εξηγειται γιατι αφηναν να γινεται τετοιος σαματας, για να καλυψουν τα...μαργαριταρια και τις αερολογιες απ τα...μπαλκονια!) :)

    Χαιρετισμους απο Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γγ ουδεποτε χαιδεψε αυτια και ποτε δεν λεει ψεμματα Η' αυτο που θελει να ακουσει ο αλλος για να 'κλεψει' την ψηφο του
    Κανει ιδεολογικο αγωνα με αμεσοτητα λογου

    Οσοι αποζητουν νιανια απαντησεις, ευκολα και ευπεπτα συνθηματακια ας απευθυνθουν αλλου...το ΚΚΕ και η γγ δεν προκειται να κρυψουν οτι ο δρομος απελευθερωσης των εργαζομενων ειναι δυσκολος και απαιτει θυσιες

    Ειχα καποτε την χαρα να την ακουσω σε ενα καφενειο μιας γειτονιας του κεντρου οπου εμενα τοτε, μου ειχε κανει και τοτε(πριν 5 χρονια) εντυπωση αυτο το στοιχειο, οτι δεν την νοιαζει να υφαρπαξει ψηφο με παπατζιλικια τυπου 'Σοσιαλισμος στις 7 του ΜΑΗ' και οτι δεν δισταζε και να συγκρουστει και να αντιπαρατεθει με επιχειρηματα με αποψεις που διαφωνουσε ακομα και εαν αυτο κοστιζε μια ψηφο

    Οι εκλογες αυτες ΔΕΝ αποτελουν την σημαντικοτερη μαχη και αυτο ειναι βεβαιο για οσους δεν θελουμε να κρυφτουμε.Ας αφησουμε τις μπαλκονατες εξαπατησεις στα υπολοιπα 'αριστερα' κοινοβουλευτικα κομματα

    Σταπερι του ακροατηριου, ξεχωρα την πραγματικα τραγικη φοιτητρια δημοσιογραφιας που μου εκανε αρνητικη πραγματικα εντυπωση, παρατηρησα αυτα που ακουω καθημερινα
    Ουσιαστικα πολλοι συμπολιτες μας ουτε αυτοκριτικη εκαναν για τις επιλογες τους 30 χρονια τωρα, και μολις ηρθαν τα σκουρα απλα αποζητουν καποιον 'εργολαβο' σωτηριας. Ελπιζουν οτι το λαθρεμποριο ελπιδας θα το κανει το ΚΚΕ με το να συνεργαστει με αστικα κομματα που αυτοαποκαλουνται αριστερα...λαθος πονταρισμα κανατε

    Κανενα κομμα ,ουτε το ΚΚΕ, δεν μπορει και δεν προκειται να σωσει εναν λαο που δεν θελει να αγωνιστει και τελικα να σωθει-αυτη ειναι η αληθεια
    Αυτοκριτικη, αποφασιστικοτητα και συμπορευση με το ΚΚΕ και μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμενα μου αρεσε η απαντηση πυο εδωσε στην νεαρη δημοσιογραφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλη απαντηση, σωστος ο poe

      Διαγραφή
    2. Η δημοσιογραφος αυτη, αν και νεα, μιλησε σαν...μια συντηρητικη, ηλικιωμενη γυναικα!

      Θα ηθελα να πιστευω οτι δεν ειναι ετσι οι νεοι στην Ελλαδα, γιατι αλλοιμονο μας αν οι νεοι ακουγονται σαν...γέροι,χωρις ελπιδα και οραμα!

      Διαγραφή
  8. jorje τωρα ειδα οτι ειπες και εσυ για την δημοσιογραφο:)

    Παντως οι ερωτησεις που της εκαναν ειναι πραγματικα αντιπροσωπευτικες για το τι ακουμε εμεις οι του κκε καθε μερα απο τον κοσμο, κι εγω αυτα τα 5-10 πραγματα ακουω.

    Γενικα ο κοσμος δεν θελει να ακουσει θελει να μιλησει μονο, ειναι ακομα στην φαση του ξεσπασματος.

    Ας ελπισουμε να την περασει αυτην την φαση και να αρχισουν να γινονται περισσοτεροι εκεινοι που πραγματικα θελουν να μας ακουσουν.

    Ως τοτε θα αναζητουν ευκολες λυσεις που δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... επίσης περιμένει να ακούσει κάτι για μια (πολυπόθητη γι' αυτούς) συνεργασία των κομμουνιστικών και μη κομμάτων.
      Αυτό - κατά πως δείχνουν τα πράματα - δεν πρόκειται να τ' ακούσει ποτέ.
      - Οι ιδεολογικές διαφορές είναι χαώδεις.
      - Παίζουν ρόλο τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα κόμματα και τους σχηματισμούς και οι σχέσεις που είχαν παλιότερα μεταξύ τους (βλέπε π.χ. τα παλιά μέλη ΚΚΕ και ΝΑΡ)
      - Τα μικροτέρα αριστερά και αριστερίστικα κόμματα αμφισβητούν - by default- την ηγεμονία του ΚΚΕ σε πολλούς μαζικούς χώρους και στο λαό.
      (τι κόσμο κατεβάζει το ΚΚΕ στις πορείες και τι κόσμο κατεβάζουν τα παιδιά με τα ταμπλώ στην πλάτη)

      Όσο για την Αλέκα: Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πως το λες
      (για το πως το προσλαμβάνει αυτό ο "πολύς κόσμος")

      Πάντως - όπως το περίμενα - κάποια πράματα μπήκαν στη θέση τους!

      Διαγραφή
  9. Poe

    Εχω πειστει, πια, οτι καποιοι δεν θελουν να..ξυπνησουν, τι να κανουμε;

    Οπως ειπα και στη προηγουμενη αναρτηση, το διαπιστωνει κανεις απο τις αντιδρασεις πολλων που οταν τους πει κανεις π.χ οτι ουτε η ..Σουηδια δεν ειναι αυτο που αποκαλουσαν παλια ως ''παραδεισο'', καταλαβαινει κανεις οτι δεν μας πιστευουν! Λες και ξερουν καλυτερα αυτοι απο εμας που μενουμε εδω!:(

    Γενικα θα ελεγα παντως οτι ενα μεγαλο ποσοστο Ελληνων που δεν ασχολουνται και πολυ με το...σπορ του διαβασματος και της ενημερωσης, αλλα παρακολουθουν τα καναλια του ..αισχους, αρεσκονται ετσι στα..πολλα λογια και ειδικα στις αερολογιες απο τους πολιτικους!
    Ετσι εξηγειται το οτι οι κυβερνησεις αυτες, τοσα χρονια, με τη τακτικη τους και τα ψεμματα που αραδιαζουν στο κοσμο, εχουν καταφερει να τους κανουν να σκεφτονται μ ενα...διαστρεβλωμένο τρόπο, οπως οι ιδιοι!

    Μετα απο αυτα λοιπον, ευκολο ειναι να ακουσει κανεις την αληθεια και τις εντιμες απαντησεις απο την Αλεκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να για την σουηδια πηγαινε να τα πεις στον σχολιαστη εκει

    http://celinathens.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html?showComment=1335264757429#c3603544035175713930

    Εχει σημασια να ακουσει την αποψη καποιου που μενει στην σουηδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένας δεν αμφισβήτησε ποτέ την αξία,το φρόνημα και τον χαρακτήρα της Παπαρήγα.Η Αλέκα είναι μιά αγωνίστρια, πιστή στα ιδανικά της, πιστή στο κόμμα. Δεν είναι όμως ούτε ο χαρισματικός άνθρωπος που θα τραβήξει κόσμο, ούτε ο δεινός ρήτορας που θα "σκορπίσει" τον αντίπαλο. Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι μερικές φορές να παρακολουθήσω τον συλλογισμό της. Όχι λόγω ιδεολογικών...κενών ή γιατί λέει κουφά. Σωστά είναι όσα λέει η γυναίκα, μόνο λίγο μπερδεμένα στο συντακτικό, ξέρετε τώρα τι εννοώ. Αλλά εμείς συνηθίσαμε να λέμε, ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, μας ενδιαφέρει η ουσία. Ωραία, αφού το συνηθίσαμε τόσο πολύ και δεν μπορούμε χωρίς, ε χαλάλι. Σιγά μη χρειάζεται το ΚΚΕ χαρισματικούς ανθρώπους ή δεινούς ρήτορες τώρα...:-) Άσε που αν υπήρχαν τέτοιοι και είχαν μάλιστα και τα θετικά της Αλέκας, μπορεί να παίρναμε 25% στις εκλογές και να τρέχαμε και να μη φτάναμε...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα υπηρχαν και τετοιοι που περασαν στην σκοτεινη πλευρα:)
      Βλεπε Ανδρουλακης, απο οτι μου λεει ο πατερας μου, ξεσηκωνε τις εξεδρες!

      Διαγραφή
    2. Μα δεν μιλάω εγώ για σκουλήκια Poe! :-)

      Διαγραφή
    3. τι προτείνεις δηλαδή να κάνουμε μεταγραφή τον Κάστρο να σαρώσουμε;

      Διαγραφή
    4. Υπονοεις οτι δεν θελουμε να παρουμε 25%?
      Μπορει να καταλαβα λαθος.

      Διαγραφή
    5. Stelth, όχι, αν υπήρχε Έλληνας Κάστρο στις γραμμές του ΚΚΕ, νομίζεις δεν θα σαρώναμε; Όχι πλάκα τώρα. Υπάρχουν προσωπικότητες στο κόμμα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν, λόγω ταλέντου, λόγω χαρίσματος, λόγω ευχέρειας λόγου, λόγω, λόγω περισσότερα στον αγώνα; Ρωτάω υπάρχουν; Και αν υπήρχαν θα ήταν καλό, σωστό, βολικό, χρήσιμο, πες το όπως θες, να είναι στην βιτρίνα του κόμματος, ναι ή όχι; Εγώ λέω, ναι. Και κατά την γνώμη μου, υπάρχουν. Γιατί αν δεις λίγο πιό προσεκτικά την συνέντευξη της Αλέκας, θα δεις, ότι μόνο διαφήμηση γιά το ΚΚΕ δεν ήταν! Κομπολόϊ την παίζανε την καημένη την Αλέκα οι αδαείς! Την λυπήθηκα! Και μπορώ να σου πω δέκα ονόματα συντρόφων, που θα τους βάζανε όλους γκολ, τους θεατές της εκπομπής! Δεν είμαι κανένας αιρετικός, ούτε σεχταριστής ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό. Απλά λέω την γνώμη μου, ότι η συντρ. η Αλέκα θα προσέφερε ακόμα πιό πολλά στο κόμμα, αν έδινε την θέση της σε κάποιον φρεσκότερο, δυναμικότερο, νεότερο, και τέλος πάντων ικανότερο.

      @Manny Calavera πολλές φορές έχω την εντύπωση πως δεν θέλουμε! Πότε; Όταν τρέχουμε να πατήσουμε όποια πατάτα βρίσκεται στον δρόμο μας! Με δηλώσεις α λα Μαΐλη πχ, που γκρεμίζουν σαφώς περισσότερα από ότι χτίζουνε. Και μετά αρχίζουμε την ατέλειωτη συζήτηση περί "επικοινωνιακών" προβλημάτων κτλ. Εδώ και δύο χρόνια κάνουμε ότι μπορούμε για να δυσαρεστήσουμε τον ουδέτερο. Πολλές φορές και τον δικό μας. Ήταν δηλαδή ανάγκη να κάνουμε τον δάσκαλο και τον ξερόλα σε όλα τα ημιπολιτίκ, απολιτίκ ή σχεδονπολιτίκ κινήματα, δεν πληρώνω, αγανακτισμένους, πατάτες κτλ; Δηλαδή αν δεν λέγαμε τίποτα, θα χάναμε; Δηλαδή επειδή είμαστε κομμουνιστές πρέπει να απαρνηθούμε ότι έχει σχέση με στρατηγική;

      Διαγραφή
    6. Διαφωνω με το πνευμα και των δυο σχολιων σου, λοιπον.
      Για να ειμαι πιο συγκεκριμενη, η Aλεκα ανεβηκε και αλλο στην εκτιμηση μου μετα απο αυτη την συνεντευξη. Για πολλους λογους.

      Οσο για το συντακτικο της, μια χαρα ομιλει την ελληνικην -και λογω επαγγελματος. Αν καποια πραγματα δεν "βγαινουν" παντα οπως τα θελουμε, πρεπει να συνυπολογισουμε τοσο τις συνθηκες (σχετικως αρνητικα προδιαθετημενο κοινο)οσο και το γεγονος οτι στο συντομο σχετικα διαστημα μιας διαδυκτιακης συνεντευξης ειναι δυσκολο να αναλυσεις καποια πραγματα, σε ενα εντελως "αμυητο" κοινο. Θελει καθημερινη κουβεντα. Εχω φιλους που τους κουβεντιαζω ΧΡΟΝΙΑ και η αλλαγη ειναι πολυ αργη. Δεν ειναι ευκολο.

      Παντως γενικα θελουμε και παραθελουμε να ανεβει η απηχηση ΚΑΙ στις εκλογες. Αν ειναι δυνατον να πιστευει κανεις το αντιθετο. Οι φιλοι του κκε ολον τον καιρο προσπαθουμε να μιλησουμε με οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο μπορουμε. Φαντασου ποσο τρεχουν τα μελη.

      Είναι καπως ασχημο, να το θεσω κομψα, να λες οτι "μπορεί να παίρναμε 25% στις εκλογές και να τρέχαμε και να μη φτάναμε". Ειναι σαν λες οτι δεν εχουμε προταση. Εμενα ετσι μου ακουγεται. Μονο ως ατυχες χιουμορ μπορω να το εκλαβω.

      Δε μπορουμε να μην λεμε τιποτα για τα απολιτικ κινηματα. Αυτο για μενα θα ηταν υποκρισια και θα στραβωνα αν το κομμα σφυριζε αδιαφορα σε κατι τετοια.

      Τελος παντων μπορουμε να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε. Δε χαλασε και ο κοσμος.
      : ]]

      Διαγραφή
    7. *Ειναι σαν λες οτι δεν εχουμε προταση

      ειναι σαν να λες οτι ειμαστε κομμα διαμαρτυριας που θελει ενα μικρο ποσοστο και αν αυτο γινει μεγαλο αρχιζει και "ιδρωνει"

      (το εξηγω γιατι ετσι οπως το εγραψα δεν βγαζει και πολυ νοημα)

      Διαγραφή
  12. @Manny Calavera, εντάξει, δεν χάθηκε και ο κόσμος, δίκιο έχεις. Εγώ "δεν είναι σα να λέω", εγώ απλά βλέπω ΤΟΝ χαλασμό του σύμπαντος που συντελείται στην χώρα μας και την πάρα πολύ περιορισμένη επιρροή του κόμματος και ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου! Και ψάχνω τους λόγους. Και μου αρέσει να τα λέω έξω από τα δόντια. Ακριβώς όπως ακούγονται και όχι "σαν". Δεν συμφωνείς με το πνεύμα των σχολίων μου; Γιατί; Δεν θα ήθελες να ήμασταν πιό δυνατοί; Δεν θα ήθελες να είχαμε μεγαλύτερη επιρροή; Δεν θα ήθελες να παίζαμε μεγαλύτερο ρόλο; Γιατί ΑΥΤΟ είναι το πνεύμα των σχολίων μου: Να δούμε το ΚΚΕ να πρωταγωνιστεί, και όσο δεν το βλέπουμε να γίνεται, να ψάχνουμε τις αιτίες. Ας μην παθαίνουμε λοιπόν ιδεολογικό...λουμπάγκο, αν κάνει κάποιος κριτική....:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλακα μου κανεις ετσι?
      Οποιος διαφωνει με το πνευμα των σχολιων σου, δεν θελει να ειμαστε πιο δυνατοι, δεν θελει να εχουμε μεγαλυτερη επιρροη?? Δε θελει να παιζουμε μεγαλυτερο ρολο?

      Εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος οτι η ριτικη σου ειναι σωστη που συνεπαγεται οτι οποιος δεν τη συμμεριζεται δεν θελει ολα τα παραπανω?

      Κοιτα φιλε, εγω σεβομαι την αποψη σου γι αυτο και σταματαω.
      Ξαναδιαβασε λιγο το τελευταιο σου σχολιο και σκεψου κατα ποσο ειναι συγκαταβατικο και κατα ποσον εσυ τελικα ανεχεσαι κριτικη στην κριτικη.

      Διαγραφή
    2. Manny, εγώ όμως δεν θέλω να σταματάς επειδή σέβεσαι την άποψή μου, αλλά επειδή με...αγαπάς:-) Τότε μόνο έχει αξία: Πως το λέει εκείνη η φιλιππινέζικη παροιμία; Αγάπα τον βραχόκηπο, και χτίστον με μπετό :-)(Κατά το, κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό) :-) Αυτό δεν ισχύει φυσικά μόνο για μένα και για σένα, όλα θα ήταν πιό όμορφα, αν ίσχυε για όλους μας. Η κριτική δεν είναι λούκι που περνάμε εμείς ή το κόμμα, κριτική είναι μιά από τις βασικές διαχρονικές αξίες και καθήκον κάθε κομμουνιστή. Είναι ωραίος ο πλατύς και ίσιος δρόμος, ας πούμε η Αττική Οδός αν δεν έχει διόδια και δεν ανήκει σε αυτούς που ανήκει, με άλλα λόγια η απόλυτη συμφωνία απόψεων, η καθολική ταύτιση και σύγκλιση. Αλλά οι εθνικές οδοί δεν θα σε πάνε ποτέ στα Άγραφα, ιδίως εν καιρώ πολέμου, εκεί θα πας από μονοπάτια με τα ποδαράκια σου και θα σου βγει η πίστη στο περπάτημα, φίλη μου. Σκαρφαλωμένοι στα κατσάβραχα είμαστε εδώ και δυό χρόνια όλοι μας, χαλασμός γύρω μας, πάνε οι πολυτέλειες της ευχάριστης συζητησούλας γύρω από το τζάκι, τελείωσαν τα ωραία, πόλεμο έχουμε! Ανοιχτά μυαλά χρειαζόμαστε τώρα φίλη Manny, αλλά μη πάει ο νους σου, να μου ανοίξεις γι΄αυτό το κεφάλι :-) κάτι άλλο θα ήταν σαφώς πιό παραγωγικό: Πρέπει να κάνουμε δημιουργική την επαναστατικότητά μας, να την εμπλουτίσουμε με φαντασία, να γίνουμε καλύτεροι από όσο είμαστε, πιό αποτελεσματικοί και πιό φαρμακεροί! Γιατί όλα αυτά που κάναμε μέχρι τώρα, δεν ήταν αρκετά! Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε σαφώς περισσότερα. Γι΄αυτό ας μην πυροβολάμε συνέχεια τον πιανίστα όταν παρατάει το πιάνο για να κάνει καλοπροαίρετη κριτική. Και επειδή μου αρέσει να χρησιμοποιώ παροιμίες της ενδοχώρας του Αγίου Λουκά Πατησίων (στάση Άγιος Λουκάς) θα κλείσω με, με ποιόν άλλον; Με τον...βιρτουόζο πιανίστα βραχόκηπο: Μή κάνετε -όταν κάνω κριτική- εμετό στην πίστα, και μη με πυροβολάτε στο αριστερό μου γόνατο που πονάει περισσότερο :-)

      Διαγραφή
  13. Βραχοκηπε δεν θελω να πω πολλα γιατι τα εχω ξαναπει και βαριεμαι:)

    Αλλα θεωρω οτι ακομα και αν το ΚΚΕ εκανε τελεια την προπαγανδα του, ειναι τοση η αντιπροπαγανδα εναντιον του που λιγα πραγματα θα ειχαν αλλαξει.

    Ναι το ΚΚΕ δεν ειναι ενα τελειο κομμα και ουτε ποτε το ισχυριστηκε αυτο, αλλα οσον αφορα το ιματζ του, πως να το κανουμε,ε χει καταφερει κατι πυο δεν εχουν καταφερει αλλα κομματα, να ειναι σταθερη αξια.

    Σαν να λεμε στην μουσικη το κκε ειναι μπετοβεν και τα αλλα κομματα σακης ρουβας. Ο Σακης θα κανει μεγαλο ντορο αλλα θα μεινει εκει, τον μπετοβεν θα τον ακουν γενιες και γενιες για αυτο και δεν εχει σημασια η στιγμη αλλα η διαχρονικοτητα και το μελλον. Δεν ξερω αμα με καταλαβαινεις;

    Παντως η εποχη του ρουβα ηλθε και παρηλθε
    Σκεψου ποσα αλλα μεγαλα κομματα με εκατομμυρια οπαδους ηρθαν και παρηλθαν.

    Δεν ξερω αμα καταλαβαινεις τι θελω να πω; Δεν ψωμολυσσαμε για 100 παραπανω ψηφους σημερα, αλλα για να μην ντρεπομαστε αυριο μεθαυριο για αυτα που καναμε στο παρελθον.

    Δες και τον Τσιπρα πως εχει καταντησει με τις κωλοτουμπες για να γινει αρεστος...

    Και ναι συμφωνω οτι πρεπει να προβαλουμε τα "Δυνατα" μας σε τηλεοπτικοτητα(τετοια λεξη υπαρχει;) στελεχη, αλλα να μην ξεχναμε οτι το ΚΚΕ δεν ειναι ενα κομμα που βαζει προταιρεοτητα στην τηλεοπτικη/μιντιακη δραση, αντιθετα εστιαζει στην ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπον, γιατι, εχει καταντησει γελοιο το πραγμα. Ειναι το προβλημα η Αλεκα? Ειναι ο οποιοσδηποτε βουλευτης και εκπροσωπος του κομματος που κατα τη γνωμη του καθενα δεν κανει γκελα στο λαο?
    Οχι συναγωνιστες, να με συγχωρειτε αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα. Οταν ο αλλος - βλ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ- σε γαμαει καθε μερα, κι εσενα το προβλημα σου ειναι οτι δεν σε πειθει το ΚΚΕ, ε συγνωμη ρε φιλε, δεν φταιει το μπιπ το κομμα που εσυ δεν κανεις μια αυτοκριτικη, που δεν κατραλαβαινεις οτι εισαι συνυπευθυνος που ζεις μεσα στα σκατα, που στην ουσια με τη σταση σου λες πηδα με κι αλλο.
    Καθε μερα ειμαστε στους δρομους, μιλαμε με κοσμο, ξανα και ξανα και ξανα. Αποψε ημουνα με κοσμο και ειχαμε κουβεντα και λεγανε οτι το κομμα δεν εχει προταση. Ποτε ενδιαφερθηκες ρε καθε γελοιε να μαθεις την προταση του κομματος? Τι κρινεις, αυτο που δεν εχεις ιδεα τι λεει? Που δεν σε ενοιαξε να μαθεις, απλα ακουσες τσαπανιδου και νομιζεις οτι εχεις γνωμη?
    Ε, λοιπον, παρε αυτο που σου αξιζει, εγω εδω ειμαι να σε βοηθησω και να πορευτουμε μαζι το δρομο του αγωνα, αλλα αν εσυ αγωνα δεν θες, και νομιζεις οτι θα σου λυθουν τα προβληματα με εργολαβια, περαστικα, αλλα θα λαβεις τα αποτελεσματα της στασης σου. Και αν αυτα δεν σου αρεσουν, ο μονος που δικαιουσαι να κατηγορησεις ειναι ο εαυτος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να πω αρχικα οτι ο ανωνυμος πιο πανω, κακως δεν εχει βαλει ενα nick και με ενοχλησαν τα...''Γαλλικα'' που χρησιμοποιει στο σχολιο του. Θα τον παρακαλεσω λοιπον, την επομενη φορα που θα γραψει, να λαβει τα παραπανω υπ οψιν του.


    Mετα, δεν θεωρω οτι ειναι κακος ενας διαλογος οπου καποιοι φιλοι, οπαδοι του κομματος, διαφωνουν με καποιους αλλους. Γιατι πρεπει να εχουμε ολοι ακριβως την ιδια γνωμη;

    Οπως εχουμε ξαναπει το γλομπινγκ υπαρχει για να μπορει να πει κανεις τη γνωμη του και για να μπορει να γινει ενας ελευθερος διαλογος. Με τη λογικη αυτη ο φιλος βραχοκηπος (ο οποιος εθεσε ξανα ενα θεμα που εχουμε κατα καιρους θιξει κι εμεις σε διαφορες αναρτησεις) καλα εκανε και ειπε τη γνωμη του, οπως εκεινος το ειδε.

    Παντως για τη συγκεκριμενη συζητηση, αν λαβει μαλιστα κανεις υπ οψιν το στυλ των ερωτησεων που εγιναν και που σκοπο ειχαν να ...παραπλανησουν και να δημιουργησουν κακη εντυπωση, εγω, που τη παρακολουθησα, ειδα οτι προσπαθησαν μεν, αλλα δεν καταφεραν, αυτη τη φορα, να υποβαθμισουν την τηλεοπτικη απηχηση της συζητησης, ισως επειδη η Αλεκα ειναι ενας απλος ανθρωπος, δεν κραταει αποστασεις σε μια συζητηση (οπως καποιοι που νομιζουν οτι το ''επαγγελματικο στυλ'' ειναι παντα το καλυτερο!) και εκει ακριβως κερδισε με την αμεσοτητα της.
    Το κοινο φανηκε οτι ειναι απο ...ενημερωτο μεχρι και πολυ χαμηλης νοητικης σταθμης, οπως ειπα και πριν, εφ οσον αναφερθηκαν και παλι στα γνωστα κλισε και οχι σε πραγματικες πολιτικες αποριες!

    Η γνωμη μου ειναι επισης γνωστη, οτι μια ανανεωση προσωπων θα εκανε καλο στο κομμα και κυριως θα ηθελα να δω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη σε νεωτερους ανθρωπους (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν τα καταφερνουν οι παλιοι, εκ των οποιων βεβαια ειναι φυσικο καποιοι ειναι καλυτεροι στο να περνανε το μηνυμα, ενω αλλοι λιγοτερο).

    Πιστευω παντως οτι οι αλλαγες οταν γινονται με γνωμονα το κοινο καλο ειναι θετικες και ετσι φανταζομαι οτι θα το δουν στη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα. Ο ανωνυμος με τα γαλλικα, sry για το εν λογω ποστ, το υφος, αλλα οχι και για το περιεχομενο. Επιμενω οτι ο καθενας εχει τις ευθυνες του και οταν την δικη του αδυναμια και εθελοτυφλια την επιριπτει στο ΚΚΕ και οχι σε οσους του επεφεραν τα οποια δεινα, καλα να παθει. Τα μελη και οι φιλοι του κομματος ειμαστε εδω για να καθοδηγουμε, οχι να νταντευουμε τον καθε πικραμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα δεν πειραζει καλο κανει η κουβεντα, να πει ο καθενας τα επιχειρηματα του, και οσοι διαμαρτυρονται για την προπαγανδα του κκε δεν το κανουν για κακο απλα ανυσηχουν. Θεωρω οτι μεσα απο την κουβεντα την σοβαρη, και εφοσον τεκνηριωνουμε και εμεις τα πως και τα γιατι μας θα βγουν τα οποια συμπερασματα.
      Εγω γενικα οπως θα εχεις δει συμφωνω με την αποψη σου, απλα καμια φορα ειναι και το πως το λες το πραγμα για να μην φτανουμε στον μεταξυ μας τσακωμο που θεωρω οτι ειναι λαθος.

      Και οχι δεν το παρακανες στο σχολιο σου, απλα το λεω ως διαπιστωση για να μη δημιουργειραι μεταξυ μας εχθροτητα.

      Διαγραφή
    2. Kωστα

      Δεν θελω βεβαια να ζητησεις συγγνωμη για το περιεχομενο. Εκτιμω οσους εχουν το θαρρος της γνωμης τους, οπως και τα επιχειρηματα για να στηριξουν τα οσα λενε.
      Εχουμε ηδη θιξει το θεμα πολλες φορες μεχρι τωρα και με δεκαδες σχολια, που μπορει να εχεις διαβασει,ισως μαλιστα να εχεις κι εσυ συμμετασχει.

      Ναι, μεν εχει και ο πολιτης ευθυνη να ενημερωνεται, αλλα και το καθε κομμα εχει ευθυνη να μεταδιδει το μηνυμα του εξασφαλιζοντας οτι δεν θα παρερμηνευθει απο τα επιτηδεια ΜΜ χειραγωγησης, πραγμα που ολοι ξερουμε οτι προθυμα κανουν επομενως οφειλει καθε κομμα να διασφαλιζει τη σωστη αναμεταδωση του μηνυματος του προς τις μαζες.

      Εχουμε λοιπον ξαναπει οτι το ΚΚΕ χρειαζεται να κανει ακομη μεγαλυτερα ανοιγματα με διαφορους τροπους και να δινει οσες περισσοτερες συνεντευξεις μπορει οπως π.χ αυτες που τωρα γινονται στη προεκλογικη αυτη περιοδο.
      Ολοι καταλαβαινουμε βεβαια οτι το ΚΚΕ επιτηδες δεν προβαλεται καθολου ολο τον υπολοιπο χρονο και αν δεν διαβασει κανεις Pιζο και τυχαινει να μενει μακρια απο τα κεντρα που γινονται συχνα δρασεις του, τοτε ισως να εχει τη γνωμη οτι ''Δεν ακουγεται καθολου το ΚΚΕ, τι κανει; πραγμα που φυσικα δεν στεκει για οσους απο εμας γνωριζουμε τι ισχυει. Παντως κανουμε το λαθος να γενικευουμε απο τη δικη μας εμπειρια και κατι τετοιο δεν ειναι αναγκαστικα αντικειμενικο κριτηριο.

      Επομενως ας μη λεμε οτι ειναι θεμα..''νταντεματος του καθε πικραμενου'',
      (και ο πικραμενος ...ψηφιζει!) αλλα ειναι θεμα κατα ποσο προσπαθει και το ιδιο το κομμα να προβληθει ΑΚΡΙΒΩΣ προς οσους δεν το γνωριζουν και επειδη δεν εχουν ενημερωθει τυχαινει να εχουν την Α, ή Β γνωμη!
      Θεωρω οτι δεν πρεπει να λεμε ''Δεν ασχολουμαι μ αυτους'', αλλα τι πρεπει να γινει για να ερθει ο καθε...πικραμενος κοντα μας!

      Γιατι, φυσικα, δεν περιμενουμε να ενδιαφερθουν για το ΚΚΕ ο ταδε επιχειρηματιας και ο δεινα πλουτοκρατης, που εχουν λυσει το βιοποριστικο τους και τους βολευει το συστημα μια χαρα!
      Κανω λαθος;

      Διαγραφή
    3. Ασχετο αλλα για τις συνεντευξεις μονο εμεις δεν φταιμε, και τωρα προεκλογικα μας καλουν επειδη αποσο ξερω υπαρχει σχετικος νομος που το καθοριζει.

      Διαγραφή
    4. poe

      Ενταξει, δεν φταιμε για τις ..συνεντευξεις, ισως φταιμε για κατι αλλο, που πιθανον δεν γινεται εξ ισου καλα, αλλα ας φροντισουμε να κανουμε εστω και μεσα σε αντικειμενικα δυσκολες συνθηκες,(βεβαια παντα ηταν δυσκολες, αλλα βρισκονταν οι τροποι) το μηνυμα μας πιο ''προσιτο'' να το πω ετσι ωστε να περασει. Εχουμε ξαναπει για τη χρηση διαφορων απλων μεσων που απ ο τι εχω καταλαβει δεν ειναι παντα χρηματικο το ζητημα.
      Θα δωσω ενα απλο παραδειγμα. Πολλες φορες θα μπορουσαν να καλυφθουν ομιλιες κλπ δραστηριοτητες του κομματος και να ανεβουν στο διαδικτυο, αλλα βλεπει κανεις οτι ενω κατι τετοιο δεν κοστιζει, τελικα δεν γινεται, ή γινεται πολυ αργοτερα και απο ορισμενα, μονο, sites, oποτε ειναι ενα μειονεκτημα. θα μπορουσα να πω κι αλλα, αλλα επειδη τα εχουμε ξαναπει καταλαβαινεις μαλλον τι εννοω.

      Διαγραφή
  17. Προφανως και ασχολουμαστε, αλλα πλεον ακριβως οπως το θετω, οχι να προσπαθησεις να του εξηγησεις ηρεμα γιατι ΚΚΕ, αλλα να σου πει αυτος γιατι οχι ΚΚΕ, και οταν απορριπτεις το κομμα, αναλογισου και τις ευθυνες σου.
    Εννοω να πηγαινουμε πλεον επιθετικα, οχι με την παρακληση να καταλαβει ο αλλος και να ψηφισει ΚΚΕ, αλλα με την απαιτηση να καταλαβει, με την απαιτηση να δει τις ευθυνες του και με την απαιτηση να ψηφισει ΚΚΕ.
    Και να επαναφερω αυτο που ειχα θεσει σε αλλο θεμα για το αξιακο συστημα. Το ζητουμενο στην προπαγανδα του κομματος αυτη τη στιγμη ειναι σιγουρα η ρηξη και η ανατροπη και η ριζοσπαστικοποιηση της σκεψης, αλλα δεν πρεπει να παραμελουμε τον αυτονοητο. Οι μισοι με τους οποιους μιλαω εχουν την αισθηση οτι οι κομμουνισται θα τους παρουν το σπιτι (πολυ σχηματικο και αστειο το παραδειγμα, αλλα δινει το κλιμα). Πρεπει η προπαγανδα να συγκερασει τα καθημερινα με την προοπτικη, να εξηγησει οτι τα σημερινα κεκτημενα ειναι αυτονοητα για μας, δεν αποτελει διακυβευμα πολιτικης το να εχεις σπιτι και δουλεια και ελευθερο χρονο, οτι ειναι αυτονοητα, αλλα μερικες φορες χρειαζεται και το αυτονοητο να λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα για εμας που μιλαμε με 1-1 τους ανθρωπους ο καθενας ειναι μια διαφορετικη περιπτωση(και απο αυτους και απο εμας) οποτε πρεπει να προσαρμοζομαστε στο πως θα κανουμε την προσεγγιση.

      Διαγραφή
  18. Από 'οτι κατάλαβα...το μυαλό που έχουν όλοι αυτοί μαζί εκεί...δεν φτάνουν ούτε το μισό της Αλέκας..κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...