27 Απρ 2012

Γιατί όχι ΚΚΕ;Yπάρχουν και..αναίμακτες επαναστάσεις!



Τελευταια γινεται λογος για ενα μικρης διαρκειας video που εφτιαξε μια Ελληνιδα ηθοποιος, που ζει στις ΗΠΑ, η Κατερίνα Μουτσάτσου και το ανεβασε στο YouTube με σκοπο ισως να αποκαταστησει το ονομα της Ελλαδας στο εξωτερικο.
 
Πισω απο τετοιου ειδους videos, απεικονιζεται κατα ενα μερος το προβλημα πολλων στην Ελλαδα, που νοιωθoντας ..."προδομενοι" απο τον...βομβαρδισμο προπαγανδας κατασυκοφαντισης της χωρας, που συντονιστηκε με τις ευλογιες των γνωστων ηδη στρατηγειων της κεφαλαιοκρατιας και ευωδoθηκε απο ...προθυμες ντοπιες κυβερνησεις και ακομα πιο προθυμους και δουλοπρεπεις πολιτικους, πιστευει, ακομη, οτι για ολα φταινε οι... "κακοι" ξενοι!


Δεν λεει κανεις οτι δεν εχουν μεριδιο ευθυνης, αλλα η αληθεια ειναι οτι αν δεν ειχαν τη στηριξη και βοηθεια των ντοπιων ηγεσιων, δεν θα καταφερναν πολλα μονοι τους. Αν υπηρχε ειλικρινης αγωνια για το καλο του πολιτη, με αναλογο πολιτικο ηθος, στοιχεια που δεν πρεπει να ξεχνα κανεις, ουτε προεκλογικα, ουτε μετεκλογικα, γιατι κι εκει θελει,  επισης, προσοχη!

Ετσι, δυστυχως, μια μεριδα του Ελληνικου λαου, παρα τα οσα εχουν συμβει και παρα τα μνημονια που εχουν υπογραφει, "αθωωνει", κατα ενα μερος, τις ντοπιες ευθυνες με το να πιστευει οτι με καποιες..αλλαγες προσωπων στα κομματα, αυτα, που εναλλαξ και αφελως καποιοι ψηφιζαν για δεκαετιες, ισως...διορθωθει η κατασταση και καταφερουμε να...ξεφυγουμε απο τον ολεθρο, που σαν τον..ρουφιανο, μας περιμενει, ως συνηθως, στη γωνια!

Ομως, τα πραγματα ειναι πολυ πιο συνθετα, απ ο τι τα παρουσιαζουν καποια «ελαφρά τη καρδία» (και με ακόμη ελαφρότερο μυαλό !) videos, που το προβλημα τους δεν ειναι να δειξουν ποιοι και πως μας εφτασαν μεχρι εδω, αλλα μεσα απο τα κλασσικα και παλι στερεοτυπα Ζορμπας, Σωκρατης, η..(''αγία'') Ελληνικη οικογενεια, οπως και το εντελως αμιμητο «I am not Greek, I am Hellene!» προσπαθουν ισως και ετσι να...ξεπλυνουν τη κακη εντυπωση που εχει-κατα τη γνωμη τους- ο μεσος ξενος, για τη χωρα μας. 

Πρωτα-πρωτα, oμως, να ξεκαθαρισουμε για ποιους ξενους μιλαμε, γιατι και εδω το θεμα ειναι ταξικο. 

Εχετε μηπως την εντυπωση οτι οι ξενοι εργαζομενοι ζουνε στα ...''συννεφα'' και δεν τους αγγιζει τιποτα, ουτε εχουν καταλαβει οι ιδιοι τις επιπτωσεις της κρισης στις δουλειες και τα σπιτια τους; Αρα μιλαμε για κατηγοριες και ταξεις ξενων και παλι, οποτε καλο ειναι να θυμομαστε οτι δεν εχουμε μονο εχθρους, αλλα και πολλους συμμαχους, οπως συμβαινει σε ολους τους αγωνες. Ο μεσος ξενος εχει και ενα επιπλεον πλεονεκτημα δεν εχει τετοιου επιπεδου βρωμερα καναλια οπως, δυστυχως, ο μεσος Ελληνας και η ευκολωτερη προσβαση που εχει στο διαδικτυο, τον καθιστα πολυ καλυτερα ενημερωμενο απο τον μεσο Ελληνα, που σε μεγαλο βαθμο ακομη, εμπιστευεται τα καναλια του ..αισχους για την ενημερωση του!

Οσον αφορα το παραπανω, "τουριστικου" τυπου βιντεακι , το χρησιμοποιω περισσοτερο σαν αφορμη για συζητηση και φυσικα σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να εκπροσωπησει τα ...συναισθηματα του μεσου Ελληνα, σημερα, ουτε τα οσα υποφερει, εξ αιτιας της εμπιστοσυνης του σε κυβερνησεις που μας ξεπουλησαν χειροτερα κι απο τους ...ιθαγενεις στα σκλαβοπαζαρα της Δυσης!

Αυτο, ομως, που τωρα χρειαζεται ειναι να καταλαβουμε, επιτελους, που στεκομαστε ως ταξη, γιατι ας μη ξεχναμε οτι η κριση αυτη δεν χτυπα το ιδιο, ολους. Καποιοι σημερα περνουν ακομη καλυτερα απ ο τι...προ κρισης, ας μη το ξεχναμε κι αυτο!

Να δουμε, επισης, ποιοι ευθυνονται και ποιοι επιτελους πρεπει να τιμωρηθουν (δε φτανει να στελνουμε στη φυλακη και "για τα ματια"...δυο, τρεις αντιπροσωπους τους!), να απορριψουμε μια και καλη την οικογενειοκρατια, τις ευκολες ''συνταγες'' του παρελθοντος, που σημερα εφτασαν να μας ..γονατισουν, να μας κανουν ανεργους, με μισθους πεινας, ακομα και αστεγους, και ποιος ξερει αν συνεχισουμε ετσι ισως καποια μερα...ξυπνησουμε και δουμε οτι χρειαζομαστε...διαβατηριο(!) για να παμε σε καποια απο τα...νησια μας!


Μεχρι να αποφασισουμε, επιτελους, τι ειδους...''επανασταση'' θελουμε,  να κανουμε, ας μη περιμενουμε να το δουμε κι αυτο απο τα ...καναλια!!

Επαναστατικη πραξη ειναι και να ψηφισουμε ενα διαφορετικο κομμα, (γιατι οχι ΚΚΕ;) απο αυτα που ισως μεχρι τωρα ψηφιζαμε και μας απογοητευαν, ενω σιγουρο ειναι οτι θα μας ..(ξανα)απογοητευσουν και στο μελλον! 
 
Aφου, oμως, δεν...τολμουμε, δεν θα μαθουμε ποτέ πως θα ηταν (να σωζαμε τη χωρα μας απο τα νυχια των κερδοσκοπων!)






22 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=W8Ra6csc60w

    Tου αρχικου uploader το κατέβασε η κάμπια η Μουτσάτσου και εφτιαξε νέα version

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. --- ΑΣΧΕΤΟ ---

    δεξια εχει "ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.", "ΕΙΔΗΣΕΙΣ- Π.Α.ΜΕ", και "ΚΚΕ MEDIA".

    τι ειναι αυτα βρε παιδια; που κολλανε; χαλασμενα λινκ; για δειτε το λιγο :-)

    γιώργος νέος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιώργος νέος κόσμος.:
      Δεν είναι χαλασμένα τα λινκ, απλά θέλουν λίγη ώρα να φορτώσουν. Πως είναι λειτουργικά το έχω καρατσεκάρει...

      Διαγραφή
  3. Aνωνυμε (ενα nick?)

    Καλος ο..Σπυρος και ετσι που τα λεει καθε αλλο παρα..μλκς ειναι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο, απο Νεο κοσμο

    Τι να σου πω; Δεν εχω εγκαταστησει εγω τα συγκεκριμενα widgets, αλλα θα το κοιταξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το κομμάτι των "κακών ξένων" εγώ θα γίνω λίγο σκληρότερος.
    Οχι μόνο δεν θα έκαναν τίποτα εάν τα συμφέροντα τους δεν ήταν σε πλήρη αρμονία με αυτά της ντόπιας άρχουσας τάξης, αλλά και αν το 80-90% των συμπολιτών μας δεν ψήφιζε τους εκπροσώπους της δεύτερης, εδώ και 40 χρόνια...
    αλλά όσο έπεφταν οι κοινοτικές επιδοτήσεις, κανενός το αυτί δεν ίδρωνε από την απώλεια "μέρους της εθνικής κυριαρχίας" που ανερυθρίαστα παραδέχοταν ο Σημίτης με την είσοδο της χώρας στο ευρώ.
    Ας σκεφτούν λοιπόν λίγο, έστω και αργά, οι όψιμοι "γερμανοφάγοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α, ξέχασα να δηλώσω και την ρητή διαφωνία μου με τον τίτλο της ανάρτησης. Αναίμακτες επαναστατικές πράξεις, σαφώς και υπάρχουν, αναίμακτη επανάσταση πάλι, εγώ δεν γνωρίζω καμμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH

      E, πως δεν υπαρχουν; Το ειπε και η Παπαρηγα σε προσφατη συνεντευξη της, γι αυτο το χρησιμοποιησα.

      (Σε επιασα αδιαβαστο, Τrash!) :)

      Η βιομηχανικη επανασταση ειναι, ενα-ακομη-παραδειγμα!

      Διαγραφή
    2. Η "βιομηχανικη" ηταν επανασταση κατ ευφυμισμο(πως γραφεται η λεξη δεν καταιω)
      Σαν να λεμε, επανασταση στη γευση

      Διαγραφή
    3. Τωρα οσο για την Αλεκα, δεν ξερω τι ακριβως ειπε, αλλα αναιμακτες επαναστασεις δεν εχουν υπαρξει ακομα.

      Διαγραφή
    4. Ευφημισμος, ή οχι, δεν με ενοχλει καθολου! :)

      Αφου πατε, ομως,...γυρευοντας, επικαλουμαι, τοτε, (εκτος απο την.. Αλεκα) και τη..wikipedia!


      ''Hawaii has had both types of peaceful revolutions in 1893 and 1954, other peaceful revolutions that have occurred are the Bloodless Revolution of 1688 in England, the People Power Revolution of 1986 in the Philippines, and the peaceful revolution of 1989 in Germany''.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_revolution#Peaceful_revolution

      Διαγραφή
    5. Η Peacefull revolution του 1989 δεν ηταν επανασταση αλλα κατι σαν τους αγανακτισμενους του τειχους του Βερολινου, που απλα εδιναν ηθικη νομιμοποίηση σε κεινους που ειχαν κανονισει να το ριξουν. Δεν ηταν επανασταση, ηταν στην καλύτερη περιπτωση διαμαρτυρια.

      Τα υπολοιπα χρειαζεται να τα μελετησω παιρετερω, για του 1688 εχω διαβασει καμποσα πραγματα αλλα πρεπει να ξεσκονισω τις γνωσεις μου.

      Γενικα παντως, για το ειδος της επαναστασης που εμεις εννοουμε, που δεν ειναι μεταρρυθμιστικη αλλα ζητα τη ριζικη μερατροπη της κοινωνιας, αποκλειεται να γινει αναιμακτα, εδω γινεται μια συγκεντρωση στο συνταγμα και εχουμε θυματα, στην επανασταση θα μας φερθουν με το γαντι;
      Γενικα το τι ονομαζει ο καθενας επανασταση μου θυμιζει το τι ονομαζει ο καθενας αριστερα.

      Η ουσια ειναι λοιπον, οτι αυτο που εμεις θεωρουμε επανασταση, ειναι κατι για το οποιο, "Θα χυθει αίμα".

      Διαγραφή
  7. ΕΝτωμεταξει το βιντεο του Σπυρου...επεσε για πνευματικα δικαιωματα
    Φαινεται η εν λογω εταιρεια νιωθει την αποκλειστικοτητα στην μαλ..κια

    Σορρυ για το ελαφρως χυδαιο αλλα δεν αντεξα με την υποκρισια της εταιρειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. jorge7

      Nα μη τους στερησουμε τοτε το..δικαιωμα στην ...αποκλειστικοτητα!
      (Δεν ειμεθα αδικοι ανθρωποι!) :-)

      Διαγραφή
  8. Σε ότι γράφεις δεν έχω να κάνω σχόλιο γιατί με βρίσκεις σύμφωνο.
    Έχοντας την τρέλα να συνδυάζω τα περισσότερα μέσα από στοίχους και μουσική, κώλυσα σε αυτό Αυτό, όμως, που τώρα χρειάζεται είναι να καταλάβουμε, επιτέλους, που στεκόμαστε ως τάξη, γιατί ας μη ξεχνάμε ότι η κρίση αυτή δεν χτύπα το ίδιο, όλους. Θυμήθηκα τον κυρ-Παντελή του Πάνου Τζαβέλα.
    http://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ drashstowraiokastro

    ..''Μακρια απο κομματα, μη βρεις μπελα, ''Πατρις θρησκεια και φαμελια'' ετσι;

    Kαλος ο Τζαβελας κι ευχαριστω που μου τον θυμισες, ειχα καιρο να ακουσω τραγουδι του! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Αλέκα απαντώντας σε ερώτηση
    ''πως σκέφτεται το κόμμα την επανάσταση, με όπλα ??? ''
    είπε πως είναι θέμα της αστικής τάξης το πως θα επιλέξει εκείνη να αντιμετωπίσει μια επανάσταση.
    Αν η αστική τάξη επιλέξει τα όπλα τότε και ο λαός θα απαντήσει ανάλογα.
    Επίσης είπε πως η πιο αναίμακτη επανάσταση ήταν η Οκτωβριανή εν αντίθεση με την Γαλλική που ήταν πολύ αιματηρή.

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο, Νικολα,

      ..που μας θυμισες το αποσπασμα! ;) Το ηξερα οτι καπου τελευταια το ειχα ακουσει και ειναι απο τη συνεντευξη της στο protagon.gr που ειχα αναδημοσιευσει στο δικο μου blog

      Διαγραφή
    2. εμείς ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην ενημέρωση για τις θέσεις του κόμματος ;)

      Νικόλας

      Διαγραφή
  11. Μέρα με την ημέρα διαπιστώνουμε οτι ο κόσμος πάει και ψηφίζει δίχως πρώτα να προβληματιστεί: ποιοί είναι αυτοί γιατί να τους ψηφίσω?? Περιμέναμε οτι μετά απο τα τελευταία 2,5 χρόνια κάτι θα άλλαζε αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.Εάν δεν καταλάβουμε οτι και η τελευταία ψήφος επηρεάζει την ζωή όλων τότε αλλοίμονό μας.Θάρθουν και χειρότερα.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. marinos125: Δυστυχώς, ο κόσμος παρασύρεται από τις τηλεοράσεις ...

      Πράγματι, έχεις δίκιο, θα έρθουν και χειρότερα ...

      Για τον κόσμο, φυσικά !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...